20 Eylül 2017 Çarşamba

Özel ERDEK GAZETESİ Sayı: 232



                                                       HALK ARENASINA YOĞUN İLGİ

  Gazeteci Uğur Dündar’ın hazırlayıp sunduğu ‘Halk Arenası’ isimli program cuma gecesi Erdek’te Kaya Rock eğlence merkezinde Halk TV’den canlı olarak yayınlandı.
  Programa CHP Balıkesir Milletvekilleri Namık Havutça, Ahmet Akın ve Mehmet Tüm, Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, Bandırma Belediye Başkan Vekili Sami Türkmen ve CHP Balıkesir İl Başkanı Ender Biçki ve ellerinden Türk bayraklarıyla yaklaşık üç bin kişilik halk katıldı. Konuşmacı olarak Gaziantep Bağımsız Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ, CHP Grup Baş-kan Vekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel ve ‘Halkın Avukatı’ Murat Ergün katıldı.
  Programda ilk sözü alan CHP Grup Başkan Vekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, Yargı, Saray´dan korkuyor. Ancak biz korkmuyoruz. Saray´dan korksak, Vahdettin´den korkardık ve
cumhuriyeti kuramazdık. Saray’a da, onun emrindeki yargıya da teslim olmayacağız” dedi.
  Özel’den sonra sözü Gaziantep bağımsız milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ aldı. Özdağ; Barzani ile ilgili “Barzani, bölgeyi kan gölüne dönüştürme projesini uygulamak istiyor. Bunu önlememiz için yapılacak uygulamalar açıktır. Habur´u kapatın, uçuşları durdurun.” dedi. Meral Akşener’in genel başkanlığındaki yeni partinin Ekim ayında kurulacağını ancak belirlenen iki ismi partinin disiplin gereği dolayısıyla açıklamadı. Özdağ, “Cumhurbaşkanı Erdoğan AKP’de metal yorgunluğu olduğunu belirtiyor. AKP’de metal yorgunluğu değil MERAL yorgunluğu var.” dedi ve “Karşıma üç AKP Genel Başkanı çıkarsınlar ben tek başıma onlarla tartışmaya hazırım. Onlara ayrı ayrı 30’ar dakika süre versinler, bana 30 dakika süre yeter.” Diye ekledi.
 ‘Halkın Avukatı’ Murat Ergün de “Elbette ki, beni de çeşitli iftiralarla gözaltına alabileceklerinden bir insan olarak korkuyorum. Ancak bu durum, benim konuşmama ve doğruları söylememe engel değil. Bundan sonra da kimsenin önünde eğilmeden, doğruları söylemeyi sürdüreceğim” dedi.
 ‘Halk Arenası’, ‘İzmir Marşı’ ile sona erdi.
(Haber ve Fotoğraf: Oğulcan Bölükbaşı)   
               







                                                                  CHP 94. YILINI KUTLADI

   Cumhuriyet Halk Partisi’nin kuruluşunun 94. yıl dönümü dolayısıyla, CHP Erdek İlçe Başkanlığı tarafından tören düzenlendi.
   Düzenlenen kutlama törenine; Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, Cumhuriyet Halk Partisi 1. ve 2. Dönem emekli Milletvekili Hasan Tahsin Uzun, Cumhuriyet Halk Partisi Erdek İlçe Başkanı Metin Uysal, CHP’li Belediye Meclis Üyeleri ve Cumhuriyet Halk Partisi Erdek İlçe teşkilatı yönetimi ve üyeleri katıldı. Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başlayan tören Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından, Cumhuriyet Halk Partisi Erdek İlçe Başkanı Metin Uysal’ın günün anlam ve önemini belirten konuşması ile son buldu.
CHP İlçe Başkanı Metin Uysal törende yaptığı konuşmasında; “Mustafa Kemal; 6 Aralık 1922’de basına verdiği bir demeçle Halk Fırkası adını taşıyan bir siyasal parti kuracağını açıklamıştır. 9 maddeden oluştuğu için 9 umde (ilke) olarak anılan bu metin, bir “seçim bildirgesi”dir. Hazırlanan tüzükte, halkçılık, cumhuriyetçilik, milliyetçilik temel ilkeler olarak gösterilmiş, ulusal egemenlik, devrim ve hukukun üstünlüğü kavramlarına da yer verilmiştir. Başlangıçta “Halk Fırkası” olan partinin adı, 1924 yılında “Cumhuriyet Halk Fırkası”, 1935 yılında da Cumhuriyet Halk Partisi olarak değiştirilmiştir. CHP; Cumhuriyeti ve Türk Milletini sonsuza kadar yaşatmak için her 9 Eylül’de yeniden doğan bir çınardır. Partimizin 94. yaşı kutlu olsun arkadaşlar” diyerek sözlerini tamamladı.                                                       *Haber Merkezi

















