5 Nisan 2017 Çarşamba

Özel ERDEK GAZETESİ Sayı: 210





ERDEK’TE FECİ KAZA

      Erdek-Düzler yolunda Bandırma istikametine giden bir araç Belgin Motel önünde kaza geçirdi. Araç ancak taklalar atarak ve karşı şeride geçerek durabildi.
      Bayan sürücü hakimiyetini kaybetti. Araç ters dönerek karşı şeride geçti. Yaklaşık 20 metre sürüklenen araç ancak durabildi.
      Araçta sadece iki kişi vardı. Yaralılar çevredekiler yardımıyla araçtan çıkarıldı. Olay yerine çağrılan 112 Acil Servis ilk yardımın ardından yaralıları Bandırma Devlet Hastanesi’ne kaldırdı. Yaralılardan birinin Kapıdağ Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi’nde öğretmenlik yapan Koray K. olduğu öğrenildi.
*Haber Merkezi 














                                                      YANGIN ‘EV’DE ÇIKTI                                     

      Geçtiğimiz günlerde Yalı Mahallesi Kahraman Sokak’ta dört katlı bir binanın giriş katında saat 04.30 sularında yangın çıktı. Yangın, diğer binalara sıçramadan, büyümeden ve itfaiye gelene kadar ev sakinleri tarafından söndürüldü.
    Yangın can kaybına neden olmazken büyük bir oranda mal kaybına neden oldu.
Haber Merkezi




















SARI, MUHTARLARLA BİR ARAYA GELDİ

    Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, Erdek merkez ve bağlı kırsal mahalle muhtarları ile bir araya gelerek durum değerlendirmesinde bulunuldu.
   Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıya katılan muhtarlar sorunlarını Belediye Başkanı Hüseyin Sarı’ya iletme şansı elde ettiler.
   Hüseyin Sarı, muhtarlara vatandaşlardan belediyeye ileten sorunları aktardı, muhtarların önerilerini de toplantıda hazır bulunan kurum müdürlerine not aldırdı.
   Toplantıya, Erdek Ticaret Odası Başkanı Özlem Sarı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Erdek İlçe Milli Eğitim Müdürü Dilek Işıktaş, Erdek Ziraat Odası Başkanı Haluk Özgör, Erdek Çiftçi Malları Koruma Başkanı Mahmut Kaplan katıldı. 
*Haber Merkezi











AYDINLIOĞLU “CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKÜMET SİSTEMİ”Nİ ANLATTI

      Ak Parti Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu, 16 Nisan’da yapılacak referandum için Erdek’e gelerek cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini anlattı.
      Erdek’te AK Partililerle bir araya gelen Aydın-lıoğlu, AK Parti İlçe Teşkilatındaki toplantının sona ermesinin ardından AK Parti İlçe Başkanı Kemal Kayan ve partililerle birlikte esnafı ziyaret etti. Aydınlıoğlu esnafa da referandumda niçin ‘evet’ demeleri gerektiğini, Anayasa değişikliğini ve Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin neler getirdiğini anlattı.
      Aydınlıoğlu, “16 Nisan günü milletin daha güçlü bir Türkiye için vereceği ‘evet’ oylarıyla bu deği-şikliği onaylayacak.” dedi. Aydınlıoğlu, esnafın sorduğu soruları da cevaplandırdı.
*Haber Merkezi












SEMA KIRCI’DAN ‘EVET’ ÇALIŞMASI

       Balıkesir Milletvekili Sema Kırcı referandum öncesi çalışmalarına hafta sonu Erdek’te devam etti.
      İlçemize dün gelen Sema Kırcı’yı, Ak Parti ilçe başkanı ve ilçe teşkilatı karşıladı.
      Milletvekili Sema Kırcı Memur-Sen temsilcileri ve üyeleri ile bir araya geldi. Ziyaret programına ilçe yönetim kurulu, kadın kolları, gençlik kolları üyeleri ve partili vatandaşlar katıldı.
      Milletvekili Sema Kırcı, Öğretmenevi konferans salonundaki referandum konuşmasının ardından, ilçemiz merkezindeki esnaflar ile ev ziyaretlerinde bulunarak seçmenlerden destek istedi.


REGAİP KANDİLİ KUTLANDI

      Üç ayların başlangıcı olarak kabul edilen Regaip Kandili nedeniyle ilçemiz Piri Reis Camii’nde program düzenlendi.
      Erdek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen programa vatan-daşlar ilgi gösterdi.
      Programda Kur’an-ı Kerim tilaveti okundu, ilahiler seslendirildi, Mevlid-i Şerif okundu, zikir edildi, dualar yapılıp, tesbih namazı kılındı. Program, Sakal-ı Şerif ile sona erdi.
 *Yeni ERDEK
 









             
                                       “BENİM ADIM TÜRKİYE” OYUNU SERGİLENDİ

     İlçemiz Öğretmenevi Konferans Salonu’nda halkımıza “Benim Adım Türkiye” adlı oyun sergilendi. Vatandaşlar oyuna büyük ilgi gösterdi. Gündüz üç matine öğrencilere, akşam da halka tek perdelik oyun sergilendi.
      Tiyatroda işlenen konu Kurtuluş Savaşı’nın nasıl kazanıldığı ve 15 Temmuz Darbe Girişimi’nde neler yaşandığıydı.
      “Benim Adım Türkiye” oyununu Erdek İlçe Milli Eğitim Müdürü Erbil Camgöz, Erdek Müftüsü Adem Eser, Erdek Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Erdem Eren, AK Parti İlçe Başkanı Kemal Kayan ve yönetim kurulu öğretmenler, müdürler ile Ensar Vakfı yönetim kurulu izledi. 
(Fotoğraf: Yeni ERDEK)













                                                       ANAOKULUNDAN BENGİ PROJESİ

      Erdek Reşit Mazhar Ertüzün Anaokulu’nda BENGİ Projesi kapmasında düzenlenen “Mutlu Aileler Mutlu Nesiller” konulu aile eğitim kursuna katılan ve başarılı olan aile bireyleri kursiyerler için sertifika töreni düzenledi. Törene, Erdek İlçe Milli Eğitim Müdürü Erbil Camgöz’de katıldı.
 (Yeni ERDEK)













ERKAL ÖĞRENCİLERLE FİDAN DİKTİ

Erdek İlçe Kaymakamı Hasan Erkal, geçtiğimiz hafta düzenlenen Orman Haftası kutlamaları nedeniyle, ilçemizdeki iki okulun etkinliğine katıldı.
   İlçemize bağlı Karşıyaka Çok Programlı Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen programa katılarak öğrenci ve öğretmenlerle birlikte ağaç fidanı dikti. Kaymakam Hasan Erkal yine Orman Haftası etkinlikleri kapsamında, Nerime Yüksel Ortaokulu tarafından ilçemiz Malya Mevkiinde düzenlenen etkinliğe de katılarak öğrenci ve öğretmenler ile bir araya gelerek fidan dikti.
    Kaymakam Erkal, aynı zamanda ön-ceki gün Sahil Güvenlik Botu olan TCSG-94’ü ziyaret etti.
















BAŞKAN SARI KAPIDAĞ’I DOLAŞIYOR

     Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, hafta sonu ilçemize bağlı Kapıdağ mahallelerini dolaşıyor.
    Turanlar, Doğanlar ve Ormanlı'daki vatandaşlarımızı dinleyen Sarı ve beraberindekiler, pazar günü esnaf ve vatandaşlarımızla bir araya geldi. 
       Cumhuriyet Halk Partisi Erdek İlçe Başkanı Metin Uysal, Erdek Ziraat Odası Başkanı Haluk Özgör, Erdek Çiftçi Malları Koruma Başkanı Mahmut Kaplan ve Belediye Meclis Üyesi Canan Kırdar'da Belediye Başkanı Hüseyin Sarı'ya yapılan ziyaretler sırasında eşlik etti.

















                                                                ERDEKSPOR 5 GOL YEDİ


           Bölgesel Amatör Lig (BAL) 9. Grup’ta Erdekspor’un başarısızlığı sü-rüyor. Kırmızı-beyazlı takım, Soma-spor’dan da 5-0’lık yenilgi ile döndü.
     Somaspor’un gollerini Murat Çağlar (2), Binehan Köklü, Gökhan Artun ve Oğuzhan Özden yendi.

     Bölgesel Amatör Lig (BAL) 9 Ni-san’da sona erecek. 3. Lig’e yükselecek takımları belirlemek için play-off ve play-out karşılaşmaları başlayacak.











                        

                                                   BANDIRMASPOR SON ANDA YENİLDİ

      TFF 1.Lig dahilinde 17 Eylül Stadyumu’nda Eskişehirspor’la karşılaşan Bandırmaspor 1-0 yenildi.
      Maçta ilk ve tek gol 88. dakikada geldi. Maçın birçok anında tehlikeli ve heyecanlı pozisyonlar olmasına rağmen Bandırmaspor yenildi.














1 yorum:

Sitemizde yayınlanan reklamlar Google Ads tarafından otomatik olarak seçilip yayınlanmakta olup yayınlanan reklamlardan ozelerdek.blogspot.com sorumlu değildir.