7 Aralık 2016 Çarşamba

Özel ERDEK GAZETESİ Sayı: 197






ERDEK KAYMAKAMLIĞINA HASAN ERKAL ATANDI

    Erdek Kaymakamlığına, Kastamonu Vali Yardımcısı Hasan Erkal atandı.
İsmail Karadaş’ın FETÖ/PDY operasyonları nedeniyle açığa alınmasının ardından kaymakamlık görevini geçici olarak Muhammed Şahin yürütüyordu. Muhammed Şahin’in kaymakamlık kurslarına katıldığı için Erdek’ten ayrılmıştı. Erdek Kayma-kamlığına ise Balıkesir Vali Yardımcısı Mehmet Suphi Olcay vekalet ediyordu.
BANDIRMA KAYMAKAMI SONEL KADIKÖY KAYMAKAMLIĞINA ATANDI

     Yeni kaymakamlar kararnamesine göre Bandırma Kaymakamı Tuncay Sonel ise İstanbul ilçesi Kadıköy Kaymakamlığına getirildi. Bandırma Kaymakamlığına ise Eskişehir Vali Yardımcısı Günhan Yazar getirildi. 


                                       





MARMARA’YA YENİ KAYMAKAM

         Marmara İlçesi (Marmara Adası) Kaymakamlığına Mehmet Tunç atandı.
         Mehmet Tunç’un Adana’nın  Karaisalı ilçesinden atandığı öğrenildi.
         Marmara İlçesi Kaymakamlığını son olarak Mustafa Duruk yürütüyordu.









ÇAY BAHÇELERİNE KAPALI ALAN
          
               Erdek’in simgelerinden başında gelen çay bahçelerinin yanları kapatılarak kış aylarında da hizmet verilmesi sağlandı.
               Çay bahçelerinin ocak bölümünden başlayarak 140 metrekarelik alanlar oluşturulduğuna işaret eden işletmeciler, “Bahçelerimizin çevresini katlanır camlarla çevrelerini kapattık. Erdek Belediyesi de, halen brandayla kapalı bulunan üstümüzü önümüzdeki günlerde cam tavanla kapatacak.” dediler. 
             İşletmecilere maliyetin ayrı ayrı 23 bin lira olarak yansıdığı öğrenildi.
*Yeni ERDEK


KAYGAN YOL İÇİN TEDBİR

            Erdek Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçemiz merkezindeki ana artel cadde ve sokaklarda yol üzerinde bulunan plastik ve demir dubaları kaldırdı.
             Erdek Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, bir süre önce yere çakılarak monte edilmiş, ancak kısa sürede kısmen kırılmış ya da zarar görmüş ve yayalar ile araç trafiğinde özellikle yaz aylarında olumsuz durumlara yol açan plastik ve demir dubaları topladı.

             Diğer taraftan Erdek-Bandırma karayolu üzerinde, zeytin hasat sezonu nedeniyle asfaltın muhtelif yerlerinde kısmen dökülen zeytinlerin, yolu kayganlaştırdığını tespit eden ekipler, yol üzerindeki belli noktalara kum dökülmesi ve gerekli önlemleri aldırarak, meydana gelebilecek olası kazalara karşı tedbir alınmasını sağladı. *Erdek Doğuş






ZABITA PERSONELİNE BAŞARI BELGESİ

           Erdek Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, görev yapan başarılı personellerine takdir belgesi verdi.
Geçtiğimiz hafta 24 Kasım Perşembe günü takdim edilen başarı belgeleri, ilçemizde gece gündüz, sıcak soğuk demeden 7 gün 24 saat, fedakarca ve özverili olarak görevlerinde başarılı olan zabıta personellerine, Erdek Belediyesi Zabıta Müdürü Osman Hüseyin Erdoğan tarafından verildi. Müdür Osman Hüseyin Erdoğan, çalışan tüm personeline görevlerinde gösterdikleri hassasiyetten dolayı teşekkür etti.






ZABITADAN İŞGAL DENETİMİ

            Erdek Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler denetimlere devam ediliyor.
Denetim ve çalışmalar kapsamında ilçemiz merkezinde bulunan işyerleri için işgal düzenlemesi yapıldı. Zabıta ekipleri kent merkezinde faaliyet gösteren ve yol işgal hakkını aşan iş yerlerine, yaya yolu üzerinde sınır çizgisi çekilerek düzenleme getirildi. Diğer taraftan yine Belediye Zabıta ekiplerinin yetki ve sorumluluğunda bulunan, Erdek’te yapımı devam eden, inşaat yapılarının çevrelerine güvenlik perdesi çektirilerek, yayaların ve araçların güvenliği konusunda tedbir alınması sağlandı.




















MARMARABİRLİK İLE ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİNDEN ORGANİK GÜBRE ÜRETİMİ

              Marmarabirlik’in Uludağ Üniversitesi işbirliğiyle zeytin ağaçlarının verimini artırmak ve üretim maliyetlerini azaltmak amacıyla hayata geçireceği “Organik Zeytin Gübresi Projesi”ne TÜBİTAK’tan onay çıktı. Önümüzdeki günlerde projenin hayata geçirilmesi için uygun bahçe tespiti yapılacağını ifade eden Asa, 3 yıl süreli projenin tamamlanmasının ardından organik gübre üretim tesisi kurularak seri üretime geçileceğini bildirdi. Başkan Asa, organik gübrenin üretici ortaklar için hem verim hem de maliyetler yönünden önemli faydalar sağlayacağını vurguladı.