ARTAKİ RESTORANDAKİ YANGIN KORKUTTU

 Artaki-Marina Restaurant’ta 10 Eylül Pazar sabahı saatlerinde çıkan yangın korkuttu.
Restaurantın dış kısmında kalan kuru gıda deposunda çıkan yangın, Erdek İtfaiye ekiplerinin zamanında müdahalesi sonrasında, yanan kısma yakın mesafedeki sanayi tüplerine ulaşmadan söndürülerek büyük tehlike önlendi.
  Erdek Belediyesi iktisadi teşebbüslerinden olan Artaki-Marina Restaurantın, bahçe
kısmındaki kapalı depo içinde ve elektrik kontağından çıktığı tahmin edilen yangında, hafif maddi hasar meydana geldiği ifade edildi.                                                                  (Erdek Doğuş)















                                                                  İLK DERS ZİLİ ÇALDI

  Bugün başlayacak olan 2017-2018 eğitim öğretim yılında, resmi ve özel okullarda yaklaşık 
17 milyon öğrenci ve 1 milyon öğretmen ders başı yapacak.
Eğitim-öğretim yılının ilk dönemi 19 Ocak 2018’de sona erecek. Yarıyıl tatilleri ise 
22 Ocak - 2 Şubat 2018 tarihleri arasında yapılacak. İkinci dönem ise 5 Şubat
2018’de başlayacak.
2017-2018 eğitim-öğretim yılı 8 Haziran 2018’de sona erecek.                               *Haber Merkezi













                             KILIÇDAROĞLU BALIKESİR’DE ÜRETİCİLERLE
                                                                                   BULUŞTU
  
  Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Balıkesir’de düzenlenen Tarım Çalıştayına katılarak üreticilerle buluştu. CHP Balıkesir Milletvekilleri, CHP Balıkesir il ve ilçe başkanları, belediye başkanları da dün düzenlenen tarım çalıştayında hazır bulundu.
Ankara’dan uçakla gelen Kemal Kılıçdaroğlu, havaalanı'nda CHP İl Başkanı Ender Biçki, Balıkesir milletvekilleri Ahmet Akın, Namık Havutça, Mehmet Tüm ve partililer tarafından karşılandı. Ardından tarım çalıştayının düzenlediği Otel Basri’ye geçen Kılıçdaroğlu, çalıştayda çiftçi ve üreticilerin yanı sıra, ziraat odası ve ticaret borsası başkanları ile tarım, süt ve hayvancılık kooperatiflerinin yöneticileri, muhtarlar, partililer ile bir araya geldi. Tarım Çalıştayı’nın ardından saat 13.00’te basın toplantısı düzenleyen CHP Genel Başkanı, ayrıca gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.
 Açıklamasında; “Gündemimizde tarım ve tarımın sorunları var. Balıkesir tarım açısından en önemli kentlerden birisi. Gerçekten de Balıkesirlilerin yüzde 30’u kırsal kesimde yaşıyor, üretiyor. Beyaz et, yem, yumurta ve sütte Türkiye ikincisi olan ilimiz. Balıkesir, “tarımın başkenti” tanımını hak eden illerden birisi. Tarımın sorunlarını dinledik ama üreticiler hak ettikleri fiyattan ürünlerini satamıyorlar” dedi.
















