1 Mart 2017 Çarşamba

Özel ERDEK GAZETESİ Sayı: 207


                        “ESNAF KEFALET”İN ELLİNCİ GENEL KURULU YAPILDI

     Sınırlı Sorumlu Erdek Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin yıllık olağan mali genel kurulu yapıldı.
     Dün saat 13:00’de kooperatif üye ortakları tarafından Erdek Öğretmenevi Konferans salonunda, 14 maddelik gündem görüşülerek oybirliği ile kabul edildi.
     Erdek Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi’nin 50. Olağan Genel Kurulu dün Erdek’te gerçekleştirildi. 1966’da ilk ve dün ellinci olağan kongresini yapan Keredi Kefalet
Kooperatifi yönetim ve üye ortakları tüm kurucularını minnetle
andı.
     Genel kurulun ilk konuşmasını Kooperatif Başkanı Mustafa Karakuş yaptı. Karakuş konuşmasında, birlik ve beraberliğe dikkat çekti. Ardından 2016 yılının faaliyet raporunu açıkladı.
     Kurulda söz alan, Halk Bank Erdek şubesi Müdürü Hasan Öz de Halk Bank’ın kooperatife sağladığı desteklerden söz etti.
     Öz’den sonra konuşmayı Belediye Başkanı Hüseyin Sarı devraldı. Sarı, konuşmasında; “Kredi Kefalet Kooperatifi ve Halkbank ilçemizdeki esnafın adeta yağmurlu havada, açılan
şemsiyesi oldu. Zor gününde hep yanında oldu. Esnaflarımızın aldığı krediler, işlerinin devamı için büyük önem taşımakta. Esnaflarımızın hep yanında olduğu için teşekkür ederim” dedi.

(Fotoğraf: Erdek Doğuş)












SARI, ÜRETİCİDEN GÜVEN OYU ALDI

     Marmarabirlik’e bağlı 162 sayılı Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi’nin 2015-2016 yılı mali genel kurulu yapıldı.
    Kooperatif salonunda, Refi Taviloğ-lu’nun başkanlığı, Recep Eren ve Nimet Kalafat’ın katip üyeliklerinde gerçekleşti. Genel Kurula CHP Milletvekilleri Ahmet Akın ve Mehmet Tüm, CHP İl Başkanı Ender Biçki, Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, Ak Parti Erdek İlçe Başkanı Kemal Kayan ve CHP Erdek İlçe Başkanı Metin Uysal ve sivil toplum kuruluşlarının başkanları katıldı.
    Genel kurulun açılış konuşmasını ya-pan Hüseyin Sarı, 2015-2016 yılında “kar şampiyonu” olduklarını açıkladı.
    Ardından konuşmayı Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa ise son yedi yılda zarar etmediklerini söyledi ve tüm ortaklardan “Sarı yönetimi” için güven oyu istedi.
     Genel kurul toplantısını İlçe, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Dilek Işıktaş da izledi.
    Çalışma ve hesap raporları okunarak oybirliğiyle kabul edildikten sonra Muharrem Özbinici’nin konuşmasıyla sona erdi.  (Yeni ERDEK)


    







                                      ERDEKLİ AVUKAT FETÖ’DEN TUTUKLANDI
  
      Terör örgütüne finansal destek sağladıkları iddiasıyla 27 kişi yönelik yapılan FETÖ/PDY operasyonunda gözaltına alınan ve aralarında iş adamları, avukat ve siyasetçiler var.
10 iş adamı tutuklandı. 
      Tutuklanan avukatların arasında Bandırma bürosunda çalışan Erdekli avukat Serkan
Kandemir var.













                              BALIKÇILARA LODOS ENGELİ
   
      Marmara 'nde etkili olan lodos nedeniyle, Erdekli balıkçıların denize açılmasına izin verilmedi. Erdek Liman Başkanı Cemal Yıldırım, yaptığı açıklamada, balıkçıları denize açılmamaları konusunda uyardıklarını söyledi.
     Herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için teknelerinin denize açılmasına izin vermediklerini belirten Yıldırım,"Kimsenin burnunun bile kanamasını istemiyoruz.
Halen, güneybatıdan saatte 5,7 hızında esen rüzgarın, cumartesi akşam saatlerinde kuzeydoğuya dönmesini bekliyoruz. Pazar, öğle saatlerinde ise rüzgar hızının düşeceğini tahmin ediyoruz." dedi. (Yeni ERDEK)













ARAÇ GİRİŞ NOKTASINA UYARI 

    İlçemiz Yalı Mahallesi Cumhuriyet Meydanı giriş noktasında bulunan, acil giriş butonu uyarı levhalarına ilave olarak, uyarı lambası takıldı. Bu noktadan Cumhuriyet Meydanına giriş yapan servis araçları ve vatandaşların güvenliği için dikkat çekilir duruma getirildi. 14 Şubat Salı günü Belediye Zabıta Ekipleri tarafından düzenlenen giriş noktası ve uyarı levhaları yeni
monte edilen ışık sistemiyle, zaman zaman dikkatsizlik sonucu meydana gelebilecek kazaları önlemeyi amaçlı-yor. Yine bu çalışmalar doğrultusunda Zabıta Müdür-lüğü denetimindeki, ilçemiz Cumartesi ve Pazartesi pazar yerlerinde, bırakılan pazar malzemeleri, ekipler
tarafından kaldırılarak gerekli yasal işlemler yapıldı.(Erdek Doğuş)