HAFRİYAT KAMYONU YANDI                    

          İlçemize bağlı Narlı Mahallesi’nde çıkan yangında kamyon kullanılamaz hale geldi.
          Oktay Kuzu’nun kullandığı hafriyat kamyonu dün saat 14.20 sularında Narlı Mahallesi’nde bilinmeyen bir nedenle motor kısmında bir yangın çıktı.
          Kısa sürede büyüyen ve tüm kamyonu saran yangın, kamyon şoförünün haber vermesi üzerine olay yerine gelen Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Erdek İtfaiyesi Grup Amirliği ekipleri tarafından söndürüldü. Çıkan yangında can kaybı yaşanmazken kamyon kullanılamaz hale geldi. Jandarma o-layla ilgili soruşturma başlattı.
Fotoğraf: Yeni Erdek  
















DEPOLARI SINIFA ÇEVİRDİ

              İlçemize bağlı Tatlısu Mahallesi'ndeki ilkokulun müdürü, üç sınıfından ikisi depo olarak kullanılan ve çatısı akan okulu öğretmen arkadaşlarıyla onarıp, eğitime kazandırdı.
              İzmir'deki 9 Eylül Üniversitesinden mezuniyeti sonrası sınıf öğretmeni olan ve 8,5 yıl Samsun'da görev yapan 32 yaşındaki Fatih
Çelikkıran, 2015 yılının şubat ayında ilçemize
Bağlı Tatlısu Mahallesindeki Tatlısu İlkokuluna müdür olarak atandı.
             Okulun halinin hiç de iyi olmadığı gören Çelikkıran, arkadaşları Serkan Tosun ve Yeliz Önal ile kolları sıvadı. Hafta sonlarını bile okulda geçirip, önce çatıdaki göçüğü onaran, ardından duvarlarını boyayıp yeniledikleri ilkokulun atıl durumdaki sınıflarını eğitime kazandıran öğretmenler, okulda bir de kütüphane oluşturdu.
            Çelikkıran, aynı zamanda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ve Balıkesir Valiliği’nin de yardımı olduğunu belirtti.



















                                               ERDEKLAND ENGELLİLERE ÜCRETSİZDİ
    
         İlçemizde bulunan Erdek Land ‘3 Aralık Engelliler Günü’ sebebiyle engellilere ücretsiz olarak açıldı.
         Erdek Land sahibi Yaşar Ceyhun Mırız ‘3 Aralık Engelliler Günü’ nedeniyle engellilere ücretsiz olduğunu duyurdu.
          Mırız, yaptığı açıklamada, “Ülkemizde de engelli vatandaşlarımızın, toplumsal yaşamda etkin bir birey olarak yer alabilmesi, eğitimden sanata hatta spora kadar her türlü sosyal faaliyetlerden aktif bir şekilde yararlanabilmesi için Erdek Land, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi ülkemizdeki tüm engelli bireylere ücretsiz olacak.” dedi.















ERDEK’Lİ ÖĞRENCİLER KUPA VE MADALYALARI TOPLADI

                Balıkesir’de 29 Kasım günü düzenlenen okullar arası Kros İl Birinciliği yarışmalarında Erdek’te öğrenim gören öğrenciler madalya ve kupaları topladılar. Yıldız Kızlarda ve Yıldız Erkeklerde il birincileri 18 Eylül Ortaokulu’ndan çıktı.
               Takım olarak Yıldız Kızlarda da İl Birincisi olmayı başaran 18 Eylül Ortaokulu öğrencileri, erkekler kategorisinde il ikinciliğini kazandı. İlçemiz okullarından Kapıdağ Mesleki Anadolu Lisesi aynı yarışmanın Genç Erkekler kategorisinde takım olarak il ikincisi olmayı başardı.
               Yarışmalara 18 Eylül Ortaokulu Beden Eğitimi Öğretmeni ve Atletizm Milli Takım Antrenörü Niyazi Gülhan’ın eşliğinde katılan öğrenciler 17 Şubat 2017 tarihinde yapılacak olan Grup-Bölge şampiyonasında okullarını ve Balıkesir’i temsil edecekler.   
Haber Merkezi















ERDAL TOSUN’U KAYBETTİK

             Ünlü sinema sanatçısı Erdal Tosun geçtiğimiz 30 Kasım Perşembe sabahı geçirdiği trafik kazası sonucu yaşamını yitirdi. Usta sanatçıya Özel ERDEK GAZETESİ olarak Allah’tan rahmet yakınlarına da başsağlığı dileriz.














     ERDEKSPOR’DAN YİNE BİR GALİBİYET YOK

         Erdekspor, bu hafta Gaziemir ile karşılaştığı deplasman maçından da puansız döndü.
         Gaziemirgücü Spor’a 2-1 yenilen Erdekspor bir hafta daha evine puansız olarak
         geldi. 

















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemizde yayınlanan reklamlar Google Ads tarafından otomatik olarak seçilip yayınlanmakta olup yayınlanan reklamlardan ozelerdek.blogspot.com sorumlu değildir.