1 Eylül 2023 Cuma

ERDEK'TE İNTERNET DOLANDIRICILARINA OPERASYON

Erdek'te internet dolandırıcılarına yönelik düzenlenen operasyonda 2 şüpheli yakalandı.
Erdek'te internet dolandırıcılarına yönelik düzenlenen operasyonda 2 şüpheli yakalandı.
Erdek İlçe Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Balıkesir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü, Dolandırıcılık Büro Amirliği görevlilerince yürütülen çalışmalar neticesinde; şüphelilerin internetten ürün satışı yapılan web sitelerinde açılan sahte hesaplar üzerinden yanıltıcı ilanlar vermek suretiyle sahte ürün satışı ve sanal bahis yöntemini kullanarak yüksek kazanç vadettikleri, ülke genelinde 13 vatandaşı yaklaşık 50 bin TL tutarında dolandırdıkları, yüklü miktarda borçlu olarak gösterdikleri kimselere kendisini hukuk bürosu çalışanı gibi gösterdikleri, para karşılığında borcun ve icra takip dosyanın kapatılacağı gibi söylemlerde bulunarak verdikleri hesap numaralarına para gönderilmesini sağladıkları, para yatırıldıktan sonra da vatandaşların ulaşamaması için telefon numaralarını engelledikleri, bu yöntemle ülke genelinde birçok vatandaşı dolandırdıkları tespit edildi.
Emniyet birimlerince yapılan araştırmada, sosyal medya üzerinden sahte ilan veren, hesap tedarik eden, kendilerini ilan sahibi olarak tanıtarak banka hesaplarını kullandırdıkları tespit edilen Bursa ve İstanbul illerinde toplam 2 şüpheli şahsın yakalanmaları ve suç delillerinin ele geçirilmesine yönelik olarak 31 Ağustos'ta saat 07:00 da İstanbul ve Bursa'da, Balıkesir Emniyet Müdürlüğü koordinesinde Balıkesir, İstanbul ve Bursa İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı toplam 4 ekip ve 12 personelle birlikte eş zamanlı olarak operasyon yapıldı. 2 şüpheli şahıs gözaltına alındı.
Yapılan operasyon sonucunda, 2 adet akıllı telefon, 2 adet sim kart, 1 adet sim kart muhafazası ele geçirilerek muhafaza altına alındı. TCK Md. 158. maddesi kapsamındaki “Bilişim Sistemleri Vasıtası ile Nitelikli Dolandırıcılık” suçundan yapılan eş zamanlı operasyon sonucu yakalanan 2 şüpheli hakkında Balıkesir Asayiş Şube Müdürlüğü'nce adli işlemler başlatıldı. Yakalanan 2 şüpheli Erdek Cumhuriyet Başsavcılığı'na mevcutlu olarak sevk edilerek tutuklandı.




1 yorum:

  1. Kazanmadığın bir parayı nasıl harcayabiliyorsun. Birisinden aldığın haksız parayı nasıl çocuklarına yedirebiliyorsun.

    YanıtlaSil

Sitemizde yayınlanan reklamlar Google Ads tarafından otomatik olarak seçilip yayınlanmakta olup yayınlanan reklamlardan ozelerdek.blogspot.com sorumlu değildir.