28 Haziran 2017 Çarşamba

Özel ERDEK GAZETESİ Sayı: 220


‘İYİ KALİTE’ DENİZ SUYU

     Bursa Halk Sağlığı Müdürlüğünün haziran ayı birinci tur Deniz Kirliliği İzleme Raporu'ndan derlediği bilgilere göre, Marmara Denizi'ne kıyısı bulunan Mudanya'da 9, Gemlik'te 8, Karacabey'de 3, Erdek'te 11 ve İznik Gölü kıyısında 4 olmak üzere 35 kamp ve plajda ölçüm yapıldı.
     Kirlilik ölçümlerinde, 35 plajdan 31'inde "iyi kalite su", 4'ünde "orta kalite su" tespit edildi.  Erdek Toplum Sağlığı Müdürlüğü tarafından alınan numuneler sonucunda, Erdek kıyılarındaki tüm plajlarda deniz suyu ‘iyi kalite’ olarak nitelendirildi.

     Erdek’te bulunan denize girilebilir 11 plaj ise şunlar: “Bakraç Plajı, Dalyan Plajı, Kafkas Otel Çuğra Plajları, Klayt Otel Orman Kampı, Kurbağalıdere Mevkisi Yüzme Alanı, Moda Plajı, Narlı Beşevler Mevkisi Yüzme Alanı, Laka Plajı, Ocaklar Mahallesi Plajları, Pınar Otel Plajı, Çuğra Plajları.”                                    
                                                                                                                                      (Haber Merkezi)












ERDEK TATİLCİ AKININA UĞRADI

Ramazan Bayramı tatilini fırsat bilen tatilciler, ilçemize akın etmeye başladılar. Avşa ve Marmara Adaları da tatil yapmak isteyen vatandaşlarımızın tercih alanıydı.
   Ulaşımda ise İDO Feribotu, Tekirdağ Ro-ro gemileri ve karayolu araçları tercih edildi.
   İDO ise bayrama özel ek seferler koydu.
                           Haber Merkezi
















APARTMAN DAİRESİ ALEV ALEV YANDI

     İlçemiz Yalı Mahallesi, Düzova Sokak’taki bir apartmanın 3. katında çıkan yangın bir apartman dairesini küle çevirdi.
     20 Haziran’da öğle saatlerinde meydana gelen ev yangınında, yanan daire çevrede yaşayan sokak sakinleri tarafından fark edilerek yapılan ihbar sonrasında, Erdek İtfaiye ekiplerince Yalı Mahallesi Düzova Sokak’taki yanan daireye kısa sürede müdahale edildi.
     İtfaiye ekipleri, üçüncü kattaki apartman dairesine ilk olarak merdivenle balkondan girilerek, söndürme işlemine başlandı. Çıkan yangında yaralı ya da can kaybı yaşanmazken, yanan dairede ise ağır maddi hasar meydana geldi.
    Apartman dairesinin İbrahim C. adlı vatandaşa ait olduğu öğrenildi. 
                   Haber Merkezi














BAYRAM KAYA ROCK’TA KUTLANIYOR

Ramazan Bayramı’nın gelmesiyle Erdek de yavaş yavaş hareketlenmeye başladı. Buna bağlı olarak da yaz aylarında hizmete giren ve Türkiye’nin en büyük açık hava eğlence merkezlerinden biri olan Kaya Rock da açıldı.
   Kaya Rock’a cumartesi akşamı Dj. Berna Öztürk, pazar akşamı Dj. Yaşar Gaga, pazartesi akşamı Be-tül Demir, Emirhan Cengiz, salı akşamı Dj. Hüseyin Karadayı konser verecek.
         Haber Merkezi













BAYRAMLAŞMALAR BELLİ OLDU

   Erdek’te bayramlaşmalar belli oldu.
   Pazartesi saat 13.00-14.00’de Erdek Ak Parti Binası’nda, Marmarabirlik’e bağlı 162 Sayılı Erdek Zeytin Satış Tarım Kooperatifi’ndeki bayramlaşma saat 14.00-15.00 arasında gerçekleşecek.
   Erdek Belediyesi’nin bayramlaşması ise saat 15.00-16.00 arasında
CHP İlçe Binası’ndaki bayramlaşma ise 16.00-17.00 arasında yapılacak.
   Kaymakam Hasan Erkal’ın izne ayrılıp ilçemizde bulunmaması sebebiyle kaymakamlığın bayramlaşması beklenmiyor.
                                                                                                                              Haber Merkezi















