18 Eylül 2020 Cuma

ERDEK'İN KURTULUŞUNUN 98. YILDÖNÜMÜ

 18 Eylül Erdek'in kurtuluşunun 98. yıldönümü korona gölgesinde önlemlerle kutlandı.

18 Eylül Erdek'in kurtuluşunun 98. yıldönümü bugün Cumhuriyet Meydanı'nda saat 11.00'de başladı.

 Törene, Ak Parti Balıkesir Milletvekili Yavuz Subaşı, Kaymakam Abdullah Atakan Atasoy, Garnizon Komutanı Dz. Alb. Ömer Karakaş, Erdek Belediye Başkan Vekili Hasan Yapakçı, Erdek Cumhuriyet Başsavcısı Sercan Atakan, Erdek Meslek Yüksekokulu Müdürü Ali Mazak, İlçe Emniyet Müdürü Faik Karabaş, İlçe Jandarma Komutanı J. Yzb. Halil İbrahim İlanku, Milli Eğitim Müdürü Erbil Camgöz, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Dilek Işıktaş, siyasi parti temsilcileri, oda başkanları, daire amirleri, sivil toplum kuruluşları, dernekler ve vatandaşlar katıldı.

 Tören Kaymakam Abdullah Atakan Atasoy'un, Garnizon Komutanı Dz. Alb. Ömer Karakaş'ın Erdek Belediye Başkan Vekili Hasan Yapakçı'nın Atatürk Anıtına çelenk sunulmasının ardından top atışı yapıldı. Top atışından sonra İstiklal Marşı okundu.

 CHP Milletvekili Ahmet Akın'ın ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz'ın kutlama mesajlarının okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmasını Belediye Başkan Vekili Hasan Yapakçı yaptı. Yapakçı konuşmasında, "Bugün 18 Eylül 2020. Güzide ilçemiz Erdek'imizin düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yıldönümünü kutlamanın gururu ve mutluluğu içindeyiz. Bu topraklar üzerinde kirli hesaplar yapan emperyalist güçlere ve içerideki iş birlikçilerine unutmayacakları ders verdiğimiz gündür. Bugün Erdek'imizin doğum günüdür. 98 yıl önce aziz milletimizin bağrından çıkan Kuvay-ı Milliye ruhu ve tam bağımsızlık ülküsüyle tüm dünyaya özgürlük mesajı verilmiştir. Milli Mücadele döneminde tüm ülkemizde yapılan kurtuluş meşalesi 18 Eylül 1922'de Erdek'le zaferle taçlandırılmıştır. Bu zafer şehitlerimizin kanı, gazilerimizin şeref payı, analarımızın dualarıyla kazanılmıştır. Bu öyle büyük bir zaferdir ki bu zafer uğruna nice evlatlar gözünü bile kırpmadan vatan için can vermiş, nice analar gözü yaşlı, içi yanarak 'Vatan sağolsun' demiş, nice çocuklar yetim kalmıştır. Bu zafer Türk milletinin hiçbir şekilde bağımsızlığından ödün vermeyeceğinin, sonsuza kadar var olacağının bütün dünyaya kanıtlandığı tarihtir. İşte bu yüzden Türk milleti Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ten emanet kalan Türkiye Cumhuriyeti'ni barış, huzur ve adalet dolu yarınlara ulaştırmak için her zaman çalışacak, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün yolunda yürüyerek onun ilke ve inkılaplarına sonsuza dek bağlı kalacaktır. Ulusal Kurtuluş Savaşı'mızın yaşanmış birçok kahramanlık destanına ilaveten tarihine not düşen birçok trajik ve ibretlik hikayeler de vardır." diyerek bu hikayelerden birini anlattı.
 Hikayeyi anlatmasından sonra Yapakçı sözlerini şu sözlerle noktaladı: Bu duygu ve düşüncelerle son kale olan Erdek'imizin kurtuluş gününü kutluyor başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere kadını, erkeği, çocuğuyla zor şartlarda büyük bir kahramanlık göstererek vatan topraklarının bağımsızlığı için mücadele eden aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyorum. Ruhları şad mekanları cennet olsun.

 Yapakçı konuşmasının ardından törenin bittiği anons edildi. Kaymakam Atasoy, "Saygı duruşunu tekrarlayalım çünkü saygı duruşu olmadı. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşumuzu yapalım. Hep beraber gür bir sesle İstiklal Marşı'mızı beraber okuyalım." dedi. Kaymakamın bu sözleri vatandaşlar tarafından alkışlanırken saygı duruşu yapılarak İstiklal Marşı tekrar okundu. 
Haber/Fotoğraf: Oğulcan Bölükbaşı














Haberin Videosu:
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemizde yayınlanan reklamlar Google Ads tarafından otomatik olarak seçilip yayınlanmakta olup yayınlanan reklamlardan ozelerdek.blogspot.com sorumlu değildir.