31 Ağustos 2023 Perşembe

SERKAN SARI, ERDEK'İN ÇÖZÜLEMEYEN SORUNLARINA TEPKİ GÖSTERDİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, Cumhuriyet Meydanı'nda yaptığı açıklamada Erdek'in çözülemeyen sorunlarına tepki gösterdi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, Cumhuriyet Meydanı'nda yaptığı açıklamada Erdek'in çözülemeyen sorunlarına tepki gösterdi.
İlk olarak konuşan CHP Erdek İlçe Başkanı Hale Tuna, "Konumuz kullandığımız çeşmeden akan içme suları. Sesimizi duyurmaya çalıştık, BASKİ'ye bilgi verdik, şikayet hatlarını aradık ama bir sonuca ulaşamadık. Biz bu suyla çamaşır, bulaşık yıkıyoruz, dişlerimizi fırçalıyoruz ama bunu hak etmiyoruz." ifadelerini kullandı. 

Ardından konuşan CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, "Bir yıldır birçok kapı çalınmış olmasına rağmen cevap alınamayan vatandaşın çaresiz duruma düştüğü süreci yaşıyoruz. En temel hakkımız olan suyu sağlayamayan bir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve BASKİ Genel Müdürlüğü ve iktidarın temsilcileri, AKP'ye çalışan kamu kurumlarının temsilcileri hiçbir adım atmamış. Şu an önümüzde bulunan farklı mahallelerden alınan su numuneleri var. Bugün musluklardan akan su, bu. Geçtiğimiz haftalarda suyun çok daha koyu olduğu iddia edildi, gösterildi. Şu anki bu durumunu görmek de yürek yaralayıcı. Geçen sene kaymakamlığa verilen su numunelerinden gelen rapor, bu suyun temiz olduğu yönündeymiş. BASKİ'ye başvurulduğunda ise bir cevap dahi verilmiyor. Halkımıza verilen değer tam da bu kadar. Bu anlayış sorun çözme kabiliyetini yitirmiş bir anlayıştır. Zaman zaman çağrıda bulunduğumuzda iktidar milletvekilleri 'Seçimi biz kazandık.' diye yanıt veriyor. Evet, seçimlerde siz kazandınız ama halkımız kaybetti." dedi.


Sarı, "Biz onu yaptık, bunu yaptık diyorsunuz. Daha halka sağlıklı su sağlayamıyorsunuz. Şu sahile döktüğünüz taşı alkışlamamızı mı bekliyorsunuz? Sadece bir kentte su sorunu yok, Ayvalık'ta, Edremit'te, Altıeylül'de ve mahallelerinde su, kanalizasyon ve su kesintisi sorunları var. Şiir gibi kenti yürütüyoruz diyorlardı. Bunlara şiiri kim öğretti bilmiyorum ama bu kentin hizmete, sorunların da çözüme ihtiyacı var. Vatandaşımız kendi sorununa kendi çözüm bulabilmek adına filtreler yapmış. Biz Erdek meydanındayız. Büyükşehir Belediye Başkanı'nı, milletvekillerini bu meydana çağrıyoruz. Bu sular sebebi ile çocuklarımız hastaneye başvuruyor. İshal, kusma, salgın sebebiyle çocuklarımız hastanelerde mağdur oluyor. Ne için? İktidara alkış tutan arkadaşlarımız yüzünden. Biz sorunlara çözüm istiyoruz. Siyaset yapmak için değil sorunlara çözüm bulmak için buradayım." ifadelerini kullandı.

Sarı, "25 yıl önce yapılmış olan Yukarıyapıcı Göletimiz var. Saniyede 100 litre su kapasitesi var. Ama bu yeterli değil. Belediye Başkanımızın çağrısıyla bu kapasite iki katına çıkarılmak isteniyor. Bize gelen bilgi arıtılan bu su, şehrin farklı noktalarından farklı depolara aktarılıyor. Bu depoların da uzunca süreden beri temizliğinin yapılmadığı ifade edildi. Bu sene bu sıkıntıyı yaşadık, önümüzdeki senelerde bunu yaşamamak için çağrıda bulunuyoruz. Çözüm önermek bizim boynumuzun borcu. Muhle'de bir içme suyu göleti kurulması için yapıyoruz, başlıyoruz, başlayacağız gibi bahaneler ürettiler. Bahane duymak istemiyoruz, hizmet istiyoruz. Kente makyaj yapılmasını değil temel sorunların çözülmesini istiyoruz. Yapılan her şey çok güzel bunlara itirazımız yok ama tüketecek suyumuz olmazsa halimiz harap. Çünkü vatandaşlar diş fırçalamak için, çamaşır, bulaşık yıkamak için satın su almak zorunda kalıyorlar. Kombiler, arıtma cihazları bu sulardan dolayı arızalanıyor. Vatandaşlar şikayette bulunuyor, iktidar kör, sağır, dilsiz kalarak hiçbir şey yokmuş gibi davranıyorlar. AKP zihniyeti yarın 'Biz yapacaktık CHP yaptırmadı' demeye başlayacak. Burada çağrıda bulunuyorum, su sorunu ile ilgili ne yapacaksanız Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili olarak biz buradayız. Bir an önce Yücel Yılmaz'ın buraya gelmesini, sorunu yerinde görmesini ve çözüm üretmesini bekliyoruz." şeklinde konuştu.

