4 Ekim 2017 Çarşamba

Özel ERDEK GAZETESİ Sayı: 234



                                        VATANDAŞLARLA BİRLİKTE ORUÇ AÇTILAR

   Muharrem ayının başlamasıyla birlikte, muharrem orucu tutan Alevi vatandaşlarımız; Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, CHP İlçe Başkanı Metin Uysal, CHP’li vekillerle birlikte iftar
yemeğinde bir araya geldi.
  Yalı Mahallesi Müze Sokaktaki Alevi Kültür Derneği Erdek Şubesi’nde, Dernek Başkanı İhsan Aydemir’in başkanlığında düzenlenen iftar yemeğine; Cumhuriyet Halk Partisi Balıkesir
Milletvekilleri, Mehmet Tüm, Namık Havutça, Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı ve Cumhuriyet Halk Partisi Erdek İlçe Başkanı Metin Uysal katıldı.
  İftar yemeğinde bir araya gelen Balıkesir Milletvekilleri Mehmet Tüm, Namık Havutça ve Başkan Sarı, matem orucunda iftarlarını birlikte açtılar.
 Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, yaptığı konuşmasında Muharrem ayına ve önemine dikkat çekerek, “Muharrem ayı dolayısı ile Erdek Alevi Kültür Derneği mensuplarıyla iftar yemeğinde bir araya geldik. Şehrullahil-Muharrem olarak bilinen “Allah’ın ayı Muharrem” ilahi bereket ve feyzin, bolluğun ayıdır. Bu ay aynı zamanda, Alevilerin matem ayı olarak da bilinir. Bütün Aleviler için yas ayıdır. 10 Ekim 680 tarihinde Kerbela’da Yezit tarafından öldürülen İmam Hüseyin ve 71 kişi için tutulan oruç, aslında bir yas ibadetidir ve İmam Hüseyin şahsında bütün mazlumlara adanır. Bu vesileyle; tüm hemşehrilerimin Muharrem ayını tebrik eder, Muharrem ayının, yaşanan terör olaylarının sona ermesine, birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin daha da perçinlenmesine, ülkemizde huzur ve barış ortamının hakim olmasına vesile olmasını dilerim” dedi.           
(Haber Merkezi)


















AK PARTİ KADIN KOLLARINDAN AŞURE HAYRI

  İlçemiz Ak Parti Kadın Kolları yöneticileri Muharrem ayı dolayısıyla ilçemiz Cumhuriyet Meydanı’nda aşure hayrı düzenledi.
  Aşure etkinliğine, Ak Parti İlçe Başkanı Kemal Kayan ve yönetim kurulu üyeleri ve vatandaşlar katıldı.
  Bir kazan dolusu aşure kısa sürede tükenirken Ak Parti Erdek İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülser Sarıaslan, aşure hayrının birlik ve beraberlik getirmesi dilediğini söyledi.
*Kaynak: Yeni ERDEK














UYUŞTURUCU OPERASYONUNDA BONZAİ ELE GEÇİRİLDİ

    Erdek’te gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda bonzai maddesi ele geçirildi.
   Erdek İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından başlatılan çalışmada fiziki takip neticesi uyuşturucu madde satışı tespit edildi.
   Polis operasyonunda uyuşturucu maddeyi alan kullanıcı şahsın üzerinden 0.70 gr bonzai maddesi ele geçirilirken, uyuşturucu maddeyi satan T.A isimli zanlının ikamet aramasında ise toplam 21 fişek halinde 18 gr bonzai maddesi ve 1 fişek halinde esrar maddesi ele geçirildi.
  Ayrıca 1200 lira parayı da suçtan elde eden gelire el konulurken T.A gözaltına
alındı
  Polis tarafından ifadesi alınan uyuşturucu satıcısı T.A sevk edildiği mahkeme
tarafından uyuşturucu madde ticareti suçundan tutuklanarak Bandırma Kapalı
Cezaevi’ne gönderildi.
 *Haber Merkezi











