31 Ağustos 2017 Perşembe

Özel ERDEK GAZETESİ Sayı: 229 - FESTİVALDE 3. GÜN

Festivalde 3. gün…

    Saat 18.00’de Hükümet Konağı binasının yanındaki Açık Hava Müzesi’nde Tahsin Ceylan isimli sualtı fotoğrafçısının “Su Altından Erdek” isimli fotoğraf sergisinin açılışı vardı.
Sergiye CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça ve Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı da katıldı. Ceylan, su altında görüntülediği her fotoğrafı nerede ve nasıl çektiğini anlatırken sergi de aynı zamanda büyük ilgi gördü.       
Ardından Cumhuriyet Meydanı’ndaki “Bizim Denizimiz” isimli panele geçildi.  Panele, Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, Fotoğraf sanatçısı Tahsin Ceylan ve uzman Mustafa Sarı katıldı.Panelde, deniz kirliliği sorunu konuşuldu.
Akşam ise ilçemize bağlı Ocaklar Mahallesi’nde “Zeytin Güzeli” yarışması yapıldı.
Yarışmaya katılan 16 Zeytin Güzeli adayının arasından ilk üçe giren güzelleri juri üyeleri olan; Ahmet Mekin, Erol Tezeren, Gafur Uzuner, Tahsin Ceylan, Arzu Özenen ve 1986’nın Zeytin Güzeli Ayşe Cantimur tarafından seçildi.
  İlk olarak 16 aday, jüri ve izleyicilere tek tek tanıtıldı. Ardından festivalde emeği geçenlere Hüseyin Sarı tarafından plaket takdim edildi. Bu arada jüri 16 adaydan ilk altı adayı belirledi.
  İlk altı adayın belirlenmesinin ardından sahneye Dilan Çıtak ve Levent Dörter çıkarak şarkılarıyla yarışmaya gelen halkı ve misafirleri eğlendirdi. Dilan Çıtak ve Levent Dörter izleyenler tarafından beğenildi.
  Finale kalan ilk altı aday yeniden sahneye çıkarak bir kez daha tanıtıldı. Ardından jürinin oylamasıyla ilk üç aday seçildi. Yarışmada dereceye girenler arasından birinci olan 2017 Zeytin Güzeli Selma Yazıcı, ikinci güzel Helin Ziyanak, üçüncü güzel Ekin Eylem Altay ve sempati güzeli Ayça Naz Aday oldu.


Zeytin güzeli seçilen Selma Yazıcı birincilik tacını 1999 zeytin güzelinden aldı.












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemizde yayınlanan reklamlar Google Ads tarafından otomatik olarak seçilip yayınlanmakta olup yayınlanan reklamlardan ozelerdek.blogspot.com sorumlu değildir.