Sarı sözlerine, "Buna gelince para yok ama geçen hafta 41 milyon TL'lik VIP hediye paketi ihalesini duyduk. Süse, şatafata para var. Para size hizmet yapmaya geldiğinde bitiyor. Saltanatın, sarayın parasında sıkıntı yok, emekliye, hizmete geldi mi para yok. İktidarın tek amacı bu bölgelerin rantı. Biz bu bölgelerin rantını değil vatandaşı önceliyoruz." dedi.

ERDEK'İN LİMAN SORUNU
"Erdek merkezindeki limana günde 100-150'ye yakın tır geliyor. Tırlar vesilesiyle buradaki trafik tıkanıyor. Vatandaşlarımız ezilme riski de yaşıyor. Tırların giriş çıkış saatinde tam da limanın karşısında bulunan hastaneye ambulanslar hastaneye giremez hale geliyor. Edincik altındaki bölgeye bir an önce bu limanın alınmasını istiyoruz. Bu sorunu neden çözmüyorsunuz? İktidar mı değilsiniz, muktedir mi değilsiniz?"

ERDEK'İN ÇEVRE YOLU SORUNU
"Bursa'dan çıkan vatandaş bir saatte buradan geliyor ama Erdek'in içinden ileriye geçmesi bir saat sürüyor. 3 kilometre yol yapacaksınız. Kilometrelerce duble yol yaptık diye naralar atıyorsunuz, şu 3 kilometrelik yolu yıllar geçti, yapamadınız, yapmıyorsunuz. 10-12 milyona tutacak kamulaştırmayı bir an evvel tamamlayıp Karayolları'na teslim edin. Projesi, yeri hazır sadece bu işi yapacak liyakatli kadroya ve bunu isteyen bir başkana ihtiyaç var."

YÜCEL YILMAZ'A VE AK PARTİ'YE ELEŞTİRİ
"Büyükşehir Belediye Başkanı Erdek'i gözden çıkarmış anlaşılan. Şimdi yürüyüş yolu yaptım diye gururla geziyor. Teşekkür ederiz ama sorunlarımız ortada. Limanı kaldırmadın, çevre yolunu çözmedin, su sorununu aşmadın tek yaptığın hizmet plaja yürüyüş yolu. Biz de sorunlarımız çözülmedi diye kahırla o yolda volta atacağız. Sizin tek hizmetiniz taş döşemekten, asfalt atmaktan başka bir şey bilmeyen AKP zihniyeti yine aynı hizmetlere devam ediyor. 20 yıldır yaptıklarınızı söylüyorsunuz biz de 20 yıldır yaşadıklarımızı söylüyoruz. Turizmin ilk başladığı kent olan Erdek, sizin ilgisizliğinizin ve yaptıklarınızın sonucu tükeniyor ve her geçen gün değerini kaybediyor. Bizim için Erdek önemli, sizin için olmayabilir. Buradan çağrıda bulunduk, yapılacakların takipçisiyiz. İlgili bakanlıklara da bununla ilgili önergelerimizi sunacağız. Sorunların takipçisi olacağız, ilgililerden ve yetkililerden vatandaşın size vermiş olduğu yetkiyi kullanmanızı, size verdiği bütçeyi vatandaşa harcamanızı istiyoruz."
Oğulcan Bölükbaşı

Açıklama sırasında bir vatandaş 'Yalan söylüyorsunuz.' diye tepki gösterince oradaki vatandaşların tepkisiyle karşılaştı. Sarı, tepki gösteren vatandaş için, "Bu yapılan yandaş olma mantığıyla vatandaşlığı çaresizliğe, bu iktidarın sorun çözemez tavrına destek olma çabası. Bu suyu içmeye, aç kalmaya razı yeter ki AKP iktidarına zeval gelmesin. Bu gariban vatandaşların sırtından aldığınız oylarla iktidarda kalma çabanızdan vazgeçin. Bu vatandaşın da tepkisine saygı gösteriyoruz." dedi.
Açıklamaya tepki gösteren vatandaş (solda)






Musluklardan akan çamurlu sular

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemizde yayınlanan reklamlar Google Ads tarafından otomatik olarak seçilip yayınlanmakta olup yayınlanan reklamlardan ozelerdek.blogspot.com sorumlu değildir.