14 Aralık 2016 Çarşamba

Özel ERDEK GAZETESİ Sayı: 198





BAŞIMIZ SAĞOLSUN!

                       
Cumartesi akşamında İstanbul’da yaşanan patlamada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza 
Özel ERDEK GAZETESİ olarak Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Türkiye’nin ve Türk milletinin bölünmez olduğunu bu hainlere göstereceğiz. 















ARALIK AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

            Erdek Belediye Meclisi’nin aralık ayı olağan toplantısı yapıldı.  Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı’nın başkanlığında gerçekleşen toplantıda görüşülen konular, altı maddeden oluştu.
              İlk olarak Erdek Belediyesi’nin “Yağlı Güreş Düzenleyen Belediyeler Birliği”ne katılmasıydı. Oylama sonucu bu birliğe katılması kararı verildi.
              Gündemin ikinci maddesi olan Seçil Yüksel isminin bir sokağa verilmesi ise komisyondan gelecek rapor doğrultusunda oylanmasına karar verildi.
              Gündemin üçüncü maddesi ise Yalı Mahallesi’nde bulunan Fırın Sokak’ın isminin değişimiydi. Bu konunun da komisyondan gelecek rapor doğrultusunda oylanmasına karar verildi.
               Gündemin dördüncü maddesi, Atatürk Mahallesi 406 ada ve 4 numaralı parselin taban kullanım alanını kullanmadığı gerekçesiyle bahçe uzaklıklarının belirlenmesi hakkındaydı. Bu madde de oy birliğiyle kabul edildi.
Gündemin beşinci maddesi ilçemizde trafiğe kapalı alanlarda araç kiralama işletmelerine verilen ruhsatlarla ilgiliydi. Tekrar ruhsat alamayacakları oy birliğiyle kabul edildi.
Gündemin altıncı maddesi ise çay bahçelerine yapılan ilave imalatlarıyla ilgiliydi. Çay bahçelerinin sözleşmelerinin 6 ay daha uzatılmasına da oy birliğiyle kabul edildi.














HZ. MEVLANA TÖRENLERLE ANILDI

            Hz. Mevlana’nın ölüm yıldönümünü sebebiyle bu yıl da anma töreni düzenlendi. Her yıl 7-17 Aralık tarihleri arasında anılan Mevlana bu yıl da ilçemizde Öğretmenevi Konferans Salonu’nda düzenlenen törene Erdek İlçe Milli Eğitim Müdürü Erbil Camgöz, İlçe Müftüsü Adem Eser, Ak Parti İlçe Başkanı Kemal Kayan, okul müdürleri, öğretmenler ve veliler katıldı.
            Recep Ahmet Mercan Ortaokulu’nun düzenlediği tören şiirlerle başladı. Sonrasında Kuran-ı Kerim ve ilahiler okundu, semazen gösterileri izlendi.
Şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verildi. Son olarak programı hazırlayan okulun ismini taşıyan Recep Ahmet Mercan’a okul müdürü Ramazan Demir tarafından plaket verildi.
(Fotoğraf: Yeni Erdek)
















ERDEK’TE DENİZ ÇEKİLDİ

       İlçemize bağlı Düzler Mahallesi’nde deniz, sahilden 40-50 metre çekildi ve yaklaşık 1 metre alçaldı. Denizin çekilmesiyle çok sayıda adacık ortaya çıkarken 5 kilometrelik sahil şeridinde midyeler, deniz yıldızı ve dip yosunları açığa çıktı. Bir balıkçının balık avı için denize bıraktığı ağlar ise karada kaldı. Kıyıya yakın bir yerde bulunan ve tamamen denizin altında kalan Kyzikos Antik Kenti'nin iskelesinin tamamı da ortaya çıktı.
       Çevredekiler denizin çekilmesini deprem habercisi olabileceğini de söylediler.














TOPRAK ANA ETKİNLİĞİNDE BULUŞULDU

              İlçemize bağlı Ocaklar mahallesinde geleneksel hale gelen “Toprak  Ana” gününde hazırlanan organik gıdalara dikkat çekilmek istendi.
              10 Aralık Cumartesi günü Çiftçınar Aile Çay Bahçesi’nde “Toprak Ana-Güneşin Sofrası” kutlandı. Tüm dünya ile aynı günde yapılan etkinlikteki amaç “slow food” olarak bilinen organik gıdalara dikkat çekmekti.
              Saat 19:30’da başlayıp, geç saatlere kadar süren etkinlikte organik yemeklerden, salatalara, böreklere, çerezlere ve tatlılara kadar her şey vardı.
















ERDEKLAND 600 ENGELLİYİ AĞIRLADI

             3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde ilçemizde bulunan Erdekland’ın sahibi Yaşar Ceyhun Mırız, Erdekland’ın engellilere ücretsiz olarak açılacağını belirtmişti.
            Yaşar Ceyhun Mırız, 3 Aralık Engelliler Günü’nde Erdekland’ın
yaklaşık 600 engelliye hizmet verdiğini açıkladı.















