31 Ağustos 2017 Perşembe

Özel ERDEK GAZETESİ Sayı: 229 - FESTİVALDE 2. GÜN


Festivalde 2. gün…

    Saat 09:00’da ilçemize bağlı Yukarıyapıcı Mahallesi’nde bulunan tarihi Kirazlı Manastırı’nda Fener Rum Patriği Bartholomeos tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen ayin töreni gerçekleştirildi. Kirazlı Manastırındaki ayin, yurt içi ve yurtdışından birçok katılımcı, yerel ve ulusal basın temsilcilerinin katılımı ile düzenlendi. Dün sabah saat 10:00’da başlayan ayini yine İstanbul Fener Patriği Bartholomeos yönetti. Yunanistan ve Adalardan gelen 500 aşkın Yunanlı konuklar bu yılki ayine büyük ilgi gösterirken, yine Yunanistan’dan gelen Halk oyunları grubu da ayinden sonra halk dansları gösterisi sergiledi. Büyük katılımın gerçekleştiği ayinde; kardeşlik ve barış mesajlarının verilmesi ile birlikte sona erdi. Ortodoks ayininin hemen ardından aynı alanda Yunan halk dansları gösterisi sergilendi. Komşudan gelen kafile içerisinde bulunan yunan halk dansları ekibi, geleneksel halk danslarını sergilediler.
Törene gelenlere; köy ekmeği, zeytin ve şarap ikramında bulundu. Ayrıca Belediye tarafından da lokma dağıtımı yapıldı. Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, Kapıdağ Yarımadası’nın Ortodoks dünyası için önemi nedeniyle her geçen yıl katılımın arttığını ifade ederek, bunun da Erdek turizminde etkili olacağını belirtti. Başkan Sarı, Patrik Bartholomeos’a her yıl katıldığı için teşekkür etti, kendisine plaket ve çiçek sundu. 
Ardından Narlı’da “Tarihte Erdek” isimli fotoğraf sergisi açıldı. Burada konuşan Belediye Başkanı Sarı, festivalin %90’ının Ocaklar’ın karşıladığını belirtip festival için belediyenin kasasından para çıkmadığını söyledi. Ardından yazlıkçıların ikametgahlarını Erdek’te göstermelerini istedi. Sonra da Narlı Kilisesi’nin tarihçesine geçildi. Buradaki kısa bir anlatımdan sonra Narlı’daki program sona erdi.
  Akşama Cumhuriyet Meydanı’nda önce zumba dansı gösterisi ardından da Emre Kaya konser verdi. Emre Kaya hayranları konsere akın etti. Başkan Sarı, eli-ne mikrofonu alarak bir kez de orada şarkı söyledi. 




























Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemizde yayınlanan reklamlar Google Ads tarafından otomatik olarak seçilip yayınlanmakta olup yayınlanan reklamlardan ozelerdek.blogspot.com sorumlu değildir.