9 Ekim 2014 Perşembe








                                                                  HABERLER

                      MANGA İLE COŞTUK, HANDE YENER’E KOŞTUK

   Erdek Belediyesi tarafından bayram için özel düzenlenen Manga ve Hande Yener konseri bayramın ilk gecesi yapıldı. Kral Pop Tv’den canlı yayınlanan konsere İlk olarak Manga ardından da Hande Yener çıktı.
  Manga “Siz delisiniz ki bizi buraya kadar dinlemeye gelmişsiniz derken Hande Yener ise Erdek’i çok sıcak bulduğunu belirtti.

  Hande Yener konserinde çıkan ufak bir tartışma esnasında Hande Yener “Benim için kavga etmeyin.” diyerek ortamı yumuşattı. Belediye Başkanı Hüseyin Sarı her iki sanatçıya çiçek verirken Erdek’in bunlara layık olduğunu söyledi. Konsere ilgi büyüktü.                                                                                       Oğulcan Bölükbaşı





















                                                          BAYRAMLAŞMALAR

    Erdek’te bayramlaşmalar ilk günü Öğretmenevi’nde başladı. Bayramlaşmaya, Kaymakam İsmail Kaygısız, Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, Erdek Deniz Üssü ve Garnizon Komutanı Ferhat Bağlarlıoğlu, Emniyet Müdürü Erol Acar, CHP İlçe Başkanı Metin Uysal, AKP İlçe Başkanı Murat Sever, Ticaret Odası Başkanı Özlem Sarı, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Fatih Payal, TEMAD Erdek Şube Başkanı Ahmet Erarslan ve belediye meclis üyeleri katıldı.













                 SARI BARINAKLARI ZİYARET ETTİ

   Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü nedeniyle hayvan barınaklarını ziyaret etti. Barınakları ziyaret eden Sarı,
Belediyemiz sokak hayvanları rehabilitasyon merkezi çalışmalarımız devam etmekle birlikte gelen hayvanlarımız tecrit bölümlerinde hastalıklarından arındırıldıkları tespit edilip bir müddet daha misafirimiz olup; aşılamaları, parazit mücadeleleri ve kısırlaştırma işlemleri yapıldıktan sonra doğal yaşam alanlarına bırakılmaktadır” dedi.

              












                                     ERDEK GÖLETLE SUYA KAVUŞACAK

  Erdek’te 1.700 dekar tarım alanına sulama suyu temin edecek olan “Erdek1 Göleti ve Sulaması İnşaatı”nın sözleşmesi imzalandı.
Erdek’te 111 ailenin yararlanacağı tesis sayesinde, eskiden sağlanan gelirin 3 kat daha fazlası elde edilecek. Bölgeden 2014 fiyatlarına göre dekar başına 556 TL gelir sağlanırken, göletin tamamlanarak hizmete alınmasıyla bu gelir 1 651 TL’ye ulaşacak. Dolayısıyla bölgedeki tarım arazilerinden elde edilen yıllık gelir artışı 1 milyon 862 bin TL’ye ulaşacak.                   
                                                                                                                            (Önder Balıkçı) 















                                             REKOLTE BEYANNAMESİ BAŞLADI

2014/2015 iş yılı ürün alım dönemi öncesi sağlıklı bir değerlendirme yapabilmek üzere üreticilerin rekolte durumlarına ilişkin teslim edeceği zeytin miktarının tespitine yönelik olarak “Rekolte Beyannamesi” kabul işlemine 24.09.2014 Çarşamba günü başlanıldı.
Rekolte beyanı verme işlemi 24.10.2014 Cuma günü mesai bitimine kadar sürecek.
Etkin bir planlama yapabilmek için zeytine ait dane bilgileri bu rekolte beyan döneminde;
• İri Boy (200 – 260 Kg/Adet),
• Orta Boy (270 – 350 Kg/Adet),
• Küçük Boy (360 – yukarısı Kg/Adet),
• Yağlık (üst yağlık) şeklinde ayrı olarak beyan alınacaktır.


      




                    

       TEPEDEN TIRNAĞA MUHTEŞEM DÜZENLEME

Erdek Belediyesi tarafından bu yıl yapılacak olan düzenleme hakkında Belediye Başkanı Hüseyin Sarı şöyle dedi :  Erdek İskele Meydanı, Çay Bahçeleri,Liman, Kumlu Yalı Caddesi, Maşatlık Meydanı, Kurbağalı Mevkii Neyyire Sıtkı Caddesi, Havuzlu Meydan ve Pazar Meydanı 1. Etap Sahil düzenlemesi ilk fikir projesi taslakları görüştüğümüz firma tarafından bu şekilde hazırlandı. Hazırlanan bu projelerde bazı değişiklikler yapılması gerekiyor, proje çalışmaları devam ediyor.  

 

                                 







KAYMAKAMI UĞURLADIK

          Erdek eski kaymakamı İsmail Kaygısız, Denizli vali yardımcılığına atanmıştı. Yeni kaymakam olarak da Mustafa Uğurelli getirilmişti. Tüm başkanlar Öğretmenevi’nden Kaygısız’ı uğurladı.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemizde yayınlanan reklamlar Google Ads tarafından otomatik olarak seçilip yayınlanmakta olup yayınlanan reklamlardan ozelerdek.blogspot.com sorumlu değildir.