6 Temmuz 2017 Perşembe

Özel ERDEK GAZETESİ Sayı: 221





DENİZCİLİK VE KABOTAJ BAYRAMI’NI COŞKUYLA KUTLADIK

     Ülkemizdeki limanların kullanımının ve Türk karasularındaki ticaretin, Türk vatandaşları tarafından yapılmasını sağlayan, Kabotaj Kanunu’nun 92. yıl dönümü tüm ülkede olduğu gibi Erdek’te de kutlandı.
     1 Temmuz 1926 tarihinde kabul edilen kanunun bayramının ilk töreni cumartesi saat 09.00’da Liman Başkanı Cemal Yıldırım tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması ile başladı. Çelenk sunulmasının ardından tören sona erdi.
     İkinci tören ise saat 17.00’de balıkhane önü yat iskelesinde başladı. Buradaki törene Garnizon ve Deniz Üs Komutanı Dz. Alb. Ateş Kalkan, Erdek Belediye Başkan Vekili Nimet Kalafat, Liman Başkanı Cemal Yıldırım, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erbil Camgöz, CHP İlçe Başkanı Metin Uysal, AKP İlçe Başkanı Kemal Kayan da katıldı.
Üst düzey protokolün özel bir tekne ile denize açılıp Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve şehit denizcilerimizin adına Liman Başkanlığınca hazırlanan çelenk bırakıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından yüzme yarışlarına geçildi.
   
Yıldızlar 50 metre serbestte; 1-) Barlas Eriş, 2-) Baran Eriş, 3-) Arda Çaylak
 
Yıldızlar 100 metre serbestte; 1-) Hayati Demirtok, 2-) Berk Eğritepe, 3-) Recep Zengel
   
Büyükler 100 metre serbestte; 1-) Bahattin Taner Özgün, 2-) Okan Gündüz, 3-) Kader Kan

     Ardından Kabotaj Bayramı ile özdeşleşen yağlı direk yarışmasına geçildi. Yağlı direk yarışmasında kıran kırana geçen mücadele sonucu sonuç yine değişmedi. Bayrağı  “Zalım Felek” lakabıyla tanınan Mustafa Gül aldı.
Yarışları kazananlara ödülleri Erdek Belediye Başkan Vekili Nimet Kalafat, Liman Başkanı Cemal Yıldırım, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erbil Camgöz ve Garnizon ve Deniz Üs Komutanı Dz. Alb. Ateş Kalkan tarafından verildi.
                                                                                    
                                                                                           *Haber ve Fotoğraf: Oğulcan Bölükbaşı








BELEDİYEDE BAYRAMLAŞILDI
     Erdek Belediyesi’nde ramazan bayramı dolayısıyla bu yıl da bayramlaşma bayramın ikinci günü yapıldı. Saat 15.00’de belediye başkanı makam odasında yapılan bayramlaşmaya Belediye Başkanı Hüseyin Sarı izinli olması sebebiyle Belediye Başkan Vekili Nimet Kalafat vekalet etti.
Erdek Belediye Meclis Üyeleri, ilçemiz odaların başkanları, Erdek Zeytin Satış Tarım Kooperatifi Başkan ve Yönetim Kurulu üyeleri ve vatandaşlarımız ile bayramlaşan Nimet Kalafat CHP Erdek İlçe Teşkilatını ziyaret etti. Nimet Kalafat burada CHP İlçe Başkanı Metin Uysal ve partililerle bayramlaştı.                                                                             *Haber Merkezi

















ERDEK TATİLDE YOĞUNLUĞU YAŞADI

     İlçemizde ve ilçemize bağlı kırsal mahallelerimizde bayramda vatandaşlar sahillere akın etti. Gerek sıcak havalardan gerekse tatil olmasından dolayı ilçemiz Çuğra Plajı ve Kurbağalıdere Plajları yer yok denecek kadar doluydu. İlçede otel ve pansiyonlarda doluluk oranı %100’e ulaştı. İlçemizde genellikle İstanbul ve Bursa gibi çevre illerden gelen vatandaşlar yoğunluktayken diğer illerden gelen vatandaşlarımız da vardı.
     Gündüzleri deniz, kum, plaj ağırlıklı olan tatilcilerin bazıları akşamları Kaya Rock Disco’yu tercih ederken kimisi sahillerde yürüyüş yapmayı kimisi de çay bahçelerinde oturmayı tercih etti.
     Uzun konvoylarla ilçemize gelen tatilciler bayram dönüşü dinlenmiş ve yine uzun konvoy şeklinde geri döndüler.