                               AMBULANS GECİKTİ POLİS YETİŞTİ

    İlçemizde trafik kazası meydana geldi. Kazada 1 kişi yaralandı.
     Halitpaşa Mahallesi Çarşı Camii mevkiinde araç sürücüsü Muharrem K. yaya halinde gitmekte olan İbrahim G.’ye çarptı. İlk yardım çevredeki esnaf tarafından yapılırken 112 Acil
Sağlık ekipleri de olay yerine çağrıldı ancak ambulans gecikince olay yerindeki polis arabası ambulans oldu. Kazazedeyi Neyyire Sıtkı Devlet Hastanesine yetiştirdi.
      Yaralının sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilirken araç sürücüsü ifadesi alınmak üzere Erdek Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.                                                              (Yeni ERDEK) 














  YANLIŞLIKLA KENDİNİ VURDU

Bandırma Orman İşletme Müdürlüğü emrinde orman koruma görevlisi olarak çalışan Yaşar Beğen, önceki gece ormanlık alanda bulunan yangın kulesine giderken kendine ait tabancasından çıkan kurşunla sol karın boşluğundan ve ince bağırsaklarından yaralandıktan sonra Bandırma Devlet Hastanesine ağır yaralı olarak kaldırıldı.
    Yaşar Beğen’in tabancasını temizlerken kendini vurduğu öğrenildi.
Orman koruma görevlisi ise yabani hayvana ateş etmek isterken kendisini vurduğunu öne sürdü. (Yeni ERDEK)











                                  ERDEK BELEDİYESİNE SÖZLEŞME PERSONELİ 

  Devlet Personel Başkanlığı’nca yapılan açıklamada, Erdek Belediyesi’ne tam zamanlı çalışacak üç sözleşmeli personel
alınacağı bildirildi. Kadroların, iki tekniker ve bir teknisyen
olduğu belirtildi.
       Başvurusu olan adayların 2 Mart’ta saat 14:00’de tek aşamada gerçekleştirileceği bildirildi. Sözleşme personelliğe başvuruda bulanacakların, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48. maddesindeki koşulları taşımaları, kadrolara göre gerekli üniversitelerin bölümlerinden mezun olmaları, herhangi bir kuruma zorunlu hizmetlerinin bulunmaması, Türkiye sınırları içinde ikamet etmeleri, herhangi bir cezadan hüküm giymiş olmamaları gerekiyor. Başvurulan 28 Şubat 2017 saat 17.00’ye kadar Erdek Belediyesi Yazı İşleri Müdürlüğü’ne şahsen yapılması gerektiğini posta ve e-posta yoluyla yapılan başvuruların geçerli olmayacağını belirtti.
Haber Merkezi














UĞUR GAZETECİLERLE BULUŞTU

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Kaan Bingül’ün başkanlığındaki Bandırma Gazeteciler Cemiyeti üyeleriyle bir araya geldi.
    Edincik’teki “Hikmet Et Restoran” daki akşam yemeğinde gazetecilerle bir araya gelen Uğur, bölgelerde yaptıkları çalışmaları anlatıp, gazetecilerin sorularını yanıtladı.
    Bandırma’ya AVM bölgesine ve 6.Ana Jet Üssü önüne iki ayrı kavşak yapacaklarını açıklarken bunların maliyetlerini hesapladıklarını söyledi.
    Uğur, Balıkesir içindeki 1100 mezarlığında bakımlarını üstleneceklerini açıkladı. 
(Yeni ERDEK)














                                          ERDEKSPOR'UN 2 GOLÜ 3 PUANA YETMEDİ
    
     Bölgesel Amatör Lig (BAL) 9. Gruba dahil olarak Erdekspor Alaşehirde Alaşehir Belediyespor’a 3-2 yenildi.
     Maçın 30. dakikasında ilk gol Erdekspor’dan geldi. İkinci yarının başlarında Alaşehir Belediyespor durumu 1-1’e getirdi. Erdekspor’un 80. dakikada penaltıdan kullandığı şut gol
oldu. Skor 2-1’e yükseldi. Alaşehir’in 87. ve uzatmalarda attığı 2 gol, maçın 3-2 Erdekspor’un yenilgisiyle sonuçlandı.














BÜYÜK YENİLGİNİN ARDINDAN BÜYÜK GALİBİYET

       Bandırmaspor, geçtiğimiz hafta Balı-kesirspor’a 5-0 yenilmişti. Ardından teknik direktör Feyyaz Uçar istifa etmişti. Uçar’ın ardından teknik direktörlüğe Yusuf Şimşek getirildi.
    Bandırmaspor cumartesi günü 17 Eylül Stadyumu’nda karşılaştığı Şanlıurfaspor’u 4-0 yendi. Goller 44, 45+2, 72 ve 86. dakikalarda geldi.


    










                                VOLEYBOL TAKIMIMIZ PLAY-OFF'A YÜKSELEMEDİ
    
      Bayanlar 2.Türkiye Ligi’nde mücadele veren Erdekspor voleybol takımı, kendi evinde oynadığı Büyükçekmece Voleybol Akademisi’ne 3-1 yenildi.
      İlk seti 25-19 Erdekspor önde bitirirken, rakipten ard arda gelen 21-25, 21-25 ve 20-25’lik skorlarla 2.Lig için play-off şansını kaybetti.













Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemizde yayınlanan reklamlar Google Ads tarafından otomatik olarak seçilip yayınlanmakta olup yayınlanan reklamlardan ozelerdek.blogspot.com sorumlu değildir.