26 Temmuz 2017 Çarşamba

Özel ERDEK GAZETESİ Sayı: 224



                                           MHP İLÇE TEŞKİLATINDAN ŞOK İSTİFA

       Son dönemde  yaşananlar Yüce Türkiye Cumhuriyeti devletinin bekası, ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünün ve aziz Türk Milletinin huzuru, refahı, kardeşliği konularında içinde bulunduğumuz şartlar; kalbi bu vatan için atan her vatandaşımızı derin bir üzüntü ve endişeye sevk etmiştir.
     Geçmiş dönemde doğru olarak kabul ettiğimiz ve savunduğumuz düşünceler ne ise bu gün verdiğimiz kararda da bu doğru bildiğimiz gerçeklerin etkisi mevcudiyetini korumaktadır
Çaba ve emek üzerine kurulan bu kutlu ve meşakkatli yolda yürürken ana ilkemiz ikbal ve istikbal noktasında ülkemizin geleceğinin yüksek medeniyet ufkuna ulaşmasıydı. Ülkemizin teminatı ve sigortası olan Milliyetçi Hareket Partisinin, birlik ve beraberliğe, her zamankinden daha çok, ihtiyacının olduğu, bir tek Ülkücüyü bile dışlama gibi bir lüksünün olmadığı bu dönemde ,Ülkücülerin pasivize edilmeye çalışılması..
     Balıkesir İl Kongresinde Divan Başkanı olan Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya MHP Milletvekili Mehmet Günal tarafından İl Başkanlığı’na aday olan İl Teşkilatımızın Üyesi Sayın Mustafa Ozan Dereli’nin Adaylığının Üye Olmadığı gerekçesi ve çeşitli entrikalarla kabul edilmemesi..
Boş kağıda imza attırılarak, üzerinin bilgim dışında doldurulması vb. durumlar… Bu tür ayak oyunlarını bir ülkücüye yakıştıramadığımız gibi, aynı düşüncede olan genel merkez ve yöneticileriyle birlikte çalışmamız mümkün görünmemektedir. Yaşanan bu hadiselerden dolayı Erdek  İlçe Teşkilatı olarak büyük bir huzursuzluk yaşamaktayız.
İşte bu yüzden Yıllarca gururla mensubu olduğumuz  lakin; vizyonunu kaybetmiş, ülkücü hareketin hassasiyetlerini zayıflatmış bir siyasi parti haline gelen Milliyetçi Hareket Partisinden Erdek İlçe teşkilatı olarak istifa ediyoruz. Milliyetçi hareket partisi: başbuğumuz Alparslan Türkeş in fikirlerine, vizyonuna ve misyonuna kavuşuncaya kadar bu ayrılığımız devam edecektir.
   Bu duygu ve düşüncelerle, çalışmalarımda bana omuz veren yönetim kurulu üyelerime, müca-dele eden ve oy veren, Türk devletinin ve milletinin milli hafızası ve refleksi olan ülküdaşlarıma canı gönülden teşekkür ederim Bugünden itibaren inançlı bir Türk Milliyetçisi olarak, Atatürk ilkelerine ve Cumhuriyete bağlı duruşumuzu bozmadan inandığımız değerler uğruna ve doğru bildiğimiz yolda mücadelemize devam edeceğiz.
Bizden sonra görev alacak arkadaşlarımıza başarılar dileriz.

Yönetim Kurulu
Süleyman Sacit 
Yüksek                                                                                  (Fotoğraf: Yeni Erdek) 















BİLİRKİŞİ HEYETİ GELDİ

   Danıştay 6. Daire bilirkişi heyeti ilçemize gelerek, Erdek Belediyesi tarafından bir süre önce itiraz edilen, 1/100000 ölçekli Balıkesir – Çanakkale Bölgesi Çevre Düzeni Planı konusunda keşifte bulundu.
  Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı eşliğinde yapılan keşif çalışmasında, bilirkişi heyeti ilçemizin muhtelif yerlerini gezerek teknik incelemelerde bulundu. Belediye Başkanı Hüseyin Sarı ise bilirkişi heyetine inceleme yapılan alanlar hakkında teknik bilgi verdi. 
(Haber merkezi)
 












