31 Ağustos 2017 Perşembe

Özel ERDEK GAZETESİ Sayı: 229


GÜZEL BİR FESTİVAL GEÇİRDİK

    22-27 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşen “Erdek Zamanı Festivali” dün kapanış töreni ve Gülşen&Ozan Çolakoğlu konseri ile son buldu.
   Festivalin ilk gününden son gününe kadar her türlü et-kinlik yapıldı. Çocuklar, yaşlılar ve gençler için de yapılan etkinlikler büyük ilgi görürken festival gerek yerel gerekse ulusal basında da büyük ilgi gördü.
   Festivalin amacı sadece eğlence ve eğlenmek değil aynı zamanda halkımızı ve misafirlerimizi bilgilendirmek ve uyarmaktı. Gerek sanayi hakkında gerek çevre kirliliği
konusunda ve adalet konulu panellerle halkımız ve misafirlerimiz bilinçlendirildi.
  Aynı zamanda sesimizi duyurmak için denizin içinden yapılan “Adalet Terazisi” de büyük ilgi gören etkinliklerdendi.
  Halk ve Kaya Rock’taki konserler de vatandaşlarımızın ilgisini çekerek yoğun bir kalabalığa sebep oldu.
 Sadece Türk vatandaşlar değil başta Yunan misafirler olmak üzere yabancı misafirlerimiz de
festivali izledi. 









ÇITAK GÖREVİNE BAŞLADI

Erdek’in yeni emniyet müdürü olarak Mehmet Çıtak atanmıştı.
  Sındırgı Emniyet Müdürü Mehmet Çıtak geçtiğimiz günlerde görevine başladı.
  Çıtak, “Erdek’teki huzur ve güven ortamının sürmesi için çaba harcayacağız.” dedi.
(Önder Balıkçı)






SARI: SEKİZ AYDIR MAAŞ ÖDEYEMİYORUM

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, Artaki Restoran’da düzenlenen Türk-Yunan gecesinde yaptığı konuşmasında festivalin sivil toplum kuruluşlarının yaptığını bir kere daha vurguladı.
  Sarı gözyaşlarını tutamayarak, “Yalandan ağlamıyorum. Personelim sekiz aydır maaş alamıyor. Bu nedenle gece uykularım kaçıyor. Hangi belediye başkanı bu duruma düşmek ister? Personelim bir kere bile işlerini aksatmadılar.”
  Aynı zamanda Sarı, maaşını hasta ve çocuklara verdiğini belirterek hiçbir AK Partili üyenin festivale katılmamasına üzüldüğünü belirtti.
(Oğulcan Bölükbaşı)




















AK PARTİ “KAYAN İLE YOLA DEVAM” DEDİ

   Ak Parti Erdek İlçe Teşkilatı’nın 6. olağan kongresi cumartesi günü ilçemiz Öğretmenevi Konferans Salonu’nda yapıldı.
  Yusuf Ziya Keser’in divan başkanlığında ve partinin Balıkesir ilindeki ilk kongresi olarak gerçekleşen kongreye Başbakan Yardımcısı Fikri Işık,  Balıkesir ve Bursa illeri koordinatörü Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, Balıkesir milletvekilleri Sema Kırcı, Ali Aydınlıoğlu, Kasım Bostan ve Mahmut Poyrazlı, AKP Balıkesir İl Başkanı Hasan Demiraslan, Balıkesir 6 Eylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu ve Basın Yayın Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Canbey de katıldı.
  Kongre saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladıktan sonra protokol konuşmaları yapıldı.
  AK Parti İlçe Başkanı Kemal Kayan’ın konuşmasının ardından Balıkesir Milletvekillerini temsilen Sema Kırcı konuştu. Kırcı yaptığı konuşmasında, midye çiftliklerinin turizm bölgelerine yakın yerlerde kurulmasından dolayı üzüntü duyduğunu belirterek “Biz, midye çiftlikleri kurulmasına karşı değiliz. Ancak, bu çiftlikler, turizm bölgelerinin dışında kurulmalı.” dedi.
Erdek’e 2019’da doğalgazın geleceğini de vurgulayan Kırcı, Erdek’in en önemli sorunlarından birisinin çevre yolu olduğuna dikkat çekti.
  Kırcı diğer partilerin milletmiş gibi yaptıklarını öne sürerek, “Biz milletmiş gibi yapmıyoruz, milletin ta kendisiyiz.” dedi.
  Ardından kürsüye çıkan Başbakan Yardımcısı Fikrı Işık, “Eğer AK Parti gibi güçlü bir iktidar görevde olmasaydı, Türkiye’nin hali nice olurdu?” diye sorduktan sonra sözlerine şöyle devam etti: “Şimdi, FETÖ yargılamaları sürüyor. Hiçbir hain, bu ülkeye ihanetinin, 250 şehit, binlerce kişinin yaralanmasının bedelini ödemeden kurtulamaz.”
  Işık’ın konuşmasının ardından yeni dönemin tahmini bütçesi gelir-gider denk 35 bin lira olarak belirlendi.
  Kongrenin sonunda seçimlere geçildi. AK Parti İlçe teşkilatın-da yönetim kurulu için Kemal Kayan’ın başkanlığındaki tek liste seçime katıldı.
  Yönetim Kurulu
  Kemal Kayan, Buse Alak, Deniz Babayakalı, Emrah Çırak, Hasan Tunalı, Hüseyin Bölükbaş, Musa Alioğlu, Mustafa Pektaş, Ramazan Akdağ, Sevilay Öksüz, Şeref Karaağıl, Şerif Filiz, Turan Gün, Ufuk Bölükbaş, Volkan Can
 İl Kongresi Delegeleri
  Ali Ertek, Burak Işık, Gülser Sarıaslan, Hüseyin Bölükbaş, Kemal Kayan, M. Setenay Ertek, Musa Alioğlu, Mustafa İlgen, Necati Elmas, Oktay Karadağ, Recep Özcan, Tufan Çakır, Turan Gün, Yaşar Ceyhun Mırız.





