27 Eylül 2017 Çarşamba

Özel ERDEK GAZETESİ Sayı: 233




YERDE GÖKTE 18 EYLÜL

   18 Eylül Erdek’in kurtuluşunun 95. yıl dönümü ilk töreni saat 09.30’da Hacı Ömer Çarşı Camii’nde top atışı, sela ve kurban kesimiyle sona erdi.
   Saat 10.00’da protokolün ve vatandaşlarımızın Cumhuriyet Meydanında yerini almasıyla başlayan ikinci tören, Erdek Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı ve Erdek Belediye Başkanlığı’nın Atatürk Anıtına çelenk konulmasıyla başladı. Kurtuluş kutlamalarına; Ak Parti Balıkesir Milletvekili Sema Kırcı, CHP Balıkesir Milletvekilleri Ahmet Akın ve Namık Havutça, CHP 1. ve 2. Dönem Milletvekili Hasan Tahsin Uzun, İlçe Kaymakam Vekili Ömer Tekeş, Erdek Garnizon Komutan Vekili Dz.Alb. Sabri Demir, Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, Ak Parti İlçe Başkanı Kemal Kayan, Cumhuriyet Halk Partisi Erdek İlçe Başkanı Metin Uysal, Erdek Belediye Meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaşımız katıldı.
  Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunması ardından, Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı. 26 Ağustos 1071 den Alpaslan’ın Malazgirt savaşında Anadolu’yu yurt edinmesinin ardından, yine 851 yıl sonra Anadolu’nun Türk yurdu olmasının önemine değindi. Konuşmasında Mustafa Kemal Atatürk’ün dehasını anlatan Baş-kan Sarı, “Milli mücadelemizde milli kutsal ismimiz Mustafa Kemal Atatürk’tür. Peygamberimizin ismi de Mustafa’dır. Bu iki Mustafa’yı kimse birbirinden ayıramaz. Onların hedefleri, insanlığı daha aydınlık günlere taşımaktı. Bu nedenle iki Mustafa da devrimci insanlardır.”diye bahsetti.
  Sevr anlaşmasını sarayın imzaladığını belirtirken, Atatürk’ün bu konudaki görüşlerine de yer verdi; “Atatürk o gün aynen şunu söylüyor; Osmanlı hükümeti bu mütareke ile kendisini kayıtsız şartsız iş-galini sağlayan belgeyi imzalamıştır. Düşmanın yalnız boğazlardan geçmesini değil, ayni zamanda düşmanın memleketi işgalini vaat etmiştir. Zaten ondan sonraki süreci bir Türk olarak biliyoruz. İzmir’in dağlarında açan çiçekleri hiçbir düşman postalı çiğneyemez” dedi.
  Başkan Sarı konuşmasının sonun-da, Erdekli kahramanların da aldığı görevleri anlatırken; “Atatürk’ün 16 Mayıs 1919’da başladığı mücadelenin hemen ardından, Balıkesir ayaklandı. 17 Mayıs 1919’da Balıkesir’de bir kongre toplandı. Burada yurdun düşman işgalinden kurtulmasına kadar direnme kararı alındı. İlk kurşunun atıldığı il olan Balıkesir, son kurşunun atıldığı yer olan il de Balıkesir. Kuvayi Milliye kentinin bir vatandaşı olmaktan gurur duyuyorum” dedi.
  Tören sırasında Türk Hava Kurumunun bayraklı ve Atatürk posterli motorlu yamaç paraşütü uçuş yaptı. Daha sonra öğrenciler ve şair Ahmet Erol şiirler okudu. Gazilere ödülleri verildi, Erdek Nerime Yüksel Ortaokulu öğrencilerinin halk oyunları gösterisi ve mehteran takımının gösterisinin ardından, Balıkesir Bölge Komutanlığı bandosunun eşliğinde yapılan tören geçidi ile son buldu.
*Haber Merkezi











                                                                   GAZİLER GÜNÜ KUTLANDI

  Vatanımızın savunması için canı pahasına cephelerde savaş veren 19 Eylül Gazilerimizin günü ilçemizde düzenlenen törenle kutlandı.
Cumhuriyet Meydanında yapılan kutlamalara, İlçe Kaymakam Vekili Ömer Tekeş, Garnizon Komutan Vekili Dz.Alb. Sabri Demir, Belediye Başkan Vekili Hasan Yapakçı, Cumhuriyet Halk Partisi 1. ve 2. Dönem Milletvekili Hasan Tahsin Uzun, Cumhuriyet Halk Partisi Erdek İlçe Başkanı Metin Uysal, Belediye Meclis Üyesi Şükrü Talaş, Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlarımız katıldı.
Atatürk Anıtına çelenk konulması, Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından, Dz.Bnb.Ömer Talha günün anlam ve önemini anlatan bir konuşma yaptı. Ardından Erdek Anadolu Lisesi öğrencilerinden Yeren Demil “Vatan Türküsü”, yine Erdek Anadolu Lisesi öğrencilerinden Yahya Çiftlik ise “Kalk Yiğidim” adlı şiirleri okudular. Gazilerimize plaketleri takdim edildikten sonra tören sona erdi.
*Haber Merkezi













