7 Eylül 2017 Perşembe

Özel ERDEK GAZETESİ Sayı: 230


                                        BÜYÜK ZAFERİN 95. YILI

    30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 95. yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de kutlandı.
30 Ağustos Zafer Bayramı’nın ilk töreni ilçemiz Cumhuriyet Meydanı’nda saat 09.10’da Ata-türk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başlandı. Törene Kaymakam Hasan Erkal, Garnizon Komu-tanı Dz. Alb. Ateş Kalkan, Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, Erdek Jandarma Komutanı Binbaşı Volkan Kocatürk, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Çatak, AK Parti İlçe Başkanı Kemal Kayan, CHP İlçe Başkanı Metin Uysal, Belediye Meclis Üyeleri, Sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar katıldı.
Atatürk Anıtı’na Kayma-kam Hasan Erkal, Garnizon Komutanı Dz. Albay Ateş Kalkan ve Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı çelenklerini sundu. Ardından saygı duruşunda bulunulup ve İstiklal Marşı okundu.

  Garnizon Komutanı Dz. Alb. Ateş Kalkan yaptığı konuşmasında büyük zaferin önemini vurguladı. Kalkan’ın konuşmasının ardından Erdek Anadolu Lisesi öğrencileri Elsem Aydoğan ve Yahya Çiftlik şiirlerini okudular. Şiirlerin okunmasının ardından resmi geçitle devam eden tören son buldu. İkinci tören ise kaymakamlık makamında yapıldı.  
(Haber ve Fotoğraf: Oğulcan Bölükbaşı)









 30 AĞUSTOS’TA ADD’DEN FENER ALAYI

   30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla ADD Erdek Şubesi fener alayı düzenledi. Düzenlenen fener alayına Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, Erdek CHP İlçe Başkanı Metin Uysal, Erdek Ticaret Odası Başkanı Özlem Sarı, Erdek Atatürkçü Düşünce Derneği Şubesi Başkanı Zafer Filiz, Atatürkçü Düşünce Derneği Üyeleri, Erdek Riders Motor Kulübü ve çok sayıda vatandaşımız katıldı.
Erdek Belediyesi bando takımı ve motor sürücüleri eşliğinde Ali Haydar Sarı Sahil Bandı’ndan başlayan kortej, Erdek Cumhuriyet Medyanı’nda son buldu. Cumhuriyet Meydanı’nda saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı’nın okunulmasının ardından Erdek ADD Şubesi Başkanı Zafer Filiz konuşma yaptı. Konuşmasında, 30 Ağustos Zaferi’nin 95. yılını yürekten kutladığını belirterek, “30 Ağustos Zaferi Çanakkale’de olduğu gibi Anadolu topraklarında da geçilmez olduğunu kanıtlayan bir zaferdir. Lozan Ant-laşması’nı bütün dünyaya onaylatan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İsmet Paşa, Fevzi Çakmak Paşa, Kazım Karabekir Paşa’yı rahmet ve minnetle anıyoruz. Emanetinize sahip çıkacağız.” diyerek sözlerini bitirdi. Ardından çıkan bir genç kız Andımız’ı okudu. Andımız’ı halkımız da tekrar etti.
  Kalabalık, “Mustafa Kemal’in askerleriyiz.” sloganları atarak dağıldı.         
 (Haber ve Fotoğraf: Oğulcan Bölükbaşı)









ÇARPAN SÜRÜCÜ KAÇTI: 1 ÖLÜ

İlçemiz Düzler Mevkii’nde geçtiğimiz Pazar günü saat 15.00 sularında meydana gelen trafik kazasında Hüseyin Çoban (20) hayatını kaybetti.
  Düzler’de Erdek yolundaki kavşakta duran ve yeşil ışığın yanmasını bekleyen Hüseyin Çoban’a otomobil çarptı ve kaçtı.
Erdek Neyyire Sıtkı Devlet Hastanesi’ne kaldırılan genç yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
  Hüseyin Çoban gözyaşları içinde toprağa verildi.