SİTE SAKİNLERİ BİLGİLENDİRİLDİ

   Belediye Başkanı Hüseyin Sarı geçtiğimiz hafta pazartesi günü Asiye Tozun sitesinde, site sakinleri ile bir araya geldi.  Uzun zamandır Erdek’in daha iyi hizmet alabilmesi için nüfusun 50 binin
Üzerinde olmasını söyleyen Sarı, sitedeki sakinleri bu konu hakkında bilgilendirdi.
  Site bahçesinde gerçekleşen toplantıda; Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, yaz tatillerini ilçemizde geçiren site sakinlerinin birinci ikamet adreslerini Erdek’te göstermelerini istedi.
Erdek nüfusunun 50 binin üzerinde olması durumunda Erdek Belediyesi’nin daha geniş bir kadro ile daha kaliteli bir hizmet vereceğini ifade eden Başkan Sarı, site sakinlerinin şikayetlerini ve sorunlarını dinledikten sonra çözüleceği sözünü verdi.
                                                                                                                                              *Haber Merkezi
















                                           EL AYAK AĞIZ HASTALIĞINA DİKKAT

   Son zamanlarda popüler olan el-ayak-ağız hastalığına yakalanan kişilerin sayısı artıyor.

    KİMLERDE GÖRÜLÜR? BELİRTİLERİ NELERDİR?

    El-ayak-ağız hastalığı özellikle 10 yaş altı çocuklarda görülüyor. Yüksek ateş, bademcikte kızarıklık, ağız içinde aft ve ciltte döküntü halinde kendini gösteren el-ayak-ağız hastalığı, çocukların el, ayak ve bileklerinin neredeyse tamamını kırmızıya boyar. İleri günlerde cillte görülen döküntüler minik içi sıvı dolu kabarcıklara dönüşür. Pütür pütür olan bu kırmızı döküntüler, kasıklarda, kalçada, dizlerin arkasında ve genital bölgede de görülebilir. 

   HASTALIK BULAŞICI MI?

   Enterovirüs ailesinden coxsacki virüsünün yol açtığı el-ayak-ağız hastalığı, özellikle yaz aylarında ve sonbabarda salgına dönüşebilir. Ancak rahatsızlık, gribal enfeksiyonlarla karıştırılabilir ve yanlış teşhis koyulabilir. Çocukların yanı sıra yetişkinlerde de görülen el-ayak-ağız hastalığı bulaşıcıdır. Solunum yoluyla, tükürükle, yakın temasla ve dışkı yoluyla bulaşabilir. Yazın havuz sezonunun açılması ve enfekte havuz sularının yutulması ise ayrı bir risk oluşturuyor. Yoğunlaşan virüslerle hastalık salgına da dönüşebilir. Bu nedenle anne ve babalara büyük görev düşer. Çocuklarına ellerini sık sık yıkama alışkanlığı kazandırmaları gerekir.

TEDAVİSİ YOK

Su çiçeğinden daha küçük boyutta olan döküntülerle hastalığın ortaya çıkardığı tablo, anne ve babaları endişeye sevk eder. El ve ayak içleri, parmak aralarının yanı sıra ayak tabanlarını da donatan içi sıvı dolu kırmızı kabarcıklar hem ağrı, sızı hem kaşıntıya neden olur. Halsizlik ve kırıklığa kulak ve boğaz ağrısı da eşlik eder. Ağız içindeki aftlar ve bademcikte kızarıklık ise yemek yemeyi işkence haline getirir.

ANTİBİYOTİK KAR ETMİYOR

 Viral bir enfeksiyon olduğu için hastalığın tedavisinde antibiyotiğin yeri yoktur. Özel bir tedavisi olmadığı gibi ilacı ve aşısı da yok. Kaşıntıyı azaltması için spreyler ve çeşitli losyonlar verilebilir. Hastalık bir hafta 10 gün içinde kendiliğinden geçerken, el ve ayaklarda sıvı dolu kırmızı kabarcıklar kuruyarak yerini lekeye bırakabilir, o da zamanla kaybolur.

HASTALIĞA KARŞI NE YAPILMALI?

