14 Eylül 2017 Perşembe

Özel ERDEK GAZETESİ Sayı: 231


AV SEZONU BAŞLADI

  1 Eylül itibariyle denizde av yasağının kalkmasıyla beraber balıkçıların yüzü güldü. Sezon hem balıkçıların hem de müşterilerin yüzünü güldürdü.
  Balık halinde sardalyanın kasası 40-50 liradan, tekirin 70-80 liradan, uskumru 200-300 liradan, palamutun çifti ise 25 liradan satıldı.
  İlk günün bereketli geçmesiyle beraber sezonun da iyi geçeceğini düşünen balıkçılar, balıkları çevre illere gönderildiğini belirtti.
*Haber Merkezi

  











                                       BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

   Erdek Belediye Meclisi eylül ayı toplantısı yapıldı.
   Belediye Başkanı Hüseyin Sarı’nın başkanlığında gerçekleşen toplantıda biri “ek gündem” olmak üzere üç gündem maddesi vardı.
   Adres ve numaralanmaya ilişkin yönetmelik gereği ilçenin merkez ve kırsal mahallelerinde aynı olan cadde/sokak isim değişiklikleri konusu ek süre isteyen komisyona yeniden gönderildi.
İkinci gündem maddesi, Bandırma Gübre Fabrikaları Anonim Şirketi’ne (BAGFAŞ) ait 1/5000 ölçekli nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli ilave imar planına, plan notu ilavesine ilişkin belediyenin kurum görüşüyle ilgiliydi. Rapor, yeniden revize edilmek üzere imar komisyonuna geri gönderildi.
Ek gündem maddesi olarak meclise gelen Çisem Tanrıöver Özhuy’un bina çıkma talebiyle ilgili konu da imar komisyonuna sevk edildi.
Cuma günü yapılan meclis toplantısında da iki ek gündem maddesi kabul edildi.


















HALK ARENASI ERDEK’TE

   Gazeteci-yazar Uğur Dündar’ın hazırlayıp sunduğu Halk Arenası bu cuma günü Erdek’te yayınlanacak.
   İlçemiz Kaya Rock'ta yapılacak olan arena Halk TV’den canlı olarak yayınlanacak. Uğur Dündar Halk Arenası’nı geçtiğimiz cuma Edremit’in Altınoluk Mahallesi’nde yaptı.
*Haber Merkezi















                          
THK ERDEK ŞUBESİ 2664 ADET DERİ TOPLADI

   Türk Hava Kurumu (THK) Erdek Şubesi’nin bayram ayında topladığı deri sayıları açıklandı.
   Şube Başkanı Temel Güven, 1727 adet koyun, 888 adet keçi ve 49 adet sığır olmak üzere toplam 2664 adet deri topladıklarını belirtirken kurban derisi toplama işlemlerinin 2 adet toplama aracı ile 4 günlük bayram süresince yapıldığını söyledi.
  Güven, aynı zamanda Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza ve her iki belediyenin personellerine onlara sağladığı imkanlardan dolayı teşekkür etti.
                                                                                                                                      (Haber Merkezi)










                                    ERDEK’TE ÖRTÜ YANGINI

Erdek’te bayramın ilk günü, öğleden sonra örtü yangını meydana geldi.
Kunderya Çiftçınarlar bölgesinde henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangına Bandırma Belediyesi ve Bandırma Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri 8 arazöz, 2 ilk müdahale aracı, birer helikopter ve dozer ile müdahale etti. Yangında 3,5 hektar alan zarar gördü. Yangın, ekiplerin müdahalesi ile kısa sürede kontrol altına alındı. Bandırma Orman İşletme Müdürü     Taner Nişancı, örtü yangınında fıstık çamlarının zarar görmediğini belirtti.
                                                                                                                                       (Yeni ERDEK)

















FESTİVAL DEĞERLENDİRİLECEK

Erdek Ticaret Odası Başkanı Öz-lem Sarı 22-27 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşen “Erdek Zamanı Festivali” için değerlendirme toplantısı yapılacağını söyledi.
  Sarı, aynı zamanda bu yılki festivalde gerçekleşen sorunların önümüzdeki yıl yapılacak olan festivalde yaşanmaması için bir değerlendirme toplantısı yapılacağını belirtirken bu yılda yapılan festivalin genel anlamda iyi geçtiğini düşündüğünü belirtti.
(Kaynak: Yeni Erdek)














