12 Nisan 2017 Çarşamba

Özel ERDEK GAZETESİ Sayı: 211


                                     BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI
 
   Erdek Belediye Meclisi nisan ayı toplantısı Belediye Başkanı Hüseyin Sarı başkanlığında toplandı.
   Komisyon üyelerinin seçiminin ardından Erdek Belediyesi bünyesinde bir çevre mühendisi, bir teknisyen ve bir ekonomistin sözleşmeli olarak çalıştırılmasına, alımların mülakatla gerçekleştirilmesine karar verildi.
   İlçemizde kurulacak atık getirme merkezinin yerlerinin belirlenmesi, traktör çalıştırılması ve kiralama bedellerinin gelirler tarifesine eklenmesi gibi konular da oy birliğiyle komisyona havale edildi.
   Aynı zamanda Çakıl Mahallesine yapılması planlanan bir ibadethanenin yapılması, Yalı Mahallesi 874 ada, 2 ve 3 nolu parsellerin Erdek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne tahsis edilmesi talebi, Erdek ve bağlı mahallelerde belediyeye ait şehitlik olarak kullanılan taşınmazların Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı’na tahsis edilmesi de oy birliği ile komisyona havale edildi.
     Bir diğer ve en önemli sorun olan doğalgaz sorunu da mecliste görüşüldü.
     Ak Parti gruba adına söz alan Yaşar Ceyhun Mırız firmayla görüşme yaptıklarını belirterek ilçemize en kısa zamanda doğalgaz gelebilmesi için firmanın taahhüt istediğini ve taahhüt verildiği takdirde 2019 yılında doğalgazın ilçemize geleceğini söyledi.
    Meclis gündeminde bulunan 19 maddenin 15’inin görüşülerek karara bağlanmasının ardından geriye kalan 4 gündem ve 3 ek gündem maddesinin görüşülmesi için
belediye meclisi pazartesi günü yine toplandı.

















KAMYONET KAZA YAPTI

      Erdek-Bandırma karayolunda medyana gelen kazada Cemalletin S. Yönetimindeki kamyonet Düzler bölgesinde yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesiyle orta refüjü aşan araç karşı şeride geçerek devrildi.
   Kazada can kaybı yaşanmadı. Araç sürücüsü aracın içinden çıkmayı başardı. Hafif yaralanan sürücü yapılan ilk yardımın ardından Bandırma Devlet Hastanesi’ne sevk edildi.
   Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Erdek İtfaiye Amirliği ekipleri kaza yerinde güvenlik önlemleri aldılar. Aracın çekilmesinin ardından trafik düzeldi. (Yeni ERDEK)














                            CUMHURBAŞKANI BALIKESİR’DEYDİ

     Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan toplu açılış törenine katılmak ve vatandaşlara hitap etmek üzere Balıkesir’e geldi.
     Kuvay-ı Milliye Meydanı’nda Balıkesirlilere seslenen Erdoğan yapımı tamamlanan eserlerin açılışını yaptı. Vali Yazıcı, Cumhurbaşkanı’nı Balıkesir’de ağırlamaktan dolayı mutlu ve gururlu olduklarını söyledi, 15 Temmuz’u hatırlattı.
    Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı konuşmada, 78 ayrı projenin toplam yatırım bedelinin 1 milyar 281 milyon olduğunu ve bunların arasında 418 derslik, 200 öğrenci kapasiteli pansiyon, 692 TOKİ konutu, enerji iletim hatları, futbol sahaları ve restorasyon projeleri ve köprülü kavşakların olduğunu söyledi.
     ERDOĞAN’DAN DOĞALGAZ MÜJDESİ   
        Cumhurbaşkanı Erdoğan aynı zamanda Erdek, İvrindi, Havran, Edremit, Burhaniye, Kepsut ve Bigadiç ilçelerine önümüzdeki yıl doğalgaz verileceğini söyledi.
        Erdoğan aynı zamanda Balıkesir Şehir Hastanesi’nin açılışını da gerçekleştirdi.
        Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasına Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, AK Parti Balıkesir Milletvekilleri, Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Kemal Turan, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur katıldı.













EVİNDE ÖLÜ BULUNDU

    Erdek’te ikamet ettiği evde yalnız yaşayan Engin Abay (73) evinde ölü bulundu.
    Erdek İlçesi Halitpaşa Mahallesi’nde bulunan İyigün Apartmanı’nda ikamet eden Abay’ın komşuları iki gün haber alamayınca çilingirle içeri girdi ve Abay’ın cesedinle karşılaştı.
    Olay, polise haber verildi. Polis ekipleri adamın başını vurarak öldüğünü
belirledi. Abay’ın cesedi ölüm sebebinin kesin olarak belirlenebilmesi için Bursa Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Erdek Cumhuriyet Savcılığı olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
    Engin Abay’ın epilepsi hastası olduğu öğrenildi.  (Yeni ERDEK)
















                      HALİT AKÇATEPE’Yİ KAYBETTİK

Usta oyuncu, ünlü aktör, Hababam Sınıfı’nın Güdük Necmi’si Halit Akçatepe 31 Mart Cuma günü hayatını kaybetti.
   Usta oyuncuya Özel ERDEK GAZETEolarak Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz.









