3 Mayıs 2017 Çarşamba

Özel ERDEK GAZETESİ Sayı: 214


                                                              ERDEK’TE ŞÜPHELİ ÖLÜM

     İlçemiz Halitpaşa Mahallesi Şehit Halil Sokak’ta arkadaşının evinde fenalaşan 32 yaşındaki Tufan O. hayatını kaybetti.
     Sabah saat 07.30 sularında meydana gelen olayda Tufan O. arkadaşının evinde aniden fenalaştı. 112 Acil Yardım Ekibi Tufan O.’yu Erdek Neyyire Sıtkı Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yapılan tüm müdahalelere rağmen Tufan O. kurtarılamadı. Aslen Bandırmalı olduğu öğrenilen Tufan O.’nun uyuşturucu kullandığı öğrenilirken kesin ölüm nedeninin belirlenebilmesi için ceset otopsi yapılmak üzere Bursa Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Erdek Savcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı.
*Yeni Erdek











                                  AYDINLIOĞLU’NDAN ETO STANDINA ZİYARET

   Ankara Ticaret Odası (ATO) tarafından Ankara’da düzenlenen Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi’nde stant açan Erdek Ticaret Odası standı Ak Parti Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu tarafından ziyaret edilerek başarı dileğinde bulunuldu.
   Erdek Ticaret Odası Başkanı Özlem Sarı,  İşaretli Ürünler Zirvesi’nde kırsal mahallelerde yetişen mor soğanın tanıtımını yaptıklarını söyledi.                                         * Haber Merkezi
















SARI, TV’LERDE ERDEK’İ ANLATTI

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, üç televizyon kanalına çıkarak Erdek’i anlattı.
  Önce NTV kanalında Melda Yücel’in sunduğu Para Finans Kafe programına daha sonra Ulusal Kanal’da Gülgün Feyman’ın sunduğu ana haber bültenine ve son olarak Bloomberg TV’deki ana haber bültenine katılarak Erdek’i anlatı.
  Sarı katıldığı programlarda Erdek’in turizmini tarihini ve geçim kaynakları dile getirirken yerel ve ülke gündemine dair açıklamalarda bulundu.

















                                                      ERDEK TATİLDEN NASİBİNİ ALDI
  
     Şirin ilçemiz Erdek üç günlük tatilden nasibini aldı. Her yıl yaz aylarında dolup taşan Erdek bu üç günlük tatilde de doldu.
     İlçemiz yerli tatilcilerin akınına uğrarken turizm hareketlenmesine büyük katkı sağlandı.
     Erdek özellikle İstanbul, Bursa ve çevre illerden gelen tatilcilerle doluluk oranını arttırdı. Erdek de trafik de hafif de olsa biraz yoğunlaştı.
Erdek hem önümüzdeki üç günlük hem de yaz tatilinde doluluk oranının artması ve esnafın canlanması bekleniyor.






























                                          VALİ YAZICI İLK MERMER FABRİKASINDA
   
     Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Marmara ilçesinde mermer ve doğal taş sektöründe faaliyet gösteren iş adamlarıyla birlikte bir araya geldi.
      Vali Yazıcı, MARMİAD Başkanı Hasan Dinçer’den sektörün içinde bulunduğu durum ve yaşanan sorunlar hakkında bilgi aldı.
      Balıkesir Valisi Yazıcı, ilk mermer fabrikasının Saraylar Mahallesi’nde bulunduğu belirtirken mermer ve mermer fabri- kalarının tarihçesinden de bahsetti. Yazıcı aynı zamanda mermer fabrikasının müzeye dönüştürülme fikrini de ortaya attı.
*Haber Merkezi














        MECLİS TEK GÜNDEMLE TOPLANDI

   Erdek Belediye Meclisi’nin olağanüstü meclis toplantısı gerçekleşti.
   Belediye Başkanı Hüseyin Sarı’nın başkanlığında gerçekleşen toplantıda tek gündem maddesi görüşüldü.
   AKP grubunun mazeretsiz olarak katılmadığı toplantıda Yalı Mahallesi, Kumluyalı Caddesi’nde yapılacak dört Setaltı Balıkçı Lokantaları ve üstlerine inşa edilecek büfelerin 10 yıllığına kiralanması için encümene yetki verilmesi CHP grubunun oylarıyla kabul edildi.


    







        ASFALT YAMA YAPILDI

     Erdek Belediyesi, ilçe merkezinde ve bağlı mahalleleri ile Erdek-Bandırma karayolundaki asfalt yama çalışmalarına devam edildi. Kış aylarında zarar gören asfalt yollarda araçlara zarar veren bozulmuş asfalt yolların onarımına devam ediliyor. Belediye Fen İşleri ekipleri tarafından başlatılan çalışmada, şehir içindeki muhtelif cadde ve sokaklar ile Düzler-Belkıs-Yukarıyapıcı Mahalleleri arasındaki yollar ve Erdek-Bandırma yolu üzerindeki yerlerde zarar görmüş noktalar, asfalt yama ile bakım ve onarımı sağlandı. 

















