15 Haziran 2017 Perşembe

Özel ERDEK GAZETESİ Sayı: 218



                                     HAZİRAN AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

     Erdek Belediye Meclisi’nin haziran ayı toplantısı yapıldı. Belediye Başkanı Hüseyin Sarı’nın başkanlığında gerçekleşen toplantıda dört gündem maddesi görüşüldü.
     Gündemde, adres ve numarayla ilişkin yönetmelik gereği ilçemiz merkez ve kırsal mahallelerinde, mükerrer cadde/sokak isim değişikliği; sözleşmeli personel çalıştırılması ve bu personele ödenecek ücretin belirlenmesi; belediye ait olup ekonomik ömürlerini tamamlamış araçların trafikten düşülerek ihale yoluyla satışa çıkarılması ve İzmir Büyükşehir Belediye
Başkanlığı’nca, belediye hizmetlerinde kullanılmak üzere hibe yoluyla gönderilen araç konusunda karar alınması konuları bulunuyordu. Toplantıda, adres ve numarayla ilişkin yönetmelik gereği ilçemiz merkez ve kırsal mahallelerinde, mükerrer cadde/sokak isim değişikliği konusu imar komisyonuna gönderildi.
     Sözleşmeli personel çalıştırılması ve bu personele ödenecek ücretin belirlenmesi ve belediye hizmetlerinde kullanılmak üzere gönderilen araç konusu CHP ve AKP’li üyelerin oylarıyla, oy birliğiyle kabul edildi.
     Belediyeye ait olup ekonomik ömürlerini tamamlamış araçların trafikten düşülerek ihale yoluyla satılması konusu da Plan ve Bütçe Komisyonu’na gönderildi.   

                                                                                                                                      *Haber Merkezi













FETÖ’DEN 4 KİŞİYE TAHLİYE KARARI

     FETÖ/PDY operasyonları kapsamında Erdek’te tutuklanan 4 kişi geçtiğimiz gün tahliye edildi.
     Balıkesir Ağır Ceza Mahkemesi’nin son duruşmasının, 14 sanıklı Erdek ayağında,
 Hatice İyigün, Kerim Sarı, Uğur İlhan ve Mehmet Ali Sinan’ın tahliyelerine karar
verildi.
     Aynı duruşmada Manyas’tan da 4 kişi tahliye edildi.                                    *Haber Merkezi



            






SEMPOZYUM EYLÜL’DE

Erdek’te son iki yıldır düzenlenen “Kyzikos Uluslararası Heykel Sempozyomu”nun tarihleri değişti. Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, bu yılki etkinliğin, eylül ayına alınacağını açıkladı.
   Son iki yıldır, bu sempozyumu 15 Haziran-15 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirdiklerini belirten Sarı, “Bu yıl ramazan ayının haziran ayına gelmesi ve turizm sezonu nedeniyle sempozyumu eylül ayında başlatmayı planlıyoruz. Kesin tarih önümüzdeki gün belli olacak.” dedi.                                                                                                   
                                                                                                             * (Önder Balıkçı/Yeni ERDEK)

















