31 Ağustos 2017 Perşembe

Özel ERDEK GAZETESİ Sayı: 229 - FESTİVALDE 1. GÜN


Festivalde 1. gün…
   “Erdek Zamanı Festivali” 22 Ağustos Salı günü Ali Haydar Sarı Sahil Bandı’ndan bando eşliğinde kortejle başlayıp Cumhuriyet Meydanı’nda sona erdi.
Korteje, CHP Balıkesir milletvekilleri Mehmet Tüm, Ahmet Akın, Namık
Havutça, Erdek Kaymakamı Hasan Erkal, Erdek Belediye Başkanı 
Hüseyin Sarı ve Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza ve CHP Balıkesir İl Başkanı Ender Biçki, Yeşil Valiz Sorumlu Turizm Derneği Başkanı Arzu Kutucu Özenen, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar katıldı. Önce Zekiye Kuldaş’ın bestelediği Erdek şarkısını söyledi ardından Naşide Göktürk’ün bestelediği “Kalbim Erdek’te” şarkısı çalındı. Cumhuri-yet Meydanı’ndaki etkinlikte konuşma yapan protokol üyeleri festivalin önemini belirtti. Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, festivalin Erdek Belediyesi’ in yapmadığını sivil toplum kuruluşlarının yaptığını söyledi. CHP Milletvekilleri ise büyükşehirin CHP’li belediyelere yaptığı ambargolardan bahsetti. 
Konuşmaların ardından Zeytinliada’ya geçilerek Erdek Zamanı Festivali'nin ilk gün programında kültür gezisi ve Erdek’in tüm dönemleri paneli düzenlendi. Ardından Cumhuriyet Meydanı’nda İlber Ortaylı ile söyleşi yapıldı.
Ardından Artaki Restoranda Türk-Yunan gecesi ve halk dansları gösterisi yapılırken son olarak gece Cumhuriyet Meydanı’nda Muazzez Ersoy konser verdi. Hüseyin Sarı da konserde kendisi ile özdeşleşen “Mihriban” şarkısını söyledi.

















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemizde yayınlanan reklamlar Google Ads tarafından otomatik olarak seçilip yayınlanmakta olup yayınlanan reklamlardan ozelerdek.blogspot.com sorumlu değildir.