SARI, KAYAN VE KIRCI’NIN SÖZLERİNE TEPKİLİYDİ

          Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, 2018-2019 yılları arasında Erdek’e doğalgaz getirmek için AKSA şirketi ile çalışmalara başlattıklarını belirtti.
Öte yandan Ak Parti Milletvekili Sema Kırcı çalışmalara başlandığını, EPDK Başkanı ile görüşüldüğünü ve CHP’li milletvekilleri ile ortak çalışıldığını dile getirmişti. Ak Parti İlçe Başkanı Kemal Kayan ise Erdek’e doğalgaz getirmek için çalışmalarımız devam edeceklerini belirterek, kurum ve kişilerin halka yanlış bilgi verdiklerini öne sürmüştü.
        Belediye Başkanı Hüseyin Sarı yaptığı açıklama-da Erdek’e doğalgaz getirilmesini ilçe yöneticileri kendilerine mal etmeye çalıştıklarını söyleyerek “İlçemize doğalgaz getirilme girişimlerinden AKP Erdek İlçe yöneticileri kendilerine pay çıkarmaya çalışıyorlar. Bunun gerçekle ilgisi yoktur.























MİLLETVEKİLİ TÜM ERDEK’TEYDİ

            CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı’yı ziyaret etti. Tüm ve Sarı, Erdek ve ülke sorunlarını dile getirdi. 
             Milletvekili Tüm, “Fırsat buldukça Erdek’e geliyor ve belediye başkanımızı ziyaret ediyorum. Bu ziyaret sırasında kendisinden, ilçenin sorunları hakkında bilgiler alıp çözüm üretmek için bilgiler alıyorum.”  dedi.
*Yeni ERDEK










MEVLİD KANDİLİ KUTLANDI

            Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in dünyaya geldiği gün olan Mevlid Kandili de Erdek’te de camilerde hatim ve dualar okunarak kutlandı.
           Genci yaşlısı camileri doldurdu. Yatsı namazı öncesi vaiz Hilmi Çetin, Hz. Muhammed’in dünyaya gelişini anlattı.
            Yatsı namazından sonra Piri Reis Camii imamı Mehmet Aydın, müezzin Sezgin Bakış ve vaiz Hilmi Çetin Kuran Mevlid-i Şerif okudular. İmam Hatibi Adnan Afacan dua yaptı. Daha sonra da İmam Mehmet Aydın tesbih namazı kıldırdı. 
*Yeni ERDEK
















                                                                    OSMAN MIRIZ ANILDI
       
        İş adamı Osman Mırız 1 Kasım’da hayatını kaybetmişti.
         Mırız vefatının 40. günü nedeniyle kendi ismini taşıyan Hacı Osman Mırız Camii’nde mevlit okutuldu. Mevlide gelenleri Merhum Osman Mırız’ın oğlu Yaşar Ceyhun Mırız karşıladı. Mevlide gelenler arasında Bandırma Ak Parti İlçe Başkanı Alp Bostancı ve Erdek Ak Parti İlçe Başkanı Kemal Kayan da vardı.














BANDIRMASPOR 3 PUANI KAPTI

                TFF 1.Lig takımlarından Bandırmaspor, ligin 14, haftasında deplasmanda oynadığı Yeni Malatyaspor karşılaşmasından 1-0’lık skorla galip ayrılarak puanı 14’e yükseltebildi.
                 Maça saldırıda hayatını kaybeden şehitler için saygı duruşunda bulunularak başlanıldı. Bandırmaspor’un ilk yarıda attığı gol maçın tek golü oldu. Bundan sonra her iki takımdan da gol sesi gelmedi. Bandırmaspor da sahadan galip ayrıldı.
















SULTANLAR KAZANDI

         Erdekspor bayan voleybol takımı, Erdekspor Salonu’nda FMV Işık okulları takımını 3-1 yendi. Voleybol Bayanlar 2.Ligi’nde yer alan kırmızı-beyazlı Erdekspor, başarılı bir oyunun ardından karşılaşmayı rahat kazandı.
         Erdekspor, bir önceki hafta, Balıkesir DSİ’ye 3-0 yenilmişti.










ERDEKSPOR SOMASPOR’A YENİLDİ

          Bölgesel Amatör Lig (BAL) 9.Grup’ta mücadele veren Erdekspor, kendi evinde bu kez de Somaspor’a 1-0 yenildi.
          Kırmızı-beyazlı takım, Somaspor önünde başarılı bir performans sergileyemedi.
                                             
                           









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemizde yayınlanan reklamlar Google Ads tarafından otomatik olarak seçilip yayınlanmakta olup yayınlanan reklamlardan ozelerdek.blogspot.com sorumlu değildir.