8 Mart 2017 Çarşamba

Özel ERDEK GAZETESİ Sayı: 208


                                            MUHARREM İNCE ERDEK’TE KONUŞTU

    CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce dün Bandırma’da yaptığı konuşmanın ardından ilçemiz Erdek’te kısa bir konuşma yaptı.
   Mitinge, Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekilleri Namık Havutça, Ahmet Akın ve Mehmet Tüm, Çanakkale Milletvekilleri, Balıkesir CHP İl Başkanı Ender Biçki, CHP Erdek İlçe Başkanı Metin Uysal, Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza ve halk katıldı.   
     İnce, başkanlık sistemine ve tek adama niçin “hayır” dediklerini şöyle anlattı: “Tarihimizde birinci adamın yanında ikinci bir adam da var. Bilge Kağan var, veziri Tonyukuk var. Fatih  var, Kanuni var, Çandarlı var, Köprülü var. Atatürk var, İsmet Paşa var. Bir de Binali Yıldırım var. Meydan meydan geziyor, başbakanlığın gereksiz bir makam olduğunu söylüyor. ‘Ben gereksizim.’ diyor. Tek adam istese Erdek’i köy bile yapar”.
      Hayır diyenlerin terörist olmadığını vurgulayan İnce şunları söyledi: Referandumda ‘evet’ diyenler de hayır diyenler de memleketin evladıdır. Meydanlara çıkıp, ‘hayır’ diyenlere ‘terörist’ diyorlar değil mi? ‘Evet’ diyenler de ‘hayır’ diyenler de terörist değildir. Ama,’hayır’ diyenlere ‘terörist’ diyenler terbiyesizdir. dedi. İnce, Türkiye’ye 300 milletvekilinin yeteceğini söyledi ve açık oy kullanan vekilleri de eleştirdi. Katılanlara teşekkür eden İnce, yemek yedikten sonra ilçemizden ayrıldı.

(Haber ve Fotoğraf: Oğulcan Bölükbaşı)









  

 ERDEK’TE FETÖ OPERASYONU: 6 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

    Erdek’te bazı işadamlarına yönelik yapılan FETÖ/PDY operasyonunda, 6 Kişi gözaltına alınarak sorgulaması yapıldı. Erdek Cumhuriyet Başsavcılığı’nca gözaltına alınan kişiler, yapılan sorgulamalarının ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
    Başlatılan soruşturma kapsamında ilçemizde önceki gün sabah, Erdek Emniyet
Müdürlüğü ekiplerince, iş adamlarının evlerine ve işyerlerine operasyon düzenlendi.
Yapılan operasyonda, 6 kişi gözaltına alınırken bir kişinin de firarda olduğu öğrenil-
di. Gözaltına alınan, H.Ö, M.K, H.O, Ü.K, A.A, ve A.K.’nin sorgulanması tamamla-
narak tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Operasyonların devam edeceği

öğrenildi. Derneğin başkanı 2016’da yapılan operasyonda tutuklanmıştı.













                                                      MUHARREM İNCE BANDIRMA’YDI
  
    CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce Bandırma’da miting yaptı.
     İnce, niçin “hayır” diyeceklerini Bandırma’da anlattı.
    Birincisi, adından utandılar. İnce; ‘Başkanlık’ dediler, anket yaptılar, baktılar ki millet başkanlığı istemiyor, o zaman adını değiştirerek ‘cumhurbaşkanlığı’ sistemi dediler. İkincisi; biz dedik ki ‘rejim değişiyor’, yok dediler ‘sistem değişiyor.’ Rejim ile sistem Fransızca sözcüklerdir. İkisi de aynıdır.”dedi.
     İnce, referandumda hayır diyenlere terörist diyenlere “Referandumda hayır diyen de evet diyen de bu memleketin evladıdır. ‘Evet’ diyenler de terörist değildir, ‘hayır’ diyenler de terörist değildir. Ama, ‘hayır’ diyenlere ‘terörist’ diyenler terbiyesizdir. diye yanıt verdi.
İnce, bakanları kabul etmeyen Almanya’yı da eleştirdi. İnce, ardından ilçemiz Erdek’e geldi.
(Fotoğraf: Bandırma Gerçek)













MART AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

      1 Mart Çarşamba günü saat 16.00’da Belediye Meclis Toplantı Salonunda yapılan aylık olağan meclis toplantısı, Belediye Başkanı Hüseyin Sarı’nın meclis başkanlığında ve Belediye Meclis Üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Dört ana gündem ve iki ek gündem maddesinin görüşüldüğü meclis toplan-tısında; Ana Gündem Maddelerinin bir tanesi oy çokluğu ile üç gündem maddesi ise oy birliği ile kabul edildi. Görüşülen iki ek gündem maddesinden biri oy birliği ile kabul edilirken, diğer ek gündem maddesi ise komisyona havale edilerek bugün saat 17:00’de yapılacak olan ikinci birleşimde görüşülmek üzere ertelendi. 
















