2 Eylül 2020 Çarşamba

ÇUĞRA VE KURBAĞALI'DA BÜYÜK MARKETLERE İZİN ÇIKMADI

Erdek Belediye Meclisi Eylül ayı olağan toplantısı yapıldı.
 Belediye Başkan Vekili Hasan Yapakçı başkanlığında yapılan toplantıda 11 gündem, 2 ek gündem maddesi görüşüldü.
 Toplantının ilk gündem maddesinde yer alan Alaattin Mahallesi 852 ada, 1 parselde bulunan Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı'na tahsis edilen taşınmazın iptali için komisyona oy birliğiyle ek süre verildi.
 Belediyeye ait Alaattin Mahallesi 191 ada, 7 ve 8 parsellerin BASKİ Genel Müdürlüğüne devri oy birliğiyle kabul edildi. 
 Erdek Belediye plan notlarına ek süre verilmesi kabul edildi.
 Erdek Belediyesi Plan notlarının 2.1 maddesinde yer alan Tercihli Kullanım Alanlarında Turistik Tesis yapılmasına ilişkin maddeye ilave yapılması için komisyona ek süre verilmesi kabul edildi.

 ÇUĞRA VE KURBAĞALI'DA BÜYÜK MARKETLERE İZİN YOK
 Zeytinli Mahallesi'nde yer alan Kurbağalı Mevki (Kemal Balıkesir Caddesi) ile Sahil Mahallesi'nde yer alan Çuğra Mevki'nde (Piri Reis Caddesi, Mehmet Akif Ersoy Caddesi ve Ali Haydar Sarı Sahil Bandı) büyük marketlerin açılmasına sadece yaz döneminde kazanç sağlayan küçük esnafın etkileneceği nedeniyle oy birliğiyle izin verilmedi.

 Mülkiyeti belediyeye ait kiraya verilen taşınmazların kira sürelerinin dolması nedeniyle 3 ay ücret alınmamasına geriye kalan 9 aylık ücretin tahakkuk yapılarak tahsilat yapılması oy birliğiyle reddedildi.
 Belediye norm kadro düzenlenmesi konusunda belediyedeki Spor İşleri Müdürlüğü'nün kapatılarak görev, yetki ve sorumluluklarının Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'ne devredilmesi kabul edildi. 
 Alaattin Mahallesi'nde 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği yapılması konusu İmar ve Şehircilik Komisyonu'na gönderildi.
 Ocaklar Mahallesi'nde 245 nolu imar adasında %20 iki kat olan imar izninin komşu imar adalarında olan %40 iki kat imar iznine dönüştürülmesi konusu İmar ve Şehircilik Komisyonu'na gönderildi.
 2020 yılı Ocak, Şubat, Mart, Nisan ve Mayıs dönemine ait evsel katı atık ücreti ve işgal harcı ücretlerinin alınmaması konusu incelenmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu'na gönderildi.

 İlk ek gündem maddesinde belediyeye 8 derecelik bir mühendisin alınması kabul edildi.
 2. ek gündem maddesinde yer alan asansör kuyu ölçümlerinin belirlenmesi İmar Komisyonu'na gönderildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemizde yayınlanan reklamlar Google Ads tarafından otomatik olarak seçilip yayınlanmakta olup yayınlanan reklamlardan ozelerdek.blogspot.com sorumlu değildir.