SARI MİLLETVEKİLLERİYLE ZEYTİN FİDANI DİKTİ

     CHP Balıkesir Milletvekilleri Mehmet Tüm ve Namık Havutça ile Hüseyin Sarı, Erdek’in Düzler Mahallesi’nde zeytin üreticilerinle buluşarak hükümetin, “Zeytinleri Koruma Kanunu”nda yapmak istediği değişikliklere tepki gösterdiler.
     Düzler’deki bir kahvehanede düzenlenen toplantıda ilk konuşmayı Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı yaptı. Marmara Bölgesi’nde 35 bin, Erdek’te ise 5 bin zeytin üreticisi bulunduğu, Erdek’te yaşayanların gelirlerinin %60’ını zeytinden sağladıklarını belirten Sarı şunları söyledi:
“(…) Bugün hükümetin yapmak istediği, şimdi yeniden komisyona çektiği bu değişiklik, vahşi bir anlayışı beraberinde getiriyor. Çünkü, bu uygulama, ranta yönelik, kapitalist bir nitelik taşıyor. Kısa vadeli rantlara kapı açmamak gerekir. Çünkü, doğayı yenilemek hem maliyetlidir, hem de uzun yıllar alabilir veya mümkün olmaz. 50 yıl, 100 yıl sonra gelecek kuşaklara bunun hesabını veremiyiz. (…) Köylerde, ekili zeytine bakacak kişi bile bırakmadık. Köylerimizi geri istiyoruz.
     CHP’li milletvekili Mehmet Tüm ise yaptığı konuşmasında, “Bu hükümetin zeytin üreticisine destek vermesi, ülkemizi bu üründe çok iyi durumda bulunan İspanya, Yunanistan ve İtalya ile yarışır duruma getirmesi gerekirken, tam tersini yaparak, rant sağlamak adına yok etmeye çalışılıyor.” olduğunu söylerken CHP’li milletvekili Namık Havutça ise yaptığı konuşmasında, “Yani bizler, ekmeğini zeytinden çıkaran bir coğrafyada yaşıyoruz. Bu yasa değişikliği konusunu daha öncede altı kez meclise getirdiler, ancak reddedildi. Şimdi yeniden getirdiler. (…) Bu yasanın çıkması demek zeytinin idam fermanının imzalanması demektir.” dedi.
Konuşmalarının ardından milletvekilleri Tüm, Havutça ve Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı zeytin fidanı dikerek onları suladılar.
Toplantıya Erdek Ticaret Odası Başkanı F. Özlem Sarı, Erdek Ticaret Odası Başkanı Haluk Özgör, CHP Erdek İlçe Başkanı Metin Uysal, Bandırma GÜMÇED Başkanı Gültekin Mutlu, eski Kırklareli Milletvekili Hasan Tahsin Uzun, Bandırma ve Erdek meclis üyeleri katıldı                                                                                                                                                  *Haber Merkezi















                                                        RAGIP ERDENİZ VEFAT ETTİ

   İlçemizde tanınan ilçemiz eşrafından Ragıp Erdeniz (56) 6 Haziran Salı akşamı fenalaştı.
   Uzun zamandır evinde tedavi gören Erdeniz 112 Acil Servis ekiplerine haber vermesi ile birlikte hastaneye kaldırılan Erdeniz yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
   Erdek Meslek Yüksek Okulu (MYO) muhasebe personeli olan Erdeniz 7 Haziran Çarşamba günü toprağa verildi.
   Özel ERDEK GAZETESİ olarak merhuma Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz.














OKUL BİRİNCİLERİ ÖDÜLLENDİRİLDİ

   Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı 2016-2017 eğitim öğretim yılının sona ermesi ile birlikte Erdek Merkez ve bağlı mahallelerde hizmet veren ilkokul, ortaokul ve liselerde okul birincisi olan öğrencileri çeyrek altın ile ödüllendirdi.
   Erdek Belediyesi Meclis Toplantı Salonunda gerçekleşen törende Belediye Başkanı Sarı, tatilde çocuklara bol bol kitap okumalarını önerdi.
                                                                                                                                      *Haber Merkezi















