9 Kasım 2016 Çarşamba

Özel ERDEK GAZETESİ Sayı: 195






                                                     BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

           Erdek Belediye Meclisi’nin kasım ayı toplantısı yapıldı. Belediye Başkanı Hüseyin Sarı’nın başkanlığında gerçekleşen meclis toplantısında görüşülen maddelerden biri, bir süre önce yaşamını yitiren CHP’li meclis üyesi Gürol Süzgün ile eskiden Erdek’te tiyatro şenlikleri düzenleyen Genco Erkal’ın sokaklara isminin verilmesiydi.  Gürol Süzgün’ün ismi Menekşe Caddesi’ne, Genco Erkal’ın ismi ise Kültür sokağın arkasındaki 5 No’lu sokağa verildi. 16 No’lu sokağa Fehmi Demirhan’ın isminin verilmesi ise reddedildi.
Mecliste Erdek Belediyesi için bir ziraat mühendisi, bir ziraat teknisyeni, bir peyzaj mimarı ve bir veteriner alınması için karar verildi.

Aynı zamanda Hüseyin Sarı, hayatını kaybeden iş adamı Osman Mırız için ise Erdek için büyük bir kayıp olduğunu dile getirerek ailesine başsağlığı diledi.














KAYMAKAM VEKİLİ OLCAY: YIPRANAN BAYRAKLAR DEĞİŞTİRİLECEK

                  İlçemizde yerel basın yapan bir gazetenin haberinde yer alan “Ensar Vakfı”nda bulunan yıpranmış Türk Bayrağı ile ilgili haberi öğrenen Balıkesir Vali Yardımcısı ve Erdek Kaymakam Vekili Mehmet Suphi Olcay’ın dikkatini çekti. Olcay konuyla ilgili yazılı bir açıklamada bulundu.  Açıklamada, “2893 Sayılı Türk Bayrağı Kanununun 7. maddesine göre Türk Bayrağı yırtık, sökük, yamalı, delik, kirli, soluk, buruşuk ve layık olduğu manevi değeri zedeleyecek herhangi bir şekilde kullanılamaz.” maddesine dikkat çekerek kaymakamlıktan gerekli hassasiyeti göstermesini istedi.
                  Bu karardan sonra itfaiye erleri “Ensar Vakfı”ndaki Türk Bayrağı’nı yenisiyle değiştirildi.



























Mehmet Suphi Olcay

















BANDIRMA KAPALI PAZAR YERİ AÇILDI
               Bandırma kapalı pazar yeri ve yaşam alanı törenle açıldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu programını önceden iptal ettiği için katılmadı.
               Törene Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, AK Parti Balıkesir Milletvekili Sema Kırcı, CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın ve Namık Havutça, Eski Milletvekili Hasan Tahsin Uzun, Bandırma Kaymakamı Tuncay Sonel, Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, Gönen, Manyas, Edremit, Susurluk İlçe Başkanları, CHP İl Teşkilat Başkan ve Yönetimi, muhtarlar, Türk sinemasının emektar sanatçıları Ahmet Mekin ve Erol Tezeren, sinema yapımcısı Tunç Başaran, sivil toplum kuruluşları, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
               Şarkıcı Onur Akın’ın verdiği konseri tahmini 5 bin kişi izledi. Törende konuşmayı, Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza yaptı. Mirza konuşmasında, kapalı pazar yeri ve yaşam alanı projesine 2014 yılında başladıklarını belirtirken “Şimdi sırada Cinçukuru projemiz, yüzme havuzumuz ve spor salonumuz.” var dedi.
              Törenin ardından kültür merkezine dönüştürülen eski elektrik santral binası ve Bandırma Ticaret Borsası ziyaret edildi.















OSMAN MIRIZ SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

             Geçtiğimiz hafta hayatını kaybeden Hacı Osman Mırız (61) Salı günü İstanbul’da son yolculuğuna uğurlandı.
            Karacaahmet mezarlığında toprağa verilen Mırız’ın cenaze törenine Ünlü sanatçı Bülent Ersoy, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eniştesi Ziya İlgen, Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, AK Parti İlçe Başkanı Kemal Kayan, AK Parti İlçe Teşkilatı yöneticileri ve Erdek Belediyesi Eski Başkanı Hüseyin Aysan katıldı.













BENİM ADIN FERİDUN BU CUMA VİZYONDA

                 Bir kısmı ilçemizde çekilen yönetmen koltuğunda Çağan Irmak’ın oturduğu, Halil Sezai, Büşra Pekin, Tarık Pabuçcuoğlu, Suzan Aksoy, Güngör Bayrak, Kadriye Kenter, Defne Yalnız ve Özge Borak’ın oynadığı Mahir Ünsal Eriş’in aynı adlı hikayesinden uyarlanan
“Benim Adım Feridun”  adlı film Cuma (11 Kasım) vizyona girecek.




















                                          SARI MÜJDEYİ VERDİ: DOĞALGAZ GELİYOR

               Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, Erdek’in doğalgaz getirilmesi ile ilgili müjdeyi verdi.
               Sarı, ilçemize doğalgaz getirilmesi ile ilgili olarak AKSA kuruluşu ile hep irtibatta olduklarında, hükümetin yeni kararı ile ilçemize doğalgaz gelebileceğini
belirtti.
                Belediye meclisimiz bugün saat 17.00’de doğalgaz konusu için toplanacak.

















ÖĞRENCİLERE ZEYTİN DAĞITILACAK

          Marmarabirlik’e bağlı S.S 162 sayılı Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Hüseyin Sarı, Erdek’te öğrenim gören yaklaşık 4 bin öğrenciye zeytin dağıtılacağını açıkladı.
          Marmarabirlik Yönetim Kurulu’nun bir kararı olduğunu açıklayan Sarı, bu dağıtımın sadece Erdek’te değil Birlik üyesi diğer ilçelerde de uygulanacağını açıkladı. İlk zeytin dağıtımı Marmara ilçesinde gerçekleşti.













KOSGEB İŞBİRLİĞİ İLE SEMİNER

             Erdek İlçe Halk Milli Eğitim Merkezi Müdürlüğü’ne bağlı kurslar büyük ilgi görüyor.
            Kurum müdürü Bekir Alkan, kurslara katılan kursiyerlerin binleri aştığını belirterek, Küçük Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ile işbirliği içerisinde “girişimcilik semineri” açacaklarını da söyledi. 17-21 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek olan seminerde başarılı olanlara yeni iş kurmaları için sertifika verilecek ve KOSGEB’ten karşılıksız kredi alacaklar.














KIZILAY TIRI ERDEK’TE

               İl il, ilçe ilçe dolaşarak kan toplayan Türk Kızılayı tırı geçtiğimiz günlerde Erdek’teydi.
              Erdekli vatandaşlar ise kan bağışında bulundu. Türk Kızılayı’nda çalışan sağlık ekipleri Erdek ve Bandırma’da yaşayan vatandaşların bu konuyla ilgili çok duyarlı olduklarını belirtirken geldikleri sürede 60 ünite kan ve 4 kök hücre topladıklarını söyledi.


























                                        KIRCI ERDEK’TE PARTİLİLERİYLE BULUŞTU

             Ak Parti Milletvekili Sema Kırcı, Ak Parti Erdek İlçe Başkanı Kemal Kayan, yönetim kurulu üyeleri ve Ak Parti Erdek Gençlik Kolları Başkanı Burak Işık ve yönetimi bir araya geldi.
              Sema Kırcı beraberindekilerle Ahmet Vehbi Çıkrıkçıoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi’ni, Nerime Yüksel Ortaokulu’nu ve Atatürk İlkokulu’nu ziyaret etti.
















ERDEKSPOR 2-3 ALAŞEHİR BELEDİYESPOR

                 Bölgesel Amatör Lig (BAL) 9. Grup’ta mücadele
eden Erdekspor, 18 Eylül Stadı’nda, Alaşehir Belediyespor’a da yenildi.
                Daha ilk yarıyı 2-0 önde kapatan Alaşehir Belediyespor durumu ikinci yarıda skoru 3-0’a getirdi. Erdekspor 72. dakikadan sonra atağa kalkan Erdekspor
ancak durumu 3-2’ye getirebildi ve yine 3 puan alamadı.

                       













BANDIRMASPOR 0
GİRESUNSPOR     0

        17 Eylül Stadyumu’nda oynanan maçta gol sesi gelmedi.
       Bordo-beyazlı takım olan Bandırmaspor karşılaştığı Giresunspor maçı maçta yaşanan heyecanlı pozisyonlara rağmen 0-0 sona erdi.














ERDEK’TE SALON TURNUVASI HEYECANI

              Erdek Kapalı Spor Salonu’nun ev sahipliği yaptığı turnuva, 5 Kasım’da 15 Temmuz Demokrasi Şehitlerine Saygı töreniyle açıldı.
Müsabakalar, çok heyecanlı geçti. Finale kalan genç öğrenciler ile öğretmenler arasındaki gösteri müsabakasını 8-5’lik skorla öğrencilerin takımı kazandı.
Öğrenciler salon futbol takımı aynı zamanda 15 Temmuz Demokrasi
Şehitleri Turnuvasını da şampiyon olarak tamamladı.
Turnuvaya katılan öğrenci ve öğretmenlere, günün anısına belgeleri takdim edildi. (Erdek Doğuş)












BAYAN VOLEYBOL TAKIMIMIZ YENİLDİ

             Bayanlar 2. Türkiye Ligi’nde mücadele veren Erdekspor Voleybol Takımı, İstanbul’da Esenler Belediyespor’a 3-2 yenildi. İlk hafta Yalova Çiftlikköy’ü 3-0 yenen voleybol takımımız bu hafta Sarıyer Belediyespor’u konuk edecek.

















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemizde yayınlanan reklamlar Google Ads tarafından otomatik olarak seçilip yayınlanmakta olup yayınlanan reklamlardan ozelerdek.blogspot.com sorumlu değildir.