7 Haziran 2017 Çarşamba

Özel ERDEK GAZETESİ Sayı:217




BOĞULMAKTAN SON ANDA KURTARILDILAR 

     İlçemiz çay bahçelerinin önünde bulunan iskelede geçtiğimiz günlerde adeta can pazarı yaşandı.
     9-10 yaşlarındaki bir çocuk anne ve babasının bir anlık dikkatsizliği sebebiyle iskeleden denize düştü. Çocuk yüzme bilmediği için çırpınmaya başladı. Olayı çevredeki vatandaşlar da fark etti.
Peşinden denize atlayan çocuğun babası çocuğu çıkarmayı başardı fakat kendisi de yüzme bilmi-yordu. Boğulma tehlikesi atlatan babayı da “Zalım Felek” lakaplı Mustafa Gül babaya can simidi atarak olay yerinde bulunan bir başka vatandaş da suya atlayarak babayı kurtardı.
Olayın ardından baba-oğlun sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.                                                                                                                                                                       *Fotoğraf: Yeni ERDEK
















SARI’DAN ÖĞRENCİLERE TABLET BİLGİSAYAR

   Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, her yıl olduğu gibi bu yıl da Erdek merkez ve Kapıdağ mahallelerinde eğitim-öğretim veren üçüncü sınıf öğrencilerine okullarında tablet bilgisayar dağıttı.
   Başkan Sarı, tabletleri Atatürk, Halitpaşa, İstiklal, Ocaklar, Karşı-yaka, Çakıl, Tatlısu, Kestanelik ve Çayağzı İlkokullarındaki öğrencilere dağıttı.
   Öğrenciler aldıkları tabletlere sevinirken Belediye Başkanı Hüseyin Sarı’ya CHP Erdek İlçe Baş-kanı Metin Uysal, Erdek Belediye Meclisi’nin CHP’li üyeleri Nimet Kalafat, İbrahim Beyoğlu, M. Ali Tetik, Hasan Yapakçı, Canan Kırdar ve Şükrü Talaş eşlik etti.
                                                                                                                             Haber Merkezi











KARNELER BU CUMA VERİLECEK
    
     18 milyon öğrenci bu cuma günü karnelerini alıp yaklaşık 3 aylık yaz tatiline çıkacak.
     Böylelikle 2016-2017 eğitim-öğretim yılı bitmiş olacak.
     2017-2018 eğitim-öğretim yılı ise 18 Eylül Pazartesi günü başlayacak.















ÇALILIK ARAZİ CAYIR CAYIR YANDI

     Dün pazar günü öğle saatlerinde Palata Çeşmesi “Sığır Yolu” civarında, çalılık arazide yangın çıktı. Kısa sürede kuru otların
tutuşmasıyla zeytin ağaçlarının bulunduğu araziye dağılan alevler güçlükle kontrol etti.
     Yaklaşık 6-7 hektar arazinin zarar gördüğü yangında alevlere, Orman İşletme Müdürlüğü’nün yanı sıra Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Başkanlığı, Erdek İtfaiye Grup Amirliği ait itfaiye aracı ile üç arazöz ve çok sayıda itfaiye personeli müdahale etti.
Yaklaşık iki saat içinde kontrol altına alınan yangının izmarit ya da cam kırıklarından çıktığı tahmin ediliyor.
Erdek İlçe Jandarma Komutanlığı yangınla ilgili soruşturma başlattı.  
                                                                                                                                       (Yeni ERDEK)
















                      BALIKHANE BÖLGESİNE “KONTEYNER CAFE”

     Geçtiğimiz günlerde yıkılan Balıkçı Kahvesinin bulunduğu bölgeye “konteyner cafe” konulacak.
     Erdek Belediye Başkanı Mimar Hüseyin Sarı bayrama doğru, bu bölge için aldıkları konteyner cafe’nin getirilerek vatandaşların hizmetine sokulacağını açıkladı.
     Sarı, önümüzdeki dönemde bu alanın yeniden düzenlenerek Erdek’e yaraşır bir şekle dönüştürüleceğini belirtti.
     Bu arada, Erdek Belediyesi’nin kırsal mahallelerdeki düzenleme çalışmaları da sürüyor. Belediye çalışanları, sorumluluk alanlarına girmemesine karşın eskiden köy olan kırsal mahallelerin mezarlıklarını temizlenip düzenlenmesi işlemini de yapıyorlar.
                                                                                                           (Önder Balıkçı/Yeni ERDEK)

 













KAFETERYA VE BÜFELERİN İHALELERİ YAPILDI

   İlçemizdeki bazı kafeterya ve büfelerin ihaleleri yapıldı.
   Belediye Başkanı Hüseyin Sarı’nın başkanlığında gerçekleşen iha-lede Zeytinli Mahallesi, Seyitgazi Tepesi, Halitpaşa Mahallesi, Ali Haydar Sarı Sahil Bandı, Atatürk Mahallesi, Yalı Mahallesi, Kumlu-yalı Caddesi, Çeltikçi Mahallesi ve Tatlısu Mahallesi’ndeki kafeterya, büfeler ve bir arazi, 1 ila 15 yıl ara-sında değişen süreler ile kiralandı.
   Böylelikle, toplam 12 taşınmazın ihalesi gerçekleştirilmiş oldu.


