21 Haziran 2017 Çarşamba

Özel ERDEK GAZETESİ Sayı: 219


GAZETECİLERE İFTAR YEMEĞİ

     Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti (BGC) üyeleriyle birlikte gerçekleştirdikleri geleneksel iftar yemeğini birini Erdek’te yaptı.
      Artaki Restaurant’ta gerçekleştirilen iftar yemeğine eşleriyle birlikte katılan Erdek, Bandırma, Gönen, Manyas ve Susurluk’taki gazeteciler mesleki dayanışmanın önemine de dikkat çektiler.    
     İftar yemeğine Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, Balıkesir Valiliği Basın ve Halka İlişkiler Müdürlüğü Metehan Gedik, Bandırma Kaymakamlığı Basın ve Halka İlişkiler Sorumlusu Nihat Yılmaz da katıldı.
     Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ramazan Demir, iftar yemeğinin ardından kısa bir konuşma yaparak güncel olaylara değindi. 
Hakkari’nin Çukurca'de şehit düşen Balıkesirli Uzman Çavuş Erbil Arslan’ın acısını yüreklerinde hissettiklerini belirterek  ailesine başsağlığı dileyen Demir, zor sürecin birlikte hareket edilmesiyle aşılabileceğine değinirken “Bu süreçte ayrışmaktan kaçınılması. Sağcısının da solcusunun da önceliği vatan olmalı. Unutmayalım ki başka Türkiye yok. Allah korusun sonumuz Suriye gibi olsa bize kucak açacak başka ülke de yok. Bu topraklarda yaşayan herkes Türkiye'nin çıkarları için bir, beraber olma zorunluluğu vardır.”dedi.
*Haber Merkezi















HAYDİ KİTAPLAR BELEDİYEYE

   Erdek Belediyesi kitap toplama kampanyası başlattı.
   Belediyeden yapılan açıklamada; “Okuduğunuz, artık kitaplığınızda süs olarak duran eski kitaplarınızı ya da alacağınız yeni kitapları bizimle paylaşın, ihtiyacı olan çocuklarımıza ulaştıralım. Hem siz hem çocuklarımız gülsün. Bir çocuğun yüzündeki gülümsemeye sebep olduğunu bilmek, dünyanın en güzel hissidir. İmkan yetersizliğinden dolayı kitap ihtiyacını karşıla-makta zorluk çeken çocuklarımızı kitapla buluşturalım. 
Kitaplarınızı Belediyemiz Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğüne bırakabilirsiniz.
denildi.                                                                                                                    *Haber Merkezi

















FESTİVAL İÇİN HAZIRLIKLAR BAŞLADI

      22-27 Ağustos tarihleri arasında ilçemizde 6 günlük sürecek olan “Erdek Zamanı Festivali” için hazırlıklar başladı.
     Festivalin ilk hazırlığı bir tanıtım filmi çekilmesiydi. 12 Haziran’da filmin ilk çekimlerine başlandı.
Kamera karşısına ilk geçenler festival komitesi üyelerinden Belediye Başkan Yardımcısı Hulusi Ay ve Belediye Meclis Üyesi Nimet Kalafat ile tanıtım çekimleri yapıldı.
     Burada yapılan tanıtım çekiminin ardından yine Erdek Zamanı Festivali etkinlikleri içerisinde yer alacak olan ‘Roman Düğünü’ için vatandaşlarımızın yaşadığı Atatürk Mahallesi’nde onlara özgü olan dansları çekildi.
     Festival sorumlusu Arzu Özemen’in koordine ettiği tanıtım çekimlerine görevli belediye personelinin yanı sıra Atatürk Mahallesi Muhtarı İbrahim Kaba da katıldı.
     Festival çekimlerine festivalde yer alacak tüm etkinliklere yer verilecek.                                                                                                                                                                          *Haber Merkezi
















ŞEHİT ATEŞİ GÖBEL’E DÜŞTÜ

     Hakkari Çukurca’da bölücü terör örgütü PKK tarafından şehit düşen Uzman Çavuş Erbil Arslan Susurluk İlçesi Göbel Ma-hallesi’nde toprağa verildi.
     Şehit Erbil Arslan’ın cenazesine Vali Ersin Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Balıkesir Milletvekilleri Mahmut Poyrazlı, Ahmet Akın, komutanlar ve diğer ilçelerin kaymakamları ve belediye başkanları ve garnizon komutanları katıldı.
     Şehit Erbil Arslan dualar ve tekbirler eşliğinde Susurluk Göbel’de toprağa verildi.                                                                                                                                                         *Haber Merkezi















EGE DEPREMİ İLÇEMİZDE HİSSEDİLDİ

Geçtiğimiz hafta 12 Haziran’da İzmir/Karaburun’daki 6.2 ve cumartesi günü 5.5 büyüklüğündeki Ege Denizi depremleri birçok ilde ve ilçede hissedildiği gibi ilçemizde de hissedildi. Deprem ülkemizde can kaybına sebep olmadı.
   Uzmanlar, depremin büyük bir depremin habercisi olmadığını söylerken Ege’de bir haftadır depremin artçıları sürüyor.
                                                                                                                                     *Haber Merkezi












