22 Şubat 2017 Çarşamba

Özel ERDEK GAZETESİ Sayı: 206





                                                               ARAÇ DEREYE UÇTU

      Kayan Mevkii’nde gölet inşaatı altından geçen virajda meydana gelen kazada bir kişi hafif yaralandı. Keskin virajın ardından kontrolü kaybederek şarampole yuvarlanan araçta bulunan iki kişiden sadece araç sürücüsü, elinden hafif yaralandı.
     Saat 11:30 sıralarında Bandırma yönünden, Erdek istikametine seyir halinde olan Petek K. direksiyon hakimiyetini kaybederek, yolun hemen altında bulunan Alişan deresine uçtu. Yoldan geçen araç sürücüleri durum fark ederek 112 Acil ve itfaiye ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen kısa sürede ulaşan 112 Sağlık ekipleri, trafik ekipleri ve itfaiye ekiplerinin ilk müdahelesinin ardından, kazada hafif yaralanan bayan sürücü Bandırma Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı. Emniyet kemerleri takılı olan ve araçta çıkarılan kazazedelerin sağlık

durumlarının iyi olduğu öğrenildi.  (Bandırma Haber)




CARETTA CARETTA ERDEK’TE

      İlçemiz Paşalimanı Adası'na bağlı Poyrazlı Mahallesi'nde sahilde dolaşan vatandaşlar, kumsalda duran caretta caretta cinsi kaplumbağı farkettiler. İhbar üzerine Paşalimanı Adası Poyrazlı Mahallesi sahiline gelen Jandarma ekipleri kumsala vuran caretta carettayı ilk olarak denize geri bırakmak istediler. Ancak yüzemediği anlaşılan caretta carettayı tekrar kıyıya alan Jandarma ekipleri Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Deniz Kaplumbağaları Araştırma ve Uyguluma Merkezi (DEKUM) ile irtibata geçtiler. DEKUM görevlileri, caretta carettayı almak için Erdek'e hareket etti. Jandarma ekipleri tarafından Paşalimanı Adası'ndan Erdek'e gelen yolcu ve araç taşıma gemisi GESTAŞ'a bırakılan caretta carettayı limanda Çanakkale Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri teslim aldı. 
     Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Deniz Kaplumbağları Araştırma ve Uyguluma Merkezi'nde tedavisi yapılacak olan caretta caretta daha sonra doğal yaşam alanına bırakılacağı öğrenildi.











BELEDİYE PERSONELİNE “İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ” KONULU SEMİNER

        Erdek Belediyesi tarafından düzenlenen seminerde, belediye personeline iş sağlığı ve güvenliği eğitimi verildi. 29.12.2012 tarih ve 28512 sayılı Resmi Gazete’de yayımlayan İş Sağlığı
ve Güvenliği Hizmetleri Yönetmeliği’nin ilgili maddeleri gereğince; Erdek Belediyesi ile İş Sağlığı ve Güvenliği Danışmalık Eğitim Mühendislik Hizmeti Limited Şirketi (OSGB) arasında 18 Temmuz 2016 tarihinde imzalanan sözleşmeye istinaden, İş Güvenliği Uzmanı Sermet Dikmir tarafından, Çalışanların İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimleri Usul ve Esaslarına
dair yönetmeliğine uygun olarak çalışanların tamamına iş güvenliği ve sağlığı eğitimi verildi.
         Seminerde, personelin sağlıklı ve güvenli bir şekilde çalışabilmesi için uyması gereken kurallar ve olası durumlarda yasal hakları anlatıldı.















                 ZEYTİN KOOPERATİFİ’NİN MALİ GENEL KURULU PAZARTESİYDİ

          Marmarabirlik’e bağlı 162 sayılı Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi’nin mali olağan genel kurulu pazartesi yapıldı. Genel kurulda 2970 ortağın oy hakkı bulunuyor.
          Hüseyin Sarı yaptığı bir açıklamada, “Her zaman için şeffaflıktan yana oldum. O dönemde hiçbir zaman, Marmarabirlik’in mali sırlarını açıklamadım. Kaldı ki, yaptığım yüz kızartıcı bir suç da değildi. Mali genel kurulumuz konusunda bakanlığımıza bilgi verirken, 1163 sayılı yasa uyarınca genel kurulda ‘güven oyu’ istememi önerdiler. Benim de yapacağım budur.”
      Sarı, aynı zamanda 2016-2017 alım döneminde 5 milyon 400 bin kilo alım yapıldığını açıkladı.











