2 Ağustos 2017 Çarşamba

Özel ERDEK GAZETESİ Sayı: 225




İLÇEMİZDE BIÇAKLI KAVGA: 1 AĞIR YARALI

   Erdek’te gece meydana gelen olayda bir kişi bıçakla ağır yaralandı. Daha önce aralarında husumet bulunup mahkemelik oldukları belirtilen Sefer Ali Özbinici (49) ve aslen Erdek’e bağlı Ormanlı Mahllesi’nden olduğu öğrenilen K.T arasında saat 02.00’de Ali Haydar Sarı Sahil Bandı’nda çıkan tartışma kavgaya dönüştü.
   Olay sırasında K.T yanında taşıdığı çakıyla Sefer Ali Özbinici’yi boyun ve sırt bölgesinden çok sayıda bıçak darbesiyle ağır yaralayarak kaçtı. Olaydan sonra ilk müdahalesi Erdek Neyyire Sıtkı Devlet Hastanesi’ne ardından Bandırma Devlet Hastanesi’ne gönderildiyse de Balıkesir Devlet Hastanesi’ne sevk edildi.
   Ameliyat edilen Özbinici’nin hayati tehlikesi bulunduğu öğrenilirken yaşı 18’den küçük olan T.K Erdek İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındı.                                                                                                                                                                                                (Yeni Erdek)













BÜYÜKŞEHİR’DEN ERDEK’E HAYIR YOK

     Su ve Kanalizasyon, Sinek ve Haşerelerle ilgili ilaçlama, İtfaiye ve Toplu Taşıma hizmetleri Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne ait olup Erdek Belediyesinin yetki ve sorumluluğu bulunmamaktadır. Ancak Büyükşehir Belediyesi bu sorumluluklarını yerine getiremiyor.
Su ve Kanalizasyon hizmetini yapan Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi (BASKİ)’ne yapılan şikayetlere rağmen ilçemizde su kesintileri ve suların az akması sorunu halen devam ediyor. Özellikle ilçemize tatil amacıyla gelen vatandaşlarımız ve Erdek halkı yıkanmak ve serinlemek amacı başta olmak üzere diğer ihtiyaçlarını gidermek amacıyla suya ihtiyaç duyuyor. BASKİ bu konuda sınıfta kaldı.
     Öte yandan yine Büyükşehir’e bağlı olan Sinek ve Haşerelerle ilgili ilaçlama ayda üçü geçmemekte olup özellikle ilçemiz Çuğra Mevkii’nde, böcek, sivrisinek ve sinek oranlarında büyük bir artış gözleniyor. Büyükşehir’e bağlı olan ilaçlamanın da arttırılması ve bu böcek oranındaki artışa bir an önce önlem alınması gerekmektedir.
     Her yıl yaz mevsiminin büyük bir sorunu olan su ve haşere ilaçlamalarına Erdek gibi turistik bir ilçede bir an önce önlem alınmalı. Büyükşehir’e bağlı olan İtfaiye ve Toplu Taşıma hizmetlerinde ise şu anlık bir sorun yok.
(Haber ve Fotoğraf: Oğulcan Bölükbaşı)





BASIN YEMEKTE BULUŞTU

     Erdek Belediyesi “24 Temmuz Basından Sansürün Kaldırılışı”nın yıldönümü nedeniyle gazetecilere Artake Et-Balık Restoran’da yemek verdi.
     Yemeğe Erdek Belediye Başkan Vekili Hasan Yapakçı, CHP Erdek İlçe Başkanı Metin Uysal, Erdek Ticaret Odası Başkanı Özlem Sarı, Bursa Yeşil Valiz Doğa Derneği Başkanı ve Erdek Turizmini Geliştirme Danışmanı Arzu Kutucu Özenen de katıldı.
Hasan Yapakçı yaptığı konuşmada; “Demokrasiyle yönetilen ülkelerde özgür basın son derece önemlidir. Çok zor ortam ve koşullarda, özveriyle görev yapıyorsunuz. Sizleri yürekten kutluyorum.” dedi.
   Yapakçı ardından gazetecilere günün anısına hediyeler verdi.
(Haber Merkezi)