HAYIRSEVER VATANDAŞTAN TEKERLEKLİ SANDALYE

   İlçemizdeki hayırsever vatandaşımız, ihtiyaç sahibi kişilere verilmek üzere Erdek Belediyesi’ne iki adet tekerlekli sandalye bağışında bulundu.
   Erdek’te yaşayan Şermin Ölmezsoy isimli vatandaş iki tekerlekli sandalyeyi Belediye Halk Masası’na teslim etti.
   Şermin Ölmezsoy engelli ve hastalara yardım konusunda herkese örnek oldu.
                                                                                                                                  *Haber Merkezi
















MARMARABİRLİK 5. KEZ İHRACAT ŞAMPİYONU

     Dünyanın en büyük sofralık siyah zeytin üreticisi Marmarabirlik, Türkiye İhracatçılar Meclisinin (TİM) 2016 yılı ihracat şampiyonları listesinde zeytin ve zeytinyağı sektöründe 5. kez şampiyon oldu. İhracat şampiyonlarına ödülleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleşen TİM 24. Olağan Genel Kurulu ve 2016 İhracat Şampiyonları
Ödül Töreni’nde verildi. Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, ‘Zeytin ve Zeytinyağı İhracat Birinciliği Ödülü’nü Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’den aldı.
     Asa, zeytin ve zeytinyağı sektöründe bir kez daha ihracat şampiyonu olmaktan büyük gurur duyduklarını belirterek, “Bu ödülü 8 kooperatifimiz ve 32 bin ortağımız adına aldık. Marmarabirlik’in 5. kez şampiyon olması bizler için önemli bir motivasyon kaynağı olmuştur. Marmarabirlik, bugün itibariyle yurt dışında doğrudan 53 ülkeye ihracat yapan,Türkiye'nin sofralık siyah zeytin ihracatının yüzde 25'ini gerçekleştiren büyük bir firma haline gelmiştir.” dedi.
     Asa, Ekonomi Bakanlığınca yürütülen Turquality Programı ile Türk markalarının global pazarda imajını güçlendirdiğine işaret etti.
*Haber Merkezi

















4 SOKAK BİRLEŞTİ 1 İFTAR YAPTI

Halitpaşa Mahallesi’nde bulunan 4 sokak Cami Sokak, Hamdi Sever Sokak, Öğretmen Seniye Katırcıoğlu ve 2 No’lu Sokak birleşip para toplayarak 2 No’lu Sokak’ta yaklaşık 60 kişilik bir masa kurarak iftar yemeği verdi. İftar yemeğinde bulunanlar bu geleneğin bu yıl ilk kez yapıldığını belirtirken geleneğin her yıl devam etmesini istediklerini söylediler.
İftar yemeğine gelenlere mercimek çorbası, pide ve tatlı sunuldu. Yemeğin ardından Hoca Mustafa Bican duasını yaptı. İftar yemeğinden sonra sahurun da orada yapılacağı söylendi.

                                                                                             *Haber ve Fotoğraf: Oğulcan Bölükbaşı




ALTI BAŞARIYA İMZA ATTILAR

      16-17-18 Haziran 2017 tarihlerinde Ankara’da yapılan Turkcell Türkiye Yıldızlar Şampiyonası’na Atletizm Milli Takım Antrenörü Niyazi Gülhan ile birlikte giden “Erdek Atletik Gençlik ve Spor Kulübü’nden 6 sporcudan 6’su da madalya attı.
     Niyazi Gülhan yaptığı açıklmada; “16-17-18 Haziran 2017 Tarihlerinde Ankara'da yapılan Turkcell Türkiye Yıldızlar Şampiyonası'na katılan 6 sporcumda madalya kazanma başarısı göstererek beni mutlu etmişlerdir. Allah'a şükürler olsun ki verdiğimiz emeğin, çektiğimiz sıkıntıların karşılığını bu sonuçlarla alıyoruz. Daha çok sporcumun şampiyonluklarla tanışacağına tüm kalbimle inanıyorum. Ve bu yolda bizden desteğini esirgemeyen, her zaman Erdek'teki gençlere sahip çıkan İş Adamı Sayın Yaşar Ceyhun Mırız Bey'e de sonsuz teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.
Sporculardan;
- Emir Toğuşlu 4x400 Metre Türkiye Birincisi  
-Zeliha Nur Altun 4x100 Metre Türkiye Birincisi 
-Aleyna Çakmak 4x400 Metre Türkiye Birincisi
-Nil Uzer Yüksek Atlama Türkiye Üçüncüsü 
-Umut Demir 4x400 Metre Türkiye Üçüncüsü 
-Zihni Kamçı 4x400 Metre Türkiye Üçüncüsü oldular.             
                                                                                                             *Haber Merkezi

















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemizde yayınlanan reklamlar Google Ads tarafından otomatik olarak seçilip yayınlanmakta olup yayınlanan reklamlardan ozelerdek.blogspot.com sorumlu değildir.