                                                        PREVEZENİN 479. YILDÖNÜMÜ

  Preveze Deniz Zaferi'nin 479'uncu yıl dönümü ve Deniz Kuvvetleri Günü, Erdek Mayın Filosu Komutanlığında düzenlenen törenle kutlandı.
  Nusret Brifing Salonu'nda düzenlenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Erdek Mayın Filosu Komutanı Tuğamiral Ahmet Tunç Veyisoğlu, askeri personel ve öğrencilerin katıldığı törende, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Koramiral Adnan Özbal'ın kutlama mesajlarının okunmasının ardından, günün anlam ve önemini anlatan sinevizyon gösterisi sunuldu.
  Tuğamiral Veyisoğlu, burada yaptığı konuşmada, deneyimli, vatanını seven, Atatürk ilke ve inkilaplarına bağlı deniz kuvvetleri mensubu olduklarını söyledi.
  Salonda bulunan lise öğrencilerine seslenen Veysioğlu, şu ifadeleri kullandı: 
  "Oldukça yüksek teknolojiye sahip ve bulunduğumuz coğrafyada en güçlü donanmalardan biriyiz. Ayrıca dünyada kendi gemisini, denizaltısını üreten 10 ülkeden bir tanesiyiz. Öyle olmak da zorundayız. 3 tarafımızın denizlerle, 4 tarafımızın ise düşmanlarla çevrili olduğu bir coğrafyada olduğumuzu görüyorsunuz. Onun için her zaman hazır olmak zorundayız. Bu emaneti alacak olanlar da sizlersiniz. Dolayısıyla bu kadar yüksek teknolojiyi teslim alabilmek için kendinizi iyi yetiştirmeniz, bunlara hazır olmanız lazım."
  Tören, mihmardarlar eşliğinde davetlilere Mayın Müzesi, "TCG Anamur" ve "TCG Akçay"ın gezdirilmesinin ardından sona erdi.
  *Haber Merkezi








                                       EN BAŞARILI BELEDİYE BAŞKANI ÖDÜLÜ SARI’NIN

   KAMU-DER, Erdek Belediyesi Başkanı Hüseyin Sarı’yı yılın en başarılı belediye başkanı seçti.
   Kamu Görevlileri ve Çalışanları Derneği (KAMU-DER) Genel Başkanlığı’nın 26 il
ve 35 ilçede bulunan temsilcilikleri tarafından yapılan sahne araştırmalarına göre
Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, yılın en başarılı belediye başkanı seçildi.
   Ödül, Sarı’ya 21 Ekim tarihinde bir törenle verilecek.
*Haber Merkezi













                                        KAYMAKAM ÇALIK MUHTARLARLA TANIŞTI

   Erdek kaymakamlığına atanarak göreve başlayan Ekrem Çalık ilçemiz Öğretmenevi Konferans Salonu’nda ilçemiz kaymakamlarıyla tanışma toplantısı düzenledi.
   Kaymakam Çalık başkanlığında düzenlenen toplantıya merkez ve kırsal mahallelerden 28 muhtar katıldı.
  Muhtarlarla tek tek tanışan Çalık, kendileriyle uyum içinde çalışacaklarını belirtirken muhtarların her daim sorunları kaymakamlığa bildirmeleri gerektiğini söyledi.
  Çalık, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Sizler mahallelerimiz ve o mahallede yaşayan vatandaşlarımızın sorunlarının ve taleplerinin ilgili kurumlara iletilmesi ve takip edilmesi hususunda ve aynı zamanda kurumlarımızın mahallelere yönelik çalışmaları ve duyuruların aktarılması konularında önemli bir görev ve sorumluluğa sahipsiniz. Ben de mahallelerinizdeki sorunları tek tek ziyaret ederek sorunları yerinde inceleyeceğim. Toplantıya katıldığınız için sizlere teşekkür ediyorum.” dedi.                                
*Yeni ERDEK