4 KURTARMA EKİBİ SEFERBER OLDU

     İlçemiz Doğanlar Mahallesi’nde tekneyle denize açılıp kayalıklarda mahsur kalan vatandaş için saatler süren kurtarma operasyonu gerçekleştirildi.
    Balık tutmak için denize açılan 70 yaşındaki Gönenli adam hava kötüleşince bulunduğu kayalıklarda saatlerce mahsur kaldı. Sahil Güvenlik Jandarma, AKUT ekibi, 112 Acil Ambulansı ve Erdek İtfaiye ekiplerinin bölgede seferber olduğu kurtarma operasyonu saatlerce sürdü. Paniğe kapılan vatandaş cep telefonuyla yardım istedi.
     Jandarma ekipleri ihbar üzerine olay yerine gitti de yakın mesafeye kadar yaklaşsa da mahsur kalan kişiye ulaşamadı. Kişi ise ısrarlara rağmen suya girmedi.
     Sahil güvenlik helikopteri devreye girse de kurtarma girişimi başarılı olmadı. Jandarma, AKUT kurtarma ekipleri ve 112 Acil Servis gece boyunca hazır bekledi. Kişi sabahın ilk ışıklarıyla birlikte kurtarıldı.
Haber Merkezi
 Resimler temsilidir.














PARK HALİNDEKİ ARAÇ YANDI

   İlçemize bağlı Ocaklar Mahallesi’nde park halinde bulunan özel bir otomobilde belirlenemeyen bir nedenden dolayı çıkan yangında cayır cayır yandı.
 16 JS 718 plakalı Selim Türker’e ait plakalı özel otoda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangını görenler itfaiye ve polise bildirdi. Sokağa gelen itfaiyenin müdahalesiyle yangın söndürüldü. Otoda maddi hasar oldu. Yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için soruşturma başlatıldı. Yapılan incelemede aracın Bursa merkezli bir araç kiralama şirketine ait olduğu belirlendi.                                                                                      (Fotoğraf: İlk Haber)












TATLISU’DA YANGIN

İlçemiz Tatlısu Mahallesi Ömer-deresi Mevkiinde perşembe günü akşam saatlerinde meydana gelen arazi yangını çevrede yaşayanlara korkulu anlar yaşattı.
   Sigaradan çıktığı tahmin edilen yangına kısa sürede müdahale edildi. Tatlısu Ömerdere’de yaşayan tatilcilerin ihbarı üzerine olay yerine ulaşan Erdek İtfaiye ekipleri, söndürme ve soğutma çalışmaları sırasında son anda bir ev tamamen yanmaktan kurtarıldı.
Yanan arazi içinde bulunan yazlık evde maddi zarar meydana geldi. 
(Haber Merkezi)

















FIRTINA VE YAĞIŞ ERDEK’İ FELÇ ETTİ

     Geçtiğimiz hafta yaşanan ve birkaç dakika içinde etkili olan başta ilçemiz merkez olmak üzere mahallelerimizde yaşanan fırtına ve yağış hayatı olumsuz etkiledi.
     Fırtına ve ardından şiddetli yağışa hazırlıksız yakalanan vatandaşlar, kent merkezinde işyerlerine ve apartmanlara sığınırken plajlarda yazlık kıyafetlerle yağmur altında kalan vatandaşlar ise ıslandı. Tatilci vatandaşlarımız ise otel ve yazlıklarına sığındı.
Trafikteki araçlar seyir halindeyken durarak fırtına ve yağışın geçmesini bekledi. Şiddetli yağış nedeniyle Çuğra mevkiinde yer yer büyük su birikintileri oluşurken, garaj içi her yağmur sonrası olduğu gibi göle döndü. Kurbağalı sahil bandı üzerindeki bulunan bir ağaç ise sert fırtınada kökünden kırıldı. Limandaki tekneler hasar görmezken, kıyı şeridinde bulunan büfe ve benzeri seyyar satış tezgahları zarar gördü.
Aniden bastıran ve kısa süren fırtına ve şiddetli yağmur Marmara ve Avşa Adası’nda da etkili oldu. Adalardaki plajlarda şezlong ve şemsiyeler denize uçtu. Marmara’daki pazar yerinde bulunan sebze ve meyve tezgahlar devrildi ve bazı yazlık işletmeleri su bastı. Ada itfaiye ve zabıta ekipleri gelen ihbarlara müdahale ettiği belirtildi.                                          (Erdek Doğuş)