                                                 TEMAD GENEL KURULU YAPILDI

     Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) ilçe şubesi genel kurulu dün yapıldı. TEMAD Başkanı Ahmet Eraslan’ın konuşmasıyla başladı. Eraslan konuşmasında, birlik ve beraberliğin önemini vurgulayıp, aidatların ödenmesini istedi. Kurul saygı duruşu ile devam etti. Ardından üyelere Birol Özen tarafından faaliyet raporu sunuldu. Faaliyet raporunun okunmasının ardından aidatların arttırılmasıyla ilgili teklif üyelere sunuldu. Aidatların 10 TL’den 15 TL’ye çıkarılması oy çokluğuyla kabul edildi.
     Aidatların oy çokluğuyla kabul edilmesinin ardından sıra yönetim ve denetim kurulunun seçilmesine geldi. Yönetim kurulu başkanlığına Ahmet Eraslan yardımcılığına ise Halil İbrahim Batır seçilirken denetim kurulu asil başkanlığına Çetin Kapıdağ, sekreterliğe Birol Özen, muhasipliğe Ramazan Korkmaz seçildi.
(Haber ve Fotoğraf: Oğulcan Bölükbaşı)


38 İLÇE İL OLUYOR

Ortaya atılan bir iddia ile çok kısa bir sürede çıkarılacak KHK ile 38 ilçenin il olacağı söyleniyor.
  Bir internet sayfasının haberine göre OHAL kapsamında çıkarılacak bir kanun ile birlikte Türkiye’deki il sayısının 119’a çıkarılacağı söyleniyor.
  Habere göre il olacak ilçeler şunlar; Çorlu(Tekirdağ), Alanya (Antalya), Şebinkarahisar (Giresun), Beypazarı (Ankara), Manavgat (Antalya), Şereflikoçhisar (Ankara), Bandırma (Balıkesir), Anamur (Mersin), Akhisar (Manisa), Develi (Kayseri), Elbistan (Kahramanmaraş), Edremit (Balıkesir), Turhal (Tokat), Zile (Tokat), Niksar (Tokat), Polatlı (Ankara), Ereğli (Zonguldak), Erciş (Van), Gebze (Kocaeli), Erbaa (Tokat), İnegöl (Bursa), Ergani (Diyarbakır), İskenderun (Hatay), Ereğli (Konya), Midyat (Mardin), Fethiye (Muğla), Malazgirt (Muş), Nazilli (Aydın), Siverek (Şanlıurfa), Lüleburgaz (Kırklareli), Tarsus (Mersin), Kahta (Adıyaman), Kozan (Adana), Suşehri (Sivas), Sungurlu (Çorum), Yüksekova (Hakkari), Cizre (Şırnak).
  Bu karar onanırsa yıllardır il olmayı bekleyen Bandırma il olacak.
(Fotoğraftaki ilçe Bandırma’dır.)












                                                     SPOR KULÜBÜNDEN KAHVALTI
   
     Erdek Atletik Gençlik ve Spor Kulübü cumartesi Günü Erdek Öğretmenevi’nde kahvaltı düzenledi.
Bayanların yoğun ilgi gösterdiği toplantıya yaklaşık 350 kişi katıldı, toplantı 2 saat sürdü.
     Milli Antrenör Niyazi Gülhan, kulübün kuruluşundan günümüze kadar nasıl geldiğini, 5 sporcuyla başlayıp şu an lisanslı 24 sporcu ile çalışmalarını yürüttüğünü, kulübün ulusal ve uluslararası başarılarının olduğunu, gelecekte de büyük başarılar hedeflediklerini söyledi.
    Gülhan, aynı zamanda Erdek’ten en az bir tane dünya çapında sporcu çıkarmak istediğini söyleyerek desteklerini esirgemeyen Erdek Kaymakamı Hasan Erkal’a, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’a, Erdek Belediye Ak Parti Meclis Üyesi Yaşar Ceyhun Mırız’a, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erbil Camgöz’e, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü
Erdem Eren’e, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’ne, okul müdürlerine, Erdek Atletik Gençlik ve Spor Kulübü üyelerine, sporcuların velilerine, kahvaltıya katılan
bütün misafirlere, basın mensuplarına ve 5-6 aydır asistanlığını yapan yardımcı antrenörü Betül Sena İlgen ile hayatında en önemli yere sahip olan takımındaki bütün öğrencilerine teşekkür etti.
     Kahvaltıya Erdek Ak Parti İlçe Başkanı Kemal Kayan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Erdem Eren, Marmarabirlik Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa İlgen, okul müdürleri ve misafirler katıldı. (Yeni ERDEK)











                                          BANDIRMASPOR, ADANA’DAN MUTLU DÖNDÜ


    TFF 1. Lig’e dahil olarak Adana’da oynanan maçta Bandırmaspor Adana Demirspor’u 4-1 yendi.
   Bandırmaspor golleri 9,18,76 ve 84. dakikalarda attı.
   Adana Demirspor’un tek golü ise 18. dakikada geldi.

   Bandırmaspor, Adana Demirspor’u yenerek ligde kalma umutlarını da yeşertmiş oldu.















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemizde yayınlanan reklamlar Google Ads tarafından otomatik olarak seçilip yayınlanmakta olup yayınlanan reklamlardan ozelerdek.blogspot.com sorumlu değildir.