                   














PROTOKOLDE BAYRAM SEVİNCİ

   Tüm yurtta yaşanan bayram sevinci Erdek’te de yaşandı. Bu sevinci yaşayanlardan biri de protokoldü. Protokolde bayram sevinci bayramın birinci ve ikinci günü yaşandı.
   Bayramlaşmalar, AK Parti İlçe Başkanlığı’nda birinci gün, Erdek Belediyesi’nde, CHP İlçe Başkanlığı’nda ve Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi’nde ikinci gün yapıldı.
   Bayramın birinci günü saat 19.30’da AK Parti İlçe Başkanlığı’nda gerçekleşen bayramlaşmaya Ak Parti Milletvekili Sema Kırcı, Ak Parti İlçe Başkanı Kemal Kayan, partililer ve vatandaşlar katıldı.
   Belediyedeki bayramlaşma ikinci günü olan 2 Eylül Salı günü ilçemiz belediye binasında saat 13.00-14.00 saatleri arasında gerçekleşti. Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, belediye meclis üyeleri ve vatandaşlarla bayramlaştı. Sarı, çocuklara harçlık vererek sevindirdi. Hüseyin Sarı’nın bay-ramlaşmadan erken ayrılması üzerine bayramlaşma CHP’li meclis üyesi Nimet Kalafat’ın baş-kanlığında sürdü.
   CHP İlçe Başkanlığı’ndaki bayramlaşma ise bayramın ikinci günü yapıldı. Bayramlaşmaya CHP Balıkesir Milletvekilleri Mehmet Tüm ile Namık Havutça, Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, CHP İlçe Başkanı Metin Uysal partililer ve vatandaşlar katıldı.
   CHP Milletvekili Mehmet Tüm, 2019 seçimlerinde 17 büyükşehirde CHP’nin kazanacağını öne sürerken bunlardan birinin de Balıkesir olduğunu belirtirken aynı zamanda ise ülkeyi tek adam diktatörlüğünden kurtaracaklarını belirterek “‘Hayır’cıların tüm oylarını almalıyız.” şeklinde konuştu.
   Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, yaptığı konuşmada, 30 Ağustos’un önemini belirtirken, “Nasıl ki Erdek’e 64 yıl sonra CHP bayrağı dikmişsek 2019 seçimlerini de mutlaka kazanırız.” dedi.
*Haber Merkezi

 Marmarabirlik’e bağlı 162 Sayılı Erdek Zeytin Satış Tarım Kooperatifi’nde bayramlaşma, bayramın ikinci günü gerçekleşti. Saat 14.00 -16.00 saatleri arasındaki bayramlaşmaya Kooperatif Başkanı Abdullah Şenol ve yönetim üyeleri katıldı.    
Bayramlaşmaya katılan kooperatif üyelerine geleneksel etli pilav ayran ve tatlı ikramında bulunuldu.
*Yeni ERDEK





















              EDİS KAYA ROCK’I SALLADI

  Edis, Erdek'te verdiği konserde hayranlarının yoğun ilgisi ile karşılaştı.
 Sahnede son zamanlarda trend olan özel tasarım gömleklerinden giymeyi tercih eden Edis, iki saat boyunca unutulmaz bir performans sergiledi. Binlerce kişi ile aynı andan 'Çok Çok' dansı yapan sahnede Fransızca aşk şarkıları da söyleyerek izleyenleri büyüledi.
 Kendisini izlemeye gelen yüzlerce hayranı Edis’in için aldıkları kalpli oyuncakları ve tüm hediyeleri sahneye attı. Hayranlarının sürprizleri karşısında duygulanan Edis, “Benim de size hediyelerim olacak. Az kaldı sabredin, birlikte dünyaya açılacağız.” dedi.
















BALIK AVLAMAK İSTERKEN BOĞULDU

  İlçemize bağlı Narlı Mahallesi körfezinde zıpkınla balık avlamak isteyen Şükrü Sakarya (28) yaşamını yitirdi.
 Sakarya, zıpkınla balık avlamak için denize dalış yaptı. Uzun süre çıkmayınca şüphelenen yakınları, Erdek Sahil Güvenlik Komutanlığına haber verdi. Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı bir bot Şükrü Sakarya’yı aramaya başladı.
  Denizin dibinde baygın bulunan Sakarya hemen çıkarıldı.
Erdek Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Şükrü Sakarya tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.
  Şükrü Sakarya, memleketi Manyas’ta toprağa verildi.
  Şükrü Sakarya’nın geçtiğimiz 24 Ağustos’ta nişanlandığı öğrenildi.
  *Haber Merkezi















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemizde yayınlanan reklamlar Google Ads tarafından otomatik olarak seçilip yayınlanmakta olup yayınlanan reklamlardan ozelerdek.blogspot.com sorumlu değildir.