17 Ekim 2017 Salı

Özel ERDEK GAZETESİ Sayı: 236



                                            ALACAĞINI ALAMADI, İNTİHARA KALKIŞTI
 
   Yazın Doğanlar Mahallesi’nde çalışan ve alacağını alamayan Kader U. (44) isimli vatandaş cuma akşam saat 19.00 sularında Sahil Mahallesi’nde Piri Reis Caddesi’nde inşaatın çatısına çıkarak atlamak istedi.
Bu sırada çevrede bulunanlar polis ve itfaiyeye haber verdi.
 Olay yerine kısa sürede ulaşan polis, itfaiye ve ambulans ekipleri inşaatın altında güvenlik tedbirlerini aldı. Çatıdan, aşağıda bulunanlara zor durumda olduğunu ve alacağı olduğu kişiden parasını alamadığı için sıkıntıya düştüğünü ifade eden vatandaş, kendisine borcu olan kişinin gelmesini istedi. Bu arada yaklaşık 20 metre yükseklikteki, şahsın atlamak istediği
yerin altına itfaiye ekiplerince hava yastıkları konuldu.
  Ardından inşaat alanına gelen Özkan Y. isimli borçlu şahıs, K.U'ya aşağı inmesini isteyerek özür diledi ve parasını ekipler vasıtasıyla yukarı gönderdi. Ekiplerin ortak çalışması ile yaklaşık bir saat sonunda ikna edilen şahıs, inşaattan indirilerek ambulansla sağlık
kontrolüne sevk edildi. Diğer taraftan olay sırasında bölgeden geçen onlarca vatandaşlar kurtarma operasyonunu merakla izledi. 
(Haber: Erdek Doğuş/Fotoğraf:Yeni Erdek)












GEÇİCİ ZEYTİN BORSALARI KURULDU

Erdek Belediyesi, Ziraat Odası ve Çiftçi Malları Koruma’nın ortak çalışmaları ile geçici zeytin borsası kuruldu.
  Erdek girişinde, kamyon garajında kurulan stantlar, zeytin alıcılarına tahsis edildi. Böylece sezonun ilk ürünü olan zeytinin alımına başlandı. Alım fiyatı kilosu ise 150 kuruş olarak belirlendi.
(Haber/Fotoğraf: Oğulcan Bölükbaşı)




ERDEK EMNİYETİ KUMAR MAKİNELERİNE EL KOYDU

  Erdek polisi suçlulara göz açtırmıyor.
  Erdek’te şarj ve “Sakızmatik” görünümlü kumar makineleri ele geçirildi.
  Erdek polisi özellikle okul çağındaki çocukların korunması, suç unsuru ve suçlularla mücadele kapsamında umuma açık kafe, internet salonları ve kahvehanelerde, yasa dışı bahis suçuna yönelik denetimler gerçekleştirdi.
  Denetimler sonunda, bir kafede şarj cihazı görünümlü kumar makinesi ve “Sakızmatik” ismi verilen bir başka kumar makinesi görülmesi üzerine makinelere el konularak, işletme sahibi hakkında adli işlemler yapıldı.
*Kaynak:Yeni ERDEK












                                                                ÇALIK’TAN SARI’YA ZİYARET

 Kaymakam Ekrem Çalık, ilçe genelindeki kurum ziyaretlerine devam ediyor.
Son olarak Erdek Belediyesine gelerek iadei ziyarette bulunan İlçe Kaymakamı, Belediye Başkanı Hüseyin Sarı’yla makamında bir süre sohbet etti. İlçemiz ile ilgili genel
konularda Başkan Sarı’yla istişare eden Kaymakam Ekrem Çalık, Başkan Sarı’ya çalışmalarında başarılar diledi.
Ziyaretinden dolayı Çalık’a teşekkür eden Belediye Başkanı Sarı, Ekrem Çalık’a Erdek’teki
görevinde başarı temennisinde bulundu. 
*Haber Merkezi







SARI KIRSAL MAHALLELERDE

  Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, ilçemize bağlı kırsal mahalleri olan Karşıyaka ve Çayağzı mahallelerine gitti.
 CHP Erdek İlçe Başkanı Metin Uysal, Erdek Belediye CHP’li meclis üyeleri Recep Eren ile Canan Kırdar’ın da yer aldığı inceleme gezisinde, Karşıyaka Mahallesi’nde yapılması planlanan çalışmalarla ilgili yerinde incelemelerde bulundu.
   Karşıyaka Mahallesi’nden sonra Çayağzı Mahallesi’ne geçen Erdek heyeti burada mahalle muhtarları ile bir araya gelerek Fen İşleri Müdürlüğü’nün görevleri arasında yer alan
çalışmalar hakkında bilgi alışverişinde bulundu.