KIZILAY ARACI ‘ELA’ İÇİN ERDEK’TEYDİ

Erdek Belediyesi ve Türk Kızılayı’nın lösemi hastası Ela için birlikte düzenlemiş olduğu kampanyaya vatandaşlarımız yoğun ilgi gösterdi.
 19 Haziran Pazartesi günü saat 18.00-23.00 saatleri arasında Cumhuriyet Meydanı’na gelen araç vatandaşlardan donör örneği aldı. Vatandaşlarımız Ela ve onun gibi hasta olan kişilere umut olabilmek amacıyla vatandaşlarımız Kızılay aracına giderek kan bağışında bulundular.
Vatandaşlarımızdan donör örneği alan Kızılay aracı diğer ilçelerimizden de donör örneği almak üzere ilçemizden ayrıldı.
Haber ve Fotoğraf: Oğulcan Bölükbaşı






KADİR GECESİNDE CAMİLER DOLUP TAŞTI

   On bir ayın sultanı olan Ramazan ayının içinde bulunan ve bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi geç-tiğimiz çarşamba günü kutlandı.
   Vatandaşlarımız bu mübarek gecede camilere akın etti. Camiler adeta dolup taştı.
   Kadir Gecesi sebebiyle Erdek Müftülüğü tarafından Piri Reis Camii’nde program düzenlendi.
   Programda Teravih Namazı ön-cesi cemaate vaaz verildi. Vaazda Kadir Gecesinin önemi vurgulandı. Ardından Piri Reis Camii imamı Mehmet Aydın tarafından tesbih namazı kıldırıldı.
   Program sona erdikten sonra camiden çıkan cemaate, Erdek Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü görevlileri tarafından paket süt ikram edildi.
             Haber Merkezi

















BELEDİYENİN STANDLARI RESİMLERİ KAPATTI

     Bir okurumuzun Whatsapp İhbar Hattı’mıza attığı haber üzerine ilçemiz Öğretmenevi’nin önüne gittik.
     Haber, belediyenin yaz aylarında vatandaşlara satış yapmaları amacıyla açtıkları standları Öğretmenevi’nin önüne açmalarına izin vermesiyle ilgiliydi. Yetkililer yaklaşık 20 tane olan standları Erdek Öğretmenevi ve 18 Eylül Ortaokulu’nun önüne getirdi. Oysaki ‘Geleneksel Duvar Resimleri’nin bu yıl 18. si öğretmen ve öğrenciler tarafından birkaç gün önce büyük özen ve titizlikle yapılmıştı. Standlar bu duvarların önüne konuldu. Böylelikle duvar resimleri kapanmış oldu. Öte yandan o cadde üzerindeki apartmanlarda yaşayan apartman sakinlerinin iddiasına göre bu standlardan birkaç tane daha gelerek apartmanların önüne getirilecek. Bunu stand sahiplerine anlatan apartman sakinleri bu duruma bir çare bulunmasını isterken “Biz halletmeye çalıştık. Apartmanda yaşlı var, hasta var.” ifadelerini kullandılar.        
Haber ve Fotoğraf:  Oğulcan Bölükbaşı






MAŞATLIK’A 3 BÜFE

   Erdek Öğretmenevi önündeki “Maşatlık” olarak bilinen alana  Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Ekipleri tarafından 3 adet büfe konuldu.
   Daha önce belirlenen üç adet noktaya üç adet büfe monte ettirildi. Büfeler önümüzdeki günlerde bu sezon için işletmecilere kiralana-cak ve yakında satışlara başlayacaklar.
   Üç yıldır boş olan alanda daha önce kafeterya ve çay bahçeleri bulunuyordu. Buradaki kafeterya ve çay bahçeleri yıkılmıştı.
   Bu alana geçtiğimiz ay büyükşehire bağlı ekipler bakım ve çevre düzenlemesi yapmışlardı.
                                                                                        (Haber ve Fotoğraf: Oğulcan Bölükbaşı)





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemizde yayınlanan reklamlar Google Ads tarafından otomatik olarak seçilip yayınlanmakta olup yayınlanan reklamlardan ozelerdek.blogspot.com sorumlu değildir.