11 Haziran 2022 Cumartesi

CHP'DEN MUHTARLARLA İSTİŞARE KAHVALTISI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balıkesir İl Başkanlığı ve Erdek İlçe Başkanlığı tarafından Erdek'teki muhtarlarla istişare kahvaltısı düzenlendi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balıkesir İl Başkanlığı ve Erdek İlçe Başkanlığı tarafından Erdek'teki muhtarlarla istişare kahvaltısı düzenlendi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, CHP Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı, Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık ve CHP Erdek İlçe Başkanı Hale Tuna'nın ev sahipliğinde bir cafede düzenlenen istişare kahvaltısına çok sayıda Erdek mahalle muhtarları, CHP Belediye Meclis Üyeleri ve CHP İlçe Teşkilatı üyeleri katıldı.
İlk olarak konuşan CHP Erdek İlçe Başkanı Hale Tuna, "Bizim için siz muhtarlar çok değerlisiniz. Yıllar önce bu topraklarda daha önce hiçbir seçim yokken 1833 yılında Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde bir muhtarlık seçimi yapılıyor. Sizler demokrasinin ana taşlarısınız. İyi ki varsınız. İyi ki geldiniz." dedi.
Tuna'dan sonra konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, "Biz muhtarların dedikleri üzerinden siyaset yapan bir yapıya sahibiz. Erdek'te kimin ne sıkıntısı var en iyi bilen sizlersiniz. Biz tüm muhtarların emrindeyiz, hizmetindeyiz. Önümüzde bir seçim var. Artık yönetilemeyen Türkiye'yi, Millet İttifakı'nın kadrolarıyla Cumhuriyet Halk Partisi'nin iktidarıyla yönetmeye talibiz. Biz bir muhtarlık kanunu çıkararak muhtarlarımızın sorunlarını çözmek istedik. Ancak mecliste AK Parti ve MHP'nin oylarıyla reddedildi. Muhtarlarımıza çözüm önerileri hazırladık. Mesela muhtarlık seçiminde de birleşik oy pusulasına ihtiyaç var. Muhtarlık evi projemiz var. Aynı zamanda muhtarlıklarda birer personel olsun. Sosyal yardımlar muhtarlarımızın eliyle dağıtılacak. Kendi mahallenizde bir çalışma olduğu zaman sizlerin de imza yetkisi olacak. Muhtarlarımızın tatil, sağlık, seyahat gibi izin hakları yok. Bu sorun da çözülecek. Son olarak, belediyelerin olduğu gibi muhtarların da bir birliği olacak. Çok çalışıyoruz. Hem Erdek hem Balıkesir, Türkiye'nin incisi olacak. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu yıllardır muhtarlarımızı baş tacı yapar. Ayağına çağırmayıp kendi gider. Bu memleketin hakkettiği değeri alması için önümüzdeki seçimlerde Millet İttifakı'nın adayını cumhurbaşkanı yapacağız. Ardından yine Erdek Belediyesi'ni daha yüksek bir oyla kazanacağız. Bir de üstüne üslük Balıkesir Büyükşehir'i kazanacağız. Güzel bir Balıkesir'i ve Türkiye'yi birlikte inşa edeceğiz." dedi.
Daha sonra konuşan CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, "Genel Başkanımız gittiği her ilde bir muhtar buluşması yapıyor. Türkiye yeni bir iktidar değişimine hazırlanıyor. Önümüzdeki dönem milletin oylarıyla yöneteceğiz. Yüz yıllık cumhuriyetimizde hala sorunlarımız belki de artarak büyüyor. Hala muhtarlarımızın bir yasası, bir kanunu yok. Yapacağız. Çiftçimiz perişan. Biz tarım ülkesiyiz. Çiftçi toprağını ekemez, gübre atamaz, traktörüne mazot koyamaz konuma geldi. Bizim toprağımızda üretilen tarım ürünlerini ithal eder hale geldik. Zamanında veya erken yapılacak ilk seçimde Millet İttifakı'nın adayı 13. cumhurbaşkanı olacak. Biz bu toplantıda daha çok muhtarlarımızı sizleri dinleyeceğiz. Sizlerin görüşlerini, önerilerini taleplerini alacağız." dedi.
Aytekin'den sonra söz alan CHP Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı, "İl Başkanlığımızca 20 ilçemizde düzenlemiş olduğumuz muhtarlar buluşmasına bugün Erdek ilçemiz ev sahipliği yapıyor. Erdek son zamanlarda siyaseten çok değişim, dönüşüm yaşadı. 3 belediye başkanı görev yaptı. Burhan Başkanımız çok mücadele veriyor. Tabi bu mücadeleye de en çok destek olanlar muhtarlarımız. Mevcut sorunlar ve mevcut bütçelerle sorunları aşmak pek de kolay olmuyor. Yerel yönetimlerin yerinden yönetim anlayışıyla yürümesi gerektiğinin de altını çiziyoruz. Muhtarların ve belediyelerin daha etkin olduğu bir değişim dönüşüm yaratmaya çalışıyoruz. Bu buluşmalar da bizler sizlerle bir araya geliyoruz ama zat-ı muhterem sizi Ankara'ya topluyor. Önümüzdeki seçimlerde sizlerden destek bekliyoruz. Bunu birlikte başaracağız." dedi.
Son olarak konuşan Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık, "Bugün burada yaptığımız toplantıda milletvekillerimiz sizlerin dertlerini dinlemeye geldiler. Göreve geldiğim günden beri tüm muhtarlarımın neye ihtiyacı, ne sıkıntısı olursa anında bana ulaşabiliyor. Bir de bizim 5 Kasım 2021 tarihinde Erdek-Kapıdağ-Adalar Çevre Koruma altına alındı. İmar planlarımız 5 ay durdurulmuştu. Şu an Kastri bölgesi de dahil tüm imar planlarımızı onaylattık. En kısa sürede o bölgenin 18. maddesi bitecek herkes tapularını alacak. Ben belediye başkanı olarak gelen tüm muhtarlarımızın dertlerini dinliyorum. Yapılacak tüm işleri imkanlarımız dahilinde yapıyoruz. Her köye de eşit mesafede davranan bir kişiyim. Her zaman yanınızdayım." dedi.
Konuşmaların ardından muhtarlar da söz alarak görüş, öneri, talep ve sorunlarını ilettiler.
Oğulcan Bölükbaşı



















Haberin Videosu:
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemizde yayınlanan reklamlar Google Ads tarafından otomatik olarak seçilip yayınlanmakta olup yayınlanan reklamlardan ozelerdek.blogspot.com sorumlu değildir.