  KAPIDAĞ’IN ‘MOR SOĞANI’ GÖRÜCÜYE ÇIKIYOR

     Kapıdağ’da üretilen mor soğan görücüye çıkmak için hazırlanıyor.
      Mor soğanın görücüye çıkması için ilçemizde imza töreni gerçekleştirildi. İmza töreninde Erdek Ticaret Odası Başkanı Özlem Sarı, Erdek Ziraat Odası Başkanı Haluk Özgör, Özener Patent Yönetim Kurulu Başkanı Huriye Özener, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Coğrafi İşaretler Uzmanı Sibel Aygün bulundu.
     İmza töreninde konuşan Özlem Sarı bu proje kapsamında ürünün depolanması, piyasa sürülmesi ve pazarlanması konusunda “Metro Toptancı Marketler Zinciri” ile anlaşma yapmayı planladıklarını vurgulandı.
     Erdek Ticaret Odası Başkanı Özlem Sarı ile Özener Patent Yönetim Kurulu Başkanı Huriye Özener arasında bir imza protokolü gerçekleştirildi.
     İmza töreninde konuşan Erdek Ticaret Odası Başkanı Özlem Sarı, Erdek Ziraat Odası Başkanı Haluk Özgör ve Özener Patent Yönetim Kurulu Başkanı Huriye Özener ‘mor soğan’ projesi kapsamında mor soğan için hedeflediklerini belirtirken mor soğanı üretmek için halkı teşvik edeceklerini belirttiler.                                                                   (Fotoğraf: Yeni ERDEK) 

















BAGFAŞ’TAN İFTAR YEMEĞİ

Bandırma Gübre Fabrikaları Anonim Şirketi (BAGFAŞ) tarafından iftar yemeği düzenlendi.
   BAGFAŞ’ın düzenlediği iftar yemeğine Erdek Kaymakamı Hasan Erkal, Bandırma On Yedi Eylül Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alpaslan Serel, Bandırma Ak Parti İlçe Başkanı Alp Bostancı, Ak Parti İlçe Başkanı Kemal Kayan, Marmarabirlik Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa İlgen, Erdek İlçe Müftüsü Adem Eser, Erdek Neyyire Sıtkı Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Yalçın Düker, BAGFAŞ’ın kurucusu Recep Gençer, BAGFAŞ Murahhas Azası ve Yönetim Kurulu Başkanı Yahya Kemal Gençer katıldı.
   İftar yemeğinin ardından BAGFAŞ Cami’nde, İstanbul’dan gelen tanınmış hocaların katıldığı Kuran-ı Kerim tilaveti ve mevlit gerçekleşti.          
                                                                                                                                      *Yeni ERDEK
















18 EYLÜL ÖĞRENCİLERİNDEN ‘CİMRİ’ OYUNU

     İlçemiz 18 Eylül Ortaokulu öğrencileri Moliere’nin ‘Cimri’ adlı tiyatro oyununu 6 Haziran Salı günü Erdek Öğretmenevi Konferans Salonu’nda izleyenlere sundu.
     Tiyatro gösterisine İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Erbil Camgöz, Erdek Halk Eğitim Merkezi Müdürü Bekir Alkan 18 Eylül Ortaokulu Müdürü Cumhur Duru, 18 Eylül Ortaokulu Müdür Yardımcısı Kenan Varol, Atatürk İlkokulu Müdürü Özgür Koçak, Halitpaşa İlkokulu Müdürü Serhat Deniz, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. 
Tiyatro sonunda sahneye çıkan Okul Müdürü Cumhur Duru, “Bizleri bu sanatsal günde yalnız bırakmadığınız için teşekkür ediyorum. Eğitim, çok amaçlı sadece akademik yönünü düşün-memek lazım kültürel, sanatsal, sportif alanlarını da düşünmek lazım. Bugünkü amacımız buy-du. Öğrencilerimiz bakmayın kıyafetlerine 12-13 yaşında hepsi. Yaşlarından çok büyük bir iş başardılar. Tabiri caizse günümüz tiyatro günü, sinemaya uyarlarsak bu bizim sezon finalimizdi, tiyatroyla sonlandırdık.” dedikten sonra emeği geçenlere teşekkür etti. “Bir sonraki sezonda görüşmek üzere ile hoşçakalın.” şeklinde bir espriyle konuşmasını sonlandırdı.
 (Oğulcan Bölükbaşı)












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemizde yayınlanan reklamlar Google Ads tarafından otomatik olarak seçilip yayınlanmakta olup yayınlanan reklamlardan ozelerdek.blogspot.com sorumlu değildir.