15 Şubat 2017 Çarşamba

Özel ERDEK GAZETESİ Sayı: 205



KUM YIĞININ ALTINDA CAN VERDİ

           İlçemizde meydana gelen olayda bir hafriyat şirketinde çalışan 40 yaşındaki kamyon şoförü Kemal Göksü kum yığının altında kalarak hayatını kaybetti.
          Olay, Murat Bayırı’nda bulunan bir firmaya ait şantiye alanında meydana geldi. Kumu boşaltmak üzere kamyonun kapaklarını açınca damperli kamyonun kasasından boşalan kum
yığının altında kalarak hayatını kaybetti.
          Kapakların açılmasıyla aniden dökülmeye başlayan kum  yığının altında kalan talihsiz
şoför hayatını kaybetti. Ceset incelenmek üzere, Bursa Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Olayın Erdek Cumhuriyet Savcılığınca devam ettiği öğrenildi.                                            (Yeni ERDEK)
















                       ERKAL, ESNAF ODALARINI ZİYARET ETTİ

      Erdek Kaymakamı Hasan Erkal, Erdek Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı’nı ziyaret etti.
      Erkal, Oda Başkanı M. Fatih Canbaz ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya geldi.
      Erdek Kaymakamı Hasan Erkal ile iade-i ziyaret kapsamında buluşan esnafın temsilcileri Erdek’teki turizm sektörünün geleceğini görüştüler.
     Yeni yapılan düzenlemeyle günü birlik kiralanan evlerin kayıt altına alınması ve vergilendirilmesi konusunun da ele alındığı toplantıda, Erdek Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mahmut Fatih Canbaz, ilçe esnafının bugünkü durumu ile oda çalışmaları hakkında bilgi verildi.                                                                                                                  Haber Merkezi

  













ERDEK’TEN AYVACIK’A YARDIM

        Çanakkale-Ayvacık depreminde zarar gören vatandaşlarımız için ilçemizde Erdek Belediyesi’nin öncülüğünde yardım kampanyası başlatıldı.
        6 Şubat 2017 Pazartesi günü Ege Denizi merkez üssü, Çanakkale’nin Ayvacık ilçesi olan depremin ardından, Gülpınar ve Yukarıköy köyünde oluşan hasarlarda zor durumda kalan vatandaşlarımız için Erdek Belediyesi öncülüğünde organize edilen yardım kampanyası başlatıldı.
     Evleri yıkılan ve çadırlarda yaşamaya çalışan bölgemiz vatandaşlarımızın, en büyük ihtiyacı olan; çocuk bezi, ayak-kabı, mont, ceket, kazak, iç çamaşırı, çorap, çocuk maması ve çocuk kıyafetlerini karşılamak amacıyla, duyarlı vatandaşlarımızın en geç, 13 Şubat 2017 Pazartesi gününe kadar Erdek Belediyesi aracılığıyla ulaştırabilecekler. Erdek’teki yardımsever vatandaşlarımızdan bu kampanyaya katılmak isteyenler, Erdek Belediyesi Halk Masası veya Zabıta Müdürlüğü’
ne bu ürünleri teslim edebilecekleri duyuruldu.
















                                                  ERKAL, ÖĞRENCİLERLE KİTAP OKUDU

        Kaymakam Hasan Erkal’ın katılımıyla önceki gün Erdek 18 Eylül Ortaokulu’nda okuma saati gerçekleştirildi. 
        Balıkesir il genelinde başlatılan Eğitimde Niteliği Geliştirme ve İzleme (BENGİ) Projesi kapsamında, okullarda “okuma saati” başlıyor.
        Çok kapsamlı bir eğitim projesi olan BENGİ; değerler eğitiminden, kurumlar arası işbirliklerine, sosyal ve sanatsal faaliyetlerden, mesleki gelişim programlarına uzanan pek çok başlıkta uygulama alanı bulunuyor. Nihai amaç, öğrencilerimizin çok daha nitelikli eğitim almasını temin etmek. Çocuklara, daha iyi insan olmak için kitapları adres göstermek. 
                                                                                                                                      (Haber Merkezi)
