*Haber Merkezi










                           POLİSTEN BİR BAŞARILI UYUŞTURUCU OPERASYONU DAHA

  Erdek polisinin uyuşturucuyla mücadelesi devam ediyor.
  İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler geçtiğimiz perşembe günü saat 16.00 sıralarında Atatürk Mahallesi’nde bir dairede yaptığı operasyonda, uyuşturucu satıcısı bir şahsı kız arkadaşıyla birlikte yakaladı. Yaklaşık 20 gün kadar önce bu apartmandan bir daire kiralayan şahsın, kiraladığı dairede bir miktar uyuşturucu madde ile bu madde satışından elde edilen para ve üç adet silahla yakalandığı iddia edildi.
  Erdek İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince geçtiğimiz hafta takibe alınan zanlı, önce kullandığı motorla kaçmak istedi. Ancak bulunduğu caddede kısa sürede yakalandı.
  Zanlı şahıs, çıkarıldığı mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderilirken, kız arkadaşı ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Aynı gün eş zamanlı olarak ilçemizin diğer birkaç noktasında da operasyon yapıldığı öğrenildi.
(Haber/Fotoğraf: Erdek Doğuş)







MOTORLAR DENETLENDİ

  İlimiz merkezi ve tüm ilçelerinde Perşembe günü saat: 08.00 ile 20.00 arasında sabit ve hareketli olmak üzere eş zamanlı olarak yapılan “Motosikletlere Yönelik” 125 noktada, toplam 269 ekip ve 978 personel katılımıyla yapılan uygulamalar neticesinde; 1823 motosiklet, 4222 şahıs kontrol edilerek, 413 motosiklete toplam 129.998.69 TL idari para cezası uygulandı. Ayrıca il ge-nelinde 229 motosiklet de trafikten men edildi. Motosikletlere yönelik denetim uygulaması, Erdek’teki meydan ve ana caddeler üzerinde gerçekleştirildi. Yapılan denetimlerde, tescilsiz motosikletlere yapılan işlem sayısı 35, sürücü belgesiz motosiklet kullanmadan kaynaklı yapılan işlem sayısı 79, hacizli yakalamalı motosiklet sayısı 11, çalıntı motosiklet sayısı 10 ve kask takılmamasından dolayı ise 133 işlem yapıldı. Ayrıca uygulama kapsamında, haklarında arama kararı bulunan 5 kişi yakalandı, adli-idari işlem yapılan şahıs sayısı 12 olurken, 1 şahıs ise gözaltına alındı. Yapılan denetimlerde şahıslara uygulanan ceza miktarı 912 TL oldu.
(Haber: Erdek Doğuş/Fotoğraf: Yeni Erdek)













KAMİL LAP VEFAT ETTİ

  Eski Özel İdare Memurluğu’ndan emekli, Erdek Gençlik ve Spor Kulübü’nün eski futbolcularından Kamil Lap (79) hayatını kaybetti.
   Kamil Lap Yalı Camii’nde ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.
   Futbola 1951 yılında Erdek Gençlik Spor Kulübü forması altında başlayan Kamil Lap Egespor ve Linyitspor da da oynadı. Erdek Gençlikspor’a dönerek futbolculuğu bırakan Kamil Lap 1973 yılında kurulan Erdekspor Kulübü’nün kuruluş aşamasında da önemli görevler üstlendi.
   Kamil Lap’ın 44 yıl faal sporculuk ve yöneticilik yaptığı biliniyor.
   *Yeni ERDEK












                        STANTLAR KALKTI RESİMLER ORTAYA ÇIKTI
  
    Erdek Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler nezaretinde ve Fen İşleri Müdürlüğü ekipleriyle birlikte sahil bölgesinde tahliye çalışması başlatıldı.
  İlçemiz sahil bandı üzerinde yaz sezonundan kalan; hediyelik eşya stantları, seyyar tezgahlar, oyun makineleri ve benzeri eşyalar, zabıta ve fen işleri ekiplerince bulundukları yerden vinçler yardımıyla alınarak, belediye tarafından önceden belirlenen alanlara bırakıldı. Sahil şeridi boyunca bırakılan eşya ve tezgahların toplanmasına devam edileceği ifade edildi. 
  Geçtiğimiz haziran ayında kurulan bu stantlar Öğretmenevi duvarına yapılan resimleri kapatmış, gazetemiz de bu olayı haber yaparak dikkat çekmişti.                                                   
(Haber ve Fotoğraf: Oğulcan Bölükbaşı)




GAZETEMİZ 26 HAZİRAN'DA HABERİNİ BÖYLE YAPMIŞTI



ERDEK ATLETİK GENÇLİK SPOR KULÜBÜ BAŞARIYLA DÖNDÜ

  Türkiye Atletizm Federasyonu’nun büyük çaplı altyapı çalışması olan Bölgesel Kros Ligi’nde 2017 sezonu açıldı.
  Yıldızlar ve küçükler grubundan 2200 atletin mücadele verdiği yarışmaya Erdek Atletik Gençlik Ve Spor Kulübü sporcuları, Atletizm Milli Takım Antrenörü Niyazi Gülhan ile beraber; Ege Bölgesi Grubuna ev sahipliği yapan Isparta ilinde bu ligin ilk yarışına katıldı.
  Açıklama yapan Atletizm Milli Takım Antrenörü ve aynı zamanda Erdek Atletik GSK’nın Başkanı Niyazi Gülhan; “Bizim için gayet güzel bir başlangıç oldu. Sporcularım gayet güzel
yarışarak, sezonun ilk yarışına 2 kupayla başlama başarısını gösterdi. 4 Kasım’da Pamukkale/
Denizli’de yapılacak olan ikinci kademe yarışmalarının sonucundan sonra da umut ediyorum ki Kuşadası’nda yapılacak olan Türkiye Finali’ne katılım hakkını elde ederiz. Bundan sonraki bütün yarışmalarda sporcularıma başarılar diliyorum.” dedi.           
*Haber Merkezi
















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemizde yayınlanan reklamlar Google Ads tarafından otomatik olarak seçilip yayınlanmakta olup yayınlanan reklamlardan ozelerdek.blogspot.com sorumlu değildir.