22 Eylül 2020 Salı

KAMU KURUM VE KURULUŞLARINDA HES KODU ARTIK ZORUNLU !

Balıkesir İl Hıfzısıhha Kurulu Vali Hasan Şıldak başkanlığında toplandı. İl genelindeki tüm kamu kurumlarına girişlerde Hayat Eve Sığar (HES) kodu sorgulaması yapılmasına karar verildi.
 Balıkesir'de İl Hıfzıssıhha Kurulu, Vali Hasan Şıldak başkanlığında toplandı. 
 Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadelede salgının yayılmaması adına bir dizi önlemlerin ele alındığı toplantıda, il genelindeki tüm kamu kurumlarına girişlerde Hayat Eve Sığar (HES) kodu sorgulaması yapılmasına, uygulamaya ise 23 Eylül Çarşamba gününden itibaren geçilmesine karar verildi. Toplantıda ayrıca, sorgulamada Kovid-19 tanılı ve ya temaslı kişilerin tespiti halinde kurumlara girişine izin verilmeyerek sağlık kuruluşları ve kolluk birimlerine bildirilmesi, bu kişilerin kentte izolasyon ihlali yapanların tutulduğu Hasan Basri Çantay Yüksek Öğrenim Yurdu'na sevk edilmeleri kararlaştırıldı. 
 Alınan kararlara uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun ilgili maddesi gereğince idari para cezası verilmesi, aykırılığın durumuna göre kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılması, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanunu'nun 195. maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılması da karara bağlandı. 
*AA

HES kodu nasıl alınır?
1-) "Hayat Eve Sığar" uygulaması üzerinden, "HES Kodu İşlemleri" bölümüne girilir.
- "HES Kodu Oluştur" butonuna tıklanır. Kod kullanım süresi seçilir ve kod oluşturulur.

2-) SMS yöntemi ile HES yazıp boşluk bırakarak sırasıyla; T.C. Kimlik Numarası, Kimlik Kartının Ön Yüzündeki Seri Numarasının Son 4 Hanesi ve "Paylaşım Süresi" gün sayısı olarak yazılır  ve 2023'e SMS olarak gönderilir.

3-) e-Devlet sistemi üzerinden, “HES Kodu Üretme ve Listeleme” seçeneğini seçip “Yeni Hes Kodu” butonuna tıklayarak HES kodunuzu alabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemizde yayınlanan reklamlar Google Ads tarafından otomatik olarak seçilip yayınlanmakta olup yayınlanan reklamlardan ozelerdek.blogspot.com sorumlu değildir.