19 Eylül 2020 Cumartesi

GAZİLER GÜNÜ KUTLANDI

 19 Eylül Gaziler Günü ilçemizde kutlandı.
 19 Eylül Gaziler Günü ilçemizde kutlandı.
 Saat 10.00'da Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan törene Kaymakam Abdullah Atakan Atasoy, Garnizon Komutanı Dz. Alb. Ömer Karakaş, Erdek Belediye Başkan Vekili Hasan Yapakçı, İlçe Emniyet Müdürü Faik Karabaş, İlçe Jandarma Komutanı J. Yzb. Halil İbrahim İlanku, Milli Eğitim Müdürü Erbil Camgöz, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Salman Koçu, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Dilek Işıktaş, siyasi parti temsilcileri, oda başkanları, daire amirleri, sivil toplum kuruluşları, dernekler, gaziler ve vatandaşlar katıldı.
  Tören Kaymakam Abdullah Atakan Atasoy'un, Garnizon Komutanı Dz. Alb. Ömer Karakaş'ın Erdek Belediye Başkan Vekili Hasan Yapakçı'nın Atatürk Anıtına çelenk sunulmasından sonra saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu.
 Ardından Dz. Yzb. Ersan Bostancı günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı. Bostancı konuşmasında, "Yüce Türk milletinin şeref ve haysiyeti için büyük zorluklarla yılmadan savaşan bu eşsiz vatanın korunması için canlarını hiçe sayan kahraman gazilerimiz ve sevgili Erdekliler, Sakarya Meydan Muharebesi'nin kazanılmasına müteakip 19 Eylül 1921 tarihinde Başkomutan ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'e 'Gazilik' ünvanı ve mareşallik rütbesi verilmiştir. 2002 yılından bu yana da 19 Eylül, Gaziler Günü olarak kutlanmaktadır. Bugün Türkiye Cumhuriyeti'nin yanı sıra Kore ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetleri'nin varoluş mücadelelerinde Somali'de, Bosna Hersek'te, Kosova'da ve Afganistan'da 'Mavi Vatan' ve dünya denizlerinde gösterdikleri büyük kahramanlıklarla Türkiye Cumhuriyeti'nin dünya üzerindeki saygınlığını arttırılmasında, Cumhuriyetimizi bölmeye ve yıkmaya çalışanlara karşı güvenlik güçlerimizce yapılan büyük mücadelelerde gazi olanların onurlandırıldığı bir gündür. En yüce mertebe olan şehitlik makamıyla birlikte anılan gazilik mertebesi, bağımsızlık ile kutsal değerler uğruna mücadele eden ve bu konuda hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan kahramanların hakkettiği müstesna bir derecedir. Millet olma bilincini bizlere aşılayan gazi ve şehitlerimizin hatıraları bizlerin ruhunda her zaman canlı kalacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere vatanımız için canlarını hiç düşünmeden feda etmiş aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, gazilik mertebesiyle onurlanmış gazilerimize de sağlıklı, uzun ömürler diliyorum. Aziz gazilerimiz vatan size minnettardır." dedi.
 Ardından  Kaymakam Abdullah Atakan Atasoy, Garnizon Komutanı Dz. Alb. Ömer Karakaş ve Erdek Belediye Başkan Vekili Hasan Yapakçı törene katılan şehit yakınları ve gazilerin günlerini kutlayarak armağanlarını verdi.









 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemizde yayınlanan reklamlar Google Ads tarafından otomatik olarak seçilip yayınlanmakta olup yayınlanan reklamlardan ozelerdek.blogspot.com sorumlu değildir.