2 Kasım 2016 Çarşamba

Özel ERDEK GAZETESİ Sayı: 194





SAATLERİNİZİ GERİ ALMADINIZ DEĞİL Mİ?

                         Avrupa kış saati uygulamasına girerek saatlerini 1 saat geri aldı. Türkiye ise geçen seneye kadar saatlerini 1 saat geri alıyordu. Bu sene ise bu uygulama yapılmayacak.
Gün ışığından yararlanma tasarrufu dolayısıyla bilgisayarlar ve akıllı telefonlar
kendilerini otomatik olarak bir saat geri alarak karışıklık yarattı. Eğer sizin de
saatleriniz bir saat geriyse hemen düzeltin. 
















ERDEK’TE CUMHURİYETİN 94. YIL COŞKUSU

               29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Erdek’te de coşkuyla kutlandı. Törene, Kaymakam Muhammed Şahin, Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, Garnizon Komutanı Dz. Alb. Ateş Kalkan, gaziler, Atatürkçü Düşünce Derneği üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
               Kaymakam Muhammed Şahin, Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, Garnizon Komutanı Dz. Alb. Ateş Kalkan öğrencilerin, halkın ve askerlerin bayramını kutladıktan sonra saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okundu. Ardından Kaymakam Muhammed Şahin bir konuşma yaptı. (Konuşması sayfa 3’te…) Tören şiirlerin okunması ve yarışmada derece alan öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle devam etti. Atatürk İlkokulu öğrencileri halk oyunu gösterilerini sunduktan sonra törene katılanların resmi geçidiyle son buldu.
(Oğulcan Bölükbaşı)











ADD’DEN FENER ALAYI

              Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Erdek Şubesi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla fener alayı düzenledi. Saat 19.00’da Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan kalabalık ellerinde Türk bayraklarıyla, meşalelerle ve pankartlarla yürüdü. Geçen seneki fener alaylarından farklı olarak bu sene bando takımı da vardı.
            “Mustafa Kemal’in askerleriyiz.” ve “Ne mutlu Türk’üm diyene.” Sloganlarıyla Kurbağalı sahilinde dev bayrak eşliğinde yürüyen alay, tekrar Cumhuriyet Meydanı’na geri döndü. Saygı duruşunda bulunup ve İstiklal Marşı’nı okudu.

              Ardından Belediye Başkanı Hüseyin Sarı ve ADD Şube Başkanı Zafer Filiz konuşmalarını yaptı. 10. yıl marşı eşliğinde bayraklar sallanarak fener alayı sona erdi.  (Oğulcan Bölükbaşı)




                   
























SARI ZEYTİN KOOPERATİFİNDE

          2016-2017 zeytin alım kampanyası, Marmarabirlik’e bağlı S.S 162. Sayılı Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi’nde de başladı.
         Erdek Belediye Başkanı ve Kooperatif Başkanı Hüseyin Sarı, kooperatife bağlı zeytin alım depolarında incelemelerde bulundu.

         Sarı, ürünün bozulmaması konusunda görevli personeli uyarırken üreticilere de bol ve bereketli bir sezon diledi.








SARI’DAN EVİ YANAN AİLEYE YARDIM


               Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, geçtiğimiz günlerde Hamamlı Mahallesi’nde evi yanan vatandaşımıza evinin eski haline gelmesi için belediye ekiplerine talimat verdi. Erdek Belediye Başkanı, evin kısa sürede onarılacağını söyledi.







KAPIDAĞ CNN TÜRK EKRANLARINDA

             CNN Türk, hafta sonunda, Kapıdağ ile ilgili program yayınladı.

             Dün saat 14.10’da yayınlanan “Yeşil Doğa” isimli programda Ballıpınar Mahallemizdeki soğan hasadı ve “Pomak Düğünü” ekrana geldi.



















  KAYMAKAM ŞAHİN: “TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİ SONSUZA KADAR YAŞAYACAKTIR”

             Kaymakam Muhammed Şahin, “Aziz Erdekliler, kazanılan zaferlerin ardından 29 Ekim 1923 tarihinde ‘Türk milletinin karakterine ve adaletine en uygun olan idare, Cumhuriyet idaresidir.’ diyerek Atatürk’ün ilan ettiği cumhuriyet, Türk milletine bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir. Bu yıl da bu mirasın bize bırakılışının 93. yılını kutluyoruz. Cumhuriyetin en büyük erdemi, Türk toplumunu ulus olma bilincine kavuşturması ve bireyi yurttaş konumuna yükseltmesidir. Ulusumuz, cumhuriyetle birlikte ulusal bir devletin onurlu, özgürce düşünebilen ve eşit haklara sahip yurttaşları durumuna gelmiş, devletin tek ve gerçek sahibi olmuşlardır. Cumhuriyet bize ulus, Dünya milletlerinin onurlu bir üyesi olma bilincini kazandırmıştır. Türkiye Cumhuriyeti laik ve demokratik anlayıştan taviz vermeden, Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği çağdaş uygarlık yolunda hızla         ilerlemektedir. Buna hiçbir güç engel olamayacak ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti
sonsuza kadar yaşayacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle cumhuriyetin 93. kuruluş yıl dönümünü kutluyor, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk ve canlarını bu uğurda feda eden şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum.” dedi.








































OSMAN MIRIZ HAYATINI KAYBETTİ

               Ak Parti Erdek Belediye Meclis Üyesi Yaşar Ceyhun Mırız’ın babası, Mırız Şirketler Grubu Başkanı, Osman Mırız (61) dün gece kalp krizi geçirerek yaşamını yitirdi.
              Dün akşamki Erdekland Hayvanat Bahçesi Kralın Çiftliği’nde yediği yemekten sonra kulak
ağrısı şikayetiyle gittiği Erdek Neyyire Sıtkı Devlet Hastanesi’nde kalp krizi geçirdiği anlaşılınca ambulansla Bandırma Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtulamayan Mırız, yarın
İstanbul’daki aile mezarlığına defnedilecek.
            Merhuma Özel ERDEK GAZETESİ olarak Allah’tan rahmet, yakınlarına da başsağlığı dileriz.













ASKERİ GEMİLER ZİYARETE AÇILDI

            Erdek Deniz Üssü ve Garnizon Komutanı Dz. Alb. Ateş Kalkan, cumhuriyetin ilan edilişinin 93. yıldönümü etkinliklerinde savaş gemilerini vatandaşların hizmetine açtı.
       Ziyaretçiler, subay ve astsubaylar eşliğinde gemileri gezdi.
       Gemiler 29 Ekim günü 10.00-12.00 ve 14.00-17.00 saatlerinde gezildi. Gemileri toplam 165 kişinin gezdiği öğrenildi. *Yeni ERDEK

















ZİYA İLGEN KOMİSYONA KATILMAYACAK

      15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu Başkanı Reşat Petek, dinlenmesi için komisyona çağırılan darbe girişimini Cumhurbaşkanı Erdoğan’a haber veren eniştesi hemşehrimiz Ziya İlgen’in komisyona katılmayacağını açıkladı.
       Petek, Ziya İlgen’in olayla ilgili tankları görüp haber verme dışında bir bilgisi olmadığını ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Eniştemden öğrendim” ifadesinden başka
bir ifadesi bulunmadığını söyleyerek komisyona katılmasına gerek görülmediğini
açıkladı.













                                     SARI’DAN  SPORCULARA MORAL YEMEĞİ
   
      Erdek Belediyesi ve Erdekspor Kulübü Başkanı Hüseyin Sarı, Erdekspor futbolcuları ve bayan voleybol takımı oyuncularına akşam yemeği verdi.
        Yemeğe teknik ekipten, oyunculara kadar herkes katıldı.















ERDEKSPOR, YENİ ÇANSPOR’DAN DA PUAN ALAMADI

                  Bölgesel Amatör Lig (BAL) 9. Grup’ta mücadele veren Erdekspor, Çan’da Yeni Çanspor’a 1-0 yenildi.
                  Erdekspor şu ana kadar aldığı 2 puanla sıralamayı son sırada tamamladı. Erdekspor bu haftada evine puansız döndü.
                  Ligde lider olan ise Ayvalıkgücü Belediyespor.












ERDEKSPOR SET VERMEDEN MAÇI KAZANDI

                  Voleybol Türkiye 2. Ligi Bayanlar 2. Grubunda yer alan Erdekspor, Yalova Çiftlikspor’u set vermeden 3-0 yenerek liderlik koltuğuna oturdu.
                  Erdekspor ilk seti 25-10, ikinci seti 25-12, üçüncü seti ise 25-14 kazanarak maçı 3-0 kazandı.      
                  Voleybol maçını, Erdekspor Kulüp Başkanı Hüseyin Sarı, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Adem Erdem Eren, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu(ASKF) Başkanı ve Türkiye Voleybol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Metin Mengüç, Erdekspor Yönetim Kurulu Üyesi Haluk Can
Turan, CHP Eski Milletvekili Hasan Tahsin Uzun  tribünden izledi.
(Fotoğraf: Erdek Doğuş)













BANDIRMASPOR 1 -4 ESKİŞEHİRSPOR

               TFF 1. Ligin 9. haftasında Ankara Osmanlıspor Stadı’nda karşılaştığı Eskişehirspor’a 4-1 yenildi.
              Goller, 9. dakikada penaltıdan 26. dakikada, 39. ve 62. dakikada Eskişehirspor’dan geldi.
              Bandırmaspor’un tek golü ise 82. dakikada geldi.
Maç 4-1 sona erdi.
(Fotoğraf: Yeni Erdek)












ATLETİK GENÇLİK SPOR KULÜBÜNDEN BÜYÜK BAŞARI

             Cumhuriyet Kupası Kros İl Yarışmalarında "Erdek Atletik Gençlik ve Spor Kulübü" sporcuları;
Yıldız kızlarda takım birincisi, genç erkeklerde takım birincisi, yıldız erkeklerde takım ikincisi, genç kızlarda takım üçüncüsü, yıldız erkeklerde ferdi birincilik ve üçüncülük, yıldız kızlarda ferdi ikincilik kazandılar. 
Dereceye giren sporcular 10 Kasım 2016'da Ankara'da yapılacak olan Büyük Atatürk Koşusu’nda ilimizi temsil 
etmeye gidecektir.
Ayrıca Bandırma' da eğitim gören kulüp sporcuları da okullarında
Bandırma'da düzenlenen Kros yarışmasında birincilik kazandılar. 

 






















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemizde yayınlanan reklamlar Google Ads tarafından otomatik olarak seçilip yayınlanmakta olup yayınlanan reklamlardan ozelerdek.blogspot.com sorumlu değildir.