                                                 İNTİHAR EDEN ESNAF YOĞUN BAKIMDA
      
        Erdek ve Bandırma’da pazarcı esnaflığı yapan Hüseyin 
Acar, intihar girişiminde bulundu.
İşlerinin bozulduğu ve bunalıma girdiği öne sürülen 52 yaşındaki Hüseyin Acar isimli vatandaş, Düzler Mahallesi Edincik yol ayrımına 50 metre kala, aracıyla Papaz İskelesi mevkiindeki kumsala geldi. Saat 17:00 sıralarında aracının içindeki silahı ile çene altından ateş ederek intihar etti.
      Çevrede bulunan vatandaşların silah sesini duymasıyla, olayı güvenlik güçlerine bildirildi. Ağır yaralı olarak Bandırma Devlet Hastanesine kaldırılan Acar, yoğun bakıma alındı.
Hüseyin Acar’ın çene kısmının yok olduğu, sağlık durumunun ağır olduğu ve hayati tehlikenin devam ettiği öğrenildi. Olayla ilgili adli inceleme emniyet güçleri tarafından yapılıyor. 
                                                                                                                              (Haber:Erdek Doğuş)










AYVACIK’TA YİNE DEPREM

         Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinde geçtiğimiz pazartesi gününden beri
depremler aralıklarla sürüyor.
     5.3 büyüklüğünde başlayan depremlerin büyüklükleri 3 ve 5 büyüklü-
ğünde değişiyor.
     Dün de saat 16:48 civarında 5.3 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi.
     Deprem Erdek’te de hissedildi.
















BAŞKAN SARI, CHP MECLİS GRUP TOPLANTISINDA

Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, TBMM ziyaretleri kapsamında geçtiğimiz Salı günü başkent Ankara’daki CHP Meclis grup toplantısına katıldı.
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve bölgemiz Balıkesir Milletvekilleri Ahmet Akın ve Mehmet Tüm ile grup toplantısında bir araya gelen Başkan Sarı, yapılan ziyaretlerin tamamlanmasının ardından dün ilçemize döndü. 












                             ERDEKLİ MUHTARLAR EDREMİT’TE

       Erdekli muhtarlar dün Edremit’te düzenlenen 3. Geleneksel Deve Güreşi Festivali’ne katıldılar.
       Erdekli Muhtarlar Derneği ve Yönetim Kurulu Edremit’e bağlı Güre Mahallesi’nde deve güreşlerini izledikten sonra şehri dolaştılar.
      Daha sonra ise Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka’yı makamında ziyaret etti. Başkan Saka ise konuklarına ziyaretten dolayı teşekkür etti.
      Festivale ve ziyarete, Erdekli muhtarların yanı sıra Bandırma muhtarları da katıldı.















                                                  TRAFİK KAZASINA KURBAN GİTTİ


     Erdek’teki “Kıraça Restoran”ın sahibi Engin Şayan’ın ağabeyi Halil Şayan, oğlunu trafik kazasında kaybetti. 
     Tolga Şayan, Antalya’da geçirdiği trafik kazasında  yaşamını yitirdi.
     Şayan, Bandırma’da Hacıyusuf Camii’de kılınan cenaze Namazının ardından
Bandırma’da toprağa verildi.                                                                                    (Yeni ERDEK) 



  







ERDEK’TEN GÖNDERİLEN ESRAR ELE GEÇİRİLDİ

      Bandırma KOM Grup Amirliği görevlilerince Bandırma ilçesinde yapılan çalışmalarda, daha önce 1 kilo 340 gram esrar maddesi ile yakalanan T.A isimli kişinin H.D ve H.Y ile bir-
likte İstanbul’dan temin ettikleri uyuşturucu maddeyi kullanıcı kişilere satacakları bilgisini alan polis harekete geçti.
     Erdek şubesinde, kişilerin gönderDikleri belirlenen 200 gram SKUNK maddesinin yapılan incelenmesinde uyuşturucu madde tartımında kullanılan bir hassas terzi ile 10 gram sentetik uyuşturucu Bonzai ele geçirildi.                                                                          (Yeni ERDEK)




                                    KILIÇ AİLESİNİN ACI GÜNÜ
                      
          Bir süredir yaşadığı rahatsızlıktan dolayı, Bursa’da tedavi görmekte olan Fatma Uysal, Melek Kurtoğlu, Emine Atakhan ve Mehmet Ali Kılıç’ın kardeşi, İbrahim ve Rafet Yalın Kılıç’ın babaları, Sakine Kılıç’ın eşi, 63 yaşındaki Derviş Kılıç, geçtiğimiz Cuma akşamı
tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.
    Kılıç’ın cenazesi geçtiğimiz cumartesi günü, ilçemiz Yalı Camii’nde ikindi namazına mü-
teakip kılınan cenaze na-mazının ardından, ilçemiz mezarlığında toprağa verildi. 
















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemizde yayınlanan reklamlar Google Ads tarafından otomatik olarak seçilip yayınlanmakta olup yayınlanan reklamlardan ozelerdek.blogspot.com sorumlu değildir.