26 Nisan 2017 Çarşamba

Özel ERDEK GAZETESİ Sayı: 213




23 NİSAN COŞKUYLA KUTLANDI

       Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılarak Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı 23 Nisan bir kez daha coşkuyla kutlandı. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Erdek halkı da
TBMM’nin açılışının 97. yıl dönümünü kutladı.
        İlk tören saat 09.30’da Erdek Cumhuriyet Meydanı’nda yapıldı. Törene, Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erbil Camgöz, Emniyet Müdürü Erol Acar, İlçe Jandarma Komutanı Volkan Kocatürk, Cumhuriyet Başsavcısı Abdullah Gül, öğrenciler, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar katıldı. Atatürk anıtına çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı İlçe Milli Eğitim Müdürü Erbil Camgöz’ün konuşması ve ödül töreni ile sona erdi.
      İkinci tören ise Atatürk İlkokulu’nda yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı okul müdürü Özgür Koçak tarafından yapıldı. Şiirlerin okunması, çocuk korosunun şarkıları seslendirilmesiyle süren program, oratoryo ve halk oyunları gösterilmesiyle sona erdi.
(İlk üç fotoğraf Oğulcan Bölükbaşı, son fotoğraf: Yeni Erdek)


















ERDEK’TE 46 MÜLTECİ YAKALANDI

     Erdek’in mahallelerinden İlhan Mahallesi’nde Küçükova bölgesinde jandarma tarafından düzenlenen operasyonda 46 mülteci ve 4 organizatör yakalandı.
     Erdek jandarma ekipleri, bölgede yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmak isteyen göçmenlere operasyon düzenlendi.
     B.A, E.S, İ.B. ve A.B. isimli dört organizatör anlaştıkları kaçak göçmenleri deniz motoru ile yurt dışına çıkarmak istedikleri sırada karşılarında güvenlik güçlerini görünce kaçmaya çalıştı ancak jandarma ekiplerinin sıkı takibi sonucu yakalandı.
     Yasa dışı yollarla yurt dışına götürülmek istenen 46 göçmenin 19’unun kadın olduğu öğrenildi. Göçmenler, Suriye, Afganistan ve Somali uyrukluydu.
     B.A, E.S, İ.B. ve A.B. isimli kişiler yapılan sorgularının ardından çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak Bandırma Kapalı Cezaevi’ne gönderildi.
Yasa dışı yollarla yurt dışı-na çıkmak isteyen mültecilerin Suriye uyruklu olanların sağlık kontrollerinin ardından serbest bırakılacağı, Somali ve Afganistan uyruklu göçmenlerin ise sınır dışı edileceği öğrenildi.                                                                                    (Yeni ERDEK)













                                       KUTLU DOĞUM HAFTASI BAŞLADI

     Erdek’te ‘Kutlu Doğum Haftası’ etkinlikleri başladı.
Ahmet Vehbi Çıkrıkçıoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından düzenlenen törende ilk konuşmayı Erdek Müftüsü Adem Eser yaptı. Ardından okulun küçük öğrencilerinden oluşan “Elma Şekeri İlahi Grubu” ilahiler seslendirildi. Programın son konuşmasını ise okul müdürü Zübeyr Çömlekçi yaparak “Kutlu Doğum Haftası”nın önemini dile getirdi.        (Yeni ERDEK)













MİRAÇ KANDİLİ KUTLANDI

On bir ayın sultanı mübarek Ramazan ayının habercisi Miraç gecesi nedeniyle Erdek Piri Reis Camii’nde Miraç Kandili mevlidi coşkusu yaşandı.
  Mübarek geceyi ibadetle geçirmek isteyen vatandaşlar akşam namazı önce-sinde cemaat camileri doldurdu.
  Miraç Kandili programı konuşması ilçe vaizi Hilmi Çetin yaptı. Daha sonra cami imam hatibi Mehmet Aydın, müezzin kayyım Sezgin Bakış ve Hal Cami İmam Hatibi Saffet Sert tarafından okundu.













HALKALI LEKE UYARISI

  “Halkalı leke hastalığı” ile mücadele zamanın geldiği uyarısı yapıldı.
  Erdek İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Erdek ve Kapıdağ Bölgesi’ndeki zeytin üreticilerinin zeytindeki halkalı leke hastalığı tehlikesine karşı ruhsatlı tarım araçları ile mücadele etmeleri gerektiğini belirtti.















                                                        HALK EĞİTİMDEN SEMİNER        

     “Türkiye-Ermenistan İlişkilerinin Dünü Bugünü Yarını” başlıklı bir seminer düzenleyerek öğrencileri bilgilendirdi.
     Lise öğrencilerine yönelik olarak düzenlenen seminere konuşmacı olarak Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İliş-kiler Bölümü Siyasi Tarih Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Barış Özdal katıldı.   
     İlk konuşmayı Erdek Halk Eğitim Merkezi Müdürü Bekir Alkan yaptı.
    Alkan, konuşmasında; “1915 Ermeni meseleleri iddialarıyla ilgili maalesef yeterince bilinçli değiliz. İşte biz bu yüzden Ermeni olaylarını bilimsel olarak incelemek için bu semineri düzenleme ihtiyacı duyduk.” dedi.    
Alkan’dan sonra söz alan Prof. Dr. Barış Özbek, katılımcılara Türk-Ermeni ilişkilerinin dününü, bugününü ve yarınını anlattı, hazırladığı slaytlarla Ermeni soykırım iddialarını çürüttü. Seminer, soru-cevap bölümüyle sona erdi.                                                              
(Yeni ERDEK)











BAŞKAN SARI, BÜYÜKŞEHİR MECLİSİNDE KONUŞTU

       Gündemdeki maddelerin görüşüldüğü olağan toplantıya, ilçemizi temsilen Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, meclis üyeleri Recep Eren ve Canan Kırdar katıldı. Erdek Belediye Başkanı ve Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Hüseyin Sarı, yapılan toplantıda söz alarak ilçemiz sorunlarını detaylarıyla dile getirdi. Başkan Sarı büyükşehir meclis kürsüsünden yaptığı konuşmasında, Erdek’in sorunları dışında ayrıca bölgemizle ilgili olarak planlanan büyükşehir belediyesinin projelerini eleştirerek, bölgemiz için öncelikli bekleyen hizmetleri ve temel ihtiyaçları tek tek sıraladı.


           








KAPIDAĞ’DA MİSYA YÜRÜYÜŞ PROJESİ

Balıkesir Valiliği tarafından düzenlenip Erdek Belediyesi’nin de katkı sağladığı Kapıdağ ‘Misya Yürüyüş Yolları Projesi’, ‘Turizm Haftası’ kapsamında geçtiğimiz cumartesi günü gerçekleşti.

  Erdek Kaymakamı Hasan Erkal, Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, Balıkesir İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa
Çaltı, Yeşil Valiz Sorumlu Turizm Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Arzu Kutucu Özenen, BANDAK, BULDAK ve İSBB dağcılık kulüplerinin yanı sıra yerel ve yaygın basın temsilcilerinin de katıldığı yürüyüşe vatandaşlar da ilgi gösterdi.
  Yürüyüş, Kyzikos antik kenti, Yukarı Yapıcı, Kirazlı Manastırı ve Ballıpınar
güzergahları doğrultusunda gerçekleşti.
   Misya Yürüyüş Yolu’nun açılış kurdelesi de Erdek Kaymakamı Hasan Erkal, Belediye Başkanı Hüseyin Sarı ve Balıkesir Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çaltı tarafından kesildi.










ZEYTİN ÜRETİCİSİ KAR PAYINI HAZİRAN’DA ALACAK

    Marmarabirlik’in 2015-2016 Olağan Mali Genel Kurulu’nda, üretici ortaklara toplam 17 milyon TL kar payı dağıtılmasına onay çıktı. Büyük coşkuyla kabul edilen karar kapsamında, Marmarabirlik ortakları 1 Haziran’dan itibaren kar payını alabilecek. Marmarabirlik’in 2015-2016 Olağan Mali Genel Kurulu, Başköy Tesisleri’ndeki toplantı salonunda gerçekleştirildi. Ergün Sürücü’nün divan başkanı, Ali Yıldız’ın Başkan Vekili, Mehmet Özçakır, Kahraman Koçer ve Remzi Bayram’ın divan üyesi seçildiği Genel Kurul’da birlik beraberlik mesajları verildi. 8 kooperatiften 286 Birlik temsilcisinin katıldığı Genel Kurul’da, tüm maddeler oy birliği ile kabul edilirken, Marmarabirlik’in ve üreticinin geleceği için önemli kararlar alındı. Genel Kurul’da, üretici ortaklara 1 Haziran’dan itibaren toplam 17 milyon TL kar payı dağıtılmasına ilişkin madde, delegelerin büyük coşkusuyla kabul edildi.










MANİSA DEPREMİ İLÇEMİZDE DE HİSSEDİLDİ

  Manisa Selendi ilçesi merkezli deprem, Bandırma, Erdek ve Güney Marmara bölgesinde de hissedildi. Deprem Cuma günü saat 16.09’da meydana geldi. Depremin 5.2 büyüklüğünde olduğu açıklandı. Depremin Marmara Depremi ile bir ilgisi olmadığı düşünülürken depremin 5.2 büyüklüğünde olduğu açıklandı.













Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemizde yayınlanan reklamlar Google Ads tarafından otomatik olarak seçilip yayınlanmakta olup yayınlanan reklamlardan ozelerdek.blogspot.com sorumlu değildir.