23 Nisan 2023 Pazar

ERDEK'TE 23 NİSAN COŞKUSU

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Erdek'te de coşkuyla kutlandı.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Erdek'te de coşkuyla kutlandı.
Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının ve ulusal egemenliğin millete ait olduğunun ilanının 103. yıl dönümü Erdek'te de coşkuyla kutlandı. 
İlk tören saat 10.00'da Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başladı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü çelenginin Atatürk Anıtına sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. İlk tören burada sona erdi.
İkinci tören saat 11.00'de 18 Eylül Stadı'nda yapıldı. Kaymakam Abdullah Atakan Atasoy, Deniz Üs ve Garnizon Komutanı Dz. Alb. Ertan Engerek, Belediye Başkanı Burhan Karışık, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Temsilcisi Yaşar Ceyhun Mırız öğrencilerin ve halkın bayramını kutladı. Ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Tören öğrenciler adına konuşma yapılması ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Şafak Turhan'ın konuşması ile devam etti. İlçemize yeni atarak göreve başlayan Turhan kendi kısaca tanıtmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, "Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün egemenliğin ulusa ait olduğunun teminatı olarak kabul edilen Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının Türk çocukları başta olmak üzere tüm dünya çocuklarına bayram olarak armağan ettiği bugünü kutlamanın gururu ve sevincini yaşıyoruz. Gazi Mustafa Kemal'in önderliğinde ve onun milletin bağımsızlığının yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır öngörüsüyle tutuşturulan bağımsızlık meşalesi 23 Nisan 1920 Cuma günü Ankara'da, Anadolu'nun dört bir yanını aydınlatan bir dirilişin müjdecisiydi. İşte bu vatan ve millet sevgisi, bayrak sevdası, bağımsızlık tutkusu bir milleti şaha kaldırdı. Bu şahlanışın adı ulusal egemenlikti, Türkiye'mizin güzel yarınlarıydı. Bir dönüm noktası olan 23 Nisan esareti kabul etmediğimizin ve bir milletin küllerinden doğuşunun cümle aleme ilanıydı. Ayrıca 23 Nisan ülkemizin teminatı çocuklarımıza olan güven ve sevgiyi de göstermektir. Bu sevgi ve güven dünyanın ilk ve yegane çocuk bayramı olarak tarihe geçen, millet egemenliğine dayanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın sevincini ve heyecanını tüm dünya çocuklarıyla paylaşıyoruz. Biliyoruz ki bugün bilgiyi kullanma yeteneğine sahip olanlar ve yeteneklerini geliştiren çocuklarımızla geleceğimizi inşa edeceğiz. Şairimizin de dediği gibi 'Kim demiş bir çocuk küçük bir şey, belki de çocuk çok büyük bir şey.' Bizler bu sorumluluk bilinciyle görevimizi en iyi şekilde ifa edeceğiz. Sevgili çocuklarım, geleceğimizin mimarları ben 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nızı en içten dileklerimle kutlar, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi saygı, şükran ve minnetle anıyor, saygılar sunuyorum." ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından tören; şiirlerin okunması, ront gösterileri, halk oyunu gösterileri ile devam edip halat çekme, çuval yarışı, bayrak yarışı ve balon patlatma oyunlarından oluşan geleneksel çocuk oyunlarıyla sona erdi.
Oğulcan Bölükbaşı





































Haberin Videoları:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemizde yayınlanan reklamlar Google Ads tarafından otomatik olarak seçilip yayınlanmakta olup yayınlanan reklamlardan ozelerdek.blogspot.com sorumlu değildir.