BU PAZAR SEÇİME GİDİYORUZ

     16 Nisan (bu pazar) Başkanlık Sistemi için referanduma gideceğiz.
     Ülke genelinde Başkanlık Sistemine geçilip geçilmemesi için “evet-hayır” oylaması yapılacak.
     Pazar günü yapılacak seçimde Erdek’te 26 bin 126, Türkiye genelinde 55 milyon 319 bin 222 seçmen oy kullanacak.











                                                 MİLLETVEKİLİ AKIN MARMARA’DAYDI

       Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balıkesir Milletvekili ve genel başkan başdanışmanı Ahmet Akın geçtiğimiz cumartesi günü Marmara Adası’nda vatandaşlarla buluştu. Akın, vatandaşları, 16 Nisan’da yapılacak halk oylamasında sandık başına davet etti.
       Akın, şunları söyledi: “Atalarımız, bu cumhuriyeti ve demokrasiyi bizlere emanet ettiler. Bizim kültürümüzde emanet sahip çıkmak çok önemlidir. Atalarımızın bu emanetine ihanet etmeyeceğiz. Hep birlikte egemenlik hakkımıza, cumhuriyetimize ve demokrasimize sahip çıkacağız. İnanıyorum ki, AKP’li kardeşlerim de, MHP’li kardeşlerim de, başka partili kardeşlerim de Türkiye’ye dayatılan bu tuzağı bozacak ve egemenlik hakkını bir devretmeyerek, vatanın ve cumhuriyetine sahip çıkacaktır.  16 Nisan günü, tüm yurttaşlarımızdan çok önemli bir ricamız var. Lütfen sandığa gidin ve oyunuzu kullanın. Söz konusu olan vatanımız ve geleceğimizdir.” 
   Milletvekili Akın’ın ada gezisinde CHP Balıkesir İl Başkanı Ender Biçki de eşlik etti.
(Yeni ERDEK)       














OCAKLAR İLKOKULU’NDA KİTAP OKUMA PROJESİ

      Erdek-Ocaklar İlkokulu 4. sınıflarda toplam 23 öğrenci ile sınıf öğretmenleri Ümit Tıngaz ve Yeşim Karaoğlan nezaretinde Kitap Okuma Projesi gerçekleştirildi. Proje kapsamında öğrencilerden okuma saatlerinde bir kitap belireyip okumaları ve eve gittiklerinde de velilerin gözetiminde kitaplarına devam etmeleri ve öğrencilerden okuyup bitirdikleri kitaplardan o kitabın içindeki olay, kişi, yer vb. olgularda özetini yansıtacak şekilde maket hazırlamaları istendi. Hazırlanan maketler sergilendi. Başlatılan projenin Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ana sayfasında örnek proje olarak yayınlandığı açıklandı.
(Yeni ERDEK)














SARI’DAN KARŞIYAKA VE ÇAKIL ZİYARETİ

     Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, kırsal mahalle ziyaretlerini sürdürüyor. Sarı, son olarak Karşıyaka ve Çakıl mahallelerini ziyaret ederek vatandaşlarla buluştu.
   Vatandaşlarla ülke sorunları hakkında sohbet edip düşünce alışverişinde bulunan Sarı, onların isteklerini de dinleyerek gerekli talimatları verdi.
   Sarı’nın ziyaretleri sırasında yanında, eski Milletvekili Hasan Tahsin Uzun, Bandırma’nın eski Belediye Başkanı Sedat Pekel, Bandırma Belediye Meclisi ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi Dr. Selim Panç, CHP Erdek İlçe Başkanı Metin Uysal ve Er-dek Belediye Meclisi üyeleri de hazır bulundu.














                                                      BANDIRMASPOR’A PUAN YOK

      Giresun Atatürk Stadı’nda Giresunspor’la karşılaşan Bandırmaspor bu maçtan puan alamadı.
      TFF 1.Ligi’ne dahil olarak Giresun’da oynanan maçta tek gol Giresunspor’dan geldi. Giresunspor’a 3 puan getiren
gol 64 .dakikada geldi.
 Maçta bazı heyecanlı pozisyonlar yaşansa da başka gol gelmedi ve maçın sonucu değişmedi.       (Haber Merkezi)
















      ERDEKSPOR SON MAÇTA BERABERE KALDI

    Bölgesel Amatör Lig (BAL)’de son maçına çıkan Erdekspor, Karabiga Belediyespor’la karşılaştığı maçında 2-2 berabere kaldı.
   BAL 9. Grup’ta Erdek 18 Eylül Stadı’nda yapılan maçta Erdekspor 1 puan aldı.
   Erdekspor 12 puanla, on üçüncü ve son sırada tamamlayan Erdekspor küme düştü.
   Takım, önümüzdeki sezon Balıkesir Süper Ligi’nde mücadele edecek. 
   (Haber Merkezi)















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemizde yayınlanan reklamlar Google Ads tarafından otomatik olarak seçilip yayınlanmakta olup yayınlanan reklamlardan ozelerdek.blogspot.com sorumlu değildir.