                        




KAPIDAĞ’IN MOR SOĞANI ARTIK MARKETLERDE

Kapıdağ’ın kendine özgü yerel ürünü olan “Kapıdağ Mor Soğanı” marketlerde yerini aldı.
Erdek Ticaret Odası Başkanı Özlem Sarı ve Erdek Ticaret Odası bünyesinde kurulan Bereketli Eller Kooperatifi aracılığıyla, Kapıdağ köylümüzün bin bir emekle yetiştirip ördüğü yerel lezzeti olan mor soğan, Metro marketlerde yerini alarak satışlarına başlandı.    

                                                                                                                                     (Haber Merkezi)




















ERDEK’TE FETTAH CAN RÜZGARI

     Ünlü şarkıcı Fettah Can ilçemizde bulunan Türkiye’nin en büyük açık hava diskolarından biri olan Kaya Rock’a gelerek hayranlarıyla buluştu. Fettah Can konseri için biletler 30 liradan satıldı.
     Fettah Can’ın konserine yüzlerce kişi katıldı. Fettah Can, gözlerine inanamadığını belirterek, “Böyle bir mekan ve böyle büyük bir ilgi beklemiyordum.” dedi.
     Aynı zamanda konserde yaşanan bir sürpriz daha vardı. Konserde bir genç, sevgilisine evlilik teklifi etti.  Genç kız ise teklife “Evet” cevabını verdi.
                                         *Haber Merkezi





















ERDEK KOŞUSU’NU “THE LAST LEGEND” KAZANDI

     28 Temmuz 2017 Cuma günü Bursa Osmangazi Hipodro-munda düzenlenen, 3+ yaşlı İngiliz atlarına mahsus KV-7 Erdek Koşusunu, Nimet Arif Kurtel’e ait, Ertan Gürdal tarafından yetiştirilen ve Orkun Özelcanat tarafından antrene edilen The Last Legend jokeyi Murat Gündüzeli ile kazandı. Asnawand isimli safkanın Komiserler Kurulu Kararı ile start almadığı 51.000 TL  birincilik ikramiyeli koşuda ikinciliği Ayza (Kaneko) elde ederken, mücadeleden Serkan Bey (Bin Ajwaad) üçüncü, Whitesox (Win River Win) ise dördüncü olarak ayrıldı. Kazanan The Last Legend için müddet 1’24”20 olurken, farklar 4 Boy - 4 Boy - Baş şeklinde sonuçlandı. 
Koşu sonrası düzenlenen törende koşuyu kazanan atın sahibi adına safkanın antrenörü Orkun Özelcanat'a plaketini, Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı verdi. Törene, Bursa Hipodromu Teknik Müdür Yardımcısı Behti Çolak da katıldı. 
                                                                                                                                      (Haber Merkezi)
                                                                                 















SARI’DAN ÇAKMAK’A ZİYARET 

   Geçtiğimiz hafta bayılan ve halen Bursa Tıp Fakültesi’nde müşahede altında bulunan milli sporcu ve atlet Aleyna Çakmak’ı Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı ziyaret etti.
   Hüseyin Sarı sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Geçtigimiz hafta rahatsızlanarak Bursa Tıp Fakültesine kaldırılan atletizmde gururumuz şampiyonumuz Aleyna Çakmak'a acil şifalar diliyorum.” dedi.
Haber Merkezi





































Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemizde yayınlanan reklamlar Google Ads tarafından otomatik olarak seçilip yayınlanmakta olup yayınlanan reklamlardan ozelerdek.blogspot.com sorumlu değildir.