30 Kasım 2016 Çarşamba

Özel ERDEK GAZETESİ Sayı: 196









DOĞALGAZ OY BİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ

            Erdek Belediyesi’nin geçtiğimiz günlerde müjdesini verdiği ve AKSA Doğalgaz dağıtım firması ile yapılan görüşmeler sonrasında; 2018-2019 yıllarında, doğalgazı Erdek’e getirmek amacı ile yapılan çalışmalar hızla devam ediyor. Bu konuyla ilgili olarak Erdek Belediye Meclisi Toplantı salonunda, Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı’ nın başkanlığında yapılan olağanüstü belediye meclis toplantısında, ilçemizde doğalgaz
hattının çekilmesi gündem maddesi, detaylarıyla anlatılması ve meclis üyelerine bilgi
verilmesinin ardından, oy birliği ile kabul edildi. Meclis Toplantısında yapılan oylamadan
önce, meclis üyeleri ve basını bilgilendiren Başkan Hüseyin Sarı’nın açıklamalarına,
toplantıya katılan AKSA Bandırma Doğal Gaz Dağıtım A.Ş. Bölge Müdürü Serdar
Delibalta da destek verdi.



















ATA’MIZI ANDIK

       Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü sonsuzluğa uğurlamamızın 78. yıl dönümü olan 10 Kasım, ilçemizde törenlerle anıldı.
            Anma töreninin ilki saat 08.45’te Cumhuriyet Meydanında Atatürk Anıtına çelenk sunulması ile başladı. Sırası ile; Balıkesir Vali Yardımcısı ve İlçe Kaymakamı Vekili Mehmet Suphi Olcay, Garnizon Komutanı Dz.Alb.Ateş Kalkan, Belediye Başkanı Hüseyin Sarı ve Cumhuriyet Başsavcısı Abdullah Gül anıta çelenklerini sundular. Saatler 09.05’i gösterdiğinde sirenler eşliğinde iki dakikalık Saygı Duruşu, İstiklal Marşımızın okunmasının ardından, Cumhuriyet Meydanındaki anma töreninin tamamlanması ile törenlerin ikinci kısmına geçildi.
Erdek Öğretmenevi Konferans salonunda Protokol Üyeleri, Kurum Amirleri, Siyasi parti temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlarımızın katılımı ile devam etti. Burada Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatını anlatan kısa film, şiirler ,dinletilerin söylenmesi ve dereceye giren öğrencilere Protokol üyelerinin ödüllerini vermesi ile 10 Kasım Atatürk’ü Anma Törenleri Öğretmenevi’nde sona erdi. (Haber Merkezi)


















     ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLANDI

              24 Kasım “Öğretmenler Günü” ilçemizde de kutlandı.
              Erdek Kapıdağ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan kutlama programı saat 14.30’da Öğretmenevi konferans salonunda yapıldı. Törene, Balıkesir Vali Yardımcısı ve İlçe Kaymakamı Vekili Mehmet Suphi Olcay, Garnizon Komutanı Dz.Alb.Ateş Kalkan, Erdek Jandarma Komutanı Volkan Kocatürk, Erdek İlçe Emniyet Müdürü Erol Acar, Erdek İlçe Milli Eğitim Müdürü Erbil Camgöz, Erdek Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Adem Erdem Eren, Ak Parti İlçe Başkanı Kemal Kayan, CHP İlçe Başkanı Metin Uysal katıldı. Tören, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
             Ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmasını Erdek İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Erbil Camgöz yaptı. Konuşmasında, “İlk buyruğu ‘Oku’ olan yüce Allah’ın kulları, ‘İlim Çin’de de olsa gidin alın.’ diyen bir peygamberin ümmeti, dünyaya boyun eğdiren, ancak hocalarının önünde eğilmekten çekinmeyen cihan sultanlarının torunları ve ‘Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller yetiştireceksiniz diyen Mustafa Kemal Atatürk’ün gençliği olarak bizleri yetiştiren aziz öğretmenlerimizin, Öğretmenler Günü’nü kutluyor ebediyete intikal eden sevgili öğretmenlerinizi rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz. (…)” dedi. Konuşmanın ardından emekli öğretmenlere ve yeni öğretmenlere belgeler verildi. Ardından “Başöğretmen Atatürk” adlı belgesel, oratoryo ve koro gösterileri sunuldu. Ardından dereceye girenlere ödülleri verildi.




























21 BİN TON ZEYTİN ALINDI

       Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, 22 Ekim’de başlayan zeytin alım kampanyasında birliğe bağlı 8 kooperatiften, şimdiye kadar genel olarak 21 bin ton zeytin aldıklarını ve 2016-2017 sezonu hedefinin 50 bin ton olduğunu ifade etti.
         Üreticilerin verdiği toplam rekolte beyanının 56 bin ton olduğunu anımsatan Asa, “Kampanya döneminde fiyatlarımızı tavan fiyatta 180 dane için 8,30 TL, taban fiyatta 410 dane için 3 TL, yağlık zeytinde ise 2,25 TL olarak açıkladık.
          Marmarabirlik’te bu yıl kotasız alım yapıldığını belirten Asa, şunları kaydetti: “Bu sene kotasız alım kapsamında yine yüksek bedeller oluşmuş olup, Marmarabirlik 2016-2017 kampanya dönemi için 50 bin ton ürün alım planıyla yola çıkmıştır.” dedi.













