18 Temmuz 2017 Salı

Özel ERDEK GAZETESİ Sayı: 223


15 TEMMUZ’UN BİRİNCİ YIL DÖNÜMÜ KUTLANDI

     FETÖ’nün bir yıl önce 15 Temmuz’da ülkemize yapmak istediği hain darbe girişimi Türk halkının vatan sevgisiyle engellenmişti.
     Cumartesi günü yıl dönümü olan 15 Temmuz Darbe Girişimi’nin yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi ilçemiz Erdek’te de kutlandı.
     Saat 23.00’de ilçemiz Öğretmenevi’nin önünden mehter takımı ile başlayan kortej Cumhuriyet Meydanı’nda sona erdi. Kortej yürüyüşüne ve 15 Temmuz Darbe Girişimi programına Kaymakam Hasan Erkal da katıldı.
    Saat 23.30’da mehter takımının gösterisi ile başlayan program ünlü Hoca Mustafa Duman’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle devam etti. Ardından ilçe vaizimiz Hilmi Çetin dua yaptı. Tüm Türkiye ile birlikte saat 00.13’te okunan selanın ardından meydandakilere tasavvuf müziği dinletildi. Saat 02.32’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşması meydandakilere dinle-tildi. Meydana gelenlere lokma dağıtımında da bulunuldu.
     Darbe girişiminin yıl dönümüne Kaymakam Hasan Erkal, Erdek Garnizon ve Deniz  Üs Komutanı Dz. Alb. Ateş Kalkan, Marmarabirlik Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa İlgen, Ak Parti İlçe Başkanı Kemal Kayan, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü İsmail Tüfek, İlçe Sağlık Müdürü Mahmut Ekiz, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Adem Erdem Eren, İlçe Milli Eğitim Müdürü Vekili Erbil Camgöz de katıldı. Geceye Ak Parti İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Kadın Üyeleri ve Gençlik Kolları Üyeleri katıldı.
     Cuma günü ise Hükümet Konağı’nın yanındaki açık hava müzesinden 15 Temmuz fotoğraf ve resim sergisi açıldı.                                                           
     (Haber&Fotoğraf: Oğulcan Bölükbaşı)






Videomuzu üzerine tıklayarak izleyebilirsiniz. (YouTube adresimizde de mevcuttur.)





MIRIZ’IN KAÇAK YAPILARINDAN BİRİ YIKILDI

     Erdek Belediyesi Ak Partili üyesi Ceyhun Mırız’ın sahibi olduğu Erdek-Bandırma karayolundaki “Kralın Çiftliği”ne ait 28 kaçak yapıdan biri yıkıldı.
     İki adet iş makinesi olan kepçenin yıkım için geldiği bölgede güvenlik Balıkesir Büyükşehir Belediyesi zabıtaları tarafın-dan alındı. Bölgede zaman zaman gergin anlar yaşanırken disko nitelikli bir kaçak yapıyı yıktı.
     Gazetecilere açıklama yapan Ceyhun Mırız olayın siyasi şov, gözdağı niteliğinde olduğunu belirtirken şunları söyledi:
“Evet burada 28 ruhsatsız yapı olduğu doğrudur. Ancak Erdek’te 700 kaçak yapı var. Bu bölgedeki ruhsatsız yapıların ruhsatlandırılması için Turizm Bakanlığı’na girişimlerimiz sürüyor. Buraya yıkım konusunda önlem almak üzere Erdekli çocuklardan oluşan zabıta ekibini de göndermiş. Bu kişi kendisine “Miroğlu” diyor. Yıllardır oturduğu koltukta Erdek’e en küçük yararı olmadı. Onun padişahlığına ve diktatörlüğüne son vereceğim.”
Önümüzdeki sene Erdek Ticaret Odası Başkanlığı’na aday olacağını söyleyen Mırız, “Sarı’nın elindeki her şeyi elinden alacağım.” dedi.
Yıkım zamanında orada bulunan Ak Parti İlçe Başkanı Kemal Kayan ise Erdek’te bu kadar çok kaçak yapı bulunmasının tek sorumlusunun belediye olduğunu söyledi.
Belediye Başkanı Hüseyin Sarı ise “Biz hukuksuz iş yapmayız.” diyerek belediyeyi savundu.
(Üstteki Fotoğraf: Yeni Erdek) 






































