11 Ekim 2017 Çarşamba

Özel ERDEK GAZETESİ Sayı:235


BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI
Ekim ayı meclis toplantısı yapıldı.
  Erdek Belediye Meclisi’nin ekim ayı olağan toplantısı Belediye Başkanlığı makam odasında, Belediye Başkanı Hüseyin Sarı’nın başkanlığında gerçekleşti.
  Toplantıda, 8 gündem, 2 ek gündem maddesi görüşüldü. Gündem maddelerinden 4’ü oy birliği ile kabul edilirken, 3 gündem maddesi komisyona sevk edildi. Ek gündem maddelerinden biri oy çokluğu ile kabul edilirken, bir ek gündem maddesi oy
birliği ile kabul edildi.
*Haber Merkezi













KAYMAKAM ÇALIK İLÇEYİ TANIYOR

Kaymakam Ekrem Çalık ilçemiz genelinde ziyaretlere başladı.
  İlçe Kaymakamımız Ekrem Çalık vatandaşla buluşma ve BENGİ Projesi kapsamında mahallelerimizi ve okulları ziyaret ederek vatandaşlar ve öğrencilerle bir araya geldi.           
  Tatlısu, Karşıyaka, Çakıl, Kestanelik, Şahinburgaz ve Ballıpınar Mahallelerini ziyaret eden Çalık, Karşıyaka Çok Programlı Anadolu Lisesi, Karşıyaka Ortaokulu ve Çakıl İlkokulu’nu
ziyaret ederek BENGİ Projesi kapsamında öğrencilerle birlikte kitap okudu.
  Çalık, mahalleleri de tek tek dolaşıp vatandaşlarla sohbet edip Sorunlarını dinledi.
  Kaymakam Çalık’a Milli Eğitim Müdürü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Müdürü ve Karşıyaka Jandarma Karakol Komutanı da eşlik etti.     
*Haber Merkezi














HAYVAN DOSTLARIMIZ UNUTULMADI

  4 Ekim “Hayvanları Koruma Günü” dolayısı ile; Haytap (Hayvan Hakları Federasyonu) gönüllüleri Erdek Temsilcisi Eva Otansev, Erdek Belediyesi hayvan barınağında incelemelerde bulunarak, günün anlam ve önemine yönelik barınaktaki hayvan dostlara mama yardımında bulundu.
  Hayvanların bakımından ve barınağın temizliğinden dolayı mutluluğunu dile getiren Eva Otansev; “Hepsi onları sahiplenecek bir aile istiyor. Unutmayalım sevgi iyileştiricidir. Tüm merhametiniz ile sokakta yaşayan hayvanlara böyle güzel ve temiz baktığınız için sizlere ve Belediye Başkanı Hüseyin Sarı’ya teşekkür ediyorum.” dedi.                
*Haber Merkezi














ÜRETİCİYE DESTEKLERİNİ ANLATTILAR

Erdek İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ilçemize bağlı kırsal mahalleleri ziyaret etti.
Ocaklar, Narlı ve İlhanlar Mahallelerine yapılan ziyaretlerde; Bakanlığın hazırlamış olduğu ve 2018 yılı için Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren destekler çiftçilere anlatıldı.
Ocaklar, Narlı ve İlhanlar mahallesinde bulanan üreticiler ile konuşulurken, yine aynı mahallelerdeki balıkçılarımızın sorunları ve beklentileri dinledi. Ayrıca çiftçilere yapılan ziyaretlerin diğer kırsal mahallelerde devam edeceği ifade edildi.
*Haber Merkezi













KENT KONSEYİNDEN ZİYARETLER

Yeni Kaymakam Ekrem Çalık’a ziyarette bulundular.

  Erdek Kent Konseyi, ilçemize atanan yeni kaymakam Ekrem Çalık’ı ziyarette bulundular.
  Erdek Kent Konseyi Başkanı Mustafa Karakuş, beraberinde Yürütme Kurulu Üyeleri Özlem Sarı, Mahmut Canbaz, Haluk Özgör, Semra Baycan, Fatih Payal ve İbrahim Kaba olmak üzere geçtiğimiz günlerde Ekrem Çalık’ı makamında ziyaret etti.
  Başarı dileğinde bulunan kent konseyi üyeleri sırası ile Erdek Mal Müdürü Günay Kaya’yı, Erdek İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Çıtak’ı, Erdek Vergi Dairesi Müdürü Muammer Eryılmaz’ı makamlarında ziyaret ettiler.
  Ziyaret hakkında bilgi veren Erdek Kent Konseyi Başkanı Mustafa Karakuş gerçekleştirilen
ziyaretlerde ortak görüşü “İlçemizin sorunlarını giderip daha iyi noktalara taşımak için hep beraber çalışmalarda bulunmak olarak açıkladı.                                                *Haber Merkezi














         ATATÜRK’ÜN BANDIRMA’YA GELİŞİNİN 92. YILDÖNÜMÜ KUTLANDI

  Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Bandırma’ya gelişinin 92. yıldönümü ilçede törenlerle kutlandı.
  İskelede yapılan temsili karşılama töreninde denizden römorkla kıyıya çıkarılan iki kız öğrenci bayrağı Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar’a teslim etti. İkinci tören ise Cumhuriyet Meydanı’ndaydı. Atatürk anıtına çelenk sunulmasıyla başlayan tören
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam etti.
  Konuşmayı Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza yaptı.
  Tören, şiir ve halk oyunları gösterisi ile sona erdi.
 *Haber Merkezi














                                           AHMET EDİP UĞUR’DAN İSTİFA AÇIKLAMASI

   Eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’tan boşalan başkanlığa seçim yap-
mak için toplanan Türkiye Belediyeler Birliği Meclisinde divan başkanlığı yapan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, hakkında çıkan istifa iddialarına yanıt verdi. Uğur, “Görevimin başındayım, istifa yok.” dedi.
  Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Uğur ile Beştepe’de görüştüğü haberlerini Uğur, şöyle yalanladı: “Bu haberler, aslı olmayan yalan, nereden üretiliyorsa üretilip servis edilen haberler. Ben tabii Cumhurbaşkanımızla dün de bir görüşme yapmadım ama maalesef bütün kanallarda, alt
yazılarda, yapılan konuşmalarda istifa ile ilgili birçok spekülasyonlar oluyor. Partimizin Sözcüsü Sayın Mahir Ünal’ın yapmış olduğu açıklama ve benim basına yapmış olduğum yazılı açıklamayla biz Cumhurbaşkanımız partimizin lideri Recep Tayyip Erdoğan’la birlikte 17 yıldır kutlu yolculuğumuza devam ediyoruz. Ben Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görevimin başındayım, halkımın hizmetindeyim. Asılsız haberler çıkıyor, bunların hiçbirine itibar edilmemesini istiyorum. Hanıma bile inandıramıyoruz, hanım diyor ki ‘Neden söylemiyorsun?’ Ankara’ya geldim ama Sayın Cumhurbaşkanımızla bir görüşmem olmadı.”
*Haber Merkezi













HALK EĞİTİMDEN İŞBİRLİĞİ TOPLANTISI

  Erdek Halk Eğitim Merkezi Planlama ve İşbirliği Komisyonu toplantısı yapıldı.
  Kaymakam Ekrem Çalık’ın yanı sıra daire müdürleri, okul müdürleri ve sivil toplum örgütlerinin katılımıyla Erdek Öğretmenevi Salonu’nda gerçekleşen, Erdek ilçesi hayat boyu öğrenme, halk eğitimi planlama ve işbirliği komisyonu toplantısında, İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Bekir Alkan, geride bıraktığımız eğitim-öğretim yılında açılan kurslar ve yapılması planlanan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.
  Ardından, hayat boyu öğrenme (halk eğitimi) çalışmalarının ilçe düzeyinde sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi için ilçede faaliyet gösteren resmi ve özel kurumlara alınacak ortak kararlar görüşüldü.                                                                                                                   *Yeni ERDEK













                                                ERDEKSPOR GOL YAĞDIRDI   
    ERDEKSPOR 4’TE 4 YAPT
   Süper Amatör Lig lideri Erdekspor kendi sahasında karşılaştığı Ayvalık Cundaspor’u 6-0 yenerek zirvedeki yerini korudu.
   Erdekspor geçtiğimiz haftalarda karşılaştığı takımların hepsini yenerek 3’te 3 yapmıştı.
(Haber Merkezi)











 KİTAPSEVERLER BU ETKİNLİKTE BULUŞTU


   Bandırma’da 2-8 Ekim tarihleri arasında “Kitap Günleri Etkinliği” düzenlendi.
Cumhuriyet Meydanı’nda kurulan bir platformda yapılan etkinlik ünlü yazarlara ev sahipliği yaparken bu yazar ve gazetecilere de ilgi büyüktü.
Bandırma; Ahmet Ümit, Mario Levi, Osman Balcıgil, Murat Güloğlu, Bestami Yazgan, İlber Ortaylı, Hasan Ali Toptaş, Aşkım Kapışmak, Ayşe Kulin, Sunay Akın, Hayati İnanç, İsmail Küçükkaya, Enver Aysever, Cansu Canan Özgen, Umut Güner ve Pelin Çift var. Aynı zamanda İclal Aydın’ın da katıldığı bir şiir programı düzenlendi.
YAZARLARA İLGİ SELİ
  Yazarlara adeta ilgi seli vardı. Bandırmalılar ve etkinliğe çevre il ve ilçelerden gelen misafirler yazarlara adeta akın etti. Kitapseverler aldıkları kitaplarını imzalatırken yazar ve gazetecilerle fotoğraf çektirmeyi ihmal etmediler. Aynı zamanda gazeteciler ve yazarların yaptıkları söyleşilere de katıldılar. Dün (8 Ekim) sona eren etkinlik yazarları ve kitapseverleri mutlu etti.    
*Haber Merkezi                   










                         









                                                  
        VALİ YAZICI BANDIRMA’DAYDI

  Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı Bandırma Barış Manço Kültür Merkezi’nde muhtarlarla bir araya gelerek muhtarların sorunlarını dinledi.
  Vali Yazıcı, Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar, Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, On Yedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir ve Balıkesir Büyükşehir temsilcisi Uzay Keskin, Dr. Başak Şen Ilgaz ve Devlet Hastanesi Başhekimi Muzaffer Şanveli’den brifing aldı.
Yazıcı, üzerilerinde sorumluluk olduğunu dile getirirken, muhtarların halkın dertleriyle ilgilenmelerini gerektiğini söyledi.                                                                            *Haber Merkezi












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemizde yayınlanan reklamlar Google Ads tarafından otomatik olarak seçilip yayınlanmakta olup yayınlanan reklamlardan ozelerdek.blogspot.com sorumlu değildir.