                                                  ERDEK ATLETİK GENÇLİK ÇALIŞMALARINI
                                                                                 SÜRDÜRÜYOR
  
  Erdek Atletik Gençlik Ve Spor Kulübü 2017/2018 Sezonu hazırlıklarına 1 Eylül 2017 tarihinde başladı.
 Kulüp, Türkiye Şampiyonluklarının yanında, Uluslararası başarılar da kazandı. Atletizm Milli Takım Antrenörü Niyazi Gülhan ve sporcuları, yeni sezon hazırlıklarına hızlı bir şekilde başladı.
Erdek Atletik Gençlik ve Spor Kulübü geçen sezonda 12 tane Türkiye birinciliği, 6 tane Türkiye ikinciliği, 11 tane Türkiye üçüncülüğü ve şampiyonluklarla kapattı.
  Yeni sezonu değerlendiren Atletizm Milli Takım Antrenörü ve aynı zamanda Erdek Atletik Gençlik Ve Spor Kulübü’nün Başkanı olan Niyazi Gülhan şu açıklamalarda bulundu; “Bu sezon ümit ediyorum ki geçtiğimiz bütün sezonlardan daha iyi olacak. Buradaki en büyük etken her yılartan tecrübemizdir. Sporcularım küçük yaşta profesyonel olmasalar bile,
profosyonel gibi davranış göstermeyi, antrenman yapmayı, beslenmeyi, yaşamayı vb. her şeyi uyguluyorlar. Disiplinden asla taviz vermiyoruz. İşin kuralı, gerekliliği neyse, bu doğrultuda çalışmalarımızı yapmaya özen gösteriyoruz. Zaten çalışma disiplinimize, kurallarımıza uymayan sporcularla ilişiğimizi kesiyoruz. Bu tür sporcular ne kulübümüze, ne de Türk
Atletizmine bir değer katamazlar. Tabi çalışmalarımızı daha verimli yapmamız için Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Sayın Fatih Çintimar'ın da katkılarını göz ardı edemeyiz. Biz antrenörlerin gelişimi için yurt dışından işin daha da uzmanı hocaları getirtip bizlere seminer imkanı sunuyor. Bende elimden geldiğince bunların hemen hemen hepsine katılıyorum. Ayrıca Başkanımız 18 Yaş Altındaki üst seviyedeki sporcular için 2020-2024 Olimpik Hazırlık Kamplarını organize ediyor. Bizde kulübümüzden 2 sporcumuz ile birlikte bu kamplara iştirak edip, her türlü imkanlardan faydalanıyoruz. Bu imkanlardan dolayı başkanımıza teşekkürü borç bilirim. Başkanımızın da, benim de, Erdek Atletik Gençlik Ve Spor Kulübü’nün de tek amacı Türk Atletizmi ve çocuklarımızdır. Erdek’te atletizmi çok iyi yerlere getirdiğimizi düşünüyorum. Daha da üst seviyelere çıkacağımızdan da hiçbir şüphem yok. Burada en önemli etkenlerden birisi de okullar. Kulübümüz bünyesinde ilkokul ikinci sınıftan tutun, lise son sınıfa kadar her yaş grubundan sporcu bulunmaktadır. Başta Erdek 18 Eylül Ortaokulu olmak üzere, Erdek’teki bütün okullardan sporcuların yer alması da olayın bir başka güzelliğidir. Bu noktada İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü başta olmak üzere, bütün okul idarecilerine ve öğretmenlerine sporculara yaptıkları motive edici davranışlarından dolayı teşekkür ederim. Biz büyük bir aileyiz. 2007 yılında Erdek’e ilk geldiğim zaman 5 sporcu ile başladığım bu oluşumda, şu an 126 sporcu yer almaktadır. Bu zamana kadar bizlere destek olan herkese sonsuz teşekkür eder, herkese önce sağlıklı, sonra da huzurlu ve başarılı bir sezon dilerim…”                                                                                                                                            *Haber Merkezi
















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemizde yayınlanan reklamlar Google Ads tarafından otomatik olarak seçilip yayınlanmakta olup yayınlanan reklamlardan ozelerdek.blogspot.com sorumlu değildir.