10 Mayıs 2017 Çarşamba

Özel ERDEK GAZETESİ Sayı: 215



ERDEK’TEN ÖRNEK ŞUBE

Başkanlığını Hüseyin Uçar’ın yaptığı Bandırma Engelliler ve Engelli Aileleri Yardımlaşma Derneği, Erdek’te de açtığı şube ile ilçemizdeki engelli vatandaşları kucakladı. Şube Halitpaşa Mahallesi Fırın Sokak’ta açıldı.
Açılışa, Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, belediye meclis üyesi İbrahim Beyoğlu, CHP İlçe Başkanı Metin Uysal, Ak Parti İlçe Başkanı Kemal Kayan, Halitpaşa Mahallesi Muhtarı Recep Kara, engelli vatandaşlarımız ve aileleri katıldı.
Açılıştan önce Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı kısa bir konuşma yaptı. Konuşma-sının ardından engelli gençlerin oynadığı halk oyunu gösterisi ilgiliyle izlendikten sonra açılış kurdelesi kesildi.
    Kurdeleyi, Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, CHP İlçe Başkanı Metin Uysal ve Ak Parti İlçe Başkanı Kemal Kayan birlikte kesti.                                                                     Haber Merkezi



















İLÇE EMNİYETE ATAMA

      Erdek İlçe Emniyet Müdürü Erol Acar’ın soruşturma kapsamında açığa alınmasının ardından Erdek Emniyet Müdürlüğü’ne atama yapıldı. Balıkesir Emniyet Müdürlüğü Sosyal İşler Şube Müdürü Hüseyin Doğru, il içi atama ile asaleten Erdek Emniyet Müdürlüğü’ne atanarak geçtiğimiz gün yeni görevine başladı.                                                   (Haber Merkezi)














SARI’DAN FESTİVAL HAZIRLIĞI

   Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı’nın başkanlığında festival hazırlığı toplantısı yapıldı.
   Erdek’te bu yıl yapılması planlanan 1. Erdek Zamanı Festivali için Belediye hizmet binasında görev dağılımı yapıldı.
   Toplantıya ETO Başkanı Özlem Sarı, Yeşil Valiz Sorumlu Turizm Derneği başkanı Sn. Arzu Kutucu Özenen,  Belediye Başkan Yardımcımız Sn. Hulisi Ay ve birim amirleri katıldı. 
                                                                                                                                  (Haber Merkezi)
















                                                     BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

     Belediye meclisi, Erdek Belediye Başkanı Hasan Yapakçı’nın başkanlığında toplandı.
     Erdek Belediye Başkanlık makam odasında yapılan meclis toplantısında 13 gündem maddesi görüşüldü.
     Gündemde yer alan ilk 5 madde, komisyonlardan gelen kararları oluşturuyordu. Bu maddelerin hepsi oy birliğiyle kabul edildi.
     Toplantıda; Belediye Encümeni’ne yetki verilmesi, Ocaklar yolunda bulunan belediyeye ait 7,5 dönüm yerin 1 dönümüne Atık Getirme Merkezi’nin kurulması, traktör çalışma ücretinin günlük 200 TL olması, Etüt Müdürlüğü kapatılarak Kadın ve Aile Müdürlüğü kurulması, Apostol Mesire Alanı’nın ihale yo-luyla kiralanması, Erdek Belediyesi’ne ait tarla vasfındaki arazi-nin 15 yıllığına kiralanması, Seyitgazi tepesinde bulunan 3 adet barın 5 yıllığına kiralanabilmesi için encümene yetki verilmesi ile 2016 yılı kesin hesaplarının görüşülüp karara bağlanması oy çokluğuyla kabul edildi.                                         
                                                                                                                                        Haber Merkezi
















KİRACILAR BELLİ OLDU

Mülkiyeti Erdek Belediyesine ait olan 15 adet taşınmazın 3 yıllık kiralama ihalesi, 2886 sayılı devlet ihale kanununun 45.maddesine göre, açık teklif usulü ile yapıldı. Paşalimanı, İlhanlar, Tatlısu, Narlı, Ocaklar Mahallelerinde kiraya verilen taşınmazların 3 yıllığına yeni kiracıları belli oldu. Narlı Mahallesi’nde 1 adet zeytinlik ve 1 adet büfeye ise talip çıkmadığı için bu taşınmazlar ihale edilemedi.
   İhaleyi kazananlar ve kira bedelleri fotoğraftadır.



                                                     ARNAVUTKÖY BÖLGESİNDE YANGIN

   İlçemizin Arnavutköy bölgesinde yangın çıktı.
  Ormanlık alanda başlayan yangın, Erdek Orman İşletme Şefliği bünyesinde görev yapan yangın sön-dürme araç ve ekiplerince yapılan müdahaleyle kontrol altına alındı.
   Yangın söndürme çalışmaları so-na erdikten sonra yapılan kontrollerde yangının Arnavutköy deresi yakınlarında başladıktan sonra çev-redeki kuru otlara sıçradığı belirlendi. 16:15 sularında başlayan yangının piknikçilerin yaktığı ateş-ten çıktığı tahmin ediliyor.
Haber Merkezi













BELEDİYE 3 PERSONEL ALACAK

     Erdek Belediye Başkanlığı, sözleşmeli 3 kamu personeli alımı yapacak. Devlet Personel Başkanlığı tarafından yapılan duyuruya göre Erdek Belediye Başkanlığı, bünyesinde bulunan personel eksikliğini gidermek amaçlı farklı pozisyonlarda sözleşmeli olarak personel alımı yapacak.
      Erdek Belediyesi boş kadrolarda bulunan 3 kişilik kadrosu ile 1 mühendis, 1 ekonomist ve 1 teknisyen alımı gerçekleştirecek. Adaylar saat 14.00’de sözlü sınava alınacaklar.
     Adaylar sınav için başvuru şartları: Erdek Belediyesi bünyesine alacağı sözleşmeli personel adaylarından, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48. maddesindeki şartları taşımaları, her kadro için üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olmuş olmak, görevini devamlı yapmasına engel olabilecek olan herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak ve Türkiye sınırları içerisinde ikamet ediyor olması.
Son başvuru tarihi ise 11 Mayıs olarak açıklanırken adayların şahsen başvuru yapmaları gerektiğini, posta ve e-mail yoluyla yapı-lan başvuruların kabul edilmeyeceği belirtildi.                                                                                                                                                         Haber Merkezi















İSMAİL GÖZTAŞ’I KAYBETTİK

   İlçemizin sevilen isimlerinden olan ağır vasıta şoförü olan İsmail Göztaş’ı kaybettik.
   Uzun süredir uzun yol kaptanlığı yapan ‘körpe’ lakaplı İsmail Göztaş kalbine yenik düşerek hayata veda etti.
   İstanbul’da vefat eden Göztaş’ın cenazesi ilçemize getirildi. Göztaş, kılınan cenaze namazının ardından ilçemizde toprağa verildi.
   Cenazeye, Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, Erdek Belediye Meclis üyeleri, Erdek Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Fatih Payal ve şoförler katıldı.
                                                                                                                                            Yeni ERDEK


   












KÜÇÜKLER ATLETİZM FESTİVALİ DÜZENLENDİ

     Erdek Atletik Gençlik ve Spor Kulübü ile Erdek Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile 4 Mayıs Perşembe günü Erdek Sahil Bandında çocuklara yönelik 1. Küçükler Atletizm Festivali düzenlendi.
     Atletizm festivaline 2011-2012 doğumlular (Anasınıfı öğrencileri) için 50 metre, 2009-2010 (1.ve 2 .sınıflar) için 60 metre, 2007-2008 doğumlular (3. 4. ve 5. sınıflar) için 80 metre 
kategorilerinde atletizm yarışları gerçekleştirildi.
     Yarışlara toplam 105 minik sporcu katıldı.
     İlk üç dereceye giren sporcuların madalyaları Erdek Milli E-ğitim Müdürü Erbil Camgöz, Erdek Halk Eğitim Merkezi Müdürü Bekir Alkan, okul müdürleri ve müdür yardımcıları tarafın-dan takdim edildi.
     Erdek Atletik Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı ve Atletizm Milli Takım Antrenörü Niyazi Gülhan; “Yarışmalar büyük bir katılımla, heyecan dolu geçti. Erdek Halk Eğitim Merkezi ile kulübümüz ortak bir plan doğrultusunda 1. Küçükler Atletizm Festivali’ni güzel bir şekilde tamamlamıştır. Benim ve kulübümün asıl amacı; ülkemiz için, geleceğimiz için sağlıklı, saygılı, vatanını, milletini, bayrağını seven ve koruyan bireyler yetiştirmektir. Alt yapıya önem veriyoruz ve gelecek için durmadan çalışıyoruz.” dedi.                                            Haber Merkezi


















KULÜP ANTALYA’DAN BAŞARIYLA DÖNDÜ

     5-6-7 Mayıs tarihlerinde Antalya’da yapılan Atletizm Yıldızlar Grup-Bölge Birinciliği yarışmalarında ferdi branşlarında bölge birinciliği, ikinciliği ve üçüncülüğü kazanarak takım halinde de her iki kategoride de Antalya bölgesinden kupa kazanarak 26-27-28 Mayıs tarihlerinde Trabzon’da yapılacak olan Türkiye birinciliği Yarışmalarına gitmeye hak kazandılar.





















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemizde yayınlanan reklamlar Google Ads tarafından otomatik olarak seçilip yayınlanmakta olup yayınlanan reklamlardan ozelerdek.blogspot.com sorumlu değildir.