ERDEK’TE BONZAİ OPERASYONU

   Erdek İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin başlattığı çalışmalar ve operasyonlarda, uyuşturucu kullanan B.E isimli kişi yakalandı.
   B.E.’nin üst aramasında 14 fişek olarak tabir edilen ve bonzai olarak bilinen sentetik kannabinoid ele geçirildi. İfadesi alınan B.E. Cumhuriyet Savcılığına sevk edildi.
   Ayrıca başka bir istihbaratı değerlendirerek gerçekleştirdikleri operasyonda deniz yoluyla Erdek’e geldiği belirlenen T.Ç. yakalandı. T.Ç.’nin üst aramasından bonzai olarak bilinen sentetik kannabinoid ele geçirildi. Bu kişiye ait olduğu belirlenen iki ayrı sırt çantasından 88 fişek tabir edilen bonzai maddesi ile 40 adet Ecstasy hapa el koydu. Polis tarafından ifadesi alınan T.Ç. sevkedildiği mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Haber Merkezi















ZEYTİN SİNEĞİ TUZAKLARI ASILDI

     Erdek İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, zeytin sineği mücadelesi başlattı. Müdür-lüğünü Dilek Işıktaş’ın yaptığı kurum tarafından şu açıklama yapıldı:
     “İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nce, 2017 yılı zeytin sineği mücadelesi kapsamında Kapıdağ ve Adalar dahil 54 adet tuzak asıldı. Tuzakların kontrolü, zeytin hasadına kadar haftada iki kez İlçe Tarım Müdürlüğü teknik ekiplerince yapılacak. Gerek görülürse üreticilerimize uyarıda bulunulacaktır. Sezon boyunca karşılaşılacak olumsuz durumlarda üreticilerimiz, ilçe müdürlüğümüze başvurabilirler.”
     Öte yandan, 20 Haziran 2017’de başlatılan “zeytin güvesi, meyve nesli” ilaçlamalar da sürüyor.  İlaçlamaların, ruhsatlı tarım ilaçları ile yapılması gerektiği bildirildi.                                                                                                                                          (Önder Balıkçı/Yeni ERDEK)


















ERDEK 4 TEMMUZ’DA KILIÇDAROĞLU’NUN YANINDA

   Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı “Adalet Yürüyüşü”ne Erdek de destek verecek. CHP Erdek İlçe Başkanı Metin Uysal, yürüyüşle ilgili şu bilgiyi verdi:
   “Yürüyüşe Erdek’ten katılmak isteyen vatandaşlarımızın isimlerini Erdek Belediyesi’ndeki ‘Beyaz Masa’ya yazdırmaları gerekiyor. Yürüyüş için Erdek’ten 3 Temmuz gecesi hareket edeceğiz. 4 Temmuz 2017 Salı günü ise genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanında olacağız. Aynı gün, genel başkanımızın yapacağı grup toplantısını da izleyeceğiz. Üzerilerinde ‘adalet’ yazılı tişörtler bizim tarafımızdan verilecektir. Yaklaşık 30 kişilik bir otobüs kaldıracağız.” dedi.                                                               (Önder Balıkçı/Yeni ERDEK)













HAYIRSEVER VATANDAŞTAN TEKERLEKLİ SANDALYE

   Erdek’te yaşayan bir vatandaşımız engelli bireylerimiz için belediyemizin halk masasına iki adet tekerlekli sandalye bağışladı.
   Necdet Akova “tekerlekli sandalyeleri Erdek Belediyesi Halk Masası yetkililerine teslim etti.
   Necdet Akova engelli ve hastalara yardım konusunda herkese örnek oldu.
                                                                                                                                      *Haber Merkezi



SEZONU DERECELERLE BİTİRDİLER

     30 Haziran/1-2 Temmuz 2017 tarihlerinde İzmir’de yapılan Naili Moran Atletizm Türkiye Şampiyonası Yarışmaları’nda Erdek Atletik Gençlik ve Spor Kulübü sporcuları başarılı sonuçlar elde ettiler.
     Yarışmaya Atletizm Milli Takım Antrenörü Niyazi Gülhan ile birlikte giden Erdek Atletik Gençlik ve Spor Kulübü’nün sporcuları başarılı sonuçlar elde etti.
     Türkiye birinciliğinden Türkiye sekizinciliğine kadar derece yapan sporcular mutlulukla Erdek’e döndüler.
Milli Takım Antrenörü Niyazi Gülhan, “Sıcak havanın etkisiyle zor yarışmalardan güzel dereceler elde etmeyi başardık. Sezonun son yarışıydı. Artık yaz dönemini iyi değerlendirip, önümüzdeki sezon daha büyük başarılar için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bizden desteğini esirgemeyen, sporcularımızın ihtiyaçlarını karşılayan İş Adamı Yaşar Ceyhun Mırız’a çok teşekkür ediyorum.”                                                                                                (Haber Merkezi)



















FENERIUM TIRI ERDEK’TEYDİ

   Fenerbahçe lisanslı ürünlerini satan Fenerium Tırı Erdek’teydi.   
   Ali Haydar Sarı Sahil Bandı’nda bulunan Fenerium tırı bayramı da fırsat bilerek iyi satış yaptı.
   Bayram tatili için ilçemize gelen vatandaşlar da taraftarı olduğu takımın ürünlerini aldı. Ürünlerin çoğunda indirim olduğu görüldü.

Haber: Oğulcan Bölükbaşı



















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemizde yayınlanan reklamlar Google Ads tarafından otomatik olarak seçilip yayınlanmakta olup yayınlanan reklamlardan ozelerdek.blogspot.com sorumlu değildir.