İSTANBUL’DA İŞLEDİLER ERDEK VE BANDIRMA’DA YAKALANDILAR

İstanbul’un Pendik ilçesinde Volkan Özcan isimli şahsı öldürdükleri belirlenen dört kişinin Erdek ve Bandır-ma’ya geldiği ihbarı alan jandarma ve polis ekipleri ortaklaşa kurdukları bir operasyonla cinayet zanlılarını yakaladı.
  Kaçan zanlılar E.Ü, M.Ö, Ö.T ve Ö.T’nin Tatlısu Mahallesi’nde olduğu ihbarını alan Jandarma ve KOM Grup Amirliği ekiplerince operasyon düzenlendi.
  Erdek’te E.Ü ve M.Ö yanlarında bulunan ve cinayette kullanılan üç ruhsatsız tabancayla yakalandılar. Olay yerinden kaçmayı başaran Özgür T. ile Öfke T. Bandırma’ya giderek polisten
kurtulmaya çalıştı. Polisin gece yarısı Bandırma’ya bağlı Çınarlı Mahallesi’ne
yaptığı operasyonla bu zanlıları da yakaladı.
Cinayet zanlıları İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Organize Şube Müdürlüğü görevlilerine teslim edildi.
*Haber Merkezi
(Resim temsilidir.)










YAZ SPOR OKULLARI BAŞLADI

     Erdek Belediyesi bünyesindeki Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü tarafından organize edilen yaz spor okulları başladı.
      Kurslar, 17 Temmuz-11 Ağustos tarihleri arasında haftada iki gün günde 1,5 toplamda 12 saat verilecek.
Futbol, basketbol, voleybol, yüzme, tenis ve jimnastikten oluşan yaz spor okulları ile çocukların yaz aylarında spor yapmalarını ve yaz tatillerini daha verimli geçirmelerini sağlamak  hedefleniyor.
Yaz kurs kayıtlarına halen devam ediliyor. Başvurup çocuklarını bu kurslara yazdırmak isteyenler için başvuru kayıtları Belediye Halk Masası’na yaptırılıyor.
(Haber Merkezi)











ŞİKAYETLER BASKİ’YE

     İlçemizde uzun zamandır süren ve vatandaşların sürekli yakınmalarından su kesintisi ve suların az akması sonucu belediyeye yapılan şikayetler sonucu belediyeden, “Su işleri Büyükşehir Belediyesi’ne aiitir. Yapılacak olan şikayetler BASKİ’nin 835 48 11 ve 835 17 46 numaralı telefonlarına yapılmalıdır.”
açıklamasında bulunuldu.
(Haber Merkezi)










ÇADIRLAR KALDIRILDI

İlçemiz kamuoyuna ait alanlardaki kumsallara ve koylara kalıcı olarak konulan çadır ve benzeri yapılar kaldırıldı.
   Erdek merkez ve Kapıdağ koylarında yaz sezonunda oluşturularak
Sürekli işgal eden şahıslara Erdek Belediyesi ekipleri, Jandarma Birimleri ve Orman İşletme Şefliği
Tarafından ilgili kanun hükümlerine göre yasal işlem uygulandı. Zabıta, Jandarma ve Orman İşletme Şefliği görevlileri, geçtiğimiz gün ortaklaşa düzenledikleri çalışma ile plajlarda kalıcı olarak kurulan çadır ve benzeri kalıcı yapıları işgal ettikleri yerden kaldırdı.
   Yapılan uygulamada çadır vasfını yitirmiş, artık yapılaşmaya dönüşmüş olan yerler için olduğu ifade edildi.
  Yapılan uygulama kapsamında 42 çadır ve yapılaşma kaldırıldı.
(Haber Merkezi)















