24 Eylül 2014 Çarşamba







                                                 
                                                          HABERLER


                                      ERDEK “KURTULUŞUNU” KUTLADI

     18 Eylül’de kurtulan Erdek, 92. kurtuluş yıl dönümünü kutladı. Erdek’in düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıldönümü düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Törenler saat 09.45’de Çarşı Camii meydanında başladı. Cami önünde şehitler için verilen selanın ardından ve Müftü Vekili Faruk Çaldıran’ın okuduğu dua eşliğinde Belediye Başkanlığınca kurban kesildi. Balıkesir Mehter Takımı’ın kısa konseriyle buradaki tören son buldu.
Törene, Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, Kaymakam İsmail Kaygısız, Garnizon Komutanı Ferhat Bağlarlıoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Ertan Çubukçu ve CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça vardı. Kemal Kılıçdaroğlu törene gelmedi. İlk kez bir kurtuluşta okullar tatil edilmedi.
    Törende Hüseyin Sarı, konuşma yaptı ardından şiirler okundu, Bazı okullar halk oyunu gösterilerini sundu. Hande Yener ve Manga konseri meteorolojiden açıklanan aşırı sağanak yağış nedeniyle iptal edildi. Konser 27 Eylül Cumartesi gününe ertelendi.
(Haber ve fotoğraf : Yasemin Bölükbaşı)  






























                                             SARI’DAN ANLAMLI KONUŞMA

  

     Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, “Bugün, bayrağımız gönderde özgürce dalgalanabiliyorsa, bunu bu topraklar için şehit ve gazi olanlara borçluyuz. Balıkesir coğrafyası, Kurtuluş Savaşı’nın ilk ve son kurşununun atıldığı bölgedir. Bu coğrafya içinde yaşamak ve Balıkesirli olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Bin yılın dehası Atatürk’ün Samsun’a çıkmasıyla başlayan Kurtuluş Savaşı’mızı ve bu coğrafyada gerçekleşenleri çok iyi kavramak ve milli duygularımızı yaşatmak zorundayız. İnsanlar tuttukları takımları, alışkanlıklarını değiştirebilirler. Ancak yalnızca ırk ve milletlerini değiştiremezler. Türkiye’nin yaşadığı coğrafyada oyunlar bitmez. Bizi, bu coğrafyadan atmaya çalışma mücadelesi bundan sonra da sürecektir. Bunun bilinci içinde olmalıyız. Allah, milletimize bir daha Kurtuluş Savaşı, İstiklal Marşı ve şehitler göstermesin.” dedi.       





















                                                     GAZİLER GÜNÜ KUTLANDI

                                   
    Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, şehitler ve gazilerin gösterdiği fedakarlıklar sayesinde bugün Türkiye’de huzur içinde yaşandığını ve geleceğe güvenle bakıldığını belirterek, Gaziler Günü’nü kutladı.
Başkan Sarı : “Gazilerimizin; ülkeyi, milleti, bayrağı ve istiklali koruma konusunda gösterdiği kahramanlık ve fedakarlık daima hafızalardaki yerini koruyacaktır.  (…)Bu duygu ve düşüncelerle başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, ebediyete intikal etmiş olan şehit ve gazilerimizi rahmet, hayatta olan gazilerimizi de minnet ve şükranla anıyorum” dedi.

(Fotoğraf : Şeniz Işıldak)                                                                       


        



















                                   İLKÖĞRETİM HAFTASI BU SENE DE KUTLANDI




     Her yıl okulların açıldığı ilk hafta kutlanan ilköğretim haftası bu sene de kutlandı. 15 Eylül sabah saat 10:00’da Cumhuriyet Meydanı’na anıt bırakılması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törene Belediye Başkan Yardımcısı Hulisi Ay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Ceylan,İlçe Emniyet Müdürü Erol Acar, İlçe Jandarma Komutanı J.Yzb. Volkan Kocatürk, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, Lise ve Dengi Okul Müdürleri, İlköğretim Okul Müdürleri, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü, Daire Amirleri ile öğrenciler katıldı. Ardından saat 11:00’de törenler Halitpaşa İlköğretim Okulu’nda gerçekleşti. Okul Müdürü Serhat Deniz yaptığı konuşmanın ardından, halk oyunu ekibi gösterilerini sundu. Son olarak da sembolik olarak bir açılış yapıldı.  





                        TÜRKSAT TELEVİZYONCULARI BEREKETLENDİRDİ



Türksat 4A uydusuna geçişte tüm uyduların frekansları değişti. Televizyonları göstermeyenler televizyonculara akın etti. Televizyoncular daha 10 günlük işleri olduğunu dükkanda uydulardan yer kalmadığını söylediler. 

                                            



















                                          SON DAKİKA GOLÜ KURTARDI


 Dün ilçemiz 18 Eylül Stadyumu’nda oynanan Erdekspor – Didim Belediyespor maçı 1 – 1 beraberlikle sonuçlandı.
  İlk golü 45. dakika da atan Didim Belediye-


spor’a  karşı taraftan kaptan Bülent’in son dakikada attığı golle karşılık geldi. Her iki takımın bir puan almasıyla maç sona erdi.        





                                                     






                        
                                  SİNEĞE HAVADAN MÜCADELE

 

        Güney Marmara Zeytin Sineğiyle Mücadele Birliği tarafından,    Zeytin sineğine karşı 20-21 Eylül tarihlerinde uçakla ilaçlama başlatıldı.
Cumartesi günü başlayan ve  Pazar günü devam eden havadan ilaçlamada, 67 bin 300 dekar alanda 1 milyon 300 bin zeytin ağacının iki günde ilaçlanması yapıldı.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemizde yayınlanan reklamlar Google Ads tarafından otomatik olarak seçilip yayınlanmakta olup yayınlanan reklamlardan ozelerdek.blogspot.com sorumlu değildir.