                                                                  
                                                            SAĞLIK İÇİN YÜRÜDÜLER

     Pankart ve afişlerle yapılan anlamlı yürüyüş etkinliğine, Erdek Toplum Sağlığı Merkezi Müdürü Dr. Mahmut Ekiz, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Adem Erdem Eren, Gıda-Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Dilek Işıktaş, sağlık personeli çalışanları ile sınıf öğretmeni Bahri Gürol Sayın nezaretindeki Halitpaşa İlkokulu 3/A sınıfı öğrencileri ve Beden Eğitimi öğretmeni Niyazi Gülhan da katıldı.
Yürüyüş etkinliğinin sonunda yapılan basın açıklamasında, sağlıklı beslenme ve obeziteyle mücadele konusunda farkındalık oluşturmak ve bu tür etkinliklerin devamını sağlamak amaçlandığı ifade edildi.
    Saat 14:00’de Ali Haydar Sarı sahil bandı girişinden başlayan yürüyüş Cumhuriyet Meydanında açıklama yapılmasından sonra sona erdi.
*Erdek Doğuş


                                                                                                                                                    






                                                                 ÇALIK GÖREVİNE BAŞLADI


  Erdek Kaymakamı Hasan Erkal’ın Nevşehir Vali Yardımcılığı’na atanmasının ardından Erdek Kaymakamlığına 5 Eylül’den beri Balıkesir kaymakam adayı Ömer Tekeş vekalet ediyordu.
  ÇALIK GÖREVİNE BAŞLADI
  20 Eylül Çarşamba sabahı Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı’yı ziyaret eden Ekrem Çalık, ilçemize gelerek görevine başladı. Ekrem Çalık, Fethiye Kaymakamlığı’ndan Erdek Kaymakamlığına atanmıştı.                                                                                      
*Haber Merkezi



                                                                LİMAN DİBİNDE TEMİZLİK

  İlçemiz liman içindeki çay bahçeleri önünde sualtı temizliği yapıldı.
Dün saat 12.00 ile 14.00 arasında Bandırma Rotary Kulübü’nün yedi üyesi denizin altında temizlik yapıldı.
 İki saat süren temizlikte dalgıçlar denizden araba lastiği, masa, sandalye ve metal içecek, cam
ve plastik şişeler ve lavabo gibi atık maddeler çıkardı. 
Çıkarılan atık maddeler denizin altından çuvallarla çıkarıldı.
Denizin altındaki pislik bir kez daha gün yüzüne çıktı.



















                            SÜSLÜ KADINLAR ERDEK’TE DE PEDAL ÇEVİRDİ

   Ülke genelinde 50 il ve ilçede eş zamanlı olarak gerçekleştirilen “Süslü Kadınlar Bisiklet Turu” ilçemiz Erdek’te ilk defa gerçekleşti.
   Bisikletli kadınlar, dün saat 14.30’da ilçemiz Cumhuriyet Meydanı’nda toplandılar. Burada kısa bir konuşma yapan Ayfer Yazıcı, amaçlarının farkındalık yaratmak olduğunu belirtti. Ardından saat 16.30’da Cumhuriyet Meydanı’ndan hareketle Ali Haydar Sarı Sahil Bandı’na ve yine Cumhuriyet Meydanı’ndan geçerek Kurbağalı sahil yolu üzerinden Seyitgazi
eteklerinde mola verildi. Ardından akşam grubunda yürüyüş ile etkinlik sonlandırıldı.
Halkın büyük ilgi gösterdiği ve büyük ilgiyle katıldığı tura Erdek Ticaret Odası Başkanı Özlem Sarı da katıldı.

*Haber Merkezi

















                         AKP MARMARA İLÇE BAŞKANI GÖREVDEN ALINDI

        Kongresi iki kez ertelenen AK Parti (AKP) Marmara İlçe Başkanı Sedat Uz görevden alındı. Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı, Teşkilat Başkanı Mustafa Ataş, Sedat Uz’dan boşalan Marmara İlçe Başkanlığı görevine Gül Ağaoğlu’nu atandı. Kongrenin 3 Ekim tarihinde yapılacağı belirtildi.
  Öte yandan, Dursunbey, İvrindi, Balya, Manyas, Savaştepe, Ayvalık ve Gö-nen ilçelerinin Ak Parti İlçe Başkanları da değişti.
(Kaynak: Yeni ERDEK)

ERDEKSPOR SEZONA İYİ BAŞLADI

Erdekspor, sezonun ilk lig maçında, Balıkesir’de Balıkesir Büyükşehir Belediyespor’u 2-0 yendi.
  Balıkesir Ali Hikmet Paşa tesislerinde oynanan maçı Deniz Kayatepe yönetti.
  Erdekspor ikinci yarıda Hilmican ve Çağlayan’ın golleriyle 2-0 galip ayrıldı.
  Erdekspor Genel Kaptanı Süleyman Oruç iyi bir puanı hakkettikllerini belirterek önümüzdeki hafta oynanacak olan Etispor maçından da üç puan almak istediklerini söyledi.
(Önder Balıkçı/Yeni Erdek)
















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemizde yayınlanan reklamlar Google Ads tarafından otomatik olarak seçilip yayınlanmakta olup yayınlanan reklamlardan ozelerdek.blogspot.com sorumlu değildir.