10 Ağustos 2017 Perşembe

Özel ERDEK GAZETESİ Sayı: 226



AĞUSTOS AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

     Erdek Belediyesi Meclisi’nin aylık toplantısı yapıldı.
     Belediye Başkanı Hüseyin Sarı’nın başkanlığında gerçekleşen toplantıda; sözleşmeli personel çalıştırılması ve sözleşmeli personele ödenecek ücretin belirlenmesi, adres ve numaralanmaya ilişkin yönetmelik gereği ilçe merkezi ve kırsal mahallelerdeki mükerrer cadde/sokak isim değişiklikleri, otellerin önündeki kumsallara hizmet vermesi amacıyla konulan şemsiye ve şezlongların işgaliye bedellerinin yeniden hesaplanması, ilçede bulunan unlu mamullerin satışı ve ekmek fırınlarında eski tip kefeli terazilerin kullanımının yasaklanıp dijital elektronik terazi kullanımına geçilmesi konuları görüşülerek karara bağlandı.
     Yalı Mahallesi Kastri bölgesi ilave ve revizyon imar planlarında 1/1000 ölçekli uygulama imar planı tadilatı ve BAGFAŞ’a ait 1/1500 ölçekli ilave imar planına, plan notu ilavesine ilişkin kurum görüşü de ilgili komisyonlara gönderildi.
     Geçtiğimiz ay araları gerilen Belediye Başkanı Hüseyin Sarı ve AK Partili Meclis Üyesi Ceyhun Mırız ise toplantı öncesi barıştılar.                                                      *Haber Merkezi

 














FESTİVAL TANITIM TOPLANTISI YAPILDI

 Yeşil Valiz Sorumlu Turizm Derneği, ilçemizde düzenlenecek olan Erdek Zamanı Festivali için bir basın toplantısı düzenledi. Bursa’da yapılan toplantıya Belediye Başkanı Hüseyin Sarı da katılarak festivalin detaylarını anlattı. Sarı, festivalin doğa, kültür ve turizm çerçevesi içinde hazırlanacağını belirtirken sunum sırasında Erdek ve Kapıdağ Yarımadası’nın görüntüleri toplantıda izletildi. Aynı zamanda Festival Komite Başkanı Arzu Özenen tarafından festival programı basın mensuplarına dağıtıldı.                                                                     *Yeni Erdek














BELEDİYEYE ÖDÜL

Erdek Belediyesi, Mahalli İdareler Araştırma ve Geliştirme Merkezi (MİAGREM) tarafından düzenlenen 2017 yılı ‘Etkin Belediye Proje Yarışması’nda ‘sosyal ve ekonomik projeler’ dalında birincilik ödülüne layık görüldü. Erdek Belediyesi birçok katılımcı arasında ‘Çadırdan Konuta’ isimli projesi ile birincilik ödülü aldı. Proje vatandaşlara daha sağlıklı ve kaliteli bir yaşam sağlanması amacıyla hazırlanarak uygulanmıştı. Birincilik ödülü Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı tarafından alındı.                                                            *Haber Merkezi
















BASKİ’DEN BEKLENEN AÇIKLAMA GELDİ

     Geçtiğimiz hafta haberimizde de belirttiğimiz üzere Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi (BASKİ) sorumluluğunu yerine getiremiyor, sürekli su kesintileri yaşanıyordu.
     BASKİ su kesintileriyle ilgili bu konuda açıklama yaptı.
     Yapılan açıklamada; “Erdek ilçemizin içme ve kullanma suyu ihtiyacı Kapıdağ’daki kaynaklar ile birlikte 4 adet derin kuyudan terfi edilerek sağlanmaktadır.
   Yaz nüfusunda meydana gelen artışlar, içme suyu terfi merkezlerinin bulunduğu bölgelerdeki elektrik arızaları, yeraltı su seviyelerindeki azalmalar ile birlikte, ilçe genelinde içme ve kullanma suyunda yetersizlik baş göstermiştir.
   Bu sebeple vatandaşlarımıza daha iyi hizmet verebilmek için, ilçe merkezlerinde bir adet 15 lt/sn kapasiteli derin kuyu devreye alınmıştır.
   Özellikle enerji kesintilerinden kaynaklanan su kesintilerinin önüne geçilmek için Kapıdağ’daki iki adet terfi istasyonumuzda, 500 kwa jeneratör montajı yapılarak kesintisiz enerji sağlanmıştır. Şebekenin değişik noktalarında meydana gelen arızalar giderilmiştir.
Vatandaşlarımıza sağlıklı, sürekli içme ve kullanma suyu temin etmek ile ilgili çalışmalarımız sürekli ve kesintisiz devam etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” denildi.
Haber Merkezi












BOZUK YOLLAR ASFALTLANIYOR

   Erdek merkez ve Ocaklar Mahallesi’nde asfalt kaplama ve yama çalışmaları Erdek Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından tüm hızıyla devam ediyor.
Ekiplerce yol tamiratları yapılıyor. Erdek ve Ocaklar’da devam eden
asfaltlama çalışmaları tamamlanmak üzere.                                            *Haber Merkezi

        