UZMAN ÇAVUŞ TOPRAĞA VERİLDİ

   Geçtiğimiz Cumartesi gecesi Ocaklar-Narlı yolundaki kazada hayatını kaybeden Uzman Çavuş Erdal Çabucak toprağa verildi. Erdek’te 8 Temmuz Cumartesi akşamı geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Jandarma Uzman Çavuş Erdal Çabucak’ın cenazesi Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde askeri törenle toprağa verildi.
   Erdal Çabucak’un cenazesi, Osmaniye’nin Kadirli ilçesi, Şehit Vedat Kocadallı Mahallesi’nde bulunan Mevlana Camii’nde öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Tapu Tepesi Mezarlığı’nda toprağa verildi.
Cenaze töreninde şehidin babası ve eşi ayakta durmakta güçlük çekti. Cenazeye Sumbas Kaymakamı Ömer Coşkun ve şehidin yakınları katıldı.                                      *Haber Merkezi















ARABALI VAPUR İSKELEYE ÇARPTI
 
     Erdek-Adalar arasında sefer yapan özel bir şirketin sahip olduğu arabalı feribot, Marmara Adası’na yanaşırken manevra yaptı. Yaptığı manevra sonucu Marmara iskelesine çarptı. Kazada can kaybı ve yaralanan olmadı. Olayın ilk şokunun atlatılmasının ardından iskeledeki yolcular tahliye edildi. 12 Temmuz saat 06.30 sularında yaşanan olayın ardından yolcuların tahliyesi iş makineleriyle yapıldı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.