El-ayak-ağız hastalığına karşı en etkili yöntem; hijyendir. Ellerin sık sık yıkanması, kirli ellerin ağza ve yüze sürülmemesi çok büyük önem taşır. Bulaşıcı olduğundan el-ayak-ağız hastalığına yakalanan kişilerden uzak durulması gerekir. Ortamı sık sık havalandırarak içeri temiz hava girmesini sağlamak da şart. Okul ve kreşlerde ortam yüzeyleri dezenfekte edilmeli. Gerekli hijyen ve temizlik kurallarına uyulması durumunda el-ayak-ağız hastalığı riski azalır. İştahsızlık ve halsizliğe neden olan el-ayak-ağız hastalığı sırasında çocuklara çorba, yoğurt ve ağız içi yaraları azdırmayacak türden yiyecekler verilebilir. Su tüketiminin de ihmal edilmemesi gerekir.

















10 GÜNLÜK TATİL BAŞLADI

Bakanlar Kurulu bayram tatilini 10 güne çıkarmıştı. Buna bağlı olarak bayram tatili cuma akşamı baş-lamış oldu. 30 Ağustos Zafer Bayramı ve hafta sonu tatili de birleştirilince 10 günlük bayram tatili oldu.
  1 Eylül Cuma günü başlayacak olan bayram 4 Eylül Pazartesi günü sona erecek.
  Çalışanlar, 5 Eylül Salı günü iş başı yapacak.
  İlçemizde de yoğunluk başlamış durumda. Genellikle karayolu ve denizyolu ulaşımını tercih eden vatandaşlar sebebiyle ek seferler konuldu.
                                                                                                                                         *Haber Merkezi














VATAN ŞAŞMAZ ÖLDÜRÜLDÜ
   
   Ünlü sunucu ve oyuncu Vatan Şaşmaz Beşiktaş’ta bir otelde eski manken Filiz Aker tarafından silahlı saldırıya uğrayarak öldürüldü. Ardından Filiz Aker de intihar etti.
Vatan Şaşmaz’ın ölümü sevenlerini yasa boğdu.
   Özel ERDEK GAZETESİ olarak Vatan Şaşmaz’a Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz.













KURBANLIK ALIRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

  Kurban Bayramı'na 4 gün kaldı. Herkes tarafından heyecanla beklenen Kurban Bayramı tatili 10 güne çıkarıldı. Bakanlar Kurulu tarafından alınan karar doğrultusunda 10 günlük tatil süreci 26 Ağustos Cumartesi günü başlayacak. Kurban Bayramı'nın birinci günü de 1 Eylül Cuma günü kutlanacak. Bayram ile ilgili olarak yapılan açıklamaya göre emeklilerin maaşları bayram öncesinde ödenecek. Köprü ve otoyollar da bayram boyunca ücretsiz olarak hizmet verecek.

KURBAN ALIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER
Kurban Bayramı'na bir haftadan az bir zaman kaldı. 1 Eylül'de başlayacak olan Kurban Bayramı için hazırlıklar yapılmaya, kurbanlıklar alınmaya başlandı. Kurban pazarlarında hareketlilik sürerken, vatandaşlar tarafından alınacak olan kurbanlıkların seçiminde de dikkat edilmesi gereken noktalar bulunuyor. Yetkili kişiler, alınacak olan kurbanlık hayvanların besili, sağlıklı, nakil belgesi ve sağlık raporuna sahip olan hayvanlardan olması gerektiğini açıkladı. Kurban edilecek olan hayvanın tüyleri parlak, gözleri açık, boynuzları sağlam, olmalıdır. Hayvan topal olmamalı ve gözünden yaş gelmemelidir. Yaş olarak da 2 yaşını doldurmuş olmalıdır.
KURBAN NE ZAMAN KESİLİR?
Kurban kesecek olanlar, bayramın ilk üç gününde kurbanlarını kesebilirler. Kurbanlık olarak koyun ve keçi satın alınabileceği gibi sığır ve deve de alınabilir. Müslümanlar tarafından istenirse büyükbaş hayvan için 7 kişi ortak olabilir ve alabilirler. Kurban canlı olarak fakir kişilere ya da hayır cemiyetlerine verilemez. Canlı canlı verilen hayvan kurban olarak sayılmaz.
KİMLER KURBAN KESEBİLİR?
Kurban kesecek kişiler bazı şartları yerine getirmelidir. Kurban kesecekler olanlar; Müslüman olmalıdır. Buluğ çağına ermiş ve akıllı olmalıdır. Yolcu durumunda bulunmamalıdır. Mali gücü de belirli seviyede olmalıdır. Bu şartları taşımayanlar tarafından kurban kesim işlemi yapılamaz. 











       HERKESE İYİ BAYRAMLAR …

ERDEK BAYRAM NAMAZ VAKTİ : 07:15


































Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemizde yayınlanan reklamlar Google Ads tarafından otomatik olarak seçilip yayınlanmakta olup yayınlanan reklamlardan ozelerdek.blogspot.com sorumlu değildir.