AYYILDIZ TEPESİ’NDE CİNAYET 

  Bandırma’da Ayyıldız tepesinde Sonkurşun Anıtı’na 50 metre uzaklıkta üç erkek cesedi bulundu.
  Koyunlarını otlatan bir çobanın cesetleri fark edip 155 Polis İmdat Hattı’na ihbarda bulunmasıyla beraber cinayet ortaya çıktı.
  Olay yeri inceleme ekibi tarafın-dan yapılan incelemede cinayet mahallinde çok sayıda kovan bu-lundu.
  Ölü olarak bulunan 3 kişinin kimlikleri tespit edildi. Ölenlerin isimleri Sinan Demir (45), İlhan Küçükşahin (30), Özgür Güven (19) olarak açıklandı.
  Polis şimdi öldürülen üç şahsın niçin cinayete kurban gittiklerini ve katil ya da katil zanlılarını araştırıyor.
  Olayla ilgili K.Y, T.A ve Ş.A i-simli üç şahıs tutuklandı.
*Haber Merkezi












                                      BANDIRMA’DA “KİTAP GÜNLERİ” ETKİNLİĞİ VAR
 
   Bandırma Belediyesi tarafından düzenlenen “Bandırma Kitap Günleri” etkinliği bugün başlıyor. Pazar günü sona erecek olan etkinliğe birçok tanınmış yazar ve gazeteci katılacak.
   Etkinliğe katılacak olanlar arasında; Ahmet Ümit, Mario Levi, Osman Balcıgil, Murat Güloğlu, Bestami Yazgan, İlber Ortaylı, Hasan Ali Toptaş, Aşkım Kapışmak, Ayşe Kulin, Sunay Akın, Hayati İnanç, İsmail Küçükkaya, Enver Aysever, Cansu Canan Özgen, Umut Güner ve Pelin Çift var.
  Aynı zamanda İclal Aydın’ın da katılacağı bir şiir programı düzenlenecek.
  Bandırma Belediyesi bu etkinlik ile ilgili bir broşür hazırlayarak halkı bilgilendirdi.
  *Haber Merkezi












                                                              FIRTINA ERDEK’İ DE VURDU

  Marmara Bölgesi’nde özellikle İstanbul ve çevresinde oluşan fırtınadan
Erdek’te etkilendi. Rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu yönünde 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına şeklinde estiği öğrenildi.
  Erdek’te kuvvetli rüzgar ve sağanak yağış bazı aksaklıklar yaşatırken bazı sokaklar ve caddeler de büyük su birikmeleri yaşandı.
  BALIKÇI TEKNELERİ ERDEK LİMANINA SIĞINDI
   Denizde oluşan dalgalar balıkçı teknelerini olumsuz yönde etkileyince yöredeki balıkçılar teknelerini ilçemiz Erdek limanına sığınmak zorunda kaldı.
  Balıkçı tekneleri fırtınanın dinmesiyle birlikte denize tekrar açıldılar. (Kaynak: Yeni ERDEK)














ERDEKSPOR İYİ GİDİYOR

Erdekspor ikinci hafta evinde Bandırma Etispor’a attığı üç golle üç puan alarak liderliğe yükseldi.                 
  30 Eylül 2017 Cumartesi günü saat 15:00’de Erdek 18 Eylül Stadında oynanan karşılaşmada Erdekspor ilk yarı Ömer ve Hilmi’nin, ikinci yarıda ise Hüseyin’in golleriyle ligin ikinci haftasında zirveye yerleşti.              
  Kırmızı-beyazlı Martılar, ligin ilk iki haftasında hiç gol yemeden at-tığı 5 gol ve 6 puanla liderlik koltuğuna otururken, haftaya Manyas deplasmanına giderek, Manyas Belediyesporla mücadele edecek.















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemizde yayınlanan reklamlar Google Ads tarafından otomatik olarak seçilip yayınlanmakta olup yayınlanan reklamlardan ozelerdek.blogspot.com sorumlu değildir.