BASKİ SUYU KESTİ

   Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (BASKİ) Genel Müdürlüğü, Erdek’teki yeşil alanlara sulama amaçlı verilen suyu kesti.
   Erdek Belediye Başkanlığı resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada uygulamayı ‘sabotaj’ olarak değerlendirdi. Erdek Belediyesi, “Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü BASKİ Erdek Şube şefliği tarafından, ilçemizdeki yeşil alanlarda sulama amaçlı kullanılan su kesilerek sabotaj edilmiştir.” denildi.
   BASKİ ise sabotaja, “İlimizin tüm ilçelerinde olduğu gibi, Erdek ilçemizde de sularla ilgili yapılacak iş ve işlemler BASKİ’nin kontrolünde yürütülmesi gerekmektedir. Erdek ilçemizde kesimi yapılan su bağlantıları, BASKİ’ye haber verilmeden, sayaçtan geçmeden ve abone olunmadan kullanılan sulardır. Halkın kullanımı için yapılan bu hizmetleri bu şekilde kontrolsüz ve amacı dışında kullanmaya kurumların ve kişilerin hakkı bulunmamaktadır. BASKİ’nin bu tür kullanımların önlenmesine yönelik çalışmalar yapması; bedel ödeyerek suyu kullananların hakkının korunması ve su kaynağının verimli kullanılması adına, görev, yetki ve
sorumluluğundadır. Kontrolsüz bağlantıların kesilmesi üzerine, Erdek Belediyesi yetkili personel görevlendirmiş, abonelik işlemleri için yasal süreç başlatılmıştır.” diye yanıt verdi.
 *Haber Merkezi












TAKLA ATAN OTOMOBİLDE 2 KİŞİ YARALANDI

     Erdek-Bandırma karayolunda seyreden özel bir otomobil tek zeytinlik mevkiinde takla attı. Kazada araç içinde bulunan 2 kişi yaralandı. Kaza 1 Ağustos Pazartesi saat 01.00 sularında Erdek’ten Bandırma istikametine gitmekte olan özel oto sürücüsünün tek zeytinlik mevkiinde direksiyon hakimiyetini kaybetmesiyle araç takla attı. Çevreden geçen vatandaşların 112 Acil Sağlık ekiplerine haber vermesiyle olay yerinden gelen ekip iki yaralı şahsa ilk tedavilerini yaptıktan sonra Erdek Neyyire Sıtkı Devlet Hastanesi’ne sevk ettiler. Kaza nedeniyle yol kısa bir süre trafik akışına kapatılırken, trafik ekipleri kaza hakkında tutanak tutup, araç çekici yardımıyla yoldan kaldırıldıktan sonra yol yeniden trafiğe açıldı.

(Yeni ERDEK)

     
















                                            UYUŞTURUCU VE SİLAH ELE GEÇİRİLDİ
 
   Erdek İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, içinde bulunduğumuz yaz aylarında denetimlerini artırdılar. Buna paralel olarak geride bıraktığımız hafta sonunda gerçekleşen denetimlerde, durumundan kuşkulanılan S.K. isimli kişinin üzerinde, fişek durumunda beş adet sentetik kannabinoid (Bonzai) ele geçirildi.
    Yine Seyitgazi’de bulunan “Kaya Disco” isimli eğlence merkezinin girişinde yapılan kontrolde, durumundan kuşku duyulan H.Y. isimli kişiye ait otomobilde bir adet ruhsatsız pompalı tüfek, bu tüfeğe ait 8 adet fişek, bir adet kurusıkı tabanca ve bu tabancaya ait 43 adet kurusıkı fişek, 3 adet bıçak, 10 gram esrar, 3 adet exstacy hap ve dişi Hint keneviri tohumları ele geçirilerek şahıslar haklarında adli işlem yapılmak için Cumhuriyet Savcılığı’na sevk edildi.(Haber: Yeni ERDEK)







VATANDAŞIN DURUMU İYİ


Geçtiğimiz hafta Doğanlar Mahallesi’nde balık tutmak isteyen vatandaş mahsur kalmış ve sabahın ilk ışıklarıyla beraber arama-kurtarma ekipleri tarafından kurtarılmıştı. Gönenli vatandaşın adının Fahrettin Öztürk olduğu ve kurtarıldıktan sonra Erdek Neyyire Sıtkı Devlet Hastanesi’ne kaldırıldığı öğrenildi. Fahrettin Öztürk’ün şu anki sağlık durumu gayet iyi.
(Fotoğraf: Yeni Erdek)














BASKİ PATLAYAN SU BORUSUNU ONARDI

   İlçemiz Halitpaşa Mahallesi Zübeyde Hanım Caddesi’nde dün akşamüzeri bir su borusunun patlaması üzerine vatandaşlar BASKİ’yi çağırdı. Cadde trafiğe kapatılarak araç akışı arka yoldan verildi. İki BASKİ görevlisi ve bir iş makinesi o yere gelerek taşları kazdı ve patlak olan boruyu onardı. Vatandaşlardan bazıları trafiğin arka yönden verilmesinin tehlikeli olabileceğini belirtti. Vatandaşlar BASKİ’nin her konuda böyle duyarlı olmasını istediler. Patlayan boruyu onaran görevliler yerin altındaki toprağı da düzelttikten sonra taşları kum ve toprakla kapattılar.
     (Haber ve Fotoğraf: Oğulcan Bölükbaşı)





IŞIKTAŞ’TAN ÇOCUĞUNA SÜNNET DÜĞÜNÜ

  Erdek Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Dilek Işıktaş ve Hayrullah Işıktaş’ın oğulları Ahmet Efe’nin sünnet düğünü Kralın At Çiftliği’nde gerçekleşti.
Düğüne Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, Erdek AK Parti İlçe Başkanı Kemal Kayan, Erdek Ziraat Odası Başkanı Haluk Özgör ve AK Parti Meclis Üyesi Yaşar Ceyhun Mırız ve diğer ilçelerimizin Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürleri katıldı.                                                     (Yeni ERDEK)

























Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemizde yayınlanan reklamlar Google Ads tarafından otomatik olarak seçilip yayınlanmakta olup yayınlanan reklamlardan ozelerdek.blogspot.com sorumlu değildir.