SAHİLLER TEMİZLENİYOR

   Erdek Temizlik İşleri ve Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler sahilleri yaz sezonu için hazırlanmaya başladı.
   Erdek Çuğra Plajı ile başlayan temizlik çalışmaları, kumsalda bulunan çöpler ve denizden gelen pislikler, Erdek Belediyesi Temizlik İşleri ve Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından temizleniyor.
   Erdek Belediyesi ekipleri, kış ayları boyunca sahillerde biriken katı
atıklar, çöpler vb. kirlilikleri temizlemek hedefiyle hareket ediyor.
  










                         MARMARABİRLİK KAR PAYLARINI DAĞITTTI

     S.S 162 Sayılı Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi’ne bağlı üretici ortaklarının hesaplarına kâr payları yatırıldı.
     22 Nisan 2017 tarihinde gerçekleştirilen Marmarabirlik Genel Kurulu’nda alınan karar doğrultusunda birliğe bağlı toplam 8 kooperatife bağlı üretici ortaklarının kâr paylarının, 1 Haziran 2017 Perşembe günü banka hesaplarına yatırılacağı açıklanmıştı.
     S.S 162 Sayılı Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi yazılı olarak yaptığı açıklamada, “2014/2015-2015/2016 iş yıllarında kooperatifimize teslim ettikleri ürün bedelleri üzerinden kâr payı dağıtımı yapıldı. 4484 ortağımıza 2 milyon 139 bin lira ödeme yapılmış olup, bu bedelin 922 bin lirası Erdek Merkez, 1 milyon 217 bin lirası ise köy ortaklarımızın hesaplarına yatırılmıştır.” denildi.








                                                GÜNEŞ 2 YAŞINDA

     Gazetemize emekleri olan Mehmet&Deniz Tokol’un kızları Güneş 2 yaşına bastı.
     Doğum günü 2 Haziran’da Çuğra Mevkii’ndeki Uğur Villalarında kutlandı.
     Güneş’in doğum gününe annesi Deniz Tokol, babası Mehmet Tokol, anneannesi Şeniz Işıldak, dedesi Demir Işıldak, teyzesi Demet Işıldak, akrabası Okyanus Yenişken ve muhabirlerimiz Oğulcan ve Açelya Bölükbaşı katıldı.
Güneş, ona hazırlanan sürpriz partiyle ve hediyeleriyle mutlu oldu. Güneş’e uzun ve mutlu bir ömür dileriz.









      BALIKESİR ŞEHİDİNİ UĞURLADI

Şırnak’ta düşen askeri helikopter kazasında şehit olan 13 askerden biri Yüzbaşı İlker Acar, Balıkesir’de toprağa verildi.
   Cenaze törenine Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Balıkesir Milletvekilleri Mahmut Poyrazlı, Kasım Bostan, Ali Aydınlıoğu, Sema Kırcı, Mehmet Tüm, Garnizon ve 9. Ana Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Kemal Turan, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir, Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, askeri ve devlet erkânı, yakınları ve binlerce vatandaş katıldı.                                                                                                                           Haber Merkezi
                                                                                                                                     










ÇÖP KONTEYNIR YERİ KOYMA UYARISI

     Erdek’te imar planında bahçeli nizam olarak düzenlenen siteler, apartmanlar ile konaklama tesisleri kendi mülkiyetlerinin içine “Çöp Konteynır Koyma Yeri” hazırlayacak.
     Erdek Belediyesi ve Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada Erdek Belediye Meclisi’nin 2 Eylül 2015 tarih ve 2015/75 sayılı kararıyla imar planında bahçeli nizam olarak düzenlenmiş “Çöp Konteynır Koyma Yeri” hazırlamaları uyarısında bulunuldu.
     Yetkililer detaylı bilgi için halkımızın Erdek Belediyesi ve Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’ne başvuru yapabileceklerini söylediler.
*Haber Merkezi













Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemizde yayınlanan reklamlar Google Ads tarafından otomatik olarak seçilip yayınlanmakta olup yayınlanan reklamlardan ozelerdek.blogspot.com sorumlu değildir.