12 Temmuz 2017 Çarşamba

Özel ERDEK GAZETESİ Sayı: 222



                                       ADALET BULUŞMASI



           
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP Milletvekili Enis Berberoğlu’na verilen hapis cezası ile başlattığı ‘Adalet Yürüyüşü’ 25. günü son buldu.
Son günde Maltepe’de miting yapan Kılıçdaroğlu’nu 2 milyon kişi dinledi.
Maltepe’de yapılan mitinge Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, CHP İlçe Başkanı Metin Uysal, Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza ve çok sayıda Erdekli vatandaş katıldı.









MECLİS TOPLANTISINDA İPLER GERİLDİ

Ceyhun Mırız; açtı ağzını, yumdu gözünü…

     Erdek Belediye Meclisi’nin temmuz ayı toplantısı Başkan Vekili Hasan Yapakçı’nın başkanlığında gerçekleşti. Toplantının sonunda söz olan Ak Parti Belediye Meclis Üyesi Yaşar Ceyhun Mırız adeta ateş püskürdü.
     Kendisine ait olan “Kralın At Çiftliği” nde bulunan 28 adet kaçak yapının yıkılması ile ilgili olarak Belediye Başkan Vekili Hasan Yapakçı imzasıyla 07.07.2017 tarihinde gönderilen tebligatın siyasi sorunlarla ilgisi olduğunu belirten Mırız, öfkeyle şunları söyledi: “Bunları kimin yaptırdığı belli. Sizin şu anda vekalet ettiğiniz koltukta oturan kişi yapıyor. Bu kişi beni yıkamayacak. Ben, bu kişinin diktatörlüğünü yıkacağım.” dedi.
     Belediye Başkanı Hüseyin Sarı’nın, sürekli olarak kendisine ait olan yerleri gündeme getirdiğini ve siyasi tehdit uyguladığını belirten Mırız; “Benim bu yerleri ruhsatlandırmak için girişimlerim, Turizm Bakanlığı’nda sürüyor. Belediye Başkanı Hüseyin Sarı da bunu bildiği halde siyasi tehdit amacıyla bana ait yerlerin yıkımı sık sık siyasi tehdit olarak gündeme getiriyor. Yıkılması gereken 600-700 kaçak yapıyı yıkın, ben de kendi ellerimle kendi yerlerimi yıkmaya hazırım. Ya da, kaçak olduğunu iddia ettiğiniz bana ait kaçak olduğunu iddia ettiğiniz binaları yıkın ama tehdit etmekten vazgeçin. Gerekirse ben, tüm çiftliğimi yıkarım ama kaybeden Erdek, Bandırma, Karacabey, Güney Marmara olur.
     Bu çiftliği kurduğu dönemlerde Belediye Başkanı Hüseyin Sarı’nın kendisine “Çiftliği yap, arkandayım.” demesine karşın bugün kendisine yönelik davranışlarını ‘etek altı siyaset’ olarak nitelendiren Mırız şunları söyledi: “Bir hafta önce konuştuğu-muz Belediye Başkanı Hüseyin Sarı’nın yüzüne karşı bunları söyledim. Bana karşı hiçbir olumsuz düşüncesi olmadığını öne sürdü. Aradan bir hafta geçmeden bana yerine bıraktığı başkan vekilinin imzasıyla bu binaların yıkılacağına dair Belediye Fen İşleri Müdürlüğü yazısı göndertti. Zaten, bu konuyu mahkemelere de taşıması için avukatlarıma talimat verdim. Başkan entrika siyasetinden vazgeçmiyor.
    Mırız, son olarak; Ben, bu diktatörü yıkmak için elimden geleni yapmaya kararlıyım. Onlar bana ait yapıları yıksınlar, ben yenilerini yapacağım. Yetti artık!”
Ak Partili meclis üyesi Ali Ertek’in “Basın dışarı çıksın. Daha sonra açıklamalarını yap.” sözüne karşılık olarak  “Gazeteciler neden dışarı çıksınlar? Onlar da görevlerini yapıyorlar. Tam tersine bu açıklamalarımı yazmalarını istiyorum.” dedi.                                       
                                                                                                                                       *Haber Merkezi


















BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

Erdek Belediye Meclisi’nin temmuz ayı toplantısı yapıldı. Belediye Başkan Vekili Hasan Yapakçı’nın başkanlığında gerçekleşen toplantıda, Erdek İlçe Merkezi ve kırsal mahallelerindeki cadde ve sokaklarda aynı numaralandırmaya yönelik çalışmaların ilgili komisyonca sürdürülmesine karar verildi. Komisyonun bu konuda biraz daha çalışma yapmak istemesi önerisi meclisçe uygun görüldü.
   Toplantıda ayrıca limanda demirleyen yatlara yönelik uygulanan günlük elektrik ve su bedelinin indirilmesi konusu da görüşüldü. Halen 45 lira olan günlük bu bedelin fazla olduğunun ileri sürülmesi üzerine konunun gündeme geldiğini işaret eden Belediye Başkan Vekili Hasan Yapakçı konunun yeniden değerlendirilmesi için meclise getirildiğini belirtti. Konu, görüşülmek üzere plan ve bütçe komisyonuna gönderildi.
   Toplantıda ayrıca, belediye mücavir alanları içerisinde yer alan mekanik ve dijital masaj makinelerinin işgal ücretlerinin yeniden belirlenmesi konusu da tarife komisyonuna havale edildi.
(Önder Balıkçı/Yeni Erdek)















SARI’DAN MIRIZ’A CEVAP
                                                                                                          
     Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, kendisini eleştiren Ak Parti Belediye Meclis Üyesi Yaşar Ceyhun Mırız’ın kendisini eleştirmesi ile ilgili internet sitesinden şu açıklamayı yaptı:
Belediyeler görevleri kanunlarla belirlenmiş kamu kurumlarıdır.
Yasa ile belirlenen yetkilerini kullanırlar. Bu yetkilerinin arasında en önemlilerinden biri de imar yapmak, şehirleri imar etmek ve yapılanmayı denetlemektir. Belediyemiz de tüm bu yasal zorunlulukları yerine getirmeye çalışmaktadır.
     Köy ve beldelerde daha önceki döneme ait gerek çevre ve şehircilik bakanlığının belediye mücavir alanı dışındaki köylerimizde gerekse belde belediyelerimizce hizmet alanlarında tutulan kaçak yapı tutanakları da birleştirilmek sureti ile keyfi yıkımlar yapılmaması için önce yapan önce yıkılır mantığından hareketle tarih sırasına göre bir yıkım programı hazırlanmış ve encümence onaylanmıştır. Yıkım ihalesi de geçtiğimiz ay yapılmıştır. Eğer bir kaçak yapı ciddi bir şikâyete tabi olup da belediye yetkililerinin yargılanması söz konusu olursa ancak o zaman yıkım programının dışına çıkılarak, şikâyete konu yapı yıkım işlemleri başlatılmaktadır. Bu adaletli, siyasetten ve intikam duygusundan uzak anlayışımız gereğidir.
Belediye meclis üyemiz Ceyhun Mırız benim şehir dışında olduğum için başkanlık yapmadığım mecliste gündem dışı söz alarak; "kendisine ait kaçak yapıları yıkılması tebligatı ile ilgili konunun siyasi olduğunu ve yıkım uygulamasını kendisini tehdit unsuru olarak kullandığımı" iddia etmiş. Bu tamamen asılsız ve duygusal bir yaklaşımdır. Sn. Mırız hiçbir zaman yasalara uygun hareket etmeyi öğrenmemiş, para gücü ile devlete her şeyi yaptırabileceğine inanmış, adeta hukuk dışılığı meslek edinmiş bir anlayışın temsilcisidir. Buna rağmen ilçemizde yaptığı yatırımlar nedeni ile tüm belediye başkanları tarafından da idare edilmiştir. Ruhsat çalışmaları başlamış gibi encümen kararında yıkım kararı almadık. Ancak ruhsat işlemleri başlatılmadı…
Bunun üzerine yıkım kararı almak zorunda kaldık. Ancak bu da yetmedi.
Bu işlemler üzerine Sayın Mırız´ın avukatları idari mahkemeden bir ay yürütmeyi durdurma kararı aldı. Biz de yıkımı durdurduk.
Ancak geçtiğimiz hafta idari mahkeme belediyemizi haklı bularak, yıkımın yapılması doğrultusunda karar verdi. Birisi kaçak bir bina yapacak!… Para kazanacak!… Adamın hukuk, kanun umurunda olmayacak!… Her türlü iyi niyete rağmen ruhsat işlemleri başlatılmayacak..
Kaçak yapı yapmaya devam edecek..