BOĞULMA TEHLİKESİ YAŞADI ÖLDÜ

Bursa’dan bayram tatili için Erdek’e gelen Nusret Başaran (76) boğulma tehlikesi geçirdikten sonra kaldırıldığı Bandırma Devlet Hastanesi’nde hayatını kaybetti.
  Ailesiyle birlikte Erdek Kamplar Bölgesinde denize giren Nusret Başaran denizde boğulma tehlikesi geçirdi.
Kıyıya vatandaşlar tarafından çıkarılan Başaran, olay yerine çağırılan 112 Acil Servisi ile Bandırma Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yoğun bakım ünitesinde tedavi gören Başaran, tüm müdahalelere rağmen vefat etti.
  Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlatırken Başaran’ın cesedi otopsi yapılmak üzere Bursa Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.
(Bandırma İlk Haber)












ZABITA TEŞKİLATI 191. YILINI KUTLADI
 
   Zabıta Teşkilatı 191. kuruluş yıldönümü ilçemiz Cumhuriyet Meydanı’nda törenle kutlandı.

   Zabıta teşkilatının kuruluşunun 191. yıl dönümü ve Zabıta Haftası kutlamaları kapsamında Erdek Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından tören düzenlendi.
  Saat 10.0’da düzenlenen törene; Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Metin Uysal, Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcısı Hulusi Ay, Beledi- ye Zabıta Müdürü Osman Hüseyin Erdoğan ve Zabıta Müdürlüğü personelleri katıldı.
Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk anıtına çelenk sunumu ile başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla son buldu.
Törenin hemen ardından, Erdek Belediyesi Zabıta personeli ile sabah kahvaltısında bir araya gelen Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, özverili çalışmalarından dolayı zabıta ekiplerini tebrik ederek başarılarının devamını diledi.















BALLIPINAR’DA ODUN DEPOSU YANDI

   7 Eylül Perşembe sabah erken saatlerde Ballıpınar’da bir şahsa ait bahçe içinde çıkan yangında bulunan odun deposu tamamen yandı.
Yaralı ya da can kaybı yaşanmayan maddi hasarlı yangında, bahçe içindeki bir motosiklet ve römork tamamen yanarken, hasadı yapılan tarım ürünleri de zarar gördü.
Yanan depo ve çevresine müdahale eden Erdek İtfaiye ekipleri, kısa sürede söndürme ve soğutma çalışmalarını tamamlandı.
(Haber: Erdek Doğuş)


















                                             BAYRAM RÜZGARI KAYA ROCK’TA ESTİ

  Kaya Rock Disco bayramda ünlü şarkıcılara sahne verdi.
Bayramın 1. günü Hüseyin Karadayı, bayramın ikinci günü Doğukan Manço feat Hande Ünsal, bayramın üçüncü günü ise Betül Demir&Emirhan Cengiz sahne aldı.
  Bayramda da tıklım tıklım dolu olan Kaya Rock 4 Eylül Pazartesi günü sezon finali yaparak seneye gelecek olan sanatçıları ve müşterileri bekleyecek.

40 TON MOR SOĞAN TANITIMDA

Erdek Ticaret Odası Başkanı Özlem Sarı,  şu ana dek “Metro Marketler Zinciri”ne “Bereketli Eller Kooperatifi aracılığıyla satılan Kapıdağ mor soğanının 40 tona ulaştığını açıkladı. Şu ana dek dört sevkiyat yaptıkları Metro’ya iki sevkiyat daha yapabileceklerine işaret eden Sarı, “Bu yıl en çok mor soğan Ballıpınar Mahallesi’nde 800 ton civarında üretildi.” dedi.
 Coğrafi işaret almak için sona yaklaştıkları mor soğanı Antalya’da tanıtacaklarını vurgulayan Sarı,“Soğanımızı 13-17 Eylül 2017 tarihleri arasında Antalya’da gerçekleşecek Yörex Yöresel Ürünler Fuarı’nda da görücüye çıkaracağız.” diye konuştu.
(Yeni ERDEK)












ERDEKSPOR KAMPTAN DÖNDÜ

   2017-2018 futbol sezonunda Balıkesir Süper Amatör Lig’de mücadele verecek olan Erdekspor, iki haftalık Ödemiş Güllük Yaylası Kampını tamamlayarak ilçemize döndü. Erdekspor, hazırlıklarını Er-dek 18 Eylül Stadyumunda sürdürüyor.
   Erdek Belediyesi ve Erdekspor Kulübü Başkanı Hüseyin Sarı, KurBan Bayramı’nda futbolculara baklava ikram ederek kutladı. Kırmızı-beyazlı takım bu sezona yeni futbolcular alarak kadrosunu da güçlendirdi.
   Erdekspor sezonun ilk maçını 24 Eylül’de Balıkesir Büyükşehir Belediyespor’la oynayacak.
(Haber Merkezi)
 















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemizde yayınlanan reklamlar Google Ads tarafından otomatik olarak seçilip yayınlanmakta olup yayınlanan reklamlardan ozelerdek.blogspot.com sorumlu değildir.