26 Ağustos 2020 Çarşamba

VALİ ŞILDAK ERDEK'TE DAİRE AMİRLERİYLE BULUŞTU

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak Erdek'te daire amirleriyle buluştu.
 Balıkesir Valisi Hasan Şıldak bugün ilçemiz Şeker Kampı'nda İlçe Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy ile birlikte daire amirleriyle toplantı yaptı.
 Vali Hasan Şıldak, Erdek'in turizmin ilk başladığı şehirlerden biri olduğunun altını çizerek "Her alanda çok farklı aşamalarla gerçekleştirmeye muhtaç olduğumuz adımlar var, gelişmeler var. Bu noktadan bakarak proaktif bir yönetimle bütün kamu kurum ve kuruluşlarımızın büyük bir uyum ve iş birliği içerisinde burada aktif bir dönem geçirmelerini sağlamaya çalışacağız. Benim İl Valisi olarak Erdek'le ilgili bir vizyonum var, bir misyonum var. Bu vizyon şudur: Erdek'in tertemiz, korunmuş, planlı bir turizm hamlesini gerçekleştiren bir ilçe olarak ülke turizminde yerini alması, gelişen turizm yönüyle ön plana çıkması, kendine özgü bir doğal turizm alanı oluşturması bununla ilgili gelişmeler; misyonum da bütün bu gelişmeleri sağlamak için kamu kurumlarımız arasında iş birliğini, koordinasyonunu en yüksek seviyede gerçekleştirmek, alanda olmak sürekli vatandaşımızın hizmetinde olmak." dedi.
 Ülkemizin hızla geliştiğini belirten Vali Şıldak, "Pek çok alanda gurur duyduğumuz hamleler, atılımlar ülkemizin, Sayın Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde artık dünya ölçeğinde güç olma hayali, hayal olmaktan çıkmış gerçeğe dönüşmüştür. Bu gerçeği her gün yeni örnekleriyle görüyoruz ve göğsümüz kabarıyor. Erdek de bu gelişmelerden payını almak, bu hizmet yarışında, bu kervanda en önde gitmek durumundadır. Bunu da gerçekleştirecek olan bizleriz." dedi.
 Pandemi konusuna da değinen Vali Hasan Şıldak, "Ülkemizde ve ilimizde son dönemde, son bir aylık periyotta vaka sayılarımızda yükselişler görüyoruz. İnsanlarımızın bazı konulardaki tedbirlere az riayet etmesi veya uymaması sebebiyle bu vakaların hızla yayılması söz konusu oluyor. Tedbiri sevmeyen, tedbirsizliğe de son derece prim veren bir hastalıkla karşı karşıyayız. Adı üzerinde salgın hastalık. Bunun yayılmaması için tedbirler alınıyor. Bu tedbirler ilan ediliyor, duyuruluyor. Vatandaşlarımızdan sürekli olarak bizzat alana da çıkmak suretiyle farkındalık oluşturarak, bilinçlendirerek insanlarımıza bu hususta bütün uyarılarımızı yaparak ricada bulunuyoruz, uyarıda bulunuyoruz. Buradaki amacımız hastalığın bir kişiye bile bulaşmasının önlenmesi konusunda üstün bir gayret göstermek. Düğünler konusunda, toplu etkinlikler konusunda, plajlar konusunda tatilcileri ve bütün vatandaşlarımızı uyarıyoruz. Tabi pazar yerleri, cenazeler en hassas olduğumuz noktalar. Bütün bu alanlarda denetimlerimizi sürekli devam ettiriyoruz ve bütün vatandaşlarımızdan bilhassa iş yerlerinden, işletmelerimizden de duyarlılık istiyoruz. Çünkü uyarılarımızı da sonlandırdık, bugünlerde artık para cezası yaptırımını devreye sokmaya başladık." dedi.
 Vali Şıldak'ın konuşmasının ardından daire amirleri ile toplantılarını gerçekleştirdi.
 Toplantının bitmesi ile beraber Vali Şıldak ilçemizde bazı iş yerlerini denetledi.
(Haber / Fotoğraf: Oğulcan Bölükbaşı)




Haberin Videosu:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemizde yayınlanan reklamlar Google Ads tarafından otomatik olarak seçilip yayınlanmakta olup yayınlanan reklamlardan ozelerdek.blogspot.com sorumlu değildir.