29 Mart 2017 Çarşamba

Özel ERDEK GAZETESİ Sayı: 209




                                               “ÇANAKKALE ZAFERİ”Nİ KUTLADIK
  
         Cumhuriyet Meydanı’nda Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, Kaymakam Hasan Erkal, Erdek Garnizon Komutanı Dnz.Albay Ateş Kalkan’ın Atatürk Anıtı’na çelenklerini sunmasıyla başlayan tören, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okunmasıyla sona erdi. Ardından törenlerin ikinci kısmı olan Erdek Öğretmenevi’ndeki programla
Çanakkale Zaferi etkinlikleri devam etti.
     Erdek Öğretmenevi’ndeki programda Çanakkale Belgeseli izletildi. Erdek’teki çeşitli okullardan öğrencilerin Bir araya geldiği 18 Mart Korosu, Çanakkale Türküsü’nü okudu. Etkinliklere, Erdekli öğrencilerin hazırladığı “Şehitler Konuşuyor” drama gösterisi ile devam etti. Öğretmenevi’ndeki program 18 Mart Çanakkale Zaferi yarışmalarında başarılı olan öğrencilere verilen plaketlerle son buldu.
    Şehit ve gazi yakınları  Mayın Filo Komutanlığı bünyesinde bulunan; TCG Amasra gemisinde protokol üyeleri şehit ve gazi yakınları ile öğle yemeğinde bir araya geldi.  
*Haber  Merkezi




















ATATÜRK İLKOKULU’NDAN BENGİ PROJESİ

     Balıkesir Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan “Bengi Projesi” kapsamında Atatürk İlkokulu geçtiğimiz günlerde “Uzaktaki arkadaşıma hediyem var” projesini gerçekleştirdi.
    Atatürk İlkokulu 2. sınıf öğrencileri Bingöl ve Diyarbakır’da eğitim gören öğrenci arkadaş-larına hediyelerini gönderdi.
   Okul bahçesine gelen kargo aracına 41 koli teslim etti.   

                                                               















SARI HALK TV’DE KONUŞTU

    Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, dün Halk TV’de “Yerel Gündem” isimli programın bölümünde konuştu.
    Sarı, Erdek’e yapılan icraatları anlattı ardından 16 Nisan’da yapılacak referandumda niçin ‘hayır’ diyeceğini anlattı. Atatürk’e bile böyle yetki verilmediğini belirten Sarı, sandıktan çıkan sonuç ne olursa olsun kasım ayında seçim yapılacağını belirtti. Sarı diğer düşüncelerini de anlattıktan sonra program sona erdi.


















                                         MÜEZZİNOĞLU ERDEK’TE ‘EVET’ OYU İSTEDİ

   18 Mart Cumartesi günü, “16 Nisan Anayasa Halk Oylaması” kapsamında ilçemize gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu Erdeklilerden ‘evet’ oyu istedi. Erdek Öğretmenevi’nde ilçemizdeki Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileriyle buluşan Müezzinoğlu’na, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur’da eşlik etti. Bakan Müezzinoğlu’nu; Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, Erdek Kaymakamı Hasan Erkal, Erdek Emniyet Müdürü Erol Acar ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri karşıladı. Öğretmenevi’nin konferans salonunda gerçekleşen buluşma öncesinde, İstiklal Marşımız ve Şehitler için Saygı Duruşu’nda bulunuldu. Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur’un ardından konuşma yapan Bakan Müezzinoğlu; “Erdek Marmara’nın incisidir. Milletimizin evet dediği gibi Erdek’te evet diyecektir. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün arkasına saklananlar şunu iyi bilmelidir ki Atatürk; “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” demiştir. Bizler de egemenlik kayıtsız şartsız milletindir diyoruz. Atatürk, muhassır medeniyetler seviyesine ulaşmaktan bahsetmiştir. Atatürk’ün gölgesinde muhassır medeniyet seviyesine ulaşamazsınız. Bu akıl teri ister, alın teri ister, yürek ister.” dedi.
    Müezzinoğlu, Cumhuriyet Halk Partisine ve Parti Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na şu sözleriyle yüklendi: “30 yıldır CHP korku cümleleri kurdu. Sen kimden korkuyorsun Kılıçdaroğlu? Halktan mı korkuyorsun?”.Ardından gençlere seslenerek şunları söyledi: “Neden Balıkesir Belediyesinin başında 24 yaşında bir genç olmasın? Neden Erdek’in başında 22 yaşında bir genç olmasın. Ben inanıyorum ki milletimiz gibi, Erdek’te evet oyu verecektir” ifadelerini kullandı. Bakan Müezzinoğlu, programın ardından ilçemizden helikopterle ayrıldı. 
*Haber Merkezi




SARI, MAHALLELERDEKİ VATANDAŞLARLA BULUŞTU

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, geçtiğimiz cumartesi günü Düzler, Belkıs ve Yukarıyapıcı Mahallesi’ni ziyaret etti.
    Kahvehanelerde vatandaşlarla bir araya gelen Sarı, vatandaşlarla gündeme dair sohbet etmenin yanı sıra vatandaşların sorunlarını dinledi.
    Belediye Başkanı Hüseyin Sarı’nın yanında 1. ve 2. Dönem Milletvekili Hasan Tahsin Uzun, Belediye Meclis Üyeleri Canan Kırdar, Şükrü Talaş, Abdullah Şener ve CHP Erdek İlçe Başkanı Metin Uysal da katıldı.