                                                       ZABITADAN UYARI TABELASI

    Erdek Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ ne bağlı ekipler, ilçemizde Cumartesi günleri kurulan halk pazarının, kurulduğu bölgeye araç park etmenin yasak olduğunu belirten uyarı tabelaları astılar.
   Erdek Belediyesi Zabıta Müdürü Osman Hüseyin Erdoğan konuyla ilgili olarak; “Tüm vatandaşlarımızın bu konuda duyarlı olmalarını ve cumartesi günleri pazar tezgahları
kurulan alanların bulunduğu bölgeye araç park etmemelerini rica ediyoruz” dedi.













YUKARICI YAPICI İÇİN KONFERANS VE SERGİ
   
    Erdek Belediyesi ile Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi arasında imzalanan, Kurumsal İşbirliği Protokolü çerçevesinde gerçekleşen “Erdek/Yukarıyapıcı Mahallesi Yenileme Projesi” kapsamında, 27 Şubat Pazartesi günü MSGSÜ Sedat Hakkı Eldem Oditoryumu’nda konferans ve sergi açılışı düzenlendi.
Konferansa; Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, Belediye Meclis Üyeleri ve Belediye Başkan Yardımcıları; Erdek Tica-ret Odası Başkanı Özlem Sarı, CHP Erdek İlçe Başkanı Metin Uysal, Belediye Etüt Proje Müdürlüğü personeli, üniversite öğretim üyeleri ve çok sayıda dinleyici katıldı.

Konferanstaki konuşma-ların devamında; Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üni-versitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü, Mi-marlık Bölümü, Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü ile Fotoğrafçılık Bölümü öğretim ü-yeleri “Yukarıyapıcı Mahallesi Yenileme Projesi”ne ilişkin çalışmalarının sunumlarını yaptılar. Konferansın ardından, düzenlenen kokteyl ve sergi açılışıyla etkinlik sona erdi. 
















                                              ERDEK-BALIKESİR SEFERLERİ BAŞLADI 
  

 Balıkesir Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklama ile artık Erdek-Balıkesir arasında Büyükşehir Belediye Otobüs Seferleri gerçekleştirilecek. Vatandaşlarımızın BALKART ile de binebileceği otobüslerin, güzergah ve kalkış saatleri hakkında detaylı açıklama yapıldı. Büyükşehir Belediye Meclisinde alınan kararla, UKOME tarafından alınan karar doğrultusunda 6 adet ve 5-8 metre arasında otobüsler ile Balıkesir Toplu Taşıma A.Ş. devre-dildi. Erdek-Balıkesir seferlerine yarın 21 Şubat’ta başlandı.













MUHASEBECİLER ANITA ÇELENK SUNDU

1-7 Mart Muhasebe Haftası nedeniyle Erdek Muhasebecileri adına Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu yaptı.
   Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtına çelenk sunumuyla başlayan tö-rende saygı duruşunda bulunuldu.
  Atatürk Anıtına çelenk sunan oda üyelerinden, Selçuk Şenol, Özlem Akgün ve Serdar Gerçel de yaptıkları açıklamada; Erdek’teki tüm meslektaşlarımızın haftasını kutluyoruz” dediler.  
Erdek Doğuş


















                                                BANDIRMASPOR BÜYÜK FARKLA YENİLDİ

       TFF 1. Ligi’nde Manisaspor ile karşılaşan Bandırmaspor
6-2 yenildi.
        Manisa’da oynanan maçta Manisaspor golleri 5, 16, 23,30, 34 ve 82. dakikalarda atarken Bandırmaspor ise 26. (penaltıdan) ve 78. dakikada golleri attı.

        Manisaspor 15. sıradan 12. sıraya yükselirken Bandırmaspor ise küme düşme tehlikesi ile karşı karşıya.












ERDEKSPOR, ÇİFTAY YEŞİLOVA’YA DA YENİLDİ


   Bölgesel Amatör Lig (BAL) 9. Gruba dahil  olarak ilçemiz 18 Eylül Stadyumu’nda oynanan maçta Erdekspor, Çiftay Yeşilova’ya 3-0 yenildi.
  Çiftay Yeşilova golleri 35, 55. ve 83. dakikalarda attı. Maçtan 3 gol ve 3 puanla ayrılan Çiftay Yeşilova ilk yarıda kendi evinde Erdekspor ile oynadığı maçta da 3-0 yenilmişti.















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemizde yayınlanan reklamlar Google Ads tarafından otomatik olarak seçilip yayınlanmakta olup yayınlanan reklamlardan ozelerdek.blogspot.com sorumlu değildir.