                            BANDIRMA VE ERDEK RİSK TAŞIYOR

       İnşaat Mühendisleri Odası Bandırma Temsilcisi Gürkan İlgin ve yönetim kurulu üyeleri Mehmet Güneş, Recep Küçük, Gözde Gülcan Kömürcü ve Selamettin Karaca, kahvaltıda ga-
zeteciler ile bir araya geldi.
      Gürkan İlgin, “Yalnız, depremin ne zaman olacağı konusunda konuşur durumdayız. Biz bu zamanı boşa geçiriyoruz. Biz bir sonraki depremin gerçekleşmesine dek binaların imalat kalitesini nasıl düzene sokacağız, onu konuşmalıyız. Bandırma’nın afet planı yok. İlk yapılması gereken afet planlamasıdır. (…) Yapacağımız en doğru şey, doğrudan inşaatların denetlenmesinde meslek odasından yararlanmaktadır. Şu an bundan daha iyi bir sistem öngören yok.” dedi.                                                                                                        (Yeni ERDEK)















  PLATFORM MECLİSİ TOPLANDI

      Erdek Körfezi Dayanışma Platform Meclisi toplanarak, gündemindeki konuları görüştü.
     “Serhat İlleri Derneği” lokalinde ger-çekleşen toplantıda, Marmara Denizi ve bölgede kurulmak istenen kimya sektörü konusunda gerçekleştirilerek paneller, “Elden Ele, Nesilden Nesile” tohum paylaşımı, çimleme, yetiştirme, Kapıdağ’a bağcılık ve şarapçılık, Kapıdağ’a saz ve söz topluluğu oluşturma ve halk üniversite konuları görüşülerek düşünce alışverişinde bulundu.
      Platform sözcü olan Kadir Dadan başkanlığında gerçekleşti.                             (Yeni ERDEK)


     












                                                          İSKELE TAHSİSİ İPTAL EDİLDİ

       Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın, Marmara Adalar Belediyesi’ne bıraktığı Marmara ve Saraylar iskelelerinin kullanım hakkını İçişleri Bakanlığı’nın iptal edildiği öğrenildi.
       Yeni ERDEK gazetesi muhabiri Önder Balıkçı, Balıkesir Büyükşehir Başkanı Ahmet Edip Uğur’la yaptığı görüşmede Uğur’a şöyle bir soru yöneltti: “AKP’li Marmara Adalar Belediyesi’ne, Marmara ve Saraylar iskelelerinin kullanım hakkını verdiniz. Ancak Erdek iskelesini, Marmara ve Saraylar’ı emsal göstermek isteyen CHP’li Erdek Belediyesi’ne vermediniz. Böylece siyasi davranmış oldunuz. Bu konuda ne diyeceksiniz?”
      Başkan Uğur ise şöyle yanıt verdi: “Marmara ve Saraylar iskelelerinin, Marmara Adalar Belediyesi’ne verilmesi kararımız ilgili bakanlıktan döndü. ‘Yapamazsınız kardeşim’ dediler. Ne yapalım, biz de malımızı geri alacağız.”













TAŞIMA GÜVENLİĞİ TOPLANTISI

        Erdek’te taşımalı eğitim sistemi ile eğitim gören öğrencileri okullara taşıyan servis şoförlerine güvenlik toplantısı düzenlendi.
     Erdek Kaymakamı Hasan Erkal’ın başkanlığında Erdek Öğretmenevi toplantı salonunda yapıldı.
     Toplantıda ilk sözü Emniyet Müdürü Erol Acar aldı. Acar, servis taşımacılarının yapması ve yapmaması gereken konuları ve uymak zorunda oldukları sorumlulukları anlattı.
      Kaymakam Hasan Erkal ise şoförlere sıkıntılarının olup olmadığında şoförler Erdek’teki şoförler Migros kavşağına bir sinalizasyon sistemi istediklerini söylediler. Erkal ise bu sistemin mümkün olmayacağını belirten bir yazının elleri-ne ulaştığını belirtti.
      Son olarak ise Milli Eğitim Müdürü Erbil Camgöz konuştu. Camgöz ise ilerleyen senelerde taşımacılığın ihale şartnamesinde GPS ve velilere SMS atma gibi daha birçok şartın ekleneceğini belirtti.                                                                                                       (Yeni ERDEK)



      












                                 KAYAN ŞAMPİYONLARI AĞIRLADI
    
      Ak Parti Erdek İlçe Başkanı Kemal Kayan, Erdek Atletik Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Niyazi Gülhan ve sporcularını ağırladı.
      Parti teşkilatına giden sporculara Kemal Kayan plaket verdi. Niyazi Gülhan başta Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur olmak üzere herkese yardımlarından dolayı teşekkür etti. Kemal Kayan ise Gülhan’dan takımın eksikliklerini not aldı.
      Ardından Niyazi Gülhan, Kemal Kayan’a teşekkür plaketi verdi.                    (Yeni ERDEK)

















ERDEKSPOR BEKLENEN GALİBİYETİ ALDI

          Bölgesel Amatör Lig (BAL) 9.Grup takımlarından Erdekspor sonunda beklenen galibiyetle 3 puanı aldı.
   Erdekspor 18 Eylül Stadı’nda Yeniçanspor’u 1-0 yendi.
   Erdekspor maçta iki kırmızı kart gördü.














                                    BANDIRMASPOR’DAN İSTİFA

        TFF 1. Lig takımlarından Bandırmaspor deplasmanda karşılaştığı Balıkesirspor’a 5-0 yenildi. Balıkesirspor’dan 19,25,36,70. ve 90. dakikalardan gelen gollerin ardından maç bitti.
Maçın bitmesinin ardından basın toplantısında konuşan  Feyyaz Uçar takımına artık faydalı olamayacağını söyleyip, teknik direktörlüğü bıraktığını açıkladı.















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemizde yayınlanan reklamlar Google Ads tarafından otomatik olarak seçilip yayınlanmakta olup yayınlanan reklamlardan ozelerdek.blogspot.com sorumlu değildir.