ERDEK’İN PROJESİ ANTALYA’DA ÖDÜLLENDİRİLDİ

     Erdek Belediyesi Etüd Proje Müdürlüğü tarafından hazırlanan ‘Narlı Aziz Dimitrios Kilise Projesi’ 2016 Yapex Uluslararası Yapı Yenileme ve Restorasyon Fuarı’nda ödüle layık görüldü. Erdek Belediyesi adına ödülü Belediye Başkanı Hüseyin Sarı aldı. Sarı ve belediye personeli gelenlere ilgili davrandı. 
















ERDEK BELEDİYESİ İSKELEYİ RESMEN İSTEDİ

               Erdek Belediye Başkanlığı, Erdek iskelesinin işletme hakkını Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nden resmen istedi. Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde görüşülmek üzere konuyla ilgili başvurularını resmi olarak yaptıklarını vurgulayarak şunları söyledi:
             “Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi, geçtiğimiz aylarda Marmara ve Saraylar iskelelerinin işletme hakkını Marmara Adalar Belediye Başkanlığı’na
bırakılmıştı. Biz de, Erdek iskelesinin işletmesinin hakkını istiyoruz. Balıke-
sir Büyükşehir Belediyesi’nin AKP’ li Marmara Adalar Belediyesi’ne verdiği iskele gibi,
parti farkı gözetmeksizin, CHP’li Erdek Belediyesi’ne de bu hakkı tanımasını bekliyoruz.” dedi. *Yeni Erdek


















                                            DÜZLER’DE TIR DEVRİLDİ: 1 YARALI

            Erdek-Bandırma karayolu üzerinde Düzler Mevkii’nde Cuma gecesi saat 03:30 sularında tır kazası meydana geldi.
Bandırma-Erdek istikametinde seyir halinde üzerinde yük bulunan tır, Düzler yakınlarında yol üzerinde devrildi. Feci kazada can kaybı yaşanmazken, kaza yerine kısa sürede ulaşan İtfaiye ekibi, yaralanan araç şoförünü 112 sağlık ekiplerine teslim etti.
Diğer taraftan araçtaki yangın tehlikesine karşı Erdek İtfaiye ekiplerince olay yerinde önlem alındı. *Erdek Doğuş












BENİM ADIM FERİDUN SEYİRCİYLE BULUŞTU

     Filmin yönetmeni Çağan Irmak ve başrollerinden Halil Sezai Paracıkoğlu, 17 Kasım Perşembe günü Bandırma’da seyirci ile bir araya geldi.
Liman Avm Cinefora Sinemaları’nda gerçekleşen gösterime ilgi büyüktü. Filmi izlemeye gelenler arasında Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, Emniyet Genel Müdürü Ali Haydar Kılıç, Kaymakam Tuncay Sonel ve de filmde rol alan birçok Erdekli de vardı. Gösterim öncesi gerçekleşen söyleşide Irmak ve Halil Sezai Paracıkoğlu Bandırmalıların ve yerel basının sorularını yanıtladı. Irmak: (…) “Tıpkı filmdeki gibi. Mutlu olmanızı istiyorum bu filmde. Bizi burada ağırladığınız için, bize unutulmaz bir ay yaşattığınız için hepinize teşekkür ederim” dedi.














                                                             DEPO YOLU ASFALTLANDI

        Zeytin üreticisinin hasat zamanı, Marmarabirlik Gedeve mevkiinde bulunan lisanslı depolarına, ürün teslimi sırasında toprak yolda mağdur olmaması için, Belediye Başkanı Hüseyin Sarı'nın, Fen İşleri Müdürlüğü'ne vermiş olduğu talimat doğrultusunda, ekipler toprak ve bozuk satıh üzerinde sıcak asfalt dökme çalışmaları yaptılar.















GÖNÜL ÜLKÜ ÖZCAN HAYATINI KAYBETTİ

                 Usta sinema sanatçısı Gönül Ülkü Özcan 2 Kasım’da hayatını kaybetti. Usta sanatçının kendisine Özel ERDEK GAZETESİ olarak Allah’tan rahmet,
ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz.











BANDIRMASPOR  1
BOLUSPOR             0

         17 Eylül Stadyumu’nda oynanan maçtan sadece 1 gol sesi geldi.
        26. dakikada sağdan kullanılan köşe vuruşunda kale önünde bulunan Birinner Santos Sauza, kafayla topu ağlara göndererek Bandırmaspor’un maçtaki tek golü gelmiş oldu.
         Maçtaki heyecanlı pozisyonlara rağmen maç bordo-beyazlıların üstünlüğü ile sona erdi.













FİLENİN SULTANLARI YENİLDİ

               Erdekspor Bayan Voleybol Takımı, ligdeki ikinci yenilgisini aldı.
               Türkiye Bayanlar 2. Ligi’nde mücadele veren kırmızı-beyazlı takım, Erdek Kapalı Spor Salonu’nda oynanan maçta Bahçelievler Belediyespor’a 3-0 yenildi.
               2. Lig 2. Grup’ta yer alan Erdekspor, rakibi önünde hiçbir varlık gösteremeyerek, set almayı başaramadı.
               Erdekspor, daha önceki maçında Yalova Çiftlikspor’u 3-0 yenmişti.              














OCAKLARSPOR DA DÜZLERSPOR DA YENİLDİ

                      Marmara Grubu 1. Amatör Lig maçları geçtiğimiz hafta sonunda da sürdü. Ocaklardaki sentetik sahada oynanan maçta Ocaklarspor, Reşadiyespor’a 9-0, ErdekDüzlerspor, Paşaçiftlikspor’a 5-2 yenildi. 











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemizde yayınlanan reklamlar Google Ads tarafından otomatik olarak seçilip yayınlanmakta olup yayınlanan reklamlardan ozelerdek.blogspot.com sorumlu değildir.