Bu arada belediyeden alacağı için, 3 kişilere haciz yollayıp belediyenin faal zabıta araçlarını bağlatıp hizmeti engelleyecek!. Yıkımlar yapılmasın diye belediyeyi tehdit edecek!!!…

Kamu personeli bu adamın yaptığı hukuksuz kaçak işlerden yargılanacak!.. Mahkemelere, hakimlere hesap verecek!…
Benim yönetimimdeki Erdek belediyesi hiç kimseyi tehdit etmez.
İyi niyetine karşın haddini aşanlara yasalar çerçevesinde gereğini yapar.
2 gündür zabıta araçlarını polise baskı yaparak bağlatan zihniyettir yıkımları durdurmak için belediyeyi tehdit etmeye kalkan.
ERDEK BELEDİYESİ KANUN DIŞINA ASLA ÇIKMAZ, MAHKEME KARARLARINI UYGULAR.
Kamuoyuna saygı ile duyurulur.
Mimar Hüseyin SARI
Erdek Belediye Başkanı













UZMAN ÇAVUŞ TRAFİK KAZASINA KURBAN GİTTİ

Erdek İlçe Jandarma Bölük Komutanlığı’nda görevli Uzman Çavuş Erdal Çavuşoğlu (48) özel oto-mobili ile geçirdiği kazada yaşamını yitirdi.
   Erdek-Narlı karayolunda meydana gelen trafik kazasında Erdal Çavuşoğlu’nun kullandığı özel oto-mobilin kontrolünü kaybederek şarampole yuvarlandı. Çevredeki araç sürücülerinin ihbarı ile kaza yerine gelen 112 Acil Sağlık Ekipleri tarafından ilk müdahalesi yapılan Erdal Çavuşoğlu yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Çavuşoğlu’nun hastaneye ulaşana kadar hayatını kaybettiği öğrenildi.
  Evli ve 2 çocuk babası olan ve
7 yıldır Erdek’te görev yapan Çavuşoğlu memleketi Osmaniye’de toprağa verilecek.
                                                                                                                                       *Haber Merkezi
  Erdal Çavuşoğlu’na Allah’tan rahmet ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz.














ERDEK’TE TÜFEKLİ KAVGA: 1 YARALI

     Erdek’te meydana gelen silahla vurulma olayında bir kişi yaralandı.
     Daha önce aralarında husumet olan 2 kişi arasında çıkan silahlı kavgada bir kişi pompalı tüfekle vurularak bacağından yaralandı.
      Volkan A. geçtiğimiz hafta Fahrettin Y.’nin Yalı Mahallesi Şehit Süleyman Paşa Sokak’taki iş yerine gelerek tartışmaya başladı. Saat 23.45 sularında meydana gelen olayda Volkan A. yanında taşıdığı pompalı tüfekle Fahrettin Y.’yi bacağından vurup kaçtı.
     Yaralı Fahrettin Y. önce Erdek Neyyire Sıtkı Devlet Hastanesi’ne ardından Balıkesir Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.
Polisin geniş çaplı araştırması sonucu Volkan A’nın Halitpaşa Mahallesi’ndeki bir eve geleceğini haber alan polisler evin çevresine pusu kurarak zanlıyı yakaladı. Erdek İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde ifade veren zanlı ifadesinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Bandırma Kapalı Cezaevi’ne gönderildi.
Fahrettin Y. sevk edildiği Bursa Tıp Fakültesi’nde ameliyata alındı. Her geçen gün sağlık durumunun iyiye gittiği öğrenildi.
                                                                                                                                       *Haber Merkezi
























Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemizde yayınlanan reklamlar Google Ads tarafından otomatik olarak seçilip yayınlanmakta olup yayınlanan reklamlardan ozelerdek.blogspot.com sorumlu değildir.