        PEŞPEŞE ÜÇ KAZA         

     Erdek-Bandırma yolu 5. kilometrede ve Düzler Mahallesi Mevkii’nde salı sabah saatlerinde arka arkaya üç trafik kazası meydana geldi. Sabah erken saatlerde başlayan yağışla birlikte kayganlaşan yolda araçlardan biri yolda devrilirken, bir araç savrularak yoldan çıktı.
Diğer kazada ise iki araç çarpışarak durabildi. Her üç kazada toplam üç kişi yaralandı ve araçlarda ağır maddi hasar meydana gelirken, can kaybı olmaması teselli etti. Aynı saatlerde ve bir-birine yakın bölgede meydana gelen trafik kazalarına kısa sürede müdahale eden Erdek İtfaiye Amirliğine bağlı ekipler, toplamda 3 yaralı vatandaşımızı 112 Acil Ambulans ekiplerine teslim etti. İlk kaza sabah 07.20’de Marmarabirlik Depolama Tesislerini 100 metre ilerisinde Erdek’ten Bandırma istikametine giden kamyon yolda savrularak şarampole devrildi. Kazada yaralanan olmadı.
İkinci kaza ise saat 08:30’da meydana geldi. Yine aynı bölge olan Marmarabirlik Depolama Tesislerinin 300 metre ilerisinde ve farklı yönlerden gelen iki aracın çarpıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Üçüncü kazada; sabah saat 09:00’da Düzler’i geçince çiçekçilerin önündeki yolda meydana geldi. Yoldan çıkarak şarampole savrulan araçta hafif maddi hasar meydana gelirken, kazada yaralanan olmadı.                                                                      (Haber merkezi)




















HALKIMIZ ÇEVRE İÇİN BİLİNÇLENİDİRİLDİ

     Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından dü-zenlenen ‘Çevre Bilinçlendirme’ projesi etkinlikleri Erdek’te yapıldı.
     İlçemizin mavi bayraklı plajlarından biri olan Ocaklar Mahallesi Plajı’nda bir program düzenlendi. Plajdaki etkinliğe katılan vatandaşlarımıza, gelecek nesillere daha temiz bir çevre ve deniz bırakabilmek adına yapılabilecek ve alınması gereken önlemler anlatıldı.
‘Çevre Bilinçlendirme’ programına katılanlarla plaj temizliği yapıldı, katılımcılara dondurma ikram edildi ve çeşitli hediyeler verildi.
(Fotoğraf: Yeni ERDEK)














ALEYNA ÇAKMAK RAHATSIZLANDI

     Erdek Atletik Gençlik ve Spor Kulübü’nün Türkiye Şampiyonu olan ve çeşitli başarılara imza atan sporcusu Aleyna Çakmak geçirdiği rahatsızlık sonucu bayıldı.
     Önce Neyyire Sıtkı Devlet Hastanesi ardından da Bandırma Devlet Hastanesine kaldırılan Çakmak’ın tedavisi şu an Bursa Tıp Fakültesi’nde sürüyor.
     Beyin damarı tıkanıklığından kuşkulanan Aleyna Çakmak’ı ilk ziyaret edenler Milli Antrenör Niyazi Gülhan ve sporcular oldu.













4.3 ŞİDDETİNDE DEPREM

     Cumartesi gecesi saat 01.12’de Çanakkale Çan ilçesinde meydana gelen deprem Erdek’te de hissedildi. Depremi duyan Erdekli vatandaşlar panik oldu.
     Yerin 11 kilometre altında meydana geldiği belirlenen depremde can ve mal kaybı olmadı.
     Uzmanlar bu bölgede fay hattının çok olduğunu belirterek birbirinden bağımsız depremler meydana geleceğini söyledi.
Geçtiğimiz hafta Muğla Bodrum’da 6.6 büyüklüğünde bir deprem olmuştu.













SENİ SEVİYORUZ ERDEK

İlçemiz Cumhuriyet Meydanı çay bahçelerinin önüne ‘Seni Seviyoruz Erdek’ anlamında ‘Seni (kalp sembolu) Erdek’ yazılı bir pano koyuldu.
   Panonun ağustos ayında düzenlenecek festival için konulduğu düşünülürken birçok vatandaş fotoğraf çekildi.
   Kimisi güzel bir çalışma olduğunu dile getirirken bazıları ise “Kalp sembolünün yerine ‘seviyorum’ yazısı eklenebilirdi.” dedi.




HARUN KOLÇAK’I KAYBETTİK

Ünlü pop müziği sanatçısı, şarkıcı Harun Kolçak geçtiğimiz çarşamba gecesi hayatını kaybederek tüm sevenlerini yasa boğdu.
   Harun Kolçak uzun süredir kanser tedavisi görüyordu.
   Ünlü sanatçıya Özel ERDEK GAZETESİ olarak Allah’tan rahmet ailesine, yakınlarına ve tüm sevenlerine baş sağılığı diliyoruz.



























Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemizde yayınlanan reklamlar Google Ads tarafından otomatik olarak seçilip yayınlanmakta olup yayınlanan reklamlardan ozelerdek.blogspot.com sorumlu değildir.