FESTİVAL PROGRAMI AÇIKLANDI

     22-27 Ağustos tarihleri arasında kutlanacak olan “Erdek Zamanı Festivali”nin programı belli oldu.
     22 Ağustos
     16.00’da kortejle başlayacak olan festival saat 17.00’de halk dansları ile devam edecek. Saat 18.00’de Zeytinliada’da “Erdek’in tüm dönemleri konulu panel, saat 19.00’da ise konuklara ada gezdirilecek. Saat 20.00’de Arteka Restoran’da ‘Pomak Gecesi’ düzenlenecek. Saat 22.00’de ise Cumhuriyet Meydanı’nda Muazzez Ersoy konser verecek.
     23 Ağustos
     Kirazlı Manastırı’nda saat 11.00’de düzenlenecek rehberli gezide Bartholomeos’un yöneteceği ‘Ortodoks Ayini’nin ardından saat 15.00’de Ballıpınar Mahallesi’nde ‘Tarihte Erdek’ temalı adlı fotoğraf sergisi açılacak. Saat 16.00’da Narlı Mahallesi’nde Narlı Kilisesi’nin tarihçesi ile ilgili sunum, saat 18.00’de Cumhuriyet Meydanı’nda Türk ve yabancı toplumların halk oyunları sunulacak. Saat 19.00’da İlber Ortaylı söyleşisi, 20.00’de Arteka Restoran’da ‘Girit Gecesi’, saat 22.00’de Fedon konseri olacak.
     24 Ağustos
     Saat 10.00’da Yukarıyapıcı Mahallesi’nde köy kahvaltısı, 12.00’de köy gezisi ve köy çevresinde trekking gerçekleştirilecek. Saat 16.00’da Tavşanlıada’da ‘Erdek Su Altı Fotoğrafları Yarışması’nın ödül töreni, saat 17.00’de milli dalgıç Şahika Ercümen’in gösteri dalışı, saat 18.00’de Cumhuriyet Meydanı’nda ‘Bizim Denizimiz’ konulu panel düzenlenecek. Saat 20.00’de Ocaklar Mahallesi’nde ‘Zeytinyağlı Lezzetler Sofrası, 21.00’de ‘Dünden Bugüne Ocaklar ve Zeytin Güzeli Yarışması’nın sunumu saat 22.00’de ise ‘Zeytin Güzeli 2017’yarışması düzenlenecek.
     25 Ağustos
     Saat 16.00’da ‘Kirazlı Manastırı’na gezi, Yukarıyapıcı Mahallesi’nde saat 18.00’de gruplar çadırlara yerleştirilecek ve köy sofrası kurulacak. Saat 20.00’de ‘Hikaye Anlatılıcığı Atölyesi’ programı uygulanacak. Saat 22.00’de Atatürk Mahallesi’nde gerçekleştirilecek olan ‘Roman Düğünü’nde Kobra Murat konser verecek. Saat 23.00’de Kaya Disko’da biletli DJ performansı gerçekleştirilecek.
    26 Ağustos
     Yukarıyapıcı ve Ballıpınar Mahallesi’nde saat 10.00’da kahvaltı, 12.00’de gölette su sporları, saat 13.00’de ‘Yerel Lezzetler Yemek Yarışması, saat 17.00’de botanik bahçede resim sergisi saat 18.00’de ‘Sanayiniz Batsın’ adlı panel, saat 20.00’de açık hava müzesinde belgesel ve Cumhuriyet Meydanı’nda animasyon gösterimi, saat 22.00’de Kaya Rock’ta biletli Emre Aydın konseri yapılacak.
     27 Ağustos
     Erdek merkezde tüm gün köylü pazarı kurulacak. Müzik ve sanat etkinlikleri gerçekleşecek. Hamamlı Mahallesi’nde saat 10.00’da köy kahvaltısı, saat 10.00’da Çuğra Plajı’nda animasyon gösterisi, saat 12.00’de ‘Kyzikos Antik Kenti’ne yürüyüş ve saat 13.00’de Kyzikos harabelerine rehberli gezi, saat 13.30 ve 14.30’da ‘Kyzikos’ta Bir Gün İsimli’ çocuk etkinliği yapılacak. Saat 15.00’de deniz voleybolu yarışması, saat 20.00’de başlayacak olan festival kapanışı, havaifişek ve lazer gösterisi ile festival sona erecek.  (Önder Balıkçı/Yeni Erdek)













ÖZEL HABER

                             PAYAL’IN TORUNUNUN SÜNNET DÜĞÜNÜ

Erdek Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Fatih Payal’ın adını taşıyan torunu Fatih’in 12 Temmuz Çarşamba gecesi görkemli bir sünnet düğünü yapıldı.
Aleyna&Seçkin Düğün Salonu’nda yapılan düğünde ilk olarak dans ve ateş gösterisi yapıldı. Ardından Fa-tih’in babası Selçuk Payal ve annesi Tuba Payal salona havaifişek gösterisi eşliğinde girdiler. Düğünde eğlence boldu.
   Düğüne Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, Erdek Ticaret Odası Başkanı Özlem Sarı, CHP’li Belediye Meclis Üyesi Nimet Kalafat ve CHP İlçe Başkanı Metin Uysal katıldı.
Kendisi ile özdeşleşen “Mihriban” şarkısını Belediye Başkanı Hüseyin Sarı bir kez de bu düğünde söyledi.                                                    
                        
 *Haber ve Fotoğraf: Oğulcan Bölükbaşı






7 YILDIR SİZLERLEYİZ


     15 Temmuz 2011 tarihinde kurduğumuz ve siz değerli okur-larımız sayesinde bugünlere gelen Özel ERDEK GAZETESİ 7.yılını kutluyor. Siz değerli okuyucularımıza teşekkür ederiz.




                





    




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemizde yayınlanan reklamlar Google Ads tarafından otomatik olarak seçilip yayınlanmakta olup yayınlanan reklamlardan ozelerdek.blogspot.com sorumlu değildir.