        CADDE İSMİNDE DEĞİŞİKLİK YOK

     Geçen yılın ağustos ayında alınan bir karar ile Mehmet Akif Ersoy Caddesi küçültülerek bir bölümüne Necati Akça, Adnan Menderes Caddesi’ne de Hamit Nural (eski Erdek Belediye Başkanı)’ın ismi verilecekti.
     Mart ayı meclis toplantısında Ak Parti Grubu üyelerinden Mehmet Birol Şahin; Mehmet Akif Ersoy ve Adnan Menderes Caddeleri’ni küçülterek isimlerinin değişmesine tepki gösterdi ve “Yeni isimlerin, boş sokak veya caddelere verilmesi daha güzel ve yerinde olacaktır.” dedi.
     Toplantıda, Erdek Belediye Meclisi’nin isim değişikliği kararı reddedilerek caddelerin aynı isminde kalmasına karar verildi. 





ÖĞRENCİLER NEVRUZ’U KUTLADI

Erdek İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Erbil Camgöz ile okul ve kurum müdürlerinin katılımlarıyla Erdek Kapıdağ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde baharın gelişini simgeleyen nevruz (bahar bayramı) kutlamaları coşkuyla düzenlendi.
 Kutlamalara Ak Parti Erdek İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülser Sarıarslan ve üyeleri de katıldı. Kapıdağ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi okul bahçesindeki nevruz etkinliğine katılan öğretmen ve öğrenciler tarafından, ilk olarak kutlamanın simgesi olan nevruz ateşi yakıldı.
İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Camgöz tarafından geleneksel demir dövüldü. Devam eden nevruz kutlamalarında, müzik eşliğinde öğretmen ve öğrenciler nevruz ateşinin üzerinden atladı, yine bahar bayramının geleneksel yarışmalarında okuldaki öğrenciler, halat çekme ve yumurta yarışmaları katıldı.
     Öğretmen ve öğrenciler kendi aralarında yumurta kırdılar. Kutlamalara katılan öğretmen ve öğrencilere lokma ve içecekler dağıtıldı. 
*Haber Merkezi



















İSTİKLAL MARŞI’NIN KABULÜ KUTLANDI

        Erdek Öğretmen evi konferans salonunda düzenlenen programa; Erdek Kaymakamı Hasan Erkal, Erdek Deniz Üs ve Garnizon komutanı Dz.Alb.Ateş Kalkan, Belediye Başkan Vekili Nimet Kalafat, Erdek İlçe Emniyet Müdürü Erol Acar, Erdek İlçe Jandarma komutanı J.Yzb.Volkan Kocatürk, CHP Erdek İlçe Başkanı Metin Uysal, Erdek Mal Müdürü Turgut Kamercan, Erdek İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Erbil Camgöz, ilçemizdeki okul müdürleri, çok sayıda öğrenci ve vatandaşlarımız katıldı.
Programa, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlandı. Erdek İstiklal İlköğretim Okulu öğrencileri ve öğretmenlerinin birlikte hazırladıkları başarılı programda, duygu yüklü anlar yaşandı.
Anma programı sonunda, 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü kapsamında, yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. 
*Haber Merkezi















                                                         ERDEKSPOR YİNE YENİLDİ

      18 Eylül Stadyumu’nda Gaziemir Gençlik’le karşılaşan Erdekspor yine yenildi.
      Bölgesel Amatör Lig (BAL) 9. Grup’ta mücadele veren Erdekspor’un küme düşmesi kesinleşti.
      Gaziemir Gençlik’le karşılaşan Erdekspor 2 gol yedi. Goller, 28. ve 84. dakikalarda geldi.
Erdekspor evinde bir kere daha mağlup olmuş oldu. Öte yandan, BAL’da normal sezon maçlarının tamamlanmasına da iki hafta kaldı.






               BOSTAN ‘EVET’ OYU İSTEDİ

       Ak Parti Balıkesir Milletvekili Kasım Bostan, referandum çalışmaları için geçtiğimiz çarşamba günü ilçemize geldi. Çalışmalara, Narlı Mahallesi ve Paşaliman Adası ile devam etti.
Kasım Bostan’ın Paşaliman Adası programına Erdek Ak Parti Erdek İlçe Başkanı Kemal Kayan ve Yönetim kurulu üyeleri ile Erdek Belediye Meclisi’nin Ak Partili üyesi Yaşar Ceyhun Mırız katıldı. Kasım Bostan halka samimi bir şekilde iletişim kurarak başkanlık sistemini anlattı. 
















BANDIRMA’DA FESTİVAL BAŞLADI

    Bandırma’da “61 İlden Doğal Lezzetler ve Yöresel Ürünler” festivali başladı.
    Festivalin açılışına CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza ve Bandırmaspor Kulübü Başkanı Erhan Elmstaş ve vatandaşlar
katıldı.
    24 Mart-9 Nisan arasında açık olan ve eski tekel bayinin orada bulunan festival alanındaki çadırlarda her ürünün her cinsi satın alınmak üzere bulunuyor.
   Aynı zamanda binmek isteyen kişiler için develer de var. Develere ücret karşılığında binilebiliyor. Festival her gün halkın ve ziyaretçilerin akınına uğruyor. 






















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemizde yayınlanan reklamlar Google Ads tarafından otomatik olarak seçilip yayınlanmakta olup yayınlanan reklamlardan ozelerdek.blogspot.com sorumlu değildir.