1 Ekim 2014 Çarşamba






                                                                HABERLER




BU SEFER BAYRAMDA COŞACAĞIZ


    18 Eylül’de yapılması planlanan Hande Yener ve Manga Konseri havanın yağışlı olmasından dolayı 27 Eylül’e ertelenmişti. Hava yağışından dolayı da bayramın 1. gününe (4 Ekim) ertelendi. 

















       AKP İlçe Başkanı Sever: Genel seçimlerden zaferle çıkacağız.

     10 Ağustos seçiminin devlet ile millet arasındaki bağı kuvvetlendiren önemli bir gelişme olduğunun altını çizen AKP İlçe Başkanı Murat Sever
 “AK Parti 2002’den bu yana Türkiye’nin en temel sorunlarını cesaret ve kararlılıkla çözmüş, çözmeye de devam etmektedir. Ülkemiz ekonomide istikrarlı bir şekilde büyürken, demokratikleşme, insan hakları ve itibarlı dış politikayı tesis etme yolunda tarihi adımlar atıyoruz”  (…)
“Bu atılımların daha da büyüyerek devam etmesi adına yeni anayasanın yani milletin anayasasının yapılabilmesi çok önemlidir. İnşallah yine milletimizin desteği genel seçimlerden büyük bir zafer ile çıkarak yeni Türkiye’nin yeni anayasasını hep birlikte yapacağız.”  diyerek konuşmasını tamamladı.
                                                                                                                                   Erdek Doğuş 















PREVEZE DENİZ ZAFERİ

   Preveze Deniz Zaferi'nin 476. yıl dönümü ve Deniz Kuvvetleri Günü Balıkesir'de törenle kutlandı. Erdek Mayın Filo Komutanlığı'nda düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulması  ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Daha sonra TCG Finike 2'nci Komutanı Üsteğmen Emrah Gülaslan tarafından, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu'nun mesajı okundu. Etkinlikler kapsamında düzenlenen Mayın Harbi Dalgıçlığı, Akuatlon yelken yarışları, resim, şiir ve kompozisyon yarışması düzenlendi, dereceye girenlere ödül verildi.  Törene katılan misafirler askeri gemilerle Erdek Körfezi'nde gezdirildi.

     















                                         İSKELE DEVRİ YAPILDI

  Büyükşehir Ulaşıma Hizmetleri Erdek İskelesini devir almasıyla, Erdek Belediyesi iskeledeki personeli geri çekti.
Personelin çekilmesiyle denetimsiz kalan iskelede, taşıtlar feribotlara bedelsiz geçti. Özellikle ekonomik getirisi olan Ulaşım, Yol, Su, Kanalizasyon, Mezbaha, Hal ve dolgu alanlarının devrini hızlandıran Büyükşehir, getirisi olmayan şehir mezarlıklarını ilçe Belediyelerine geri iade etti.
(Erdek Doğuş)













KURBAN BAYRAMI NAMAZ VAKİTLERİ
 
    BALIKESİR            07 : 51
    ERDEK                    07 : 50
    BANDIRMA            07 : 49
    GÖNEN                    07 : 50
    SUSURLUK             07 : 48 

NOT : 3 Ekim Cuma günü tatil oldu, bayram tatili 5 güne çıktı.


                                 UYSAL’DAN CEVAP GECİKMEDİ

2. haberimizde yer alan AKP ilçe başkanı Murat Sever’in konuşmasına CHP ilçe başkanı Metin Uysal şöyle yanıt verdi :                                  
“Evimizin önünü temiz tutma anlayışından bakıldığında, AKP İlçe Başkanı öncelikle utanmasını öğrenmesi gerekir. 
Erdek’in AKP’li Aysan dönemindeki son 5 yılına bakıldığında bir çivi çakılmadığını görürüz. Üstüne üstlük, Belediye’yi 127 milyon TL borç batağı içinde devraldık. (…) AKP, 13 yıldır siyahı beyaz göstererek politika yaptı. Talanlarını yalanla kapatmaya çalıştı. Türkiye can çekişirken, Murat Sever’in açıklamaları çok komik oluyor. İyi bilinmelidir ki, Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’ni yıkmaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Halkın gözü açıldı. 2015’de AKP büyük bir tokat yiyecek ve tarihi bir ders alacak. CHP tek başına iktidara gelecek, yalana, talana ve her türlü hukuksuzluğa son verecektir. Çağdaş Türkiye’nin yeniden kurulacağından kimsenin kuşkusu olmasın.

 











   
                                                     KANAVA DERESİNE DÜŞTÜ
 
   Geçtiğimiz Çarşamba günü 16 : 00 sularında Ahmet Yılmaz Öktem adlı vatandaş ilçemizde bulunan Kanava Deresi’ne düştü.
Su bulunmaması nedeniyle 3 metre yere çakılan Öktem’e ilk yardım orada yapıldı. 112 Acil Servis’le Bandırma Devlet Hastanesi’ne götürülen Öktem’in hastane raporuna göre kollarında ve bacaklarında kırıklar, başında da çatlaklar olduğu öğrenildi. 
(Yeni Erdek) 














                                                             SENDİKALARDAN EYLEM VAR

Eğitim-Sen, Türk Eğitim-Sen ve Eğitim-İş Erdek temsilciliği Milli Eğitim Komisyonu’nda kabul edilen kanun tasarını protesto ederek, bir günlük iş bırakma eylemi yaptı. Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan protesto eylemine Türk Eğitim-Sen Erdek Temsilcisi Bekir Firikçi, Eğitim-İş Erdek Temsilcisi Ziya Özkan, Eğitim-Sen Erdek Temsilcisi Adem Erdem ile sendika üyeleri katıldı.
  (Erdek Doğuş) 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemizde yayınlanan reklamlar Google Ads tarafından otomatik olarak seçilip yayınlanmakta olup yayınlanan reklamlardan ozelerdek.blogspot.com sorumlu değildir.