19 Nisan 2017 Çarşamba

Özel ERDEK GAZETESİ Sayı: 212


  TÜRKİYE’NİN SONUCU: EVET
   ERDEK’İN SONUCU: HAYIR

         “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi”ne geçilmesi için pazar günü yapılan halk oylamasında ‘evet’ ve ‘hayır’ başa baş yarıştı.
         Türkiye genelinde yapılan oylamada %51.4 evet, %48.6 oranında çıkan sonuçla          “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi”ne geçilmesi kabul edildi.
         Erdek’te çıkan sonuç, Türkiye’dekinden farklıydı. Erdek’te %68 hayır, %32 evet çıktı. Bandırma’da ise %64 hayır, %36 evet çıktı.
         Balıkesir’de evet başta önde giderken hayır oyları eveti geçti. Balıkesir’de %54.4 hayır, %45.6 evet çıktı.
         Ülkede katılım oranı %85,46, Erdek’te ise %88 oldu.
         Balıkesir’de evet diyen ilçeler: Altıeylül, Bigadiç, Dursunbey, Havran, İvrindi, Kepsut, Savaştepe, Sındırgı, Karesi.
         Balıkesir’de hayır diyen ilçeler: Ayvalık, Balya, Bandırma, Burhaniye, Edremit, Erdek, Gönen, Manyas, Susurluk, Marmara, Gömeç.

         Erdek’te 25 mahallede hayır, 3 mahallede evet çıktı.




                                                        SARI, OYUNU KULLANDI

         Belediye Başkanı Hüseyin Sarı dünkü seçimde oyunu kullandı. Sarı, oyunu kullandıktan sonra “Hayırlısı ile oyumuzu kullandık. Yaşasın demokrasi, yaşasın Türkiye Cumhuriyeti.” dedi.
         Aynı zamanda Balıkesir milletvekilleri de sandık başında oylarını kullanarak vatana, millete hayırlı olmalarını diledi.


         










POLİS HAFTASI KUTLANDI

     Türk Polis Teşkilatı’nın 172. kuruluş yıldönümünü Erdek’te tören ve etkinliklerle kutladı.
     Erdek Cumhuriyet Meydanı’nda İlçe Emniyet Müdürü Erol Acar’ın Atatürk Anıtına çelenk koymasıyla başlayan tören, İstiklal Marşımız ve şehitlerimiz için Saygı Duruşu ile devam etti.
Törene İlçe Emniyet Müdürü Erol Acar’ın yanı sıra, Kaymakam Hasan Erkal, Erdek Belediye Başkan Yardımcısı Hulusi Ay, Erdek Cumhuriyet Savcılığı, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Volkan Kocatürk, siyasi partilerin temsilcileri, daire amirleri, Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri, Erdek Muhtarlar Derneği Başkanı Semra Baycan ve vatandaşlarımız katıldı. Aynı zamanda ilçemiz Piri Reis Camii’nde, şehitler için mevlüt okutturuldu.














ERDEK-OCAKLAR YOLUNDA KAZA

     Erdek-Ocaklar istikametinde seyir halindeki özel araç kontrolünü kaybederek takla attı.
     Seyir halinde önünde giden kamyondan sızan mazot sebebiyle kayganlaşan yolda frenleri tutmayan araç yol kenarındaki zeytin bahçesine takla atarak durabildi.
Araç içerisinde bulunan Hüseyin Biçki ile Atakan Kavaklı kazayı yara almadan atlattı.
(Erdek Doğuş)














DENİZDE AV YASAĞI BAŞLADI

    Erdek Su Ürünleri Kooperatif Yöne-tim Kurulu Başkanı Ali Demiray, su ürünleri avcılığının geleceğinin garanti altına alınması için av yasaklarının zorunlu olduğunu belirterek, balıkçıların av yasağı ile ilgili düzenlemelere ve yasaklara titizlikle uymaları gerektiğini bildirdi.
    15 Nisan’da başlayan yasak 1 Eylül’de sona erecek.
    15 Nisan-1 Eylül tarihleri arasının balık üreme dönemi olduğunun altını çizdi. (Yeni ERDEK)











KAYAN’DAN ERDEK’E İKİ MÜJDE

   Ak Parti İlçe Başkanı Kemal Kayan, Erdeklilere iki tane müjde verdi. Kayan’ın ilk verdiği müjde Ormanlı-Ballıpınar arasındaki yolun 11 Mayıs’ta kullanıma açılacağı idi.
   Kayan ikinci müjdeyi ise Yukarıyapı-cı Göleti ile ilgili verdi. Kayan, “Yukarıyapıcı Göleti’nin atıl bir vaziyette durması geçmiş yıllarda çok şey kaybettiğinin bir göstergesi. Bu gölet birçok köy kırsal mahallemizin su sorunu ortadan kaldırılacak. Göletin aktif hale getirilmesiyle tüm bölgede bulunan birçok köy kırsal mahallemizin tarım suyu bu göletten karşılanacak.” dedi.












MARMARABİRLİK ZEYTİN ALIMINA BAŞLAYACAK
 
     Marmarabirlik, artan tüketici talebini karşılamak amacıyla 17 Nisan Pazartesi gününden itibaren üretici havuzundan peşin ödemeli zeytin alımına başlıyor.
     Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, artan tüketici talebini karşılamak ve yeni Pazar hedeflerine ulaşabilmek amacıyla 17 Nisan’dan itibaren havuzdan ol-gunlaşmış ürün alımına başlayacaklarını açıkladı.
     Başkan Asa, 2016-2017 ürün alım kampanyasında 31 bin 500 ton ürün alındığını da anımsattı. Bölgede sofralık zeytin rekoltesinin 80-90 bin ton olarak öngörülmesine rağmen,  Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi tarafından 140 bin ton olarak açıklanan tahmini rekoltenin sektörü yanılttığı bildi-rildi. Aynı zamanda Hidamet Asa, 2023 yılında 50 bin ton ürün satışı yapmak hedeflediklerini söyledi.









   
                             YEŞİL ALANLARDA ‘POMZA TAŞI’ KULLANILACAK
  
     Erdek Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, yeşil alanlarda ‘Pomza Taşı’ kullanımını yaygınlaştırıyor.
     Pomza taşı gözenekleri sayesinde suyu içine çekip su tasarrufu sağlıyor.
     Erdek Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler de katı atık ve moloz temizleme çalışmalarını da gerçekleştiriyor.                                                                                Haber Merkezi 














TURİZM HAFTASI KUTLANACAK

     Erdek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü imzasıyla basına gönderilen “Turizm Haftası” kutlama programı 19 Nisan 2017 Çarşamba günü saat 11.00’de Öğretmenevi Konferans Salonu’nda başlayacak.
    Halitpaşa İlkokulu’nun hazırlayacağı programda şiir, orotorya, drama ve halk oyunları ile sürecek ve ödül töreniyle sona erecek.
    Aynı zamanda Erdek Belediyesi tarafından Kapıdağ’da doğa yürüyüşü (treeking) yapılacak.















ASMALI MAHALLESİNE HALI SAHA GELİYOR

     Marmara İlçesine bağlı “Her Mahalleye Bir Halı Saha” kampanyası çevresinde harekete geçen Marmara Belediye Başkanı Süleyman Aksoy, Asmalı Mahallesini ziyaret ederek burada bir
araya geldiği mahalle sakinleri ile birlikte halı saha yapacak yer arayışında bulunuldu.
     Başkan Aksoy, uyuşturucu kullanma yaşının 11’e düştüğü bir dönemde çocukları kötü alışkanlıklardan koru-manın en etkili yolu spor olduğunu belirterek tesislerinin temelinin törenle atılacağını söyledi.                                                                                            Haber Merkezi















FESTİVAL PROGRAMI BELİRLENDİ

     28. Uluslararası Bandırma Kuş Cenneti Kültür ve Turizm Festivali programı belirlendi.
     Cumhuriyet Meydanı’nda yapılacak konserlerinde Mor ve Ötesi, Pamela, Volkan Konak sahne alacak.
     Bandırma Kuşcenneti ve Kuş Gölü’nün sorunlarına dik-kat çekmek ve çözüm yollarını ortaya sunmak amacıyla ilk kez 1987 yılında yapılan Uluslararası Bandırma Kuşcenneti Kültür ve Turizm Festivali, bu yıl 28. kez yapılacak.
     17-21 Mayıs tarihleri arasında 6 gün süreyle kutlanacak.  Programda, halkoyunları gösterileri, konserler, tiyatro oyunları, animasyon gösterileri gibi birbirinden keyifli ve 
eğlenceli etkinliler sahil bandındaki amfi tiyatroda sizlerle buluşacak.                 (Haber merkezi)












BAHARLA BİRLİKTE ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Erdek Belediyesi’ne bağlı Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından çalışmalar baharın gelmesiyle başladı.
     Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne ekipler, belediyeye ait sera alanı oluşturulmaya başlandı, yeşil alanlara dekoratif amaçla bitki ve çiçek fidesi yetiştirilmeye başlandı, yeşil alanlarda bakım ve temizlik çalışmasına başlandı ve yabani otlar ve böcek ve haşereler için zirai ilaçlamalar yapılıyor.
     Belediye Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler de Erdek şehir merkezindeki bozulmuş yolları asfaltla onarıyor.
    











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemizde yayınlanan reklamlar Google Ads tarafından otomatik olarak seçilip yayınlanmakta olup yayınlanan reklamlardan ozelerdek.blogspot.com sorumlu değildir.