8 Haziran 2022 Çarşamba

ERDEK'TE KAPIDAĞ GÖRSEL SANATLAR SERGİSİ

Erdek'te Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi tarafından Kapıdağ Uluslararası Görsel Sanatlar Sergisinin açılışı yapıldı.
Erdek'te Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi tarafından Kapıdağ Uluslararası Görsel Sanatlar Sergisinin açılışı yapıldı.
Bugün saat 11.00'de ilçemiz Cumhuriyet Meydanı'nda Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi tarafından Kapıdağ Uluslararası Görsel Sanatlar Sergisinin açılışı yapıldı. Açılış öncesi kürsüye çıkan Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Celalettin Yanık, "Fakültemiz Grafik Tasarımı Bölümü'nün düzenlemiş olduğu sergide yaklaşık 26 ülkeden 108 eseri kapsıyor. Erdek Belediyesi'ne çok teşekkür ediyoruz. Sizlere tekrar hoş geldiniz diyorum." ifadelerini kullandı. Ardından kürsüye Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir çıktı. Özdemir, "Burada güzel bir etkinlikle bir aradayız. Yaklaşık bir sene önce üniversitemizde Grafik Tasarımı ve Mimarlık Bölümü açıldı. Tabi bölüm açılınca bu tür güzel etkinlikler de bölgemizde sayıca da artmaya başladı. Kapıdağ tarihi, kültürel ve doğal güzellikleri ve turizm açısından ülkemizin önemli bölgelerinden birisi. Bölge, böyle güzel etkinlikleri hak ediyor. Geçen sene pandemi nedeniyle online düzenlediğimiz bienalde yer alan eserlerin bir kısmı uluslararası jüri tarafından seçildi ve sergilenmeye hak kazandı." dedi. Daha sonra kürsüye çıkan Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık, "Üniversitemiz çok güzel bir etkinlik düzenliyor. Erdek'imiz, Kapıdağ'ımız Türkiye'nin en gözde, en güzel ilçelerinden biri. Bu tür etkinlikler inşallah devam eder. Biz her zaman sadece üniversitemizin değil tüm okullarımızın taleplerini karşılıyoruz ve elimizden geldiğince yardımlarımızı yapıyoruz. Daha güzel etkinliklerde buluşmak üzere." şeklinde konuştu.
Konuşmaların bitmesiyle plaket ve hediye takdimine geçildi. Ardından kurdele kesilerek sergi gezildi. Sergide yerli ve yabancı birçok sanatçının yaptığı genel çalışmalar ilgiyle izlendi.
Sergi, 12 Haziran'a kadar ilçemiz Cumhuriyet Meydanı'nda 09.00-19.00 saatleri arasında ilçemiz Cumhuriyet Meydanı'nda halkın ziyaretine açık olacak.
Oğulcan Bölükbaşı


















Haberin Videosu:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemizde yayınlanan reklamlar Google Ads tarafından otomatik olarak seçilip yayınlanmakta olup yayınlanan reklamlardan